Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@22:51:44 GMT

عملیات غیر ممکن و ابدی!

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۱۳۵۳۴

به طوری که اولین اشتباه می‌تواند آخرین اشتباه‌شان باشد و بر اثر یک اشتباه و غفلت از آن حادثه جان سالم به در نبرند.

با این حال و با وجود آن‌که بسیاری بر این عقیده هستند که هیچ چیزی از جان شیرین‌تر نیست؛ این اشخاص آنقدر هیجان چنین کارهایی را دوست دارند که ترجیح می‌دهند همین جان شیرین را کف دست‌شان بگیرند و آن کاری را کنند که دوست دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند این کار می‌تواند باعث کوتاه شدن عمرشان شود و در همان عنفوان جوانی در بستر مرگ قرار گیرند؛ اما شیرینی هیجانی که در عمر کوتاه‌شان تجربه می‌کنند از عمر بلند بی‌هیجان برای‌شان ارزشمندتر است.

برای همین هم از وقتی در تاریخ سینما بهره بردن از بدلکار باب شد وقوع حادثه و حتی مرگ هم با آن همراه بوده و امری جدایی‌ناپذیر تلقی می‌شود.

دار رابینستون یکی از معروف‌ترین بدلکاران تاریخ سینمای جهان است که در طی بیش از یک دهه فعالیت‌اش در این زمینه گفته می‌شد حادثه‌ای برایش رخ نداده بود و حتی یک استخوان از او در صحنه‌های بدلکاری نشکسته بود.

یکی از تاریخی‌ترین سکانس‌هایی که دار رابینستون با هنرش خلق کرد مربوط به پرش از یک صخره حدودا 30 متری در صحنه پایانی فیلم «پاپیون» به جای استیو مک کویین بود اما علاوه بر چنین کاری، بدلکاری با موتورسیکلت، سقوط به همراه چتر نجات، پرتاب از ساختمان 213 متری و... نیز داشته و به عنوان گرانترین بدلکاران دنیا توانست 19 رکورد جهانی را جابه جا کند و در سال 1988 نام خود را در کتاب گینس نیز به ثبت رساند. اما همیشه شانس و تبحرش در عملیات بدلکاری با او همراه نبود و در صحنه فیلم «راز میلیون دلاری» در حادثه موتورسیکلت و برخورد با یک صخره کشته شد.

مرگ به خاطر اسب

جیم شپرد نیز از دیگر بدلکارانی است که بر اثر حادثه در یک فیلم سینمایی جان خود را از دست می‌دهد. این بدلکار هنگام بازی در صحنه‌ای از فیلم «سوارکاری می‌آید» در صحنه‌ای که جیسون روباردز، بازیگر قرار است با اسب کشیده ‌شود شپرد به جای او به عنوان بدلکار ظاهر شده و کشته می‌شود.

اسبی که او را می‌کشد از مسیر خود دور شده و باعث می‌شود سر شپارد را به تیر حصار بکوبد. این صحنه به فیلم تبدیل شده است؛ اما درست قبل از این‌که اسب از دروازه‌ای که تصادف مرگبار در آن رخ داده عبور کند...

پرواز ابدی

آلن پوروین و کارلوس برل دو خلبانی هستند که در صحنه فیلم سینمایی «ساخت آمریکا» یکی از ساخته‌های تام کروز جان خود را از دست دادند.

پوروین که گفته می‌شد یکی از بهترین خلبانان نسل خود بوده است و از 16 سالگی تجربه خلبانی را آغاز کرده در تولید شماری از فیلم‌های مهم از جمله «تبدیل‌شوندگان»، «پرل هاربر» و «دزدان دریایی کاراییب» نیز حضور داشته و در فیلم‌های «جان‌سخت» بروس ویلیس و «سرعت» و «دنیای ژوراسیک» نیز به عنوان خلبان بازی کرده است.

حادثه‌ای که برای این خلبان‌ها رخ می‌دهد مربوط به سال 2015 در کوه‌های آند می‌شود که حتی به شکایت از سوی خانواده او نیز می‌رسد که گویا گفته می‌شود در این پرواز نکات ایمنی به درستی رعایت نشده که موجب شده چنین حادثه‌ای رقم بخورد.

باز هم تام‌کروز!

تام کروز با وجود آن‌که بسیاری از صحنه‌هایی که نیاز به بدلکاری دارد را خود بازی کرده؛ اما باز هم بدلکارانی نیز در فیلم‌هایی که او حضور داشته بوده‌اند که به دور از حادثه هم نبودند. آرت شول، خلبان و بدلکار معروف نیز از جمله آنها بوده که هنگام فیلمبرداری فیلم «تاپ گان» در سال 1985 بر اثر حادثه و زمانی که در حال چرخش وارونه در یک هواپیمای «Pitts S-2» مجهز به دوربین بود به اقیانوس آرام سقوط کرد و درگذشت. درگذشت تلخی که حتی عوامل و تیم نجات نتوانستند اثری از او و هواپیمایش پیدا کنند و تنها صدایش که می‌گفته «من یک مشکل دارم، من یک مشکل جدی دارم» به عنوان آخرین اثر از او به یادگار باقی می‌ماند.

باید از کوسه‌ها ترسید

بدلکارها تنها براثر سقوط و ضربه و... جان‌شان به خطر نمی‌افتد بلکه ممکن است صحنه‌هایی نیز وجود داشته باشد که آنها را به کام مرگ بکشاند. خوزه مارکو از جمله این بدلکاران است که در فیلم «کوسه» سال 1969 طعمه کوسه سفیدی شد که از تورهای حفاظتی عبور کرده بود. همین حادثه باعث می‌شود تا فیلم از نام «کین» به «کوسه» تغییر پیدا کند و در تبلیغ آن گفته شود «یک فیلم واقعی که خیلی واقعی شد!»

ارشا اقدسی

سال 1388 بود که بسیاری پیمان ابدی را به عنوان یک بدلکار ایرانی حرفه‌ای که در فیلم‌ها و سریال‌های خارجی بزرگ از جمله «هشدار کبری برای 11» بدلکاری می‌کند شناختند. اما شهرت او نیز در زمان زنده بودنش آنقدر پایدار نبود. او که از کودکی با خانواده به آلمان مهاجرت کرده بود در رشته‌های ورزشی شیرجه و پرش تا سطح قهرمانی پیش رفت.

ابدی فرد با‌سوادی بود که توانایی صحبت کردن به چهار زبان دنیا داشت و حتی نامش در کتاب گینس به دلیل مهارتش در شیرجه به ثبت رسیده بود. اما سال 1388 بود که به دلیل ناقص بودن تجهیزات ایمنی سر صحنه فیلمبرداری «چشم‌های نامحسوس» در ایران بر اثر برخورد با اتوبوس جان خود را از دست می‌دهد و در حالی که تنها 37 سال سن داشته به کارنامه حرفه‌ای خود پایان می‌دهد.

ارشا اقدسی نیز از دیگر چهره‌های بدلکاری شناخته شده کشور است که دیگر بسیاری با چهره او در برنامه «خندوانه» نیز آشنایی پیدا کردند.

او که متولد سال 1361 بود در فیلم‌های بسیاری به عنوان بدلکار حضور داشت و یکی از بهترین شاگردان پیمان ابدی نیز محسوب می‌شد که توانست برای نخستین‌بار «بانجی جامپینگ» را در ایران راه‌اندازی کند.

او به همراه گروهش از بدلکاران ایرانی جیمزباند هم بوده و در عرصه بین‌المللی نیز موفقیت‌های بسیاری به دست آورد. اما ارشا نیز از حادثه به دور نبود و مرداد ماه امسال در لبنان با واژگون شدن اتومبیلش دچار حادثه شده و او نیز جان خود را در زمانی که تنها 39سال داشت از دست داد.

آزاده باقری - روزنامه نگار / ضمیمه قاب کوچک روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بدلکاران پاپیون بدلکاری تام کروز ارشا اقدسی جان خود بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۳۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند

به گزارش خبرآنلاین، تقریبا ۲۰ درصد از جمعیت ایران دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که این آمار در آینده افزایش بیشتری خواهد داشت.

آمار ابتلا به بیماری های آلرژیک در جهان به سرعت در حال افزایش است و متخصصان معتقدند به دلیل صنعتی شدن دنیای مدرن، تغییر الگوی زندگی‌ها، مدل ساختمان‌سازی‌ها، آلودگی هوا و تغذیه این آمار همچنان رو به افرایش خواهد ماند.

در ایران تقریبا ۲۰ درصد از جمعیت دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند. آماری که در سال‌های اخیر افزایش بیشتری یافته است. به طوری که از هر ۲ ایرانی، تقریبا ۱ نفر به یکی از بیماری‌های آلرژیک مبتلا است.

درباره آلرژی چند تصور اشتباه بین خیلی از مردم وجود دارد؛ این که این بیماری تنها مختص دوره کودکی است و فرد در بزرگسالی به آن مبتلا نخواهد شد، این که آلرژی بیماری نیست و فقط نوعی حساسیت ساده است، این که پرهیز غذایی شدید می‌تواند به کنترل آلرژی کمک کند و این که آلرژی هرگز درمان نخواهد شد.

یک نکته‌ مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند

خیلی از افراد به دلیل داشتن شناخت اندک از آلرژی نمی‌دانند که این عارضه، واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن است و زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی، ماده‌ای را که معمولاً برای بدن بی‌ضرر است (مثل گرده گیاهان)، به اشتباه به عنوان ماده‌ای خطرناک و مضر شناسایی می‌کند و برای دفاع از بدن علیه آن ماده وارد عمل می‌شود. و به این ترتیب، بیماری آلرژی بروز می‌کند و فرد را درگیر می‌کند.

دکتر محمدحسن بمانیان، فوق تخصص آلرژی و آسم و دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران به همشهری آنلاین می‌گوید: آلرژی، یک مکانیزم طبیعیِ سیستم ایمنی در برابر عوامل محیطی است. البته برخلاف تصور عمومی درباره این که آلرژی هیچ درمانی ندارد، آلرژی درمان قطعی دارد. به طوری که دیگر نیاز نیست بیمار دارو مصرف کند. البته نه همه آلرژی‌ها. مثلا کسانی که به نیش زنبور آلرژی دارند، بیماری‌شان قابل درمان است. به شرط آن که فرد خوددرمانی نکند.

به گفته این فوق تخصص آلرژی، آلرژی، یک بیماری مزمن است که طی یک دوره و بازه زمانی و با داروها و روش‌هایی که پزشک به بیمار ارائه می‌دهد، کنترل می‌شود.

این ایمونولوژیست درباره چگونگی تشخیص آلرژی از عفونت‌های ویروسی هم توضیح می‌دهد: موردی که آلرژی را از عفونت‌های ویروسی متمایز می‌کند، این است که در آلرژی‌ها خارش، یک علامت غالب است؛ خارش چشم، گلو و گوش.

تبعات خطرناک بی‌توجهی به آلرژی

بمانیان در پاسخ به این سؤال که آیا افرادی که برای کنترل آلرژی اقدام به خوددرمانی با مصرف آنتی‌هیستامین و اسپری بینی و ... می‌کنند، قابل تایید است، می‌گوید: آلرژی، یک بیماری است و باید درمان شود. آلرژی‌های شدید اگر درمان نشوند، باعث ایجاد اختلالات دیگری می‌شوند؛ مثل اختلالات خواب، انواع اختلالات گوش و انواع اختلالات چشمی. مثلا فردی که آلرژی چشمی دارد، به علت خارش مدام چشم‌ها مجبور است همیشه چشم‌های خود را با فشار بخاراند. خب با این کار فشار چشم‌ها بالا می‌رود، احتمال بروز آب مروارید افزایش پیدا می‌کند، ممکن است عیوب انکساری مثل آستیگمات برای چشم ایجاد شود، حتی بعضی‌ها کارشان به نیاز به پیوند قرنیه می‌کشد.

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: در آلرژی‌های بینی مثلا ممکن است حس بویایی و چشایی فرد از دست برود و کیفیت زندگی خیلی پایین بیاید. ممکن است آلرژی در حنجره منتشر شود و صدای فرد برای همیشه تغییر کند، ممکن است به گوش میانی گسترش پیدا کند و باعث کاهش شنوایی فرد شود. حتی می‌تواند به ریه‌ها برسد و ایجاد آسم کند. همچنین مواردی از آلرژی‌های بینی را داریم که به پولیپ ختم می‌شود. پولیپ هم چون باعث انسداد بینی می‌شود و نوع تنفس، تنفس دهانی می‌شود، فرم فک در طولانی‌مدت تغییر می‌کند و اگر کودکی آلرژی داشته باشد و درمان نشود، در بزرگسالی نیاز به ارتودنسی و جراحی فک پیدا می‌کند. پس آلرژی یک حساسیت ساده نیست که از کنارش بگذریم و حتما باید درمان شود.

آلرژی، بیماریِ مخصوص کودکان نیست

دکتر سیدعلیرضا مهدویانی، فوق تخصص آلرژی هم در پاسخ به این سؤال که آیا آلرژی، بیماری مختص کودکان است، می‌گوید: علائم آلرژی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود تا بزرگسالان. اما این موضوع به این معنی نیست که فقط کودکان به آلرژی مبتلا می‌شوند. در هر سنی امکان ابتلا وجود دارد. حتی در بالای ۵۰ سالگی.

این فوق تخصص آلرژی در توضیح بهتر این موضوع، بیماری ‌آلرژی را تعریف می‌کند و می‌گوید: آلرژی، افزایش حساسیت نسبت به عوامل محیطی و خارجی است که به خودی خود برای بدن ضرری ندارند، اما سیستم ایمنی بدن، آنها را دشمن و بیگانه تشخیص می‌دهد و علیه آنها به دفاع برمی‌خیزد و چون سیستم ایمنی در کودکان ضعیف‌تر است و پاسخ‌دهی سیستم ایمنی در دوران کودکی بیشتر صورت می‌گیرد، علائم آلرژی در آنها نسبت به بزرگسالان بیشتر مشاهده می‌شود. پس دلیل اصلی بروز بیشتر آلرژی در بچه‌ها این است.

به گفته مهدویانی، گاهی هم عوارض دارویی باعث بروز آلرژی‌ در فرد می‌شود که به آن می‌گوییم "آلرژی دارویی" و ممکن است با افزایش سن، شدت آلرژی هم بیشتر شود.

آیا پرهیز غذایی درست است؟

مهدویانی درباره پرهیزهای غذایی شدید که برخی متخصصان برای کنترل آلرژی کودکان و بزرگسالان تجویز می‌کنند، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی همکاران پرهیزهای غذایی شدید و طولانی‌مدت به بیمار مبتلا به آلرژی می‌دهند. به طوری که ممکن است فرد – کودک یا بزرگسال – دچار مشکلات دیگری ازجمله سوءتغذیه شود. ما نمی‌گوییم رژیم غذایی ازسوی بیماران مبتلا به آلرژی جدی گرفته نشود، ولی مواد غذایی اصلی نباید طولانی‌مدت از رژیم بیمار حذف شود.

دکتر مهدویانی می‌گوید: آلرژی انواع دارد و بعضی از انواع آن اصلا ربطی به رژیم غذایی ندارند. یعنی خیلی از افراد اصلا به غذا آلرژی ندارند و مثلا آلرژی بینی دارند که در بهار شدت می‌گیرد. درضمن همه افراد، همه آلرژی ها را با هم ندارند. تشخیص این نکته از طرف پزشک خیلی مهم است. فقط اگر افزایش حساسیت در گوارش فرد اتفاق بیفتد، می‌شود آلرژی غذایی. بقیه آلرژی‌ها ربطی به مواد خوراکی و غذا ندارند.

او تاکید می‌کند: اتفاقی که اکنون رخ می‌دهد، این است که وقتی یک بیمار مبتلا به آلرژی به متخصص مراجعه می‌کند، آنقدر توسط بعضی از همکاران پزشک تحت اجتناب‌های غذایی قرار می‌گیرد که بیمار گاهی دچار سوءتغذیه می‌شود.

این فوق تخصص آلرژی تاکید می‌کند: مثلا ما به بیمار می‌گوییم شما آلرژی غذایی نداری و او می‌پرسد "یعنی می‌توانم فست‌فود و سس و فلفل و ... بخورم؟" وقتی ما می‌گوییم آلرژی غذایی نداری، یعنی نسبت به مواد غذایی اصلی مثل شیر، گندم، تخم مرغ، برنج و ماهی حساسیت نداری. این به این معنا نیست که شما آزاد هستید که سس و مواد افزودنی و نگه‌دارنده و ... بخورید. اینها در حیطه آلرژی نیست؛ اینها مواد تحریک‌کننده است که هر فردی – نه فقط مبتلایان آلرژی - اینها را بخورد، ممکن است دچار تحریک گلو، سرفه و ... شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902012

دیگر خبرها

  • نقاب پشت نقاب
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • آتش سوزی در مغازه صافکاری در بوکان
  • شاید ما در حال حاضر در یک جنگ جهانی هستیم!
  • سوانح جاده‌ای در خراسان رضوی یک کشته و ۲۱ مصدوم برجا گذاشت
  • برخورد ۳ دستگاه خودرو حادثه آفرید
  • (تصاویر) بازسازی صحنه قتل در منطقه‌ای خوش آب و هوا
  • شش مصدوم در برخورد رخ به رخ پژو ۴۰۵ با ساینا در محور چلیچه به جونقان
  • ببینید | صحنه‌ای دیگر از جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها
  • آرژانتین مسی را ابدی می‌خواهد: تا ابد بازی کن لئو!‏