Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

نشریه "نشنال اینترست" در مقاله‌ای در این باره که مسلح کردن نیرو‌های دفاعی محلی از جمله شبه نظامیان محلی برای مقابله با شورشیان طالبان امری ضروری است می‌نویسد: "این یک ایده بحث برانگیز در داخل دولت افغانستان بوده است چرا که دولت نمی‌خواهد جایگاه فرماندهی کنترل کننده جنگ را از دست دهد. با این وجود، عدم کمک‌رسانی به شبه‌نظامیان محلی خطر قدرت‌گیری بیش‌تر طالبان و افزایش متصرفات آن گروه را تشدید کرده و ممکن است باعث از دست رفتن کل افغانستان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبه نظامیان تحت رهبری "محمد اسماعیل خان" رهبر سابق مجاهدین افغان در جنگ علیه شوروی و از اعضای ارشد حزب جمعیت اسلامی تقریبا به تنهایی از سقوط هرات به دست طالبان جلوگیری کردند اما بخش‌هایی از هرات سرانجام سقوط کرد. احتمال بازپس‌گیری هرات به شبه نظامیان محلی و نه نیرو‌های امنیتی افغان بستگی دارد. شبه نظامیان محلی با جذب افراد بومی علیه طالبان مبارزه می‌کنند. حمایت خارجی از این شبه نظامیان در افغانستان می‌تواند راهی برای کند کردن پیشرفت طالبان باشد تا ارتش رسمی افغانستان همزمان با عقب‌نشینی نیرو‌های امریکایی دوباره خود را سازماندهی کند.

مناطق وسیعی از افغانستان تحت کنترل طالبان است اما نیروی انسانی آن در حال کاهش است. معکوس کردن این روند در حال حاضر امکان دارد و زمان به سرعت سپری می‌شود. در مورد هرات هزاران نفر از کاربران رسانه‌های اجتماعی با ساخت هشتگی با نام قیام هرات از اعضای شبه نظامیان تحت رهبری اسماعیل خان حمایت کردند که نشان‌دهنده محبوبیت آنان است.

در مناطق دیگر نیز جنگجویان عادی از میان شهروندان افغان تحت رهبری دیگر رهبران مجاهدین سابق علیه طالبان اسلحه به دست گرفته‌اند. مشکل آنان کمبود تجهیزات است. یکی از شبه نظامیان می‌گوید: "جنگجویان ما دارای اسلحه‌های قدیمی دوران جنگ علیه شوروی هستند اما طالبان دارای عینک دید در شب و تجهیزات قدرتمند دیگر هستند. ارائه کمک‌های مشروط و تجهیزات استاندارد و ارتقایافته به این گروه‌ها گزینه‌ای موثر برای جلوگیری از پیش روی طالبان هستند.

ترس از مجازات طالبان

شبکه خبری "دویچه وله" آلمان در گزارشی درباره پیش‌روی سریع طالبان در افغانستان پیرامون نگرانی درباره آینده زنان در آن کشور می‌نویسد: "مریم فعال حقوق زنان افغان می‌گوید اگر طالبان به کابل حمله کنند ممکن است جان‌اش در خطر باشد. طالبان کماکان در حال تصرف شهر‌های بزرگ افغانستان مانند هرات و قندهار هستند.

او می‌گوید طالبان در صورت رسیدن به کابل من را خواهند کشت. او از مجازات طالبان می‌ترسد و می‌گوید در دو دهه گذشته از حقوق زنان حمایت کرده و مخالف افکار طالبان بوده است. مریم می‌گوید مردم در کابل معتقدند طالبان به زودی آن شهر را اشغال خواهند کرد و قصد دارد آنجا را به وضعیت سال ۱۹۹۶ میلادی و پیش از آن بازگرداند.

زنان افغان که در دوران حکومت طالبان بر افغانستان رنج کشیده‌اند از تکرار مصیبت می‌ترسند. طالبان معتقد به قوانین سخت‌گیرانه علیه زنان هستند. از دید آنان زنان نباید بیرون از خانه کار کنند و نباید با مردانی غیر از خویشاوندان‌شان در تماس باشند و برای بیرون رفتن در انظار عمومی باید برقع بپوشند. شلاق‌زدن زن‌ها از جمله شکنجه‌های رایج آن گروه است.

این فعال حقوق زنان می‌گوید اکنون در مناطق تحت کنترل طالبان وضعیت برای زنان خوب نیست و آنان نمی‌توانند مدرسه بروند و باید از حجاب و برقع استفاده کنند.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: طالبان افغانستان شبه نظامیان محلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۴۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت بزرگ‌راه هرات - غور

ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا در مراسم گشایش کار ساخت بزرگ‌راه هرات - غور گفت که حکومت سرپرست در کنار ساخت بزرگ‌راه‌های کشور، قرار است کار راه‌های میان ولایتی را نیز آغاز کند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا افزود: «کار روی بزرگ‌راه‌های کشور عملا شروع شده است از جمله کابل-قندهار دهلیز واخان و ساخت سرک‌ها افزون بر شهر کابل در شهرهای بزرگ دیگر.»

بزرگ‌راه هرات - غور از بزرگ‌راه‌های مهم افغانستان است که حوزه غرب را از طریق بامیان و میدان وردک به پایتخت متصل می کند.

به گفته‌ی مسئولان، کار ساخت این بزرگ‌راه به علت گذر از بخش‌های کوهستانی و مرکزی کشور، پیچیده و زمان‌گیر است.

نوراحمد اسلام جار والی هرات گفت: «این سرک بسیار پیچیده است کار آن که یک سرک بین‌المللی است تکنولوژی پیش‌رفته و سرمایه هنگفت می‌خواهد.»

این بزرگ‌راه از طریق ولسوالی‌های پشتون زرغون، اوبه وچشت شریف، هرات را به ولایت غور وصل می‌کند.

بزرگ‌راه هرات - غور به طول ۴۸۰ کیلومتر و عرض دوازده متر قرار است در جریان پنج سال ساخته شود.

بودجه این پروژه ۴۵۰ میلیون دلار است که از سوی حکومت سرپرست افغانستان فراهم می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در افغانستان
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • آغاز ساخت بزرگ‌راه هرات - غور
  • تکذیب مسدود شدن گذرگاه های فراه و نیمروز