Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@21:26:01 GMT

فیلمی جالب از لحظه‌ گذر کاوشگر سولار اوربیتر از کنار سیاره زهره

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۱۱۳۵۶

فیلمی جالب از لحظه‌ گذر کاوشگر سولار اوربیتر از کنار سیاره زهره

‍‍‍‍‍‍

کاوشگر "سولار اوربیتر" (Solar Orbiter) آژانس فضایی اروپا فیلمی از سیاره‌ی زهره منتشر کرده است. این کاوشگر در روز نهم اوت (۱۸ مرداد) با فاصله‌ی کمتر از ۵۰۰۰ مایل (۸۰۰۰کیلومتر) از کنار این سیاره عبور کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، هردو کاوشگر آژانس فضایی اروپا که "سولار اوربیتر" و  "بپی‌کلمبو"(BepiColombo)  نام دارند هفته‌ی گذشته از کنار سیاره‌ی زهره عبور کردند تا با استفاده از گرانش این سیاره سرعت لازم برای حرکت به سمت مقصد نهایی خود را به دست بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"سولار اوربیتر" که در مسیر خود به سمت خورشید حرکت می‌کند هنگام گذر از کنار سیاره‌ی زهره از تلسکوپ "SoloHI" خود برای ثبت تصاویر استفاده کرد.

در تصاویر و فیلم ثبت شده می‌توان نزدیک شدن این کاوشگر به زهره را مشاهده کرد. بخشی از زهره که نور خورشید به آن نمی‌تابد، تاریک و از دید پنهان است.

تصاویر هردو کاوشگر سیاه و سفید هستند و جزئیات کمی دارند زیرا دوربین‌های آن‌ها برای تصویربرداری از زهره طراحی نشده‌اند.

گذر این دو کاوشگر فرصتی برای اخترشناسان فراهم می‌کند تا سیاره‌ی زهره را از دو جهت متفاوت مورد مطالعه قرار دهند و مناطقی که تا کنون به ندرت توسط کاوشگرها رصد شده بود را مشاهده کنند.

در زمینه‌ی این فیلم می‌توان دو ستاره را نیز مشاهده کرد که پس از لحظاتی زهره آن‌ها را می‌پوشاند.

ستاره‌ای که در سمت راست دیده می‌شود، "Omicron Tauri" نام دارد و ستاره‌ای که در سمت چپ قرار دارد، "Xi Tauri" است. این دو ستاره از یک منظومه‌ی چهارستاره‌ای می‌آیند و در صورت فلکی ثور قرار دارند.

این دومین باری است که کاوشگر "سولار اوربیتر" از کنار سیاره‌ی زهره گذر می‌کند. این کاوشگر در ماه نوامبر از کنار زمین عبور خواهد کرد و از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۰ نیز شش بار دیگر به سمت زهره خواهد رفت.

"سولار اوربیتر" از گرانش زهره برای نزدیک شدن به خورشید و تغییر مدار استفاده می‌کند.

در نهایت این کاوشگر اولین تصاویر از قطب‌های شمال و جنوب خورشید را ثبت خواهد کرد.

کاوشگر "سولار اوربیتر" در فوریه سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب شد و از آن زمان تا کنون در حال ارسال اطلاعات به زمین است.

کاوشگر آکاتسوکی (Akatsuki) نیز در حال حاضر در مدار زهره قرار دارد و داده‌هایی از این سیاره جمع‌آوری می‌کند.

داده‌های این کاوشگرها اطلاعات مفیدی برای ماموریت "انویژن" (EnVision) آژانس فضایی اروپا فراهم می‌کنند. طی این ماموریت که قرار است در دهه ۲۰۳۰ انجام شود، کاوشگر دیگری به سمت سیاره‌ی زهره پرتاب خواهد شد.

"سولار اوربیتر" و "بپی کلمبو" باز هم در سال جاری به سمت زهره خواهند رفت.

"بپی کلمبو" در روز یکم اکتبر برای اولین بار از سیاره‌ی عطارد دیدن می‌کند و هردو کاوشگر در اواخر سال ۲۰۲۵ به عطارد می‌روند تا تمامی ویژگی‌های این سیاره را مورد مطالعه قرار دهند.

آن‌ها سطح تا هسته‌ی عطارد، میدان مغناطیسی و اتمسفر خارجی آن را برای درک بهتر نحوه‌ی تکامل و منشا آن بررسی خواهند کرد.

در روز ۲۷ نوامبر "سولار اوربیتر" در فاصله‌ی ۳۰۰ مایلی (۴۸۳ کیلومتر) از سطح زمین قرار می‌گیرد و سپس برای انجام ماموریت خود به سمت زهره حرکت می‌کند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سولار اوربیتر سیاره زهره آژانس فضایی اروپا ماموریت بپی کلمبو سولار اوربیتر کنار سیاره سیاره ی زهره دو کاوشگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۱۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی

گروهی از دانشمندان سیاره‌شناس از کالتک (مؤسسه فناوری کالیفرنیا)، دانشگاه کوت د-ازور و مؤسسه تحقیقات ساوت‌وست شواهد جدیدی را مبنی بر وجود سیاره نهم گزارش کرده‌اند. آن‌ها مقاله خود را روی سرور preprint arXiv منتشر کرده‌اند و این مقاله برای انتشار در «آستروفیزیکال ژورنال لترز» پذیرفته شده است.

به گزارش خبرآنلاین، سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) بود که دو اخترشناس کلتک، چندین جرم کمربند کایپر (کویی‌پر) را در خارج از مدار نپتون، در نزدیکی لبه منظومه شمسی پیدا کردند که به نظر می‌رسید در جهت‌گیری تقریبا نزدیکی نسبت به خورشید واقع شده‌اند. دانشمندان دلیل این انباشتگی را کشش گرانشی سیاره‌ای ناشناخته پیشنهاد دادند؛ سیاره‌ای که بعداً سیاره نهم نام گرفت. این سیاره پیشنهادی حدود ۶ برابر زمین سنگینی دارد و فاصله‌اش از خورشید می‌تواند بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ برابر دورتر از فاصله زمین تا خورشید باشد.

البته داستان سیاره نهم هم داستان جالبی است. از زمان کشف سیاره کوتوله پلوتو در اوایل قرن بیستم تا سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) که پلوتو هنوز جزء سیارات منظومه شمسی دسته‌بندی می‌شد، اخترشناسان به دنبال سیاره دهم بودند و آن را سیاره X می‌نامیدند.

طی سه دهه اخیر و با یافتن تعداد بیشتری از اجرام کمربند کایپر و فرانپتونی‌ها (TNOها)، شواهد آماری ضدونقیضی از وجود سیاره نهم ارائه شده است. برخی تحلیل‌ها، توزیع اجرام یافت‌شده را به نفع وجود سیاره نهم تفسیر می‌کنند و برخی دیگر، کفه ترازو را به نفع نبود این سیاره تغییر می‌دهند. مقاله جدید به نفع وجود سیاره نهم است.

پژوهشگران در تحقیق خود به ردیابی حرکت‌های اجرام بلنددوره‌ای پرداختند که از مدار نپتون می‌گذرند و در طول سفر خود، حرکت‌های نامنظمی نشان می‌دهند. آن‌ها از این مشاهدات برای ایجاد چند شبیه‌سازی کامپیوتری استفاده کردند که هرکدام، سناریوهای متفاوتی را به تصویر می‌کشند.

دانشمندان علاوه بر تصحیح اثر کشش گرانشی سیارات بزرگ منظومه شمسی بخصوص نپتون، داده‌های جزرومد کهکشانی را نیز به شبیه‌سازی اضافه کردند. جزرومد کهکشانی عبارت است از ترکیب نیروهای گرانشی اجرام راه‌شیری که در ورای مرزهای منظومه شمسی واقع شده‌اند.

شبیه‌سازی‌ها نشان داد که قابل‌قبول‌ترین توضیح برای رفتار اجرام فرانپتونی، تداخل جاذبه گرانشی از سیاره بزرگ دوردست است. متأسفانه شبیه‌سازی‌ها از آن نوع نبود که به تیم تحقیقاتی اجازه دهد مکان سیاره را نیز تعیین کند.

شرح عکس: مقایسه توزیع‌های مداری از شبیه‌سازی‌های حرکت nجسم شامل سیاره نهم ( P۹، چپ) و بدون آن (راست). هر دو پنل، فاصله حضیض (کمترین فاصله تا خورشید) را در برابر نیم‌محور اصلی ردپای مداری فرانپتونی‌های شبیه‌سازی‌شده با زاویه تمایل مداری کمتر از ۴۰ درجه (i

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زهره حمیدی روی تخت بیمارستان؛ برایم دعا کنید
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • «همسایه شما، زهره» بیانگر بی‌مهری جامعه/ درخشنده دردی لاعلاج ساخته است
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • صحبت های زهره هراتیان درباره درگذشت دکتر اشرفی: هر مسابقه‌ای باید تحت نظر فیفا باشد؛ آمبولانس و دکتر آنجا نبود!
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ