Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: مردم باید به این نتیجه برسند که آب کم است، بنابراین باید نسبت به مراقبت از آن جدی‌تری باشیم.

به گزارش برنا به نقل از وزارت نیرو ، "قاسم تقی‌زاده‌ خامسی" با اشاره به دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه آب طی 8 سال گذشته اظهار داشت: دستاوردها به دو بخش ساخت و سازها و ساز و کارها تقسیم می‌شود، در بخش ساخت و سازی از 201 سد ملی کشور 57 سد، از حدود 173 واحد تصفیه‌خانه آب 54 واحد، از 264 تصفیه‌خانه فاضلابِ موجود در کشور 96 تصفیه‌خانه و همچنین 334 هزار هکتار از 2460 هزار هکتار شبکه آبیاری در دو دولت یازدهم و دوازدهم ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سازگاری با کم‌آبی الگوی مدیریت آب برای آیندگان
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در بخش ساز و کاری گفت: اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده، از جمله اینکه توانستیم در بخش آب تغییر ساختار بدهیم، یعنی 9 حوضه آبریز تشکیل دادیم و با کسب مصوبه از دولت و سازمان امور استخدامی روسایی برای این حوضه‌ها انتخاب کردیم، اقدام دیگر تصویب سند سازگاری با کم‌آبی بوده که از استان‌ها آغاز و به امضای 4 وزیر و 2 معاون رئیس‌جمهور رسید، این سند می‌تواند الگویی برای آیندگان جهت مدیریت منابع آب باشد.

یکپارچه‌سازی شرکت‌های آبفا به نفع روستاییان
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در دولت دوازدهم، یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی را نیز از دیگر اقدامات در حوزه ساز و کاری برشمرد و افزود: این شرکت‌ها به شرکت‌ها‌ی آب و فاضلاب استانی مبدل شدند و با این اقدام 9 هزار پست دولتی حذف شد.

۱۰ میلیون روستایی به آب سالم رسیدند
وی با بیان اینکه دولت در بخش آب و فاضلاب به تمام اهداف خود بر اساس اعتبارات داده‌شده دست پیدا کرده، یادآور شد: قرار بود که به 10 میلیون نفر روستایی آب پایدار و سالم ارسال شود که این کار انجام شده است.

آخرین وضعیت احیای دریاچه ارومیه
تقی‌زاده خامسی همچنین به پروژه آبرسانی به دریاچه ارومیه اشاره کرد و توضیح داد: تنها پروژه تکمیل‌نشده در بخش آب اتمام تونل زاب است که آب سد کانی‌سیب را برای احیای دریاچه ارومیه می‌رساند، طبق آخرین آمار تقریبا از 36 هزار متر حدود 540 متر  باقی مانده که ظرف حداکثر 2 تا 3 ماه آینده و قبل از زمستان این تونل که یکی از بزرگترین و از سخت‌ترین اقدامات بوده به نتیجه خواهد رسید و آب سد کانی‌سیب را به دریاچه منتقل می‌کند.

اوضاع آب در خوزستان چگونه است؟
وی در ادامه به موضوع کم‌آبی در خوزستان پرداخت و گفت: ما در این استان 10 سد داریم، در واقع نیمی از ذخایر آبی کشور  در خوزستان وجود دارد، یعنی از 50 میلیارد متر مکعب ذخایر آبی 23 میلیارد متر مکعب در این استان است، امسال خوزستان 50 درصد کاهش بارندگی داشت و ورودی به سدها کاهش جدی داشته است. با وجود بارندگی بسیار پایین توانستیم از آب‌هایی که سال‌های قبل در سدها ذخیره شده بود، استفاده کنیم.

وضعیت آب کشور خوب نیست
این مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه وضعیت آب در کشور و از جمله خوزستان خوب نیست، خاطرنشان کرد: تصمیم گرفته شده بود که در خوزستان شالیکاری به صورت غیرقانونی صورت نگیرد و بر اساس آن خروجی سدها تنظیم شود تا آب از کرخه به هورالعظیم برسد، اما متاسفانه در مسیر 300 کلیومتری کرخه تا هور اقدام به شالیکاری کردند و آب به صورت غیرقانونی به اراضی پمپاژ می‌شده که باعث شد آب به پایین‌دست و دشت آزادگان و هویزه برای آشامیدن انسان و دام نرسد.
وی با تاکید بر اینکه باید جلوی کشت‌های پرآب‌بر و برنج‌کاری غیرقانونی گرفته شود، تا بتوانیم با همین ذخایر کم آب آشامدینی شهرها و روستاهای مسیر را تامین کنیم، بیان داشت: امور آب خوزستان را به مسئولان استانی واگذار کردیم تا آب را به گونه‌ای مدیریت کنند که برای کشت پاییزه هم بتوانند از آب سدها استفاده کنند.

توصیه به مدیران آبی دولت سیزدهم
تقی‌زاده‌خامسی در ادامه در توصیه‌ای به مدیران بخش آب و فاضلاب دولت سیزدهم اظهار کرد: توصیه بنده این است که مسئولان ملی و مردم به این توافق برسند که ما کشور کم‌آب و خشکی هستیم، قرار نیست معجزه‌ای صورت بگیرد، اگر منحنی ورودی، خروجی سدها و بارندگی را طی 52 سال قبل در نظر بگیریم تقریبا شبیه هم به هم است و به تدریج اوضاع بدتر می‌شود، بنابراین تغییر اقلیم آب و هوایی کشور به خوبی قابل رصد است، مثلا در همین دولت ترسال‌ترین سال را در نیم قرن گذشته در سال 98 و خشک‌ترین سال طی 52 سال گذشته را در سال 1400 داشتیم که نشانه تغییر اقلیم است.

مراقب آب باشیم
وی تاکید کرد: مردم و مسئولان باید به این نتیجه برسند که ما در این کشور نمی‌توانیم در 17 استان برنج بکاریم، نمی‌توانیم صنایع پرآب‌بر احداث کنیم، این برنامه‌ها تنها کار مسئولان نیست، مردم هم باید به این نکته برسند که نمی‌توانیم آب را به این شکل مصرف کنیم، ساخت و سازها بهرحال صورت می‌گیرد، پول و اعتبار باشد کار انجام می‌شود، اما در سطح ملی؛ مردم باید به این نتیجه برسند که آب کم است و روزهایی که آب زیادی داشته باشیم، طولانی نیست، بنابراین باید نسبت به مراقبت از آب جدی‌تری باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزارت نیرو دولت معاون شهری و روستایی آب و فاضلاب دریاچه ارومیه زمستان برنج پول آب و فاضلاب پول زمستان شهری و روستایی قیمت خودرو آب و فاضلاب شرکت ها بخش آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۴۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان

فرهاد بختیاری فر افزود: از ابتدای شروع این طرح در اسفندماه ۱۴۰۱ تا الان ۳۰۴ میلیارد تومان اعتبار به طرح جهاد آبرسانی همدان اختصاص پیدا کرده و پیشرفت فیزیکی ما بیش از میانگین کشوری است.

او تصریح کرد: آبرسانی به ۱۶۰ روستا در گام اول هدف‌گذاری شده و برنامه ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری از طرح‌های آبرسانی روستایی استان در حال انجام است تا بتوانیم مشکل آب شرب روستا‌های دارای تنش آبی را در کمترین زمان ممکن حل کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: آبرسانی روستایی یکی از طرح‌های مهم دولت سیزدهم است که باتوجه به اهمیت موضوع آب مورد توجه قرار گرفته و دولت سیزدهم عزم جدی برای سیراب کردن همه روستانشینان دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از پیشرفت ۷۷ درصدی گام نخست طرح جهاد آبرسانی در استان خبر داد.

پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان    

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، فرهاد بختیاری فر افزود: از ابتدای شروع این طرح در اسفندماه ۱۴۰۱ تا الان ۳۰۴ میلیارد تومان اعتبار به طرح جهاد آبرسانی همدان اختصاص پیدا کرده و پیشرفت فیزیکی ما بیش از میانگین کشوری است.

او تصریح کرد: آبرسانی به ۱۶۰ روستا در گام اول هدف‌گذاری شده و برنامه ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری از طرح‌های آبرسانی روستایی استان در حال انجام است تا بتوانیم مشکل آب شرب روستا‌های دارای تنش آبی را در کمترین زمان ممکن حل کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: آبرسانی روستایی یکی از طرح‌های مهم دولت سیزدهم است که باتوجه به اهمیت موضوع آب مورد توجه قرار گرفته و دولت سیزدهم عزم جدی برای سیراب کردن همه روستانشینان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان
  • تحویل گندم به مراکز سرپوشیده خوزستان با توجه با بارندگی‌ها
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • سامانه بارشی جان دوباره می‌گیرد / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • پیش‌بینی بارندگی در اغلب مناطق خوزستان
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • هوای ناسالم دو شهر خوزستان برای گروه‌های حساس
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟