Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@23:17:17 GMT

فروش فیلم‌ها نصف شد / «خورشید» هنوز مخاطب دارد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۱۵۵۹۴

فروش فیلم‌ها نصف شد / «خورشید» هنوز مخاطب دارد

مهسا بهادری: در دو هفته‌ای که گذشت سینمای ایران داغدار دو هنرمند شد؛ یکی ارشا اقدسی بدلکار ایرانی که بر اثر رخ دادن حادثه سر صحنه فیلمبرداری فیلمی در بیروت از ناحیه سر و گردن آسیب دید و سرانجام، شامگاه چهارشنبه (۱۳ مرداد) دارفانی را وداع گفت، دیگری هم علی سلیمانی، بازیگر فیلم‌هایی چون «تنگه ابو قریب»، «سفر به چزابه» و «جهان پهلوان تختی» بود که بامداد پنجشنبه (۲۱ مرداد) بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیکر ارشا اقدسی پس از یک هفته تاخیر به ایران منتقل شد و هم‌زمان با پیکر علی سلیمانی روز جمعه (۲۲ مرداد) به خاک سپرده شد.

مرحوم علی سلیمانی، بازیگر سینما و تلویزیون حمایت تابستانه از اکرانِ سینماها

اما در هفته‌ای که گذشت، یک اتفاق نسبتا خوب برای اکران سینماها رخ داد. در آخرین جلسه کارگروه بررسی آسیب‌های کرونا در سینما، حمایت‌های جدیدی از این عرصه، به تصویب رسید.

قرار شد به هرفیلم جدید مورد تایید شورای صنفی نمایش که به چرخه اکران وارد شود و حداقل ۴ هفته، روی پرده ب، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به شرکت پخش (برای آماده‌سازی اکران) و به ازای فروش هر ۳۰۰ میلیون تومان، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به مالکان فیلم پرداخت شود. اعتبار این طرح از۳۰خرداد تا ۱۵ مهر ۱۴۰۰ است.

همچنین حمایت از سالن‌های نمایش‌دهنده فیلم‌های دفاع مقدس یا کودک که دربازه زمانی فوق به چرخه اکران وارد شوند، به شرح زیر است:

معادل ۲ درصد تعداد صندلی‌های هر سانس بر اساس سهم سینمادار از قیمت خالص بلیت سینما (در روزهایی که حداقل ۳سانس از فیلم مورد نظر در سمفا تعریف شده باشد).

جبران بخشی از ضررهای ناشی از کرونا و جلوگیری از بیکاری کارکنان سینماهای بخش خصوصی، دیگر مصوبه کارگروه بود که به تشخیص شورای تخصصی ذیربط متشکل از مدیرکل دفتر نظارت بر نمایش و نمایندگان موسسه سینما شهر و انجمن سینماداران خواهد بود.

ناامیدی دوباره سینماهای کشور

درحالی که صاحبان آثار سینمایی و سالن‌داران بخاطر طرح حمایت تابستانه از اکران‌ها کم‌کم راه امیدواری را در پیش گرفته بودند، خبر رسید که سینماها به مدت یک هفته تعطیل خواهد بود. 

از همان ابتدا عده زیادی معتقد بودند که سینماها جزو امن‌ترین مکان‌های تفریحی به حساب می‌آیند و تعطیل کردن چنین جایی، آسیبی جدی به سینما خواهد زد، با تمام این شرایط سینماها حدود یک‌سال تعطیل بودند و حالاها هم که با اکران «دینامیت»، «سیاه‌باز»، «مدیترانه» و «قصه عشق پدرم»، اوضاع کمی رو به بهبود است، دوباره سینماها تعطیل شد. 

انجمن سینماداران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «با تشدید موج پنجم کرونا در کشور و قرمز شدن تمامی شهرها، اعضای انجمن سینماداران به احترام کادر درمان که در این مدت متحمل فشار زیادی هستند و همچنین به احترام ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) تصمیم به تعطیلی یک هفته‌ای سینماها گرفتند. بر همین اساس، سینماهای کشور از شنبه ۲۳ مرداد تا پایان روز شنبه ۳۰ مرداد تعطیل بوده و فعالیت کلیه سینماهای کشور از یکشنبه ۳۱ مرداد ازسرگرفته خواهد شد.»

«دینامیت» همچنان صدرنشین است

با شروع اکران «دینامیت» و فروش چند میلیاردی در ده روز ابتدایی، انتظار می‌رفت که این فیلم تا آخر با قدرت به کار خودش ادامه دهد اما در هفته‌ای که گذشت، آمار فروش این فیلم از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، به ۵۷۷ میلیون تومان رسید. با توجه به ابتلای روزانه ۴۰ هزار نفر به کرونا و فوت روزانه ۵۰۰ نفر طبق آمار رسمی، میزان فروش این فیلم حدود ۷۰۰ میلیون تومان نسبت به هفته گذشته کاهش یافته که طبیعی است. به نظر می‌رسد با تعطیلی یک هفته‌ای سینماها، بازهم باید انتظار کاهش فروش این فیلم را داشت.

با اینکه فروش «دینامیت» کاهش یافت. اما بازهم با اختلاف ۵۵۰ میلیون تومان از «مدیترانه» صدرنشین شد و بازی پژمان جمشیدی، نازنین بیاتی، محسن کیایی، زیبا کرمعلی و احمد مهرانفر، ۲۶ هزار مخاطب را به سینماها آورد.

رقابت «خورشید» با «مدیترانه»

فیلم سینمایی «خورشید» با کارگردانی مجید مجیدی که از نوروز ۱۴۰۰ روی پرده سینماهاست، چند هفته است که وارد اکران آنلاین شده، اما بازهم تعدادی از مخاطبان خود را به سینماها هم می‌کشاند. این فیلم سینمایی در یک هفته اخیر با ۸۳۹ مخاطب توانست رقمی معادل ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را در گیشه برای خود ثبت کند و در جدول فروش، جایگاه سوم گیشه هفتگی را به دست آورد. جواد عزتی و علی نصیریان و طناز طباطبایی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

اما فیلم سینمایی «مدیترانه» با کارگردانی هادی حاجتمند، با ۹۷۵ مخاطب، توانست ۱۸ میلیون تومان بفروشد و جایگاه دوم گیشه را به خود اختصاص دهد. این فیلم با اینکه ۱۵۰ مخاطب بیش‌تر از «خورشید» داشت، اما حدود دو میلیون تومان کم‌تر فروخت به همین دلیل به نظر می‌رسد تعداد زیادی از مخاطبان این فیلم در سینماهای درجه دو و سه به تماشایش نشسته‌اند. مهرآوه شریفی‌نیا و پوریا پورسرخ از بازیگران «مدیترانه» هستند.

«هفته‌ای یکبار آدم باش» با یک میلیارد تومان در جایگاه سوم

فیلم سینمایی«سیاه‌باز» با کارگردانی حمید همتی، این روزها روی پرده سینماهاست؛ فیلمی که قرار بود در سی‌و نهمین جشنواره فیلم فجر اکران شود، اما به هدفش نرسید. این فیلم با بازی شاهد احمدلو، سام قریبیان و المیرا دهقان، در هفته گذشته، حدود ۱۰ میلیون تومان فروش داشت.

فیلم سینمایی «هفته‌ای یک‌بار آدم باش» با کارگردانی شهرام شاه‌حسینی و بازی پژمان بازغی و پژمان جمشیدی تنها هفت میلیون تومان فروش داشت.

در جایگاه بعدی هم فیلم «قصه عشق پدرم» با کارگردانی محمدرضا ورزی قرار دارد. این فیلم تقریبا ۲۰ روز است که اکران شده و در هفته گذشته تنها با ۴ میلیون تومان کار خود را به پایان رسانده است. مرحوم چنگیز جلیلوند، مهرآوه شریفی‌نیا و مصطفی زمانی از بازیگران این فیلم ملودرام هستند.

«لاله» بدون تماشاگر؛ اکرانِ آنلاینِ «تکخال» و «خون شد»

فیلم‌های «تکخال»، «خون شد» و «لاله» که اکران خود را از هفته آخر اسفند ۱۳۹۹، آغاز کرده‌ بودند، در ماه‌هایی که گذشت، اوضاع چندان خوبی را در بحث فروش تجربه نکردند.

«تکخال» با کارگردانی مجید مافی تا کنون توانسته ۹۶۵ میلیون تومان را در گیشه برای خود ثبت کرده است. حسین فرح‌بخش تهیه کننده این فیلم سینمایی در ۲۰ تیر تصمیم گرفت تا اکران آنلاین را هم‌زمان با اکران سینمایی آغاز کند که چند ساعت بعد از شروع اکران آنلاین، این فیلم قاچاق شد. هفته گذشته «تکخال» با فروشی معادل سه میلیون و ۷۰۰ هزارتومان و توانست ۱۶۹ بیننده را پای پرده سینماها بنشاند. این رقم نسبت به هفته گذشته نصف شده است.

«خون شد» با کارگردانی مسعود کیمیایی هم، از زمان اکران در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حواشی زیادی به همراه داشت اما انتظار می‌رفت نام سعید آقاخانی و سابقه فیلمسازی کیمیایی به کمک جواد نوروزبیگی، تهیه‌کننده کار بیاید تا فروش خوبی را برای این فیلم به ثبت برساند که این هدف محقق نشد. با این‌حال، نوروزبیگی معتقد است با توجه به اوضاع سینما در بحران کرونا، این میزان از فروش برای فیلمش به منزله شکست نیست و همین ۱۹۳ میلیون تومان فروش بلیت هم برای نام مسعود کیمیایی است. این فیلم حدود دو هفته است که آنلاین اکران شده و در این هفته هم حدود یک میلیون تومان از سهم فروش بلیت سینماها را به خود اختصاص داده است.

فیلم سینمایی «لاله» با کارگردانی اسدالله نیک‌نژاد که دو هفته پیش، تنها دو تماشگر داشت، این هفته هیچ مخاطبی نداشت و از سهم گیشه هیچ چیز را از آن خود نکرد.

        در این‌باره بیشتر بخوانید:        ◾️داستان دراماتیک سالن‌های سینما در دو ماه نخست امسال        ◾️رقابت جواد عزتی با «خورشید» و پژمان جمشیدی با «دینامیت» 

۵۷۲۴۵

کد خبر 1544877

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اکران سینما سینمای ایران بازیگران سینما و تلویزیون ایران پژمان جمشیدی پژمان بازغی ارشا اقدسی میلیون تومان فیلم سینمایی هفته گذشته هفته ای یک هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۵۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«استون‌هنج» چه ارتباطی با «ماه» دارد؟ (+عکس)

 تاریخ‌دانان مدت‌هاست می‌دانند که استون‌هنج (دایره صخره‌ای ماقبل تاریخ انگلستان) با در نظر گرفتن مسیر «خورشید» در ذهن ساخته شده است. در هر انقلابین، تماشاگران به تماشای تابش خورشید از میان این سنگ‌های تاریخی می‌روند. اکنون، محققان به این فکر افتاده‌اند که سازندگان استون‌هنج احتمالاً «ماه» را هم در نظر داشته‌اند. 

به گزارش فرادید، کارشناسان میراث انگلیسی (English Heritage)، انجمن سلطنتی نجوم و چندین دانشگاه در انگلستان، پروژه جدیدی را آغاز کرده‌اند که ارتباط احتمالی استون‌هنج را با یک رویداد آسمانی به نام توقف ماه (Lunar Standstill)، بررسی می‌کند: دوره‌ای که طلوع و غروب ماه در دورترین فاصله از یکدیگر در امتداد افق قرار دارند. این رویداد فقط هر ۱۸ سال و 6 ماه یک بار رخ می‌دهد. رویداد بعدی امسال آغاز خواهد شد و تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت. 

کلایو راگِلز، ستاره‌شناس باستانی دانشگاه لستر، می‌گوید: «ارتباط معماری اِستون‌هِنج با خورشید به خوبی شناخته شده، اما ارتباط آن با ماه نه.» 

راگلز اضافه می‌کند که چهار سنگ جلوس اصلی استون‌هنج (تخته‌های کوچکی که مستطیلی را در اطراف سازه شکل می‌دهند) با موقعیت‌های ماه همسو هستند. محققان سال‌ها درگیر این بحث بوده‌اند که آیا این موضوع آگاهانه بوده یا نه و اگر آگاهانه بوده، آن‌ها چگونه به این آگاهی دست یافتند و هدفشان چه بوده است. 

رابطه این بنای تاریخی با چرخه‌های خورشید کاملاً شناخته شده، اما محققان اکنون در حال بررسی ارتباط آن با ماه هستند

استون‌هنج از حدود ۵۰۰۰ سال پیش در چندین مرحله ساخته شد. این بنای تاریخی که از تخته‌سنگ‌های بهم پیوسته ساخته شده، از نظر معماری پیچیده‌ترین است. بیشتر مورخان موافقند که سازندگان استون‌هنج آگاهانه آن‌ها را با حرکات خورشید هماهنگ کردند که تثبیت سیستم اعتقادی آن‌ها بوده و آن‌ها تدفین را آنجا انجام می‌دادند. 

محققان فکر می‌کنند حداقل یک توقف ماه در نخستین مرحله ساخت استون‌هنج رخ داده که به طور بالقوه بر طراحی و هدف این بنای تاریخی اثر گذاشته است. اضلاع دراز مستطیلِ سنگ‌های جلوس به سمت جنوبی‌ترین طلوع ماه در حالت سکون اصلی جهت‌گیری شدند. افزون بر این، بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ قبل از میلاد، قرن‌ها پیش از نصب این سنگ‌های بزرگ، مردم بقایای سوزانده‌شده مردگانشان را در خوشه‌ای در بخش جنوب شرقی سایت، در جهت جنوبی‌ترین موقعیت طلوع ماه دفن می‌کردند. 

تئوری این است که حرکات ماه ممکن است در مراحل اولیه استون‌هنج مورد توجه قرار گرفته و بر طراحی بعدی آن اثر گذاشته باشند. تیمی از باستان‌شناسان (متخصصان درک تاریخی نجوم)، از بهار امسال این ایده را در محل مطالعه خواهند کرد. 

آماندا چادبرن، باستان‌شناس دانشگاه آکسفورد، می‌گوید: «مشاهده مستقیم این ارتباط در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ بسیار مهم است. بر خلاف خورشید، ردیابی منتهی‌الیه ماه کار ساده‌ای نیست و به زمان‌بندی و شرایط آب و هوایی خاص نیاز دارد. ما می‌خواهیم تجربه این طلوع و غروب شدید ماه را درک کنیم و جلوه‌های بصری آن‌ها روی سنگ‌ها را مشاهده کنیم.» 

توقف عمده ماه هر ۱۸.۶ سال یک بار رخ می‌دهد

سازندگان استون‌هنج متعلق به فرهنگ‌هایی بودند که توسط رویدادهای آسمانی هدایت می‌شدند، بنابراین منطقی‌ست آن‌ها توقف بزرگ ماه را جدی بگیرند. نور ماه احتمالاً برای کارهایی مانند شکار مفید بوده و چرخه‌های آن، راه ایده‌آلی برای نشان دادن گذر زمان و سازماندهی رویدادها و جشن‌ها بوده است. 

در طول یک توقف بزرگ، ماه قسمت‌هایی از افق را لمس می‌کند که خورشید هرگز به آن‌ها نمی‌رسد. کارشناسان فکر می‌کنند این منظره‌ی غیرمعمول احتمالاً برای فرهنگ‌هایی که حرکات اجرام آسمانی را ردیابی می‌کردند، مهم بوده است. 

راگلز می‌گوید: «مردم از ده‌ها هزار سال قبل، از چرخه فاز ماه آگاه بودند. آنچه که فکر می‌کنم در مورد استون‌هنج اتفاق افتاده و این چیزیست که ما علاقه‌مند کشف آن هستیم، اینست که در حوالی یک توقف بزرگ، مردم متوجه شدند طلوع یا غروب ماه به طور غیرعادی در شمال یا جنوب است. آن‌ها دریافتند این اتفاق خاص است، در نتیجه به آن ادای احترام کردند و در نهایت جهت‌های مربوطه را یادمان‌سازی کردند. می‌توانید تصور کنید بزرگان آن دوران، زمانی را به یاد می‌آورند که ماه را در جهت مقدسی می‌دیدند و سپس، یک نسل بعد، مردم از شروع دوباره دیدن آن حیرت کردند.» 

از آنجا که سکون‌های اصلی ماه به ندرت اتفاق می‌افتند، ممکن است نشانه جشن‌های اجتماعی، معنوی یا مذهبی مانند مراسم بزرگ‌شدن باشند. 

جنیفر وکِسلر، مورخ می‌گوید: «ما هیجان‌زده هستیم که با یک تیم درخشان از باستان‌اخترشناسان برای کشف پیوند شگفت‌انگیز بین استون‌هنج و سکون اصلی ماه کار می‌کنیم. این فرصت به ما امکان می‌دهد در اسرار باستانی این بنای تاریخی و ارتباط آن با پدیده‌های آسمانی عمیق‌تر کاوش کنیم.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بادیگارد، طلا و مس با مصلحت در آخر هفته تلویزیون
  • «مصلحت» و «استشهادی برای خدا» سینمایی‌های سیما در تعطیلات پایان هفته
  • «مست عشق»، «سال گربه» را جاگذاشت/ عبور «آسمان غرب» از «آپاراتچی»
  • «میان ستاره‌ای» نولان اکران مجدد می‌شود
  • «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی در مشهد اکران می‌شود
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سینماها عصر جمعه تعطیل می‌شوند
  • «استون‌هنج» چه ارتباطی با «ماه» دارد؟ (+عکس)
  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج
  • نقد فیلم مست عشق + خلاصه، بازیگران و مدت زمان