Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ اوضاع کرونا اصلاً خوب نیست؛ آدم‌کُش میکروسکپی حالا روزانه بالای پانصد تَن از عزیزترین هموطنان ما را به کام مرگ می‌بَرد. بدتر اما کمبود برخی داروها در داروخانه‌ها است. آنقدر که آقای رئیس‌جمهور را برای بررسی ماجرا شخصاً به یکی از شلوغ‌ترین داروخانه‌های پایتخت کشاند. ابراهیم رئیسی در اجتماع هزاران نفر از مردم در داروخانه ۲۹ فروردین قول داد شخصاً برای رفع مشکل تلاش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامات انجام‌گرفته برای افکار عمومی اصلاً رضایت‌بخش نیست. گذشته از آمار و ارقام هولناک بیماری، نارضایتی را می‌توان از تواتر مطالبات ثبت‌شده در «فارس من» فهمید. از تقاضای تسریع در روند واکسیناسیون گرفته تا مطالبه تعطیلی دوهفته‌ای شهرهای قرمز. راهکارهایی که اعتنای به هرکدام دست‌کم تسکین اوضاع بحرانی برای گروهی از جامعه است. این گزارش مرور تازه‌ترین پویش‌های ثبت‌شده در این‌باره است.

 

اول| تعطیلی در کنار قرنطینه سفت‌وسخت؛ مطالبه مردم از دولت رئیسی  

تعطیلی خالی بی‌فایده است. هم‌چنان که تجربیات قبلی نشان داد. چاره‌ای جز مراعات حداکثری پروتکل‌ها، قرنطینه شهرها و جلوگیری از آمد و شدهای غیرضرور نیست. تعطیلات کرونایی نباید فرصتی برای مسافرت‌های غیرضرور فراهم کند. مشاغل و اصناف شهر مشهد حالا از امروز تعطیل اعلام شدند. البته که اوضاع دیگر شهرها و پایتخت نیز حسابی بحرانی است. مطالبات متواتر مردم اعمال سخت‌گیرانه تعطیلی‌ها است.

مثلاً این کمپین با صدها امضا که از آقای رئیس‌جمهور خواسته هرچه سریع‌تر برای نجات ده‌ها انسان بی‌گناه وارد گود شود. در بخشی از پویش آمده است: «خواهشمند است تا هرچه سریع‌تر برای نجات جان ده‌ها انسان بی‌گناه تدابیر لازم جهت تعطیلی کلی (تمامی ادارات دولتی و خصوصی ) و قرنطینه شهرها را در دستور کار قرار داده تا انشاءلله شر این ویروس از سر مردم عزیز ایران کم بشود.»

 

این پویش هم به اوضاع کرونایی بحرانی کشور اشاره کرده و البته یادآوری می‌کند تعطیلات ساده بدون در نظر گرفتن قرنطینه برای شهرها اقدام مناسبی برای کنترل بیماری نیست. سردبیر کمپین در بخشی از این پویش خطاب به مسؤلین ارشد کشور نوشته است: «وضعیت کرونا بسیار بحرانی است و نیاز به محدودیت‌های بیشتری دارد لذا درخواست ما این است که کشور به مدت دو هفته تعطیل شود.»

 

این مطالبه هم علاوه بر اعمال قرنطینه سراسری، خواستار تغییر اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا در دولت آقای رئیسی است: «از آنجا که رئیس‌جمهور دغدغه رفع مشکلات مردم را دارند از ایشان عاجزانه تقاضا داریم جهت کنترل شیوع ویروس کرونای جهش‌یافته تعطیلی سراسری در کشور اعلام نمایند و برای بستن جاده‌ها و اعمال محدودیت‌ها از نیروی انتظامی کمک بگیرند تا این تعطیلی در کاهش آمار مرگ و میر و کنترل این بیمار تا حدودی تأثیرگذار باشد.»

امروز ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای آقای رئیس‌جمهور به دستگاه‌های مختلف برای ارائه ساز و کارهای فوری مبارزه با بیماری پایان خواهد یافت. چشمان زیادی به نشست ستاد مبارزه با کرونا است. این‌که خروجی تصمیمات ستاد تا چه اندازه می‌تواند در مبارزه با بیماری و کاهش فوری مبتلایان جدید مؤثر باشد. تصمیمات این ستاد بویژه اگر باشجاعت اتخاذ شوند، حتماً با اقبال و همکاری مردم روبرو خواهد شد.

 

دوم| پیشنهادات مردم برای ارتقای اوضاع واکسیناسیون

علی‌الحساب چاره‌ای جز «پیشگیری» نیست. هیچ درمان مؤثر و قطعی برای مبارزه با کرونا شناسایی نشده است. حداکثر تلاش باید جلوگیری از مریض شدن آحاد جامعه ایرانی باشد. به‌هر روشی که شده؛ از اعمال محدودیت‌ها و قرنطینه سراسری گرفته تا تزریق واکسن. واکسنی که در صورت دریافت هر دو دُز می‌تواند مقاومت نسبی مناسبی را ایجاد کند. روند واکسیناسیون اما در کشور گرفتار برخی مشکلات است. پیشنهادات مردم برای ارتقا است.

مثلاً این کمپین که پیشنهاد می‌کند برای جلوگیری از ازدحام، فعالیت مراکز واکسیناسیون شبانه‌روزی شود. سردبیر می‌نویسد: «درخواست می‌شود تا هر چه سریع‌تر با ایچاد پایگاه‌های موقت سلامت در مدارس و دانشگاه‌ها و نیز مساجدی که به علت کرونا در حال حاضر تعطیل هستند و نیز شبانه‌روزی کردن مراکز واکسینه، به تزریق سریع‌تر و باکیفیت‌تر واکسن کرونا به دور از شلوغی و شیوع مجدد کرونا در همان مراکز شلوغ، اقدام لازم به عمل آورند.»

 

مطالبه دیگر مردم امکان انتخاب نوع واکسن در سامانه واکسیناسیون وزارت بهداشت است. سامانه‌ای که حالا حتی می‌توان مکان و زمان دریافت واکسن را انتخاب کرد: «هنگام ثبت‌نام در سامانه سلامت برای واکسن کرونا محل، تاریخ و ساعت قابل انتخاب است. لازم است علاوه بر این سه مورد، نوع واکسن موجود در محل انتخاب شده با ذکر نام و کشور سازنده مشخص گردد؛ تا هر کس باتوجه به سلیقه خود بتواند واکسن مورد پسندش را انتخاب کند.»

 

سوم| مطالبه اقشار مختلف برای تزریق واکسن

اقشار مختلف مردم بویژه آنها که روزانه با ارباب رجوع مواجه هستند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلای به بیماری‌اند. نمی‌شود کاری نکرد؛ از سوی دیگر نمی‌توان خدمات ارائه‌شده را حتی برای مدتی تعطیل کرد. از کارکنان بانک گرفته، تا کارگران شریف روزمُزدی که هیچ رسانه‌ای تریبون آنها نیست. تا کارمندان دفاتر پیشخوان و دیگران. مطالبات بسیار متواتری در این‌باره در «فارس من» شکل گرفته؛ مطالباتی که لُب تمام آنها اولویت تزریق واکسن است.

در این کودتای مرگ احتمالاً تنها سلاح بشریت واکسن است. حق دارند اگر بویژه کارکنان اقشار مختلف نگران باشند. مثلاً این پویش که متقاضی اولویت کارکنان دفاتر پیشخوان برای تزریق واکسن است. کسانی که ناگزیر از تماس روزانه و معاشرت با مردم هستند. این پویش اولویت واکسیناسیون برای کارکنان کارگزاری‌های مختلف بورس را همزمان با کارمندان بانک‌های مختلف مطالبه می‌کند. دو قشری که همه‌روزه در حال خدمت‌رسانی هستند.

 

این کمپین می‌خواهد استخدامی‌های ماده ۲۸ آموزش‌وپرورش هم مانند دیگر معلمان در اولویت تزریق واکسن قرار بگیرند. این پویش هم از اولویت‌بندی‌های بهداشت انتقاد کرده و می‌نویسد در حالی دانشجویان دکتری در صف تزریق واکسن قرار دارند، که بسیاری از کارکنان ادارات مختلف ناگزیر از حضور در سر کار و خدمت‌رسانی  به مردم‌اند. این مطالبه هم برای اساتید حق‌التدریس تشکیل شده است.

 

این مطالبه اولویت واکسیناسیون برای بیماران دیابتی را درخواست کرده است. بیمارانی که طبیعتاً همین‌طوری باوجود بیماری زمینه‌ای از دستگاه ایمنی به‌مراتب ضعیف‌تری نیز برخوردارند. این مطالبه هم می‌پرسد چرا مشاغل آزاد مثلاً آرایشگران، تعمیرکاران یا فروشندگان مطلقاً در اولویت تزریق واکسن قرار ندارند؟ باوجود آنکه یومیه با صدها مشتری در تماسند. این مطالبه هم معتقد است دانشجویان کاردانی اولویت بیشتری در تزریق واکسن برخوردارند.

این کمپین هم واکسیناسیون اصحاب فرهنگ و رسانه را مطالبه می‌کند. کسانی که این روزها بویژه بعد از فوت علی سلیمانی نازنین بازیگر دوست‌داشتنی، حسابی نگران‌تر هم شده‌اند. و البته این مطالبه که برای واکسیناسیون کارگران روزمُزد تشکیل شده است. عزیزان بزرگواری که طبیعتاً زیر نظر هیچکدام از ادارات دولتی قرار ندارند. برای همین شاید در اولویت‌بندی‌ها کلاً مدافع خاصی در سیستم بهداشت نداشته باشند.

 

مطالبات یکی‌دو تا نیست؛ تقریباً اغلب اقشار حالا منتظر تکمیل فرایند واکسیناسیون هستند. موضوعی که هرچه بیشتر تلاش دولت مستقر برای تسریع فرایندهای مربوط به تهیه واکسن را روشن می‌کند.

 

چهارم| کاهش زمان هیأت‌ها و جریمه افراد ناقض پروتکل

 جز مراعات سفت‌وسخت راه فراری از کرونا وجود ندارد. همه باید تلاش کنند در اولویت نخست به بیماری مبتلا نشوند. حتماً پیشگیری از این نکبت میکروسکپی ساده‌ترین کاری است که می‌توان کرد. این مهم جز با همکاری مردم و مراعات اساسی شیوه‌نامه‌ها شدنی نیست. برای همین مطالبات زیادی در «فارس من» تشکیل شده. مثلاً این پویش که از همه می‌خواهد در مبارزه با کرونا در کنار هم بوده و برای یاری دولت آستین بالا بزنیم.

این پویش اما توصیه‌هایی برای هیآت مذهبی آن هم در شرایط آتش‌گرفتن کرونا دارد: «باعرض تسلیت ایام نظر به سیر صعودی وحشتناک کرونا از هم اکنون تا یک ماه آینده و کرونای دلتا که حتی در فضای باز هم راحت منتشر می‌شود. متولیان هیئات مذهبی جهت حفظ جان مردم جلسات را کوتاه و یا تعطیل کنند نگوییم چرا هیات ما وظیفه داریم به سهم خودمان جلوی عزادار شدن خانواده‌های عاشق اباعبدالله را بگیریم هیات خانوادگی بهترین گزینه است.»

 

لُب مطالبه این پویش هم جریمه سفت‌وسخت کسانی است که پروتکل‌های بهداشتی را نقض می‌کنند: « از آنجا که این گونه از سخت گیری و اجبار به نفع همه مردم جامعه است، از ستاد ملی کرونا درخواست داریم قانون‌هایی مانند زیر را تا هنگامی در کشور اجرا نمایند که همه جمعیت ایران واکسینه شوند:

هیچ فرد بدون ماسک اجازه ورود به هیچ مغازه یا فروشگاهی را نداشته باشد. برای مغازه‌دارانی که افراد بدون ماسک را به داخل مغازه یا فروشگاه خود راه میدهند، جریمه‌های سنگین در نظر گرفته شود. در نانوایی‌ها، نان به مشتریان بدون ماسک فروخته نشود. پلیس ملزم شود که گشت‌هایی را در خیابان‌های شهرها انجام دهد تا افراد بدون ماسک را در خیابان‌ها دستگیر کند و برای آنها جریمه و زندان در نظر گرفته شود. بازرس‌هایی در همه اداره‌ها در نظر گرفته شوند که کارمندان بدون ماسک را شناسایی و جریمه کنند. نگهبان برای هر اداره در نظر گرفته شود تا جلوی ورود افراد بدون ماسک را بگیرند.»

 

چاره‌ای نیست؛ ما مردم جز با کنار هم بودن نمی‌توانیم از گزند کرونا رهایی پیدا کنیم. همه باید تلاش کنند؛ مراعات پروتکل‌های بهداشتی در کنار تلاش‌های دولت محترم برای اعمال قرنطینه و تسریع در واکسیناسیون. «فارس من» از ابتدای بحران کرونا در کنار شما ایستاد. برای انعکاس صدای مردم؛ باری پوشش گرفتاری‌ها و مشکلات. تا پایان بیماری تا غلبه کامل بر ویروس منحوس نیز خواهد ایستاد.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فارس من محمد آزادی بیماری اولویت تزریق واکسن خبرگزاری فارس مبارزه با کرونا مطالبه هم بدون ماسک تزریق واکسن رئیس جمهور پروتکل ها آقای رئیس سریع تر فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۸۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان