Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر قرار گاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان تهران گفت: نبود روحیه پاسخگویی و نظارت‌پذیری در بین مدیران به دلیل قدرت بالای آن‌ها در عرصه‌¬های مختلف، زمینه‌های تداوم فساد را در کشور رقم زده است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سوء استفاده از قدرت در بخش عمومی برای تامین منافع فردی یا شخصی، عدم پاسخگویی و ولنگاری در امر نظارت بر عملکرد مدیران، نقطه قوت آغاز فساد اقتصادی و اداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فساد اقتصادی و اداری یک چالش بزرگ برای کشور‌های در حال توسعه یا عقب افتاده است، هر چند در کشور‌های توسعه یافته نیز گهگاهی فساد دیده می‌شود، اما برخورد سریع و قاطع مانع شکل گیری فساد‌های دیگری می‌شود. برخورد با فساد اقتصادی در کشور‌های توسعه یافته به این جهت حائز اهمیت است ودر اولویت‌های مهم دولتمردان قرار دارد که منجر به خارج کردن چرخه‌ی اقتصاد از فعالیت‌های مولد می‌شود. به تبع این وضعیت، با ایجاد رانت و ویژه خواری و پایمال شدن حق عده کثیری از مردم، اعتراضات اجتماعی و مشکلات اقتصادی دستاورد چنین موضوعی است از این جهت برخورد قاطعانه و بستن گلوگاه‌های فساد یکی از نشانه‌های توسعه یافتگی کشور‌ها به شمار می‌رود. مبارزه با فساد در ایران نیز یکی از دغدغه‌ها و لقلقه‌های زبان مسوولین است که هر چند تاکید زیادی بر آن شده، اما در عمل چندان موفق نبوده است. کارشناسان معتقدند برای مبارزه با فساد شناسایی ریشه‌ها وعوامل موثر بر آن بسیار حائز اهمیت هستند. آذر همایون؛ دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی تهران در گفتگو با دانشجو به عوامل موثر بر فساد اقتصادی و عمده فعالیت‌های ستاد در جلوگیری از بروز وظهور هر گونه فسادی در عرصه اقتصاد نگاهی دارد، که در ادامه تقدیم می‌شود.

 


دبیرقرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی تهران با تاکید بر شناسایی ریشه‌ها و لزوم مبارزه بیش از پیش با فساد اقتصادی و اداری گفت: متاسفانه در حال حاضر به دلیل ضعف برخی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی، جامعه‌ی ما مفاسد اقتصادی و اداری مختلفی مواجه است که شناخت ریشه‌ها و منشا این مفاسد می‌تواند در جلوگیری و قطع ریشه‌ی این مفاسد مفید و مؤثر واقع شود. انحصاری بودن بازار، نبود سیستم رقابتی و عدم شفافیت اطلاعات برای عموم و در مقابل افرادی که به اطلاعات خاصی دسترسی پیدا می‌کنند، باعث بروز رانت و فساد شده است.

آذرهمایون در این باره خاطر نشان کرد: فساد اقتصادی سبب کاهش سرمایه‌گذاری و کندی رشد اقتصادی و در نهایت باعث عدم تحقق اهداف توسعه اقتصادی در کشور می‌شود. فساد اقتصادی موجب کاهش درآمد‌های مالیاتی می‌شود و همچنین عامل مهمی در تنزل کیفیت زیر ساخت‌های اقتصادی و خدمات عمومی به شمار می‌رود.

وی با تاکید براینکه ارتقای روحیه پاسخگویی و نظارت پذیری مدیران و نهاد‌های تحت مدیریت آن‌ها اهمیت بسیاری دارد، گفت: عامل مهمی که فساد اقتصادی و اداری را افزایش داده، نبود روحیه پاسخگویی و نظارت‌پذیری در بین مدیران به دلیل قدرت بالای آن‌ها در عرصه‌¬های مختلف، زمینه‌های تداوم فساد را در کشور رقم زده است.

آذرهمایون افزود: درکشور‌های پیشرفته به علت وجود تکنولوژی‌های مناسب درحوزه‌های مختلف معاملاتی در بازار‌های کالا، پول و سرمایه، اطلاعات در مورد حجم بده بستان‌های اقتصادی نسبتاً دقیق است و دراین جهت مشکل زیادی وجود ندارد. ولی درکشور‌های در حال توسعه از جمله ایران، رشد بیش از حد اقتصاد زیرزمینی، کنترل‌های ملی را ضعیف کرده است. در این فضاست که موارد و مفاهیمی همچون «فرار مالیاتی»، «قاچاق کالا»، «اجناس تقلبی» و ... شکل می‌گیرد.

دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان تهران با اشاره به اهمیت مبارزه صحیح و ملی با مفاسد اقتصادی گفت: با انتصاب دبیران قرارگاه در شهرستان‌های استان تهران امیدواریم تا پایان شهریور ماه دفاتر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان تهران افتتاح شود.


وی اضافه کرد: این قرارگاه با کمک فعالین و افراد موثر در استان، اساتید، روحانیون، دانشجویان، تولیدکنندگان و اقشار مختلف مردم، ضمن برقراری ارتباط موثر و کمک به دستگاه‌های نظارتی، از ظرفیت‌ها و تجارب نخبگان و صاحب نظران برای شناسایی گلوگاه‌ها و بستر‌های فساد زا و تغییر رویکرد از برخورد با فساد به پیشگیری از بروز فساد تلاش می‌نماید.

همایون در پایان عنوان کرد: دفاتر تخصصی قرارگاه با توجه به اهمیت موضوعات در حوزه‌های مالی و مالیاتی، شفافیت و زمین خواری آغاز بکار نموده و همچنین پیگیری موضوع شورا‌های شهر با توجه به ابطال انتخابات شورای شهر ۶ شهرستان استان تهران به دلیل تخلفات مختلف از جمله خرید و فروش آرا، در دستور کار قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان تهران می‌باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مبارزه با مفاسد اقتصادی فساد شفافیت اقتصادی آذر همایون رانت اطلاعاتی انحصار مبارزه با مفاسد اقتصادی استان تهران قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی فساد اقتصادی و اداری کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۴۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند

به گزارش جماران، عصر امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ماه رئیس جمهور در جمع مردم غرب تهران در امام زاده حسن گفت: یاد شهدای مناطق غرب تهران به ویژه منطقه ۱۷ را گرامی می‌دارم به جانبازان و خانواده ایثارگران ادای احترام می کنم.

وی افزود: منطقه ۱۷ و ۱۸ و این منطقه امام زاده، مردمانی متدین انقلابی و با بصیرت و برای تهران بزرگ خانواده های تاثیر گذاری هستند.

رئیس جمهور گفت: یادمان نمی رود همواره این مناطق در دفاع مقدس در صف اصلی بودند و همواره یار انقلاب و یار رهبر فرزانه انقلاب بودند.

وی تصریح کرد: مردمان این منطقه تهران، مردمانی سخت کوش و همراه با انقلاب اسلامی بودند و بنده نسبت به همه مردم این مناطق ادای احترام می کنم.

وی خاطرنشان کرد: بنده دنبال این بودم که در یک فرصتی در جمع شما فرصت حضور پیدا کنم و حتما لازم بود در جمع مردم این منطقه عرض سلام و ادب داشته باشم.

رئیسی تاکید کرد: در این منطقه هستند چهره هایی که در عرصه های فرهنگی و ورزشی و اقتصادی انسان های موثری بودند.

وی افزود: بنای دولت توجه به خداست و بندگی خدا و قانون خدا و باید و نباید های الهی در همه عرصه های زندگی است.

وی در ادامه گفت: نکته دوم آن چه در وصایای شهدا آمده اجرای عدالت است و آنچه از امکانات و زمینه ها در کشور وجود دارد بر اساس عدالت توضیع شود و از سال اول دولت گفتیم بودجه ای که به مجلس می خواهد داده شود بر مبنای عدالت در مناطق مختلف کشور باشد.

رئیسی تصریح کرد: ما باید در ۱۰ هزار روستا مسئله تنش آبی را حل می کردیم و امروز نیمی از میزانی که هدف گذاری شد حل شده است.

وی افزود: ما در تهران خاموشی های زیادی داشتیم و ما ۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق داشتیم و امروز با تولید برق ۸ هزار مگاواتاین موضوع، حل شده است.

وی در ادامه گفت: از مشکلات این مناطق و دیگر مناطق کشور مسئله مهم اشتغال بود که در برنامه ریزی دولت گفتیم باید یک میلیون شغل ایجاد می شد، اما بحمدالله ما از آن وعده ای که داده شد، عقب نیستیم و در خیلی از استان ها آمار بیکاری کاهشی شده و پنج درصد رسیده است.

رئیسی خاطرنشان کرد: در این رابطه باید کار بسیار بشود و حتما باید کارهایی انجام داد که خانوادت های ما دغدغه بیکاری فرزندان شان نداشته باشند.

وی افزود: در موضوع مسکن، اگر یک میلیون مسکن ایجاد شود می تواند نیاز مردم را بر طرف کند، باید بگویم که قابل قیاس نیست میزان اراضی که به شهرهای کشور ایجاد شده حدود صد برابر گذشته است و اعلام کردیم که 2 میلیون 400 هزار مسکن در حال ساخت وجود دارد برای این که آنچه در قانون آمده و نیاز کشور مرتفع بشود.

رئیسی در ادامه گفت: مسئله اقتصادی نیازی کشور است و رهبری فرزانه انقلاب هم این موضوع را اولویت کشور اعلام کردند و در همین دولت به گواه کارشناسان اقتصادی رشد نقدینگی کنترل شده است.

دیگر خبرها

  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند
  • گلوگاه‌های فساد را ببندید
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند