Web Analytics Made Easy - Statcounter

پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، در خصوص فرآوری زعفران گفت: یکی از پروژه‌هایی که برای فرآوری زعفران قرار است انجام شود، بهینه یابی استخراج کروسین از کلاله زعفران است.

او با اشاره به اینکه هنوز اقدامات این پروژه در مراحل ابتدایی قرار دارد، افزود: در این طرح شیوه‌های مختلف استخراج کروسین از کلاله زعفران بررسی می‌شود و بهینه‌ترین شیوه برای استخراج به کار گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پویان با بیان این که با اجرای این طرح بازدهی استخراج کروسین افزایش پیدا می‌کند و درصد خلوص محصول بالا می‌رود، اظهار کرد: این محصولات به تولید انبوه نرسیده و تنها تولید آزمایشگاهی شده است.

کروسین ماده اولیه شرکت‌های دارویی محسوب می‌شود و تولید آن از ۲ تن زعفران، ۱۸۰ میلیارد تومان در آمد دارد.

افزایش بهره وری در تولید زعفران با آبیاری هوشمند مزرعه

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی عنوان کرد: یکی از طرح‌هایی که سبب افزایش تولید زعفران در مزرعه تحقیقاتی این مجتمع شده است، استفاده از سیستم آبیاری هوشمند این محصول است.

او تصریح کرد: در این روش رطوبت خاک سنجیده می‌شود و داده‌های هواشناسی نیز بررسی شده و این اطلاعات با یکدیگر تطبیق داده می‌شود.

بیشتر بخوانید

حمایت بی چون و چرای خراسان جنوبی از سرمایه گذاران/ زمینه های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد

پویان ادامه داد: بر اساس نتایج به دست آمده از اطلاعات، آبیاری در زمان معین و طبق نیاز زمین به صورت خودکار انجام می‌شود.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی دیگر از طرح‌ها که در سال ۹۹ به عنوان طرح پژوهش برتر شناخته شده است، کشت زعفران به صورت هیدروپونیک در شرایط خاص محیطی است و می‌تواند بازدهی تولید زعفران را افزایش دهد.

او گفت: یک کتاب به نام آکوکار و تنوئید‌های زعفران از بیوسنتز تا خواص درمانی نیز در خصوص زعفران توسط یکی از پژوهشگران جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ترجمه شده است.

او با توجه به اینکه بیشتر تمرکز این مجموعه روی فرآوری زرشک و عناب است و اقدامات انجام شده برای زعفران کمتر بوده است، تصریح کرد: فرآورده‌های تولید شده از زعفران ثبت اختراع نشده اند.

انتهای پیام/ س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آبیاری هوشمند جهاد دانشگاهی داده های هواشناسی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۴۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت : این میزان از سطح یک و نیم هکتار از گلخانه های استان در سال گذشته برداشت شده است. 

شایسته با اشاره به اینکه قیمت هر شاخه گل رز ۲۵ هزار تومان است افزود: گل های رز علاوه بر داخل استان برای فروش به استانهای مشهد و تهران ارسال می شوند. 

وی گفت: ارزش یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز سی و هفت میلیارد و پانصد میلیون تومان است. 

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: ارقام موجود گل رز ، هلندی، زرد، سفید و قرمز است.

در گلخانه های استان ۱۲ نفر فعالیت می کنند. 

دیگر خبرها

  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • قاچاقچی سوخت بیش از ۲ میلیارد تومان جریمه شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • شرایط برای عرضه ظرفیت‌های خراسان جنوبی در اکسپو فراهم است
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • قاچاقچی سوخت ۸۸۸ میلیون تومان جریمه شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی تولید شد
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی