Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: پیش بینی آمریکا از سقوط کابل به دست طالبان ظرف یک تا سه ماه، اظهارات وزیر خارجه عراق درباره مذاکرات ایران و عربستان در بغداد، دیدار ضد ایرانی رئیس سیا با مقامات اسرائیل، اعلام نگرانی قانونگذاران آمریکایی از رشد صنایع پهپادی ترکیه و بازداشت کارمند سفارت انگلیس در برلین به اتهام جاسوسی از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش بینی آمریکا از سقوط کابل به دست طالبان ظرف یک تا سه ماه

روزنامه واشنگتن پست با استناد به مقامهای آگاه آمریکایی گزارش کرد، آمریکا نگران است که طالبان در عرض ۱ الی ۳ ماه آینده و خیلی زودتر از ارزیابی‌های اطلاعاتی قبلی بتواند شهر کابل را تصرف کند.

به گزارش این روزنامه، وضعیت در این کشور هم اکنون بدتر از وضعیت مربوط به ماه ژوئن یعنی زمانی است که مقام‌های اطلاعاتی آمریکا پیش بینی امکان سقوط کابل را در عرض ۶ تا ۱۲ ماه بعد از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان کردند.

یک منبع آگاه به ارزیابی‌های اطلاعاتی جدید به این روزنامه گفت: همه چیز دارد در مسیری غلط حرکت می‌کند.

همچنان که سربازان خارجی روند خروج از افغانستان را شروع کردند، خشونت‌ها بین دولت افغانستان و طالبان تشدید شده است. طالبان از آن زمان تاکنون مناطق روستایی وسیعی را تصرف کرده و حمله ای را برای تصرف شهرهای بزرگ اجرا کرده است.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا همچنان معتقد است این که طالبان کابل یا کل افغانستان را تصرف کند اجتناب ناپذیر نیست.

اظهارات وزیر خارجه عراق درباره مذاکرات ایران و عربستان در بغداد

وزیر امور خارجه عراق با تاکید بر ادامه تلاش‌های این کشور برای کمک به تنش زدایی میان برخی کشورهای منطقه، گفت: مقامات ایران و عربستان درحال مذاکره درباره برخی از مسائل خود در بغداد هستند.

«فواد حسین» امروز (چهارشنبه) پس از دیدار دوجانبه با «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان در اسلام‌آباد با حضور در کنفرانس مطبوعاتی مشترک اهداف سفر خود به پاکستان و مباحث بررسی شده با مقامات پاکستانی را تببین کرد.

وی با ابراز نگرانی از وضعیت افغانستان و تاکید بر بر آنچه که نقش مهم اسلام‌آباد برای کمک به پیشبرد روند صلح در این کشور همسایه خواند، افزود: راهکار سیاسی و مسالمت آمیز باید برای برون رفت بحران افغانستان به کار گرفته شود.

فواد حسین با اشاره به اهمیت مناسبات عراق با شرق و جنوب غرب آسیا از جمله پاکستان و هند، خواستار حل مسالمت آمیز مناقشه کشمیر میان این دو کشور همسایه شد.

وی در ادامه طی پاسخ به پرسش برخی خبرنگاران با اشاره به برنامه ریزی دولت عراق برای میزبانی از سران کشورهای منطقه، گفت: بغداد میزبان کنفرانس کشورهای همسایه عراق خواهد بود که دستور کار آن همکاری مشترک برای صلح و رفع سوء تفاهمات میان برخی کشورهای منطقه است.

وزیر امور خارجه عراق اظهار داشت: ما طی سال‌های اخیر شاهد تشدید تنش‌ها میان برخی کشورها هستیم که تاثیرات مستقیمی بر عراق نیز دارد ، بنابراین مصمم هستم تا با دعوت از سران کشورهای منطقه به کنفرانس بغداد به تنش زدایی و حل اختلافات کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه ایران و عربستان درحال مذاکره در بغداد درباره مسائل دوجانبه هستند، خواستار نقش آفرینی موثر این دو کشور برای کمک به حل مسئله یمن شد.

وزیر امور خارجه پاکستان نیز با استقبال از نقش بغداد برای کمک به تنش زدایی در منطقه، اظهار داشت: ما شاهد تلاش‌های دولت عراق برای کمک به رفع اختلافات میان دو کشور بزرگ و مهم اسلام و منطقه هستیم.

قریشی افزود: پاکستان امیدوار تا اختلافات میان کشورهای منطقه با تماس، تعامل و مذاکره حل و فصل شود.

دیدار ضد ایرانی رئیس سیا با مقامات اسرائیل

«ویلیام بِرنز» رئیس سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) که به فلسطین اشغالی سفر کرده، با «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرد.

دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد، رایزنی‌های برنز با بنت روی مسائل مرتبط با ایران تمرکز دارد.

در این بیانیه آمده است: «نفتالی بنت امروز با ویلیام برنز رئیس سیا در مقر ارتش در تل‌آویو دیدار کرد و با او درباره تقویت همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی بین اسرائیل و ایالات متحده گفتگو کرد. آنها همچنین در مورد وضعیت خاورمیانه، با محوریت ایران و احتمال گسترش و تعمیق همکاری‌های منطقه‌ای نیز صحبت کردند».

بر این اساس، در نشست مذکور «دیوید بارنیع» رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد)، «ایال هولاتا» مشاور امنیت داخلی تل‌آویو و رئیس جدید آژانس امنیت داخلی این رژیم، ژنرال «آوی گیل» دبیر نظامی دفتر نخست‌وزیری و «شیمریت مئیر» مشاور امور سیاسی این رژیم حضور داشتند.

دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کرد که روز گذشته نیز بارنیع با برنز دیداری داشت تا درباره پرونده هسته‌ای ایران و دیگر چالش‌های منطقه‌ای که این دو سازمان قصد همکاری در آنها را دارند، گفتگو کند.

رئیس سیا قرار است در ادامه سفر خود به فلسطین اشغالی، با دیگر مقام‌های رژیم صهیونیستی نیز دیدار و گفت‌وگو داشته باشد که احتمالا یکی از موضوعات اصلی آن رایزنی‌ها نیز ایران و تحولات منطقه غرب آسیا باشد.

به نوشته رسانه‌های صهیونیستی، این سفر در شرایطی انجام شده که تنش‌ها بر سر ادعاهای تل‌آویو در خصوص حمله به یک نفتکش مرتبط با یک میلیاردر صهیونیستی شدت گرفته است.

پیشتر خبرگزاری رویترز گزارش داده بود کابینه نفتالی بنت قصد دارد برای رایزنی درباره روش‌های اجرای بهتر «برنامه جامع اقدام مشترک» و تحریم‌هایی که بایستی علیه ایران حفظ شوندگروهی از متخصصان مسائل تحریمی را روانه واشنگتن کند.

اعلام نگرانی قانونگذاران آمریکایی از رشد صنایع پهپادی ترکیه

شماری از قانونگذاران کنگره ایالات متحده با ارسال نامه‌ای در روز دوشنبه به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، نسبت به توسعه و قدرت پهپادهای ترکیه ابراز نگرانی کردند.

به نوشته روزنامه «دیلی صباح» ۲۷ قانونگذاران آمریکا مدعی شدند که پهپادهای ترکیه مناطق مختلف جهان را بی ثبات کرده و این مسئله منافع ،متحدان و شرکای آمریکا را تهدید می‌کند. قانونگذاران آمریکا با بیان اینکه پهپادهای ترکیه در جمهوری آذربایجان، سوریه و لیبی مستقر شده‌اند، افزودند: «ترکیه قرارداد فروش هواپیماهای بدون سرنشین به لهستان و پاکستان منعقد کرده و در مورد تولید مشترک پهپادهای مسلح و سامانه‌های دفاعی ضد پهپاد با روسیه و پاکستان در حال رایزنی است.»

این در حالی است که مقام‌های ترکیه می‌گویند از زمانی که آنکارا با تمرکز بر تولید داخلی در تلاش برای کاستن از وابستگی به تسلیحات غربی برآمده، این کشور به چهارمین تولیدکننده بزرگ هواپیماهای بدون سرنشین جهان مبدل شده است.

هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه از زمانی که در درگیری‌های سوریه، لیبی و جمهوری آذربایجان با موفقیت به کار گرفته شدند،محبوبیت پیدا کردند .پهپادهای ساخت ترکیه در حال حاضر در قطر، لیبی، اوکراین و جمهوری آذربایجان در حال استفاده هستند.

برخی منابع خبری چندی قبل مدعی شدند که ترکیه چند فروند پهپاد رزمی به عربستان فروخته است. ترکیه به اطلاع سازمان ثبت تسلیحات متعارف سازمان ملل متحد رسانده بود که سه فروند پهپاد رزمی به عربستان فروخته است.

در حالیکه نوع این پهپادها ذکر شده اما ترکیه تنها دو نوع پهپاد رزمی از نوع «بیرقدار» و «تی بی-۲» تولید می‌کند. این دو نوع پهپاد قادر به حمل سلاح‌های هدایت شونده هستند. پهپاد بیرقدار توانایی پرواز ۲۴ ساعته و حمل ۱۵۰ کیلوگرم محموله را دارد. این پهپاد توانایی پرواز در شب و روز را نیز داراست. بیرقدار در نبرد اخیر باکو و ایروان قابلیت‌های خوبی از خود نشان داد و ارتش جمهوری آذربایجان استفاده مطلوبی را از آن کرد.

این روزنامه در بخش دیگر به روابط متشنج بین و ترکیه و آمریکا در سال ۲۰۱۹ به دلیل خرید سامانه پیشرفته پدافند هوایی «اس- ۴۰۰» از روسیه و خروج ترکیه از ساخت پروژه جنگنده «اف-۳۵» اشاره کرد. ایالات متحده استدلال کرد که این سامانه با سامانه‌‌های ناتو ناسازگار است و می‌تواند توسط روسیه برای بدست آوردن اطلاعات محرمانهدر مورد جنگنده‌های اف-۳۵ استفاده شود. با این حال، ترکیه اصرار دارد که اس-۴۰۰ تهدیدی علیه ناتو نیست.

بازداشت کارمند سفارت انگلیس در برلین به اتهام جاسوسی

پلیس آلمان روز چهارشنبه یکی از کارمندان سفارت انگلیس در برلین را به اتهام جاسوسی برای روسیه بازداشت کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مقامات قضایی آلمان اعلام کردند که آپارتمان و محل کار این فرد ۵۷ ساله که نام او «دیوید اِس.» عنوان شده است، مورد جستجو قرار گرفته و متعاقباً در همین روز به قاضی تحقیقات معرفی می‌شود.

دفتر دادستانی کل فدرال آلمان در این خصوص بیان داشت: «این فرد در دستکم یک مورد، اسنادی را که حین فعالیت حرفه‌ای خود به دست آورده بود به نماینده سرویس اطلاعاتی روسیه تحویل داده است».

در بیانیه این دفتر آمده است: «فرد متهم، برای این انتقال اطلاعات، مقداری نامشخصی پول نقد دریافت کرده است».

رویترز به نقل از مقامات قضایی آلمان نوشت، این فرد در پی تحقیقات مشترک مقامات آلمانی و انگلیسی در حومه پایتخت آلمان بازداشت شده است.

این خبرگزاری همچنین به نقل از بیانیه پلیس انگلیس نوشت، این فرد به اتهام اقدام مجرمانه در ارتباط با «فعالیت به صورت مأمور اطلاعاتی» بازداشت شده است.

روابط میان روسیه و کشورهای غربی در سال‌های گذشته بر سر پرونده‌های مختلف از جمله تحولات اوکراین، تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه و مسائلی مانند مسموم شدن «سرگئی اسکریپال» در انگلیس درگیر تنش‌های بی‌سابقه شده است.

دولت انگلیس سال گذشته قانونی را جهت مقابله با فعالیت عاملان اطلاعاتی خارجی تصویب کرد. این قانون شامل به‌روز رسانی تعاریف مربوط به قانون‌شکنی، ثبت کردن اطلاعات مأموران خارجی، به‌روز رسانی قوانین مربوط به خیانت و اسناد مربوط به اسرار دولتی خواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: علیرضا جاوید علیرضا زاکانی محمد مخبر غلامحسین اسماعیلی محرم شب های محرم آمریکا و روسیه چین و آمریکا اروپا خاورمیانه برجام ایران علیرضا جاوید علیرضا زاکانی محمد مخبر غلامحسین اسماعیلی محرم شب های محرم قانونگذاران آمریکا ایران و عربستان جمهوری آذربایجان وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی کشورهای منطقه برای کمک خارجه عراق وزیر خارجه سقوط کابل نخست وزیر رئیس سیا پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۲۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در ادامه لفاظی‌های خود علیه حماس ضمن حمایت از اسرائیل، این جنبش را به دلیل ادامه درگیری‌ها در غزه محکوم کرد، زیرا این گروه نمی‌خواهد توافقی را بپذیرد.

این اظهارات در جریان دیدار بلینکن و هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، بیان شد. نماینده آمریکا خواستار هر تلاشی برای متقاعد کردن حماس به پذیرش پیشنهاد آتش‌بس فوری شد.

وزرای خارجه دو کشور همچنین در مورد تلاش‌های جاری برای تضمین صلح پایدار در منطقه، از جمله از طریق راه‌یابی به یک کشور فلسطینی با تضمین‌های امنیتی برای اسرائیل، گفتگو کردند. بلینکن بر اهمیت اجتناب از تشدید درگیری در خاورمیانه تأکید کرد. 

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز شنبه گزارش داد که اسرائیل انتظار دارد حماس به پیشنهاد اخیر توافق ظرف ۴۸ ساعت آینده پاسخ دهد.

بر اساس این گزارش، مفاد این پیشنهاد امروز از طریق هیئت مصری به سرپرستی عباس کامل، رئیس اطلاعات، در غزه به حماس منتقل می‌شود. اسرائیل امیدوار است که حماس ۳۳ اسیر از جمله زنان، کودکان، مردان بالای ۵۰ سال و افراد بیمار را آزاد کند.

این کانال در ادامه اشاره کرد که به ازای هر اسیر اضافی آزاد شده، آتش بس یک روز تمدید می‌شود. در این دوره، هر دو طرف در مذاکراتی با هدف پایان دادن به جنگ و آزادی همه اسرای باقی‌مانده شرکت خواهند کرد. یسرائیل کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل پیشتر گفته بود که در صورت دستیابی طرفین به توافق، تهاجم رفح به حالت تعلیق در خواهد آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • فیدان: مشتاقانه منتظر محاکمه مقامات اسرائیل هستیم
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل