Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی سراج گفت: توصیه‌ای که ما داریم این است که نباید مراکز واکسیناسیون معلولان از دیگران جدا شود. چون تعداد معلولانی که ما در سراسر کشور داریم خیلی زیاد است؛ بنابراین بهتر است در همان مراکزی که وزارت بهداشت برای گروه‌های مختلف طبق اولویت بندی‌ها واکسیناسیون را انجام می‌دهد برای معلولان هم این کار انجام بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی سراج مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور در خصوص نگرانی‌ها درمورد احتمال عوارض واکسن کرونا برای معلولان دارای بیماری‌های مزمن به میزان گفت: در پروتکل‌هایی که برای بحث واکسیناسیون معلولان در نظر گرفته شده به همه موارد و دغدغه‌های شبیه این پرداخته شده است. برای مثال در مراکز شبانه روزی بهزیستی پروتکل مشترکی با همکاری وزارت بهداشت تدوین کردیم که طبق آن معلول یا سالمندی که تحت پوشش مراکز شبانه روزی بهزیستی بوده اگر اخیرا مبتلا شده باشد واکسن دریافت نخواهد کرد. یا افرادی که بیماری‌ خاصی داشته باشند به آن‌ها واکسن زده نمی‌شود. این موارد را خود وزارت بهداشت در قالب یک شیوه نامه بهداشتی به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز بهداشت اعلام کرده و تزریق واکسن بر اساس شیوه نامه‌ها انجام می‌شود.   وی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم انجام واکسیناسیون یک اقدام تخصصی محسوب می‌شود که وزارت بهداشت روند انجام آن را رصد می‌کند. اتفاقا ستاد ملی مقابله با کرونا فرایند واکسیناسیون را در چهار فاز تقسیم بندی کرده است. فاز اول برای کارکنانی بود که در مراکز درمانی مواجهه مستقیمی با کرونا داشتند. . افراد مقیم و کارکنان ما در مراکز شبانه روزی توانبخشی سازمان بهزیستی هم مشمول فاز اول واکسیناسیون بودند. فاز دوم هم به سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و بیماری‌های خاص اختصاص پیدا کرد. پس اتفاقا افرادی که بیماری‌های خاص و زمینه‌ای دارند در فاز دوم در اولویت قرار داشتند. لذا واکسیناسیون  افرادی که دارای بیماری‌های خاص و زمینه‌ای هستند بسیار اهمیت دارد که در فاز دوم اولویت قرار گرفتند . چون اگر این افراد به کرونا مبتلا بشوند میزان آسیب پذیری بالاتری را تجربه خواهند کرد. به همین دلیل دوستانی که در مراکز بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند توجیه شده و به طور کامل به این موضوع اشراف دارند؛ بنابراین مسوولان مراکز بهداشت بر اساس سوابق و اطلاعاتی که از افراد اخذ می‌کنند به فردی که شرایط دریافت واکسن را نداشته باشد واکسن تزریق نمی‌کنند.

سراج در پاسخ به اینکه برای انجام واکسیناسیون معلولان به منازل این افراد مراجعه می‌شود یا مراکزی به این کار اختصاص داده شده گفت: بهزیستی  پیشنهاد انجام واکسیناسیون گروهی از معلولان بسیار شدید بستر گرا را در منزل داده است. اما فعلا وزارت بهداشت به جمع بندی مشخصی در این باره نرسیده است. ما بیش از صد هزار نفر معلول دارای شرایط خاص و حاد داریم که که امکان مراجعه به مراکز واکسیناسیون را ندارند و تردد برای آنها بسیار مشکل هست. در این مرحله‌ای که ثبت نام برای واکسیناسیون معلولان انجام می‌گیرد بر اساس همان مکان‌هایی است که برای عموم افراد جامعه واکسن تزریق می‌شود. افراد معلول هم مثل دیگران در سامانه مربوط به واکسیناسیون کرونا ثبت نام می‌کنند و زمان و مکان دریافت واکسن را در آنجا انتخاب می‌کنند. مکان دریافت واکسن برای معلولان هم همان جا‌هایی است که خود دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز بهداشت تعیین کرده اند.   بیشتر بخوانید: افزایش اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی برای حمایت از معلولان

مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی سازمان بهزیستی درباره اینکه برای سازوکار ثبت نام و نوبت دهی واکسیناسیون معلولان چه تمهیداتی در نظر گرفته شده تا نارسایی‌هایی شبیه آنچه که برای خبرنگاران و سالمندان رخ داد پیش نیاید گفت: کاری که ما در سازمان بهزیستی باید انجام می‌دادیم اعلام اسامی معلولان تحت پوشش به وزارت بهداشت برای قرار گرفتن در نوبت دریافت واکسن بود. از طرفی به خود خانواده‌های معلولان و مددجویان هم در سراسر کشور اطلاع رسانی کرده ایم. این اقدام‌ها وظیفه‌ای بود که ما باید به انجام می‌رساندیم. اما در بحث نوبت دهی برای واکسیناسیون، معلولان هم باید مانند دیگر اقشار جامعه در سامانه سلامت ثبت نام کنند. اما اگر در جایی معلولان برای ثبت نام واکسن با مشکل مواجه بشوند مددکاران ما و واحد‌های بهزیستی ما در شهرستان‌ها می‌توانند به این افراد کمک کنند.   وی اضافه کرد: البته تا الان به مشکلی برخورد نکرده ایم و از زمانی که فرایند ثبت نام شروع شده ما گزارشی درباره بروز مشکلات عمده برای ثبت نام معلولان نداشته ایم. البته به صورت جسته و گریخته گزارش‌هایی از بروز مشکلاتی در این خصوص به دست ما رسیده است. مساله اینجاست که شرایط معلولان در نقاط مختلف کشور وضع یکسانی ندارد. اما واقعیت این است که ما در سازمان بهزیستی چندان موافق این نبودیم که مثلا خود ما مراکز خاصی را برای انجام واکسیناسیون معلولان تعیین کنیم. چون بسیاری از معلولان در همان مکان‌ها و واحد‌هایی که وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به این کار اختصاص داده اند و به محل سکونت افراد معلول نزدیک است به راحتی می‌توانند واکسن را دریافت کنند. توصیه‌ای که ما داریم این است که نباید مراکز واکسیناسیون معلولان از دیگران جدا شود. چون تعداد معلولانی که ما در سراسر کشور داریم خیلی زیاد است؛ بنابراین بهتر است در همان مراکزی که وزارت بهداشت برای گروه‌های مختلف طبق اولویت بندی‌ها واکسیناسیون را انجام می‌دهد برای معلولان هم این کار انجام بگیرد.
سراج درمورد نقش سازمان بهزیستی در ثبت نام واکسن معلولان گفت: سازمان بهزیستی متولی انجام ثبت نام معلولان نیست. ما زمان انجام ثبت نام را به خانواده مددجویان اعلام کرده ایم و خود خانواده‌ها کار‌های مربوط به ثبت نام را انجام می‌دهند. بقیه موارد مربوط به فرایند ثبت نام هم بر عهده وزارت بهداشت است.   انتهای پیام/ برچسب ها: مصطفی سراج واکسیناسیون معلولان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسیناسیون معلولان دانشگاه های علوم پزشکی واکسیناسیون معلولان انجام واکسیناسیون وزارت بهداشت سازمان بهزیستی دریافت واکسن برای معلولان مراکز بهداشت معلولان هم ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۷۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • یک هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند