Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس واحد محیط زیست مجتمع مس سونگون گفت: مجتمع مس سونگون از زمان آغاز فعالیت های اجرایی خود توسعه فضای سبز را دوش به دوش فعالیت‌های تولید در دستور کار خود قرار داده و اهمیت آن را در کنار سایر فعالیت های زیست محیطی کمتر از تولید نمی داند.

نادر مظاهری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت‌های زیست محیطی مجتمع مس سونگون، اظهار کرد: این مجتمع از همان زمان شروع اولیه طرح به منظور اطمینان بخشی به این‌که مأموریت، آرمان، ارزش‌ها و اصول اخلاقی سازمان منعکس کننده تعهد و مسئولیت زیست محیطی سازمان نسبت به تمامی ذینفعان می‌باشد، اقدام به انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی همه‌جانبه (EIA) قابل ارائه به بانک خارجی و تهیه طرح جامع توسط شرکت انگلیسی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر دو ارزیابی‌های انجام شده دربرگیرنده فاز توسعه (تولید ۳۰۰ هزار تن کنسانتره مس) نیز می باشد، حاصل این مطالعات منجر به تدوین یک برنامه مدیریت محیط زیستی جامعه به منظور کاهش اثرات نامطلوب محیط زیستی ناشی از عملیات معدن کاری شده است.

مظاهری اضافه کرد: تمامی این اقداماتی که در نوع خود کم نظیر می باشد نشانگر توجه ویژه و احترام مدیریت مجتمع مس سونگون به حفظ محیط زیست بوده تا با الگو قرار دادن خود منابع سازمانی را نیز جهت به کارگیری مسئولیت زیست محیطی سازمان ترغیب کند.

وی خاطرنشان کرد: از رویدادهای مجتمع مس سونگون در راستای توجه به مسائل زیست محیطی و برآورده کردن نیازمندی‌های طرف‌های ذینفع، استقرار سیستم مدیریت زیست محیطی بر مبنای استاندارد 2004;14001 Iso بوده است که فعالیت‌ها از سال ۱۳۸۸ با شکل گیری کمیته راهبری زیست محیطی آغاز گردید.

به گفته وی، از جمله رویکردهای حاصل در طی انجام فرایند استقرار سیستم های مدیریت یکپارچه، ایجاد فرآیند شناسایی و ارزیابی جنبه ها و تعیین اهداف کلان و خرد زیست محیطی بوده است.

مظاهری با اشاره به استراتژی‌های محیط زیست مجتمع سونگون، گفت: مدیریت روندهای آتی زیست محیطی بر موفقیت پایدار سازمان تأثیرگذار هستند؛ از این رو اهداف پیشگیری از آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از فعالیت‌ها، خدمات و محصولات شرکت، ارتقاء مداوم کیفیت محصولات و کاهش ضایعات و هزینه‌ها، توسعه پایدار و بهبود مستمر سیستم‌ها، شناسایی و کاهش جنبه‌های بارز زیست محیطی و کاهش تماس شغلی با عوامل زبان آور و شرایط محیط زیستی، ایمنی و بهداشتی محیط کار در دستور کار قرار دارند.

وی ادامه داد: همکاری در جهت ارتقاء سطح کیفی، زیست محیطی، ایمنی و بهداشتی پیمانکاران، ارتقاء دانش فنی سازمان و افزایش توانمندی های کارکنان، انطباق با قوانین و مقررات زیست محیطی، ایمنی و بهداشتی حاکم بر فعالیت ها محصولات و خدمات شرکت از استراتژی‌های محیط زیست مجتمع مس سونگون است.

مظاهری با بیان این‌که کارکنان مجتمع مس سونگون معتقدند که محیط زیست امانت آیندگان است، نه میراث گذشتگان، خاطرنشان کرد: مجتمع کسب موفقیت پایدار فرایندهای خود را با رویکرد سبز طراحی و مدیریت می‌کند که این فرآیندها در دو زنجیره فرایندهای اصلی که شامل ( حراج ماده معدنی باطله برداری و تولید کنسانتره) و فرایندهای پشتیبان فعالیت می‌کند.

رئیس واحد مجتمع مس سونگون خاطرنشان کرد: باتوجه به این‌که اصلی‌ترین فرآیند، استحصال و فرآوری مس می باشد، تمرکز فعالیت ها و پروژه های بهبود زیست محیطی برای این فرآیند انجام یافته است.

وی با اشاره به بخشی از فعالیت‌های عمده زیست محیطی مجتمع مس سونگون، افزود: نظارت بر ارزیابی زیست محیطی مجتمع سونگون، ارزیابی ریسک زیست محیطی مجتمع، انتقال آب (لوله گذاری و انتقال)،ساخت تصفیه خانه فاضلاب به تعداد چهار دستگاه در مجتمع و شهرک ورزقان، سد رسوبگیر و کانال‌های انحرافی حوضه سد، آب برگشتی از سد رسوبگیر و .. از جمله پروژه‌های در حال اجرا و اتمام یافته مجتمع در راستای فعالیت‌های زیست محیطی است.

وی متذکر شد: ارزیابی‌های زیست محیطی در مجتمع مس سونگون هم با شرکت انگلیسی انجام گرفته تا بتوانیم از تسهیلات خارجی مورد نیاز استفاده کنیم و هم ارزیابی زیست محیطی اولیه با شرکت های داخلی با هدف بررسی کلیه جوانب از بعد فنی، اقتصادی، زیست محیطی و حتی اجتماعی منطقه انجام شده است.

مظاهری گفت: تمامی تجهیزات و دستگاه‌ها در کل واحدهای مجتمع به خصوص واحد کارخانه از تکنولوژی های روز دنیا بوده و تمامی آلایندگی‌ها در حد استاندارد و پایین تر از آن می‌باشند.

وی با اشاره به محوطه سازی و توسعه فضای سبز و احیا پوشش گیاهی مجتمع مس سونگون، خاطرنشان کرد: حین طراحی اولیه بخش های مختلف این مجتمع، محوطه‌هایی برای احداث و استقرار فضای سبز در بخش هایی مانند گیت ورودی، سایت نیمه صنعتی و نیز مجتمع مسکونی ورزقان در نظر گرفته است که در سال ۸۹ به جهت وجود علاقه و پیگیری های جدی مدیریت در این مجتمع قراردادهایی در این خصوص منعقد شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی معادن مس سونگون زیست محیطی مجتمع مجتمع مس سونگون زیست محیطی محیط زیست فعالیت ها فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۴۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران در دست اقدام است که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، مجتبی ذوالجودی با تبریک «روز ملی خلیج فارس» در تشریح اهمیت توجه به زیستگاه‌های دریایی به‌ویژه خلیج فارس اظهار کرد: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و مساحتی به بزرگی ۲۳۷ هزار کیلومتر مربع دارد و به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منطقه تأمین انرژی جهان با برخورداری از ۴۰ درصد ذخایر نفتی جهان و از طریق تردد سالانه بیش از ۴۰ هزار کشتی، بیش از ۲۳ درصد نفت تولیدی جهان را تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه مرجان‌های خلیج فارس تا تغییرات روزانه ۹ درجه و تغییرات سالانه ۲۰ درجه را تحمل می‌کنند، بنابراین به عنوان منابع بالقوه ژنتیکی برای افزایش تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم مورد توجه هستند، افزود: کیفیت نفت‌های خام در جهان مشابه هم نیست و ذخایر نفتی خلیج فارس دارای ویژگی‌هایی چون سهولت استخراج، هزینه پایین تولید، امکان تولید مازاد بر ظرفیت و کیفیت‌تر بالا است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: خلیج فارس با تنوع و غنای زیستی و تولید بالا و برخورداری از جزایر بی‌نظیر و ارزشمندترین زیستگاه‌های حساس ساحلی مانند جنگل‌های حرا، آبسنگ‌های مرجانی، بسترهای علفی، مناطق تخم گذاری لاکپشت‌ها، پهنه‌های جزر و مدی، خوریات و مصب‌های متنوع و ذخایر عظیم آبزی، یکی از اکوسیستم‌های دریایی منحصربه‌فرد آب‌های گرمسیری جهان محسوب می‌شود و نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور و معیشت مردم بومی منطقه دارد.

ذوالجودی اضافه کرد: محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌ها است.

وی ادامه داد: آلودگی‌های با منشأ خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل مانند استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت توجه به زیست بوم خلیج فارس گفت: این منطقه به لحاظ غنا و تنوع زیستی بالا و ارتباط با دریای عمان و آب‌های باز اقیانوسی (اقیانوس هند) از ظرفیت‌های بسیار بالای اکولوژیک در تولید آبزیان، گردشگری و طبیعت گردی، پرنده‌نگری، تولید انرژی پاک و حمل‌ونقل دریایی و بسیاری از زمینه‌های دیگر اقتصادی برخوردار است که با برنامه‌ریزی اصولی می‌توان برای بهره‌برداری و توسعه متوازن و خردمندانه از این ثروت بی‌نظیر و نعمت خدادادی در راستای توسعه و ایجاد شغل و درآمد پایدار جوامع محلی اقدام کرد که معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در جهت سیاست‌های ابلاغی توسعه دریامحور مقام معظم رهبری و دستور اکید رئیس جمهوری در سال جاری برنامه‌های ویژه‌ای جهت دستیابی به اهداف این سیاست‌ها از طریق فعال‌سازی ظرفیت‌های اکولوژیک و زیست‌محیطی محیط‌های دریایی و تالاب‌ها و ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران را در دست اقدام دارد که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

کد خبر 749041

دیگر خبرها

  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی