Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی – قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مزایای بین المللی از حیث ماهیت قانونی، مزیتی است که به دیپلمات‌های کشور‌ها تعلق می‌گیرد. این در حالی است که مردم عادی نمی‌توانند از این امتیاز استفاده کنند، اما این موضوع مانعی برای انجام خدمات آن‌ها نیست.

مزایای سازمان‌های بین المللی بر اساس کنوانسیون‌های ۱۹۴۶ و ۱۹۷۵، شامل معافیت از عوارض و مالیات، معافیت از حقوق گمرکی، معافیت از مقررات بیمه‌های اجتماعی و معافیت از خدمات شخصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق بند یک این کنوانسیون، رئیس هیات دیپلماتیک و کارمندان آن، از پرداخت کلیه عوارض‌ها ومالیات‌های شخصی، مالی، شهری و منطقه‌ای معاف هستند. این بند، محدودیت‌هایی را هم برای دیپلمات‌ها وکارمندان لحاظ کرده که در صورت بروز آنها، معافیت موارد فوق ساقط می‌شود. این گزینه‌ها شامل مالیات‌های غیر مستقیم که جزو قیمت کالا یا خدمات، عوارض و مالیات‌های غیر منقول خصوصی واقع شده در محدوده دولت پذیرنده و مالیات بر ارث که از طرف دولت پذیرنده، دریافت می‌شود.

بر اساس بند ۲ کنوانسیون، دولت پذیرنده می‌تواند ورود اشیاء مورد استفاده رسمی هیات دیپلماتیک و اشیاء شخصی رئیس هیات دیپلماتیک و کارمندان آن مانند اثاثیه‌ای که برای منزل نیاز دارند را با معافیت از حقوق گمرکی، مالیاتی و فرعی همراه کند، اما هزینه‌هایی مانند انبارداری، باربری و هزینه‌هایی از این دسته، از پزداخت مالیات معاف نیستند.

همچنین به موجب بند ۲، بازرسی وسایل شخصی دیپلمات‌ها و کارکنان آن‌ها منتفی است و کلیه آن‌ها از این حیث معاف هستند. بر اساس ماده ۳۸ کنوانسیون ۱۹۷۵ وین، اگر وسایلی که در بند یک ذکر شده، همراه با دیپلمات‌ها و کارمندان آن‌ها باشد، فقط با حضور فرد برخورد از معافیت تفتیش صورت خواهد گرفت.

طبق بند ۳ کنوانسیون ۱۹۴۶ و ۱۹۷۵، رئیس هیات دیپلماتیک و هیات همراه آن، از قانون و مقررات بیمه اجتماعی در دولت پذیرنده معاف هستند به شرطی که مقیم یا تبعه دائم کشور پذیرنده نباشند. همچنین بر اساس بند پایانی این کنوانسیون، رئیس هیات دیپلماتیک و کارمندان آن، از پزداخت هرگونه خدمات شخصی و عمومی هم معاف هستند؛ بنابراین سازمان‌های بین المللی نقش موثری در ارتباطات بین المللی ایفا می‌کنند و روشن است که تصمیمات درست در زمینه‌های گوناگون مانند دیوان بین المللی دادگستری، رویه‌های قضایی، مصونیت قضایی، مصونیت بایگانی و اسناد و آزادی ارتباطات، می‌تواند در حل مشکلات کشور‌ها اثر خوبی برجای گذارد و شیوه مبادله‌ها، روابط‌ها و تجارت‌ها را بهتر از هر زمان دیگری، همه کشور‌ها از آن بهرمند شوند.

از مهم‌ترین مسائل حقوقی که می‌توان از نهاد‌های بین المللی توقع داشت، اینکه آن‌ها می‌توانند بر اساس تصمیمات درست، منطقی و باانصاف، میانجیگری میان دولت‌هایی که روابط خوبی ندارند را انجام دهند تا از مشکلات فراوان در حوزه‌های مختلف کاسته شود.

بیشتر بخوانید

سکوت مدعیان حقوق بشر در برابر کشتار مردم غزه چه توجیهی دارد؟ حقوق بشر، رویکردها و چالش‌ها
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان های بین المللی کشورها کنوانسیون عوارض و مالیات روابط دیپلماتیک رئیس هیات دیپلماتیک بین المللی کارمندان آن دولت پذیرنده معاف هستند دیپلمات ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۶۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: ۸۵ درصد از مدارس غزه آسیب دیده‌اند

سازمان ملل متحد اعلام کرد از زمان آغاز جنگ غزه تا امروز ۸۵ درصد از مدارس این باریکه در حملات رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند.

به گزارش ایسنا، موسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند از هفتم اکتبر تا امروز ۸۵.۸ درصد از مدارس غزه سیب دیده‌اند، از جمله ۲۹ درصد از مدارس سازمان ملل.

در بیانیه این نهاد سازمان ملل آمده است که این گزارش به کمک مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل متحد تهیه شده و اطلاعات جامعی درباره تاثیر مخرب جنگ غزه بر زیرساخت‌های آموزشی ارائه می‌دهد.

بر اساس این گزارش، ۸۵.۸ درصد از مدارس غزه به نحوی آسیب دیده‌اند، از جمله بر اثر حمله مستقیم.

این نهاد همچنین اعلام کرد دست کم ۷۲.۵ درصد از مدارس آسیب‌دیده به بازسازی اساسی نیاز دارند و ۲۹ درصد از این مدارس تحت کنترل سازمان ملل هستند.

بر اساس این گزارش ۶۵.۳ درصد از مدارسی که توسط آوارگان غزه به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار داشت نیز مستقیماً مورد حمله قرار گرفته است.

این نهاد سازمان ملل با تاکید بر لزوم برقراری آتش‌بس برای بازسازی زیرساخت‌های آموزشی غزه، نسبت به استفاده نظامی رژیم صهیونیستی از مدارس برای بازداشت و بازجویی از فلسطینیان ابراز نگرانی کرد.

موسسه آموزش تحقیقات سازمان ملل همچنین اعلام کرد به دلیل نگرانی‌های امنیتی و محدودیت‌های فزاینده رژیم صهیونیستی امکان بازدید حضوری از مدارس وجود ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • دیوان لاهه خواهان توقف تلاش‌ها برای تضعیف این نهاد شد
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • سازمان ملل: ۸۵ درصد از مدارس غزه آسیب دیده‌اند
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود