Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@11:25:35 GMT

تداخل این داروها می تواند باعث مرگ شود

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۸۳۸۰

تداخل این داروها می تواند باعث مرگ شود

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی ایرانی ، اظهار کرد: امروزه نه تنها در ایران بلکه در اغلب کشور‌های جهان شاهد استقبال مردم از طب سنتی و مکمل‌های آن برای درمان بیماری‌ها هستیم. 

او افزود: متاسفانه بسیاری از مردم بر این باورند که گیاهان دارویی عوارض جانبی نداشته و با دارو‌های شیمیایی نیز تداخلی ندارد در حالی که این یک باور نادرست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی این باور غلط را اصلاح کرد زیرا بسیاری از گیاهان دارویی هم دارای عوارض است هم با برخی دارو‌های شیمیایی تداخل دارد.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: یکی از موارد تداخل معمول گیاهان دارویی افزایش یا کاهش تاثیر یک یا چند داروی شیمیایی است برای مثال استفاده از گیاه گزنه ممکن است باعث افت قند خون در بیماران دیابتی شود. کاهش شدید قند خون می‌تواند باعث کاهش سطح هوشیاری و عوارض ناخواسته دیگر شود.

او گفت:چای سبز که یک گیاه دارویی در دسترس و پر مصرف است با دارو‌های ضد انعقاد تداخل دارد و مصرف آن در بیماران قلبی عروقی که دارو‌های ضد انعقاد مصرف می‌کنند خطرناک است.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: آویشن، سیاه دانه، سورنجان از گیاهان دارویی هستند که مصرف همزمان آنها با دارو‌های کاهنده فشار خون تداخل داشته و ممکن است باعث افزایش فشار خون شود، بنابر این افراد مبتلا به پر فشاری خون باید با احتیاط این داروهای گیاهی را مصرف کنند. همچنین بابونه، زعفران و گاو زبان و بسیاری از گیاهان دارویی دیگر با وارفارین که یه داروی ضد انعقاد و رقیق کننده خون است، تداخل داشته و خطر خونریزی را افزایش می‌دهند.

حاجی حیدری گفت:گیاه گاو زبان حتما باید به صورت دم کرده استفاده شود و جوشاندن آن باعث آزاد شدن مواد سمی آن می‌شود؛ بهتر است در دوران بارداری و شیردهی مصرف نشود.

این متخصص طب سنتی یادآوری کرد: به طور کلی به دلیل تداخلات احتمالی گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی با دارو‌های شیمیایی و عوارض جانبی این نوع گیاهان باید مصرف آن‌ها زیر نظر پزشکان متخصص طب سنتی باشد. در صورت تداخل گیاهان دارو‌یی با دارو‌های شیمیایی بهتر است دارو‌های گیاهی بیمار قطع یا تعدیل شود.

او در پایان گفت: مصرف همزمان گیاهان دارویی با دارو‌های شیمیایی به خاطر تداخلات احتمالی ممکن است اثرات دارو‌های شیمیایی را کاهش یا افزایش دهد و ممکن است در درمان بیماری‌ها اختلال ایجاد کرده و عوارض ناخواسته گا‌ها خطرناکی را برای بیمار ایجاد کند.

پربیننده ترین موج "یوتا" ویروس کرونا دو برابر کشنده‌ تر است با این اشتباهات به دام کرونا می افتید این خوراکی ها معده را نابود می کند واکسن تنفسی کرونا در راه است؟ ۱۱باور غلط درباره واکسن کرونا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تداخل دارویی دارو های شیمیایی گیاهان دارویی متخصص طب سنتی گیاهان دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۸۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش

محمدمهدی برومندی در جشنواره روز میمند شهرستان فیروزآباد در استان فارس، گفت: در این راستا یک ابر پروژه تعریف کردیم که با استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات اسانس گیری از گیاهان دارویی، کیفیت اسانس تولیدی را برای صادرات و تولید ادکلن‌های مشهور دنیا ارتقا دهیم. 

این مقام مسئول، سطح کل باغات گل محمدی در دنیا را ۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: کشور ایران دارای ۳۰ هزار هکتار باغ گل محمدی است که از این سطح، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار متعلق به استان فارس و دو هزار هکتار آن در شهرستان میمند واقع است.

او با بیان اینکه امروزه گردش مالی حوزه گیاهان دارویی در دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار است، ابراز کرد: سهم کشور ما از این گردش مالی کمتر از یک میلیارد دلار است و این نشان می‌دهد که ما باید از یک کشاورزی معیشتی به یک کشاورزی مدرن عبور کنیم.

برومندی با بیان اینکه ۲۳۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: شهرستان میمند دارای ۳۶۰ گونه گیاه دارویی است که هر کدام می‌تواند پایه تولید دارو، غذا یا مواد بهداشتی باشد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: چالش اصلی استان فارس، سرمایه گذاری است که امیدواریم با پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم به توسعه این منطقه کمک کنیم.

فارس رتبه اول تولید محصولات باغی در کشور 

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید ۱۰ تا ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور متعلق به استان فارس است، افزود: این استان با ۳۶۰ هزار هکتار سطح باغات و تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

برومندی به تولیدات حوزه باغبانی در سطح وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: میزان تولیدات باغی در کشور ۲۶ میلیون تن و درآمد حاصل از صادرات آنها سالیانه ۶ میلیارد دلار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از محصولات با ارزش در این حوزه، گیاهان دارویی با سطح زیرکشت ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور است که سالیانه ۵۰۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی از این سطح برداشت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی