Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@06:07:17 GMT

سهم ما کجاست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۰۷۸۰۴

سهم ما کجاست؟

در روزهایی که انواع جهش‌یافته این ویروس بخشی از جهان و از جمله کشور ما ایران را درگیر کرده، در اروپا تماشاگران به شکل گسترده روی سکوها برگشته‌اند. دست‌ کم تا جایی که به میدان دید فوتبال مربوط می‌شود، اوضاع عادی است و زندگی طبیعی از سر گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «علیرضا جهانبخش فرار می‌کند، برای فاینورد گل می‌زند و یک صدای مهیب به گوش می‌رسد: «ووووی».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سبک خاص هواداران فاینورد در روتردام هلند است که کیپ تا کیپ کنار هم نشسته‌ و نمایش این تیم برابر حریف سوئیسی را تماشا می‌کنند. در تمام ورزشگاه حتی یک صندلی خالی هم به چشم نمی‌خورد. محال است بعدها از روی فیلم این مسابقه بشود تشخیص داد بازی در دوران شیوع ویروس کرونا برگزار شده است. در روزهایی که انواع جهش‌یافته این ویروس بخشی از جهان و از جمله کشور ما ایران را درگیر کرده، در اروپا تماشاگران به شکل گسترده روی سکوها برگشته‌اند. دست‌ کم تا جایی که به میدان دید فوتبال مربوط می‌شود، اوضاع عادی است و زندگی طبیعی از سر گرفته شده است. حالا زیان‌های ناشی از عدم حضور تماشاگران برطرف خواهد شد و از آن مهم‌تر، شور و اشتیاق به سطح جامعه برمی‌گردد.

فقط هم هلند نیست. پنج‌شنبه‌شب مسابقه سوپرجام اروپا بین چلسی و ویارئال در بلفاست، پایتخت ایرلند شمالی، برگزار شد و تیم آبی‌پوش لندنی این بازی را در ضربات پنالتی به سود خود پایان داد. آنجا هم ورزشگاه پر از تماشاچی بود و بازیکنان چلسی فرصت پیدا کردند قهرمانی‌شان را کنار هواداران جشن بگیرند. همچنین فصل جدید مسابقات لیگ برتر انگلستان در حالی از دیشب با بازی برنتفورد و آرسنال آغاز شد که دیدارهای این فصل لیگ جزیره هم تماشاچی خواهد داشت. اساسا با امیدبستن به درآمد ناشی از بازگشت تماشاگران هم بود که باشگاه‌های انگلیسی در این تابستان بی‌محابا دست به جیب شدند. منچسترسیتی با جذب جک گریلیش رکورد نقل‌وانتقالات در لیگ برتر را شکست و چلسی هم توانست روملو لوکاکو را از اینتر بگیرد.

در اسپانیا فصل جدید لالیگا از دیشب با برگزاری دیدار والنسیا و ختافه آغاز شد و اینجا هم تماشاگران قادر به حضور در ورزشگاه‌ها خواهند بود. در دیدار دوستانه بارسلونا و یوونتوس در جام خوان گامپر هم که ۳ بر صفر به سود تیم اسپانیایی تمام شد، هواداران در ورزشگاه بودند و حتی بانیان جدایی لیونل مسی را «هو» کردند. در فرانسه تصاویر استقبال گسترده از مسی هیچ شباهتی به عصر حکمرانی یک بیماری واگیردار نداشت. مردم در فرودگاه و ورزشگاه اختصاصی پاری‌سن‌ژرمن برای بزرگ‌ترین ستاره تاریخ لاشامپیونه سنگ تمام گذاشتند و البته خیلی زود صف‌های چند صد متری برای خرید پیراهن لئو تشکیل شد؛ درست در روزهایی که صف خرید دارو مردم ما را آزار می‌دهد. در آلمان نیز فصل جدید بوندسلیگا از دیشب با برگزاری بازی بایرن‌مونیخ و مونشن‌گلادباخ آغاز شد. اینجا دولت سختگیرتر است و اجازه حضور محدود تماشاگران را داده. در نتیجه ۲۵ هزار نفر دیدار افتتاحیه بوندسلیگا را دیدند و مسابقات بعدی هم همین تعداد تماشاچی خواهد داشت.

حالا برمی‌گردیم به ایران! سهم ما از این بازگشت‌ها چیست؟ هیچ. آیا چشم‌اندازی برای حضور تماشاگران در فصل جدید لیگ برتر فوتبال وجود دارد؟ هرگز. این بازی‌ها نیمه اول مهر آغاز خواهد شد اما از همین حالا تقریبا مطمئنیم که شرایط برای حضور تماشاگران مهیا نیست. استادیوم که هیچ، مردم در ایران هنوز برای بازگشت تمام و کمال به محل کارشان هم ابهام جدی دارند. هر روز سیل اخبار درباره شیوه متفاوت برخورد با کرونا در ایران و کشورهای پیشرفته جهان منتشر می‌شود و مردم آنها را با هم مقایسه می‌کنند. چکیده همه این داستان‌ها اما در پخش مسابقات اروپایی قابل رؤیت است؛ جایی که فصل جدید معتبرترین لیگ‌های قاره سبز آغاز شده و تماشاگران ایرانی با مشاهده حضور گسترده مردم روی سکوها، بیشتر و بیشتر از وضعیتی که در آن گرفتارند رنج خواهند برد. شاید به هزار و یک دلیل حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها نقش بزرگی در اقتصاد بیمار فوتبال دولتی ایران نداشته باشد اما از نقش شور اجتماعی این اتفاق نباید غافل شد. هزاران نفر از مردم ایران هر هفته فرصت داشتند راهی استادیوم شوند و انرژی‌شان را خالی کنند. به علاوه شغل و زندگی هزاران نفر در سراسر ایران وابسته به حضور مردم در ورزشگاه‌ها بود؛ کسانی که از طریق فروش پرچم و ساندویچ و تخمه و بستنی یا جابه‌جایی هواداران و رنگ‌کردن صورت آنها نان شب خانواده‌شان را تامین می‌کردند اما حالا خانه‌نشین شده‌اند و روشن هم نیست که چه زمانی زندگی دوباره به سمت آنها لبخند خواهد زد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: همه باهم علیه کرونا حضور تماشاگران فصل جدید آغاز شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۷۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با کیست؟

قبرستان ممنوعه تهران، که با نام قبرستان دولاب نیز شناخته می‌شود، یک‌گورستان قدیمی مربوط به مسیحیان است. در واقع این قبرستان باغی بزرگ در اتوبان شهید محلاتی، بین خیابان‌های شهید رضایی و مستفیذ است که در میان اهالی به نام قبرستان «دولاب» شناخته می‌شود. این گورستان محل دفن مسیحیان کشورهای فرانسه، ایتالیا، روسیه و لهستان است که در سال‌های دور در ایران زندگی می‌کردند و در این کشور نیز از دنیا رفته‌اند. تعدادی از این افراد سرباز و بخشی دیگر افراد غیرنظامی بوده‌اند که در بین آن‌ها اشخاص مشهور نیز دیده می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، افرادی که در این قبرستان به خاک سپرده‌ شده‌اند، ملیت‌های مختلفی دارند. ملیت هر فرد با یک پرچم بر روی قبر مشخص شده است. بر روی سنگ قبرها نیز علائمی چون صلیب یا تصویری از یک بانوی غمگین دیده می‌شود. افرادی که در این قبرستان آرمیده‌اند، سربازان گمنام روسیه و لهستانی‌هایی هستند که در جنگ جهانی دوم در راه برگشت به وطن جانشان را از دست داده‌اند. تعدادی از قبرها نیز مربوط به کنت‌های فرانسوی، شاهزاده‌های گرجی و پزشکان دربار قاجار و پهلوی است. افراد مشهوری مانند «اوانس اوگانیانس» اولین کارگردان سینمای ایران و موسس اولین مدرسه بازیگری در ایران، «شاهین سرکیسیان» موسس تئاتر مدرن در ایران، «کنت دو مونت فرت» اولین رئیس پلیس ایران، «ولادیسلاو هورودکی» معمار اهل لهستان، «ولادیمیر گاردایستکی» معمار ایستگاه راه‌آهن تهران، «آلفرد ژان بانیست لومر» موسیقی‌دان نظامی فرانسوی مربوط به دوران ناصرالدین‌شاه قاجار که نخستین سرود ملی ایران را ساخت، «دکتر کلوکه» پزشک فرانسوی محمدشاه قاجار و «دکتر تولوزان» پزشک مخصوص ناصرالدین شاه که از جمله اقدامات او در ایران می‌توان به بهداشت عمومی و تشکیل مجلس حفظ‌الصحه اشاره کرد.

اولین قبر متعلق به پزشک مخصوص دربار

این محدوده در گذشته‌های دور زمین کشاورزی بود که بعدها تبدیل به قبرستان شد. اولین فردی که در این منطقه به خاک سپرده شد، دکتر «کلوکه» پزشک اختصاصی محمدشاه و ناصرالدین‌شاه قاجار بود. «کلوکه» در سال۱۸۵۵ در این خاک دفن شد. بعدها دکتر تولوزان، یکی از پزشکان فرانسوی دربار قاجار، زمین‌های این منطقه را خرید و آن را به گورستان مسیحیان مقیم تهران تبدیل کرد. بخش‌های مختلف این گورستان توسط سفارت‌های فرانسه، ایتالیا و لهستان خریداری شد و اکنون آنها این محل را مدیریت می‌کنند.

قبرستان دولاب بیش از ۷۵ هزار مترمربع مساحت دارد و دارای ۵ بخش مختلف است. هرکدام از این بخش‌ها ورودی جداگانه‌ای دارند. در میان قبرستان نیز یک خیابان وجود دارد که این ۵ بخش را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می‌کند. سه بخش کاتولیک، ارتدوکس و ارامنه گریگوری در قسمت شرقی و دو بخش ارامنه کاتولیک و آشوری‌های کلدانی در قسمت غربی قبرستان دولاب قرار دارد. بزرگ‌ترین بخش قبرستان دولاب مربوط به ارامنه است که حدود ۴۴ هزار مترمربع را در برمی‌گیرد. اغلب افرادی که در این بخش مدفون شده‌اند، ارامنه ایرانی هستند که در بین آن‌ها افراد نامی و سرشناسی چون شاهین سرکیسیان، آرام گارونه، اسرائیل ساهاکیان، زورا ساگینیان، مارکار قارابگیان، نیکلای لاوری و نیکوکاران درمانگاه خیریه آودیسیان دیده می‌شوند. قدیمی‌ترین سنگ قبر این بخش مربوط به سال ۱۳۷۵ است. پس از آن تدفین در این قبرستان از طرف شهرداری تهران ممنوع اعلام شد.

ترسناک‌ترین بخش قبرستان

مسیحیان ارتدوکس در بخش ارتدوکس‌های قبرستان دولاب دفن شده‌اند که از مشهورترین آن‌ها می‌توان به نیکولای مارکف معمار و آنتوان سوروگین عکاس اشاره کرد. این افراد هر دو روسی بوده‌اند و اصالت گرجی داشتند. در قسمت ورودی این بخش یک آرامگاه دیده می‌شود که با معماری گرجی و به شکل کلیسا ساخته شده است. این آرامگاه به مینادورا خوشتاریا، همسر آکاکی خوشتاریا تعلق دارد. آکاکی خوشتاریا تاجر گرجی است که امتیاز استخراج نفت شمال ایران را از دربار قاجار دریافت کرده و در این منطقه مشغول فعالیت بود. همچنین قسمت دیگری از قبرستان دولاب، که با عنوان ترسناک‌ترین بخش شناخته می‌شود، مربوط به ۲۶ مهندس ایتالیایی است. مهندسین معدنی که در سال‌های ۱۹۳۶ تا ۱۹۴۳ در ایران کار می‌کردند و همین‌جا جان خود را از دست دادند. قبرهای این افراد در زیرزمین و لای دیوارها قرار دارد و سنگ قبر آن‌ها نیز به صورت ایستاده دوتادور این دیوارهای نصب شده است.

در واقع برای ورود به این بخش باید از میان مردگانی ایستاده عبور کنید که کمی ترسناک است. از سوی دیگر حدود ۱۴هزار و ۲۰۰ مترمربع از قبرستان متعلق به کاتولیک‌هاست. در این بخش قبر افراد مشهوری چون دکتر کلوکه، دکتر جمشید اعلم و ولادیمیر گاردایستکی دیده می‌شود. اکنون قبرستان ممنوعه توسط سفارت‌خانه‌های مربوطه مانند روسیه، لهستان، فرانسه و شورای خلیفه‌گری ارامنه مدیریت می‌شود. یک خانواده در این قبرستان زندگی می‌کنند که نگهبانی از قبرستان را بر عهده دارند.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با کیست؟
  • تمرین استقلال با حضور تماشاگران برگزار می‌شود
  • تمرین جمعه استقلال با حضور تماشاگران
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)
  • استقبال پرشور هواداران پرسپولیس و سپاهان از الکلاسیکو ایران +فیلم
  • سرویس دهی ناوگان اتوبوسرانی تبریز به تماشاگران تراکتور – استقلال
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • سربازان وظیفه، تنها تماشاگران امشب فوتبال ایران