Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@19:50:29 GMT

آغاز توزیع سرم در داروخانه‌‌های شهری

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۱۳۵۱۲

آغاز توزیع سرم در داروخانه‌‌های شهری

رییس سازمان غذا و دارو گفت: اکنون به اندازه سه ماه رمدسیویر موجودی داریم و در عین حال با واردات بیش از دو میلیون سرم، از دیروز توزیع سرم را در داروخانه‌ های شهری آغاز کردیم.

به گزارش برنا؛ محمدرضا شانه‌ ساز، رییس سازمان غذا و دارو در بازدید از انبارهای گمرک در خصوص ترخیص دارو و سرم، گفت: اصلا داروهایی که مورد نیاز است، ما پای هواپیما ترخیص می ‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی با حداقل اسناد، آنها را صادر می ‌کنیم و با هماهنگی گمرک و بانک مرکزی آنها را ترخیص می‌ کنیم. کما اینکه در حال حاضر طی این دو سه روز اخیر شاهد بودیم که در زمینه سرم که مورد نیاز است، اصلا معطلی نداریم.

اوافزود: اقلامی که در انبار است، باید بررسی شوند. آنچه که من دیشب و امروز صبح بازدید کردم، بخش قابل توجهی از این اقلام تولید کننده داخلی دارد و به لحاظ بودن تولیدکننده داخلی، ما بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی که بر اساس آن کالایی که تولید داخلی دارد وارداتش ممنوع است، مگر اینکه تامین کمی و کیفی مشکل داشته باشد. برخی از اقلام هم مشترکند، اما گرید پزشکی نیستند و برای پزشکی قابلیت مصرف ندارند. برخی اقلام هم ثبت سفارش نشده ‌اند که آنها هم اقلامی هستند که تولیدکننده داخلی دارد. به عنوان مثال دیدم که مکملی حداقل ۲۰ تولیدکننده داخلی دارد، اما وارد کرده‌ اند. معمول هم این بوده که اقلام را وارد می ‌کردند و بعد برای ترخیص این اقلام فشار وارد می ‌کردند. حال ان ‌شاءالله قرار شد ما لیست این اقلام را دریافت و بررسی کنیم.

دکتر شانه ‌ساز ادامه داد: برخی اقلام هم هست که کارهای اداری ‌اش در کمتر از یک تا دو هفته برای ترخیص انجام می ‌شود. نکته مهمی که وجود دارد این است که اولا ما حمایت از تولید داخلی را نباید فراموش کنیم و دوما باید سرعت عمل برای ترخیص از پای هواپیما وجود داشته باشد که داریم این اقدام را انجام می‌ دهیم و سوم هم اینکه اگر واقعا دستگاه‌ های نظارتی به جمع‌ بندی برسند، لیستی را که دریافت می ‌کنیم اگر موردی باشد که جمع ‌بندی بشود که باید ترخیص شود، حتما کار ترخیصش را با سرعت انجام می‌دهیم. واقعیت این است که ما اکنون در وضعیتی نیستیم که بتوانیم جنسی را که مورد نیاز بازار است، متوقف کنیم، بلکه حتما ترخیص می ‌کنیم، آن هم در پای هواپیما.

او درباره اقلام کرونایی که ترخیص نشده اند، گفت: اصلا داروهایی که اینجاست، به جز تک قلمی مثل فاویپیراویر که دیشب رسیده، واقعا بقیه اقلام خیلی مرتبط با کرونا نبود. در عین حال رمدسیویری هم که وارد شده از یک منبع غیر تایید شده وارد شده است. این دو - سه روز خیلی درباره رمدسیویر فضاسازی شد. در حالی که این خبر را به مردم می‌دهم که اکنون به اندازه سه ماه رمدسیویر موجودی داریم؛ هم مواد اولیه و هم داروی ساخته شده. اینجا هم مقداری رمدسیویر وارد شده، اما منبع آن که بدون هماهنگی ما آمده تایید ما را نداشته و حتی یک ریکال هم داشته است و مشکل داشته است. حال داریم بررسی می‌کنیم و اگر مشکلش حاد و اصطلاحا ماژور نباشد، ترخیص را انجام می‌دهیم و اگر هم مشکل داشته باشد که باید عودت داده شده و برگردد.

شانه ساز گفت: واقعیت این است که در حال حاضر ما رمدسیویر را به اندازه سه ماه در کشور موجود داریم. کمبود سرم هم به دلیل یک ناهماهنگی که ایجاد شد اتفاق افتاد. به طوری که  یکی از تولیدکنندگان ما دچار مشکل شد و اشکالاتی پیش آمد. البته بقیه تولیدکنندگان سرم در کشور متعهد شده بودند که کمبود تولید آن تولیدکننده را جبران می‌ کنند که متاسفانه نتوانستند به تعهدشان عمل کنند. در نتیجه ما برنامه ریزی کردیم و بلافاصله واردات انجام شد و تاکنون هم بیش از ۲ میلیون سرم وارد کشور شد که از گمرک و بانک مرکزی هم تشکر می ‌کنیم و از دیروز توزیع سرم را در داروخانه‌ های شهری آغاز شده است.

او افزود: حدود یک هفته تا ۱۰ روز به دلیل اینکه بیمارستان‌ ها اولویت داشت، سرم در داروخانه‌های شهری توزیع نکرده بودیم، از دیروز توزیع را در داروخانه های شهری هم آغاز کردیم و نگرانی وجود ندارد. تعداد داروخانه هایی که توزیع کننده این اقلام هستند، افزایش یافته و در تهران بیش از ۱۰۰ داروخانه اضافه شد و در بقیه شهرستان‌ها هم به همین صورت. برنامه ما این است که ان‌شاءالله ظرف این هفته با رسیدن سرم، توزیع را معمولی و عادی کنیم. در واقع مشکل ما و گلوگاه ما سرم بود که در حال رفع است و تا وقتی که نیاز به صورت ۱۰۰ درصدی رفع نشده، واردات سرم را ادامه می‌ دهیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو گمرک دارو هواپیما بانک مرکزی قانون مجلس شورای اسلامی حمایت از تولید دوما واردات سرم توزیع سرم داروخانه های شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۳۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ جعفری افزود: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در خصوص آیین نامه فعالیت دانش بنیان ها و سکوهای سلامت، وزارت بهداشت ملزم به دارو رسانی از طریق سکوها به مصرف کننده نهایی است.

وی ادامه داد: در خصوص عرضه دارو از طریق سکو‌های اینترنتی اختلاف نظری وجود داشت که این آیین نامه به منظور رساندن دارو از تامین کننده به داروخانه هاست یا شامل رساندن دارو از داروخانه‌ها به مصرف کننده نهایی هم می‌شود.

جعفری گفت: در حقیقت دغدغه اصلی مردم و فعالان این حوزه این بود که دستورالعمل رساندن دارو از داروخانه به مصرف کننده نهایی ابلاغ شود. پس از یکسال و هشت ماه در نهایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پذیرفت با همکاری وزارت ارتباطات این آیین نامه اجرا شود.

وی افرود: برای اینکه طعم شیرین دارو رسانی توسط سکو‌ها از داروخانه به مصرف کننده نهایی برای مردم احساس شود؛ لازم است چند نکته لحاظ شود؛ اول اینکه تاخیری که برای ابلاغ این دستورالعمل اتفاق افتاد برای عملیاتی شدن آن تکرار نشود. دوم اینکه مطابق سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی بخش دولتی نباید رقیب بخش خصوصی شود و ما امیدواریم بخش دولتی رقیب بخش خصوصی در دارورسانی نشود؛ یعنی سکو‌های خصوصی برای فراهم کردن شرایط مناسبتر برای دارو رسانی به مردم در رقابت باشند و این امکان در انحصار سکو‌های دولتی نباشد.

جعفری اظهار کرد: طبق ماده ۱۲ آیین نامه، نهایتا ۶ ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل باید اجرایی شود چرا که در هیئت ۷۷ ام مقررات زدایی گفته شده، همه سکو‌های دارای مجوز از اتحادیه کسب و کار‌های مجازی و یا سایر نهاد‌های مرتبط برای فعالیت در حوزه عرضه دارو به مصرف کننده نهایی نیاز به اخذ مجوز مجدد ندارد؛ در حالیکه در این آیین نامه آمده، علاوه بر کسب مجوز از اتحادیه کسب و کار مجازی باید عضو سازمان صنفی یارانه‌ای کشور هم بشوند، که این ماده نیاز به اصلاح دارد.

معاون مرکز کسب و کار وزارت اقتصاد پیش بینی کرد که فضای رقابتی خوبی بین سکو‌ها با توجه به ظرفیتی که در این دستورالعمل وجود دارد ایجاد میشود که این مهم سبب تسهیل دسترسی مردم به این خدمت میشود.

دیگر خبرها

  • داروخانه در توزیع اینترنتی دارو مسوول است
  • بررسی کمبود شیرخشک در داروخانه ها
  • انسولین «نوومیکس» در داروخانه‌های خوزستان توزیع می شود
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • داروخانه‌ها هم رتبه‌بندی می‌شوند
  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • رتبه بندی داروخانه‌ها براساس شاخص شفافیت
  • داروخانه های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی