Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@09:49:40 GMT

نقش بی بدیل بانوان حسینی در قیام اباعبدالله الحسین (ع)

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۷۰۲۱

نقش بی بدیل بانوان حسینی در قیام اباعبدالله الحسین (ع)

حجت‌الاسلام حسن جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نقش بانوان در واقعه کربلا را نمی‌توان حذف کرد؛ گفت: جای هیچ گونه شکی نیست که تاریخ کربلا را فقط مردان خلق نکردند بلکه زنان هم در آن نقش محوری داشته‌اند.

استاد حوزه تصریح کرد: به طور قاطع می‌شود گفت اگر نقش زن را از حادثه کربلا حذف کنیم می‌توانیم بگوییم که رسالت سیدالشهدا ناتمام می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم از زنان هاشمیان و هم غیر آنها در حادثه کربلا نقش آفرینی‌های شایسته ای داشتند. زنانی مثل ماریه دختر سعد، دیلم یادلهم همسر زهیر، طوعه، ام وهب، مادر عمر بن جناده و دیگر زنانی که در کربلا حضور داشتند.

وی افزود: این زنان به قدری اسلام را می‌شناختند و در دین مطالعه داشته و با کمال اطمینان آن را باور نموده و پذیرفته بودند که هرگز، کم بودن همراهان امام حسین (ع) را در نظر نگرفتند و از سختی‌ها و مصائبی که در زمان سفر و واقعه عاشورا بر آنها رخ می‌داد نترسیده یا خسته نمی‌شدند. زیرا به نتیجه هدفشان واقف بوده و به سرانجام آن کاملاً آگاه و به آخرت ایمان داشتند.

حجت‌الاسلام جعفری با بیان آنکه ایمان زنان همراه قیام حسینی چنان محکم بود که در برابر سرهای بریده فرزندان و همسرانشان هرگز سست نشدند، گفت: در آن زمان که بسیاری از مردان راه را به بیراه رفته و دچار شبهه شدند، لحظه‌ای از ثبات قدم درراه یاری خاندان پیامبر (ص) از پای ننشستند. این زنان در راه اهداف قیام امام زمانشان ایستادگی کرده و حتی در آن بحبوحه و کارزار بین حق و باطل، مشوق همسر و فرزندانشان بودند.

استاد حوزه ادامه داد: از دیگر ویژگی‌های زنان عاشورایی می‌توان به دوستی با معرفت با اهل بیت پیامبر (ص) اشاره کرد. محبت به اهل بیت (ع) از جمله اهرم‌هایی است که می‌تواند عامل نجات انسان‌ها در سخت‌ترین و بحرانی‌ترین شرایط باشد.، وقتی انسان، در مسیر بهشت یا دوزخ قرار بگیرد با داشتن محبت اهل بیت (ع) همراه با معرفت، به انتخاب درست رسیده و رستگار می‌شود.

پژوهشگر معارف اسلامی با اشاره به آنکه شجاعت و شهامت زنان عاشورایی در طول تاریخ مثال‌زدنی است، گفت: زنانی که با شمار اندک، در برابر هجوم گرگ صفتان و نامردانی که به زیورآلات طفلان نیز رحم نکرده و ددمنشانه به سمت آنها هجوم برده و از کشتن، سوزاندن و هر جنایت دیگری ابا نداشته‌اند، با شجاعت و شهامت ایستادند.

وی تصریح کرد: در تاریخ آمده است شب عاشورا که امام حسین (ع) اصحاب و یارانش را جمع کرد و خطاب به آنان فرمود: «من بیعتم را از شما برداشتم هر کس می‌خواهد اینجا را ترک کند، زیرا هر کس با من بماند فردا کشته خواهد شد»، این زنان با شجاعت و دلیر در محضر امام آمده و خطاب به ایشان گفتند می‌مانیم و هرگز خون ما از خون شما و اصحابتان رنگین‌تر نیست و اگر یک جان که نه صد جان داشته باشیم پیشکش خاندان پیامبر (ص) و اهل بیت مکرم ایشان، خواهیم کرد.

حجت‌الاسلام جعفری با بیان آنکه زنان بزرگوار همراه قیام حسینی، حقیقتاً از سیدالشهدا حمایت کردند، گفت: شیر زنان دشت کربلا نه تنها حمایت کردند، بلکه مردان را به مبارزه ترغیب کردند. محافظت از درون خیام حسینی و توجه لازم به اطفال، چنان صبر و استقامت می‌طلبد که همه این نقش‌ها توسط زن در حادثه کربلا آفریده و اجرا شده است.

وی ادامه داد: آنان نه تنها در کربلا به این وظایف، خوب عمل کردند بلکه حتی بعد از عاشورا هم به رهبری حضرت زینب کبری سلام الله علیها دستگاه غاصب یزید را محکوم نمودند به گونه‌ای که زنان قبایل مختلف از جمله، آل ابی سفیان تحت تأثیر شور و حرارت خطابه‌های زنان عاشورایی، به گریه و ندبه پرداختند.

استاد حوزه در پایان با توضیح آنکه بر زنان امروز لازم است با بالا بردن سطح روحی و معنوی خود، روحیه جهاد و حماسه و دفاع از حق را در فرزندان و همسران خود ایجاد کنند، افزود: بلکه باید روحیه جهاد حسینی را در خانواده و جامعه خود بالاتر برده، بیداری، پایداری و حضور سیاسی را در جامعه ترویج نمایند.

وی افزود: وقتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ظهور می‌فرمایند، خود را با نام امام حسین معرفی می‌نمایند: (الا یا اهل العالم ان جدی الحسین قتلوه عطشانا) این نشان می‌دهد وقتی، حضرت ظهور می‌کند که مردم عالم به نام حسین و اهداف او آشنا باشند. پس منتظر واقعی امام زمان کسی است که نسبت به معرفی امام حسین علیه السلام و عالم کوتاهی نکند و این نقش مهم از زن خانواده که محوریت خانه و خانواده را بر عهده دارد بیشتر انتظار می‌رود.

کد خبر 5279610

منبع: مهر

کلیدواژه: قم عاشورا کربلا محرم 1400 ویروس کرونا محرم 1400 ماه محرم روز خبرنگار بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا واکسن کرونا کرمانشاه مراسم عزاداری گرگان عکس استانها اردبیل واکسیناسیون امام حسین اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۷۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار


به گزارش تابناک به نقل از مهر، امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ مراسم تجلیل از بانوان فعال عرصه کار و تولید در هفته کار و کارگر انجام شد. زنان نخستین تربیت کننده جامعه به شمار می‌روند و در دولت سیزدهم برای اولین بار کمیته زنان و خانواده ستاد هفته کار و کارگر تشکیل شده که امسال سومین سال فعالیت این کمیته محسوب می‌شود.

سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: فعالیت کارآفرینان که به حوزه اشتغال اهتمام ویژه دارند جای بسی خرسندی دارد. کار، تولید اساساً عزت و اقتدار انسان است و بستر بالندگی انسان را فراهم می‌کند.

وی افزود: حضور گسترده بانوان در مجموعه کارگری از دیگر موفق‌های دیگری است. دنیا می‌داند در فرهنگ و تمدن اسلامی، زنان از جایگاه والایی برخوردارند. بر اساس آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. خداوند می‌فرماید، ما انسان‌ها را از جنس مرد و زن خلق کردیم و برای شناخت. اما گرامی‌ترین انسان با تقواترین است و یکی از جلوه‌های تقوا، کوشش و تلاش و توسعه اشتغال است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: حضور بانوان در عرصه‌های مختلف بوده که بر اساس آمار از ۱۶ میلیون بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، بیش از ۳ میلیون نفر بانوان کارگر هستند. همچنین سرآمدترین اساتید دانشگاه، پرستار و معلم از جامعه زنان بوده که جای تقدیر دارد.

مرتضوی با اشاره به شعار سال ادامه داد: جهش تولید با مشارکت و همراهی مردم مساله امسال است. اساساً در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ اقتصاد ایران به ۳ دسته دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم شده است. اقتصاد مدیون دست‌های توانمند نیروی انسانی است. بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب بیش از ۸۰ درصد اقتصاد باید دست بخش خصوصی باشد.

وی اضافه کرد: جهش تولید یعنی حرکت خارق‌العاده که نیاز به کوشش دارد. ما به عنوان کارگزار نظام باید تلاش کنیم برای فعالیت بخش خصوصی بسترسازی کنیم و موانع تولید رفع شود. اگر می‌خواهیم فرمان رهبری جامه عمل بپوشد باید از دولت شروع شود و ما آمادگی داریم دستان کارگران و کارفرمایان را به گرمی فشاریم.

وزیر کار در پایان عنوان کرد: جهش تولید با مشارکت مردم است اگر تولید با همراهی مردم باشد بسیاری از مفاسد پاک می‌شود زیرا سرمایه برای بخش خصوصی بوده که افراد با انگیزه بیشتر فعالیت خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • سفر حسین حسینی به تبریز با وجود محرومیت
  • کیهان: ما محترمانه حجاب سر زنان می کنیم اما رضا شاه با ضرب و شتم حجابشان را برمی داشت
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه احداث فرودگاه بین المللی کربلا
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • (عکس) حسین حسینی به جانشینش در استقلال؛ مطمئنم که می‌درخشی