Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-01@00:11:40 GMT

بتن نانوی به ایستگاه قطار رسید!

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۵۵۴۳

بتن نانوی به ایستگاه قطار رسید!

یکی از شرکت‌های توسعه‌دهنده فناوری بتن تقویت‌شده با فناوری نانو در صدد استفاده از این بتن‌ها در ایستگاه‌های قطار است. این بتن‌ها با کمک فناوری چاپ سه‌بعدی و افزودنی گرافنی تولید می‌شوند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت سکانسکا کوستین استرابگ (Skanska Costain Strabag) پیشگام در زمینه چاپ سه‌بعدی بتن تقویت‌شده با گرافن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت فناوری به نام «Printfrastructure» دارد که در صورت استفاده گسترده، مزایای زیاد زیست محیطی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها را به همراه خواهد داشت.

اولین آزمایش‌ها قرار است در بهار سال آتی انجام شود که در آن پروژه از این بتن برای ساخت بخشی از دیوار‌های حائل ایستگاه قطار Euston استفاده می‌شود.

سازه‌های بتنی مسلح با استحکام شبکه داخلی با کمک چاپگر چاپ شده است که با این کار، بتن مورد نیاز و همچنین برش ضایعات به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

در یک پیشرفت بزرگ دیگر، تقویت فولاد با رشته‌های میکروسکوپی گرافنی انجام می‌شود؛ رشته‌هایی که مانند نوار‌هایی در ساختار فولاد قرار می‌گیرد.

تعویض میلگرد‌های جدید تقویت‌شده با گرافن به بهبود ایمنی سازه‌ها کمک کرده، انعطاف‌پذیری بیشتری در ساختمان‌ها ایجاد کرده و زمان ساخت را کوتاه کمک می‌کند.

همچنین استفاده از بتن و کاهش میزان مصرف فولاد در روند ساخت و ساز موجب می‌شود که نیازی به جرثقیل و کامیون‌های کمتری باشد و با این کار میزان انتشار دی‌اکسیدکربن به شکل قابل توجهی کاهش یابد.

این شرکت برآورد می‌کند که فرآیند توسعه‌ای که در آن از فناوری چاپگر ChangeMaker ۳ D و مواد گرافنی شرکت ورسارین (Versarien) استفاده می‌شود، بتن مورد استفاده در ساختمان را کاهش داده و به کاهش انتشار کربن تا ۵۰ درصد کمک می‌کند.

درصورت موفقیت‌آمیز بودن آزمایش‌ها، می‌توان از چاپ سه‌بعدی برای چندین سازه از جمله پل، راه پله، دیوارها، ستون‌ها و بخش‌های سکوی ایستگاه قطار استفاده کرد.

اندرو داک، از مدیران شرکت سکانسکا کوستین استرابگ گفت: «اتوماسیون انجام شده با چاپ سه‌بعدی بتن مسلح Printfrastructure محیطی شبیه به کارخانه را ایجاد می‌کند که محصولی با کیفیت بالا را ارائه می‌دهد که هم استفاده کارآمد از مواد را افزایش می‌دهد و هم ردپای کربن ما را کاهش می‌دهد. این مهم است که ما به فناوری‌هایی مانند Printfrastructure فرصت شکوفایی دهیم؛ زیرا به صنعت امکان می‌دهد گامی در مسیر تحویل سریع و کارامد پروژه‌ها خواهد برداشت.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بتن نانویی فناوری نانو چاپگر سه بعدی چاپ سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۵۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ احداث و بهره‌ برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان

تین نیوز

قرارداد مشارکت در ساخت و راه اندازی دو ایستگاه شارژ خودرو و موتورسیکلت برقی در حاشیه دومین نمایشگاه حمل ونقل دانش بنیان در اصفهان میان شهرداری این شهر و شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) به امضا رسید.

به گزارش تین نیوز، معاون حمل ونقل و ترافیک شهردار اصفهان گفت: احداث و بهره برداری از دو جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی با مشارکت شهرداری اصفهان با شرکت مپنا صورت می گیرد.

حسین حق شناس با اشاره به قرارداد دو ایستگاه شارژ شرکت مپنا در اصفهان اظهار کرد: توسعه خودروهای برقی در کلان شهرها به منظور کاهش آلاینده ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به جزئیات این پروژه افزود: در راستای سیاست گذاری کلی حوزه حمل ونقل برای توسعه حمل ونقل پاک و زمینه سازی برای استفاده شهروندان از وسایل نقلیه برقی، تفاهم نامه ای بین شهرداری اصفهان و شرکت مپنا برای احداث تعدادی جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی منعقد می شود.

معاون حمل ونقل و ترافیک شهردار اصفهان تصریح کرد: دو جایگاه از این ایستگاه ها که جانمایی آن قطعی شده، در حال احداث است که یکی از این ایستگاه ها در خیابان فرایبورگ در منطقه ۶ اصفهان و ایستگاه دیگر در محدوده میدان بزرگمهر در منطقه ۴ اصفهان قرار دارد.هر ایستگاه شامل یک شارژر 60 کیلو وات شارژر سریع برای خودرو و دو شارژر AC موتورسیکلت است. 

وی با اشاره به احداث این دو ایستگاه به صورت مشارکتی توسط شهرداری اصفهان و شرکت مپنا ادامه داد: بخشی از زیرساخت های این دو ایستگاه توسط شهرداری تامین می شود و تامین تجهیزات شارژ این دو ایستگاه توسط شرکت مپنا صورت می گیرد.

حق شناس با بیان اینکه خدمات بهره برداری از این ایستگاه ها تا شش سال توسط شرکت مپنا انجام می شود و پس از شش سال با پایان دوره تفاهم نامه ممکن است بهره برداری از این ایستگاه ها توسط شهرداری یا شرکت مپنا یا هر شرکت دیگری انجام شود، تاکید کرد: با توجه به گسترش استفاده از وسایل نقلیه برقی در آینده، احداث و راه اندازی این دو ایستگاه کافی نیست و با توجه به توانمندی بخش خصوصی می توانیم در آینده تعداد بیشتری از این ایستگاه ها را در شهر اصفهان احداث و راه اندازی کنیم.

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در راستای توسعه استفاده از وسایل نقلیه برقی افزود: احداث و راه اندازی این دو ایستگاه به صورت مشارکتی توسط شهرداری و بخش خصوصی بیشتر در راستای فرهنگ سازی و آشنایی مردم با وسایل نقلیه برقی، نحوه شارژ آن ها و آشنایی و آگاهی مردم با فرایند تردد خودروهای برقی است.

دومین نمایشگاه حمل ونقل دانش بنیان در اصفهان، یازدهم تا چهاردهم اردیبهشت با حضور سازمان ها و شرکت های فعال در حوزه حمل ونقل و با شرکت شرکت های دانش بنیان در محل دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.

برگزاری این نمایشگاه و رویداد حمل ونقلی با حضور شرکت های دانش بنیان، فناور، دانشجویان، اساتید و کارشناسان و مدیران دستگاه های دولتی با محورهای کاهش آلودگی هوا، وسایل برقی و تجهیزات شارژ، هوشمندسازی و هوش مصنوعی، مدیریت ترافیک و اطلاع رسانی تجهیزات حمل ونقل ریلی برگزار می شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ◄ احداث و بهره‌ برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • ایستگاه شهید سلطانی متروی کرج خرداد افتتاح می‌شود
  • سه رام قطار فوق العاده به مسیر ریلی مشهد- تهران افزوده شد
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد
  • انحصار فروش بلیت های قطار در اختیار ۳ اپلیکیشن؛ تمام آژانس های مسافرتی بیکار می شوند؟
  • کشف سکه های دوره اشکانی از مسافر قطار در ایستگاه راه آهن اندیمشک
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد