Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از دیلی‌میل، این بیانیه که توسط ناسا منتشر شد از داده‌های کاوشگر اسیریس-رکس(OSIRIS-Rex) که نمونه‌هایی از این سیارک را با خود به زمین خواهد آورد نشات گرفته است.

احتمال برخورد این سیارک به زمین بسیار کم است با این حال حتی اگر این سیارک روزی به زمین برخورد کند اندازه‌ی آن بسیار کمتر از شهاب‌سنگی است که باعث انقراض دایناسورها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطر شهاب‌سنگی که دایناسورها را از بین برد شش مایل بود در حالی که اندازه‌ی "بنو" یک سوم مایل است.

برخورد "بنو" به زمین مشابه انفجار همزمان ۱.۱ میلیارد تن از ماده‌ی منفجره TNT خواهد بود.

کلی فست، مدیر پروژه‌ی "رصد اجرام نزدیک به زمین" در بیانیه‌ای گفت: هدف ماموریت دفاع از سیاره‌ی ناسا، یافتن و نظارت بر سیارک‌ها و دنباله‌دارهایی است که به زمین نزدیک می‌شوند و بسیاری از آن‌ها می‌توانند برای سیاره‌ی ما خطرناک باشند. ماموریت اسیریس-رکس به ما در پیش‌بینی بهتر زمانی که سیارک "بنو" به زمین نزدیک می‌شود کمک می‌کند.

ناسا مقاله‌ی مربوط به این تحقیقات را در مجله‌ی "Icarus" منتشر کرده است.

سیارکی به بزرگی برج ایفل در حال نزدیک شدن به زمین

با این حال احتمال بسیار کمی وجود دارد که طی سه قرن آینده سیارک "بنو" به زمین برخورد کند و ناسا خاطرنشان کرد که به احتمال ۹۹.۹ درصد این اتفاق رخ نخواهد داد.

ناسا در بیانیه‌ای گفت: اگرچه احتمال برخورد این سیارک به زمین بسیار کم است اما "بنو" در دسته‌ی سیارک‌های خطرناک قرار می‌گیرد. سیارکی دیگری با نام "۱۹۵۰ DA" نیز در این دسته قرار دارد.

داده‌های کاوشگر اسیریس-رکس به دانشمندان در درک نحوه‌ی تغییر مدار "بنو" در طول زمان کمک می‌کند و اینکه آیا این سیارک در مسیر برخورد به زمین قرار می‌گیرد یا خیر.

برای محاسبه‌ی احتمال قرار گرفتن این سیارک در مسیر برخورد به زمین و محل دقیق قرارگیری آن در سال ۲۱۳۵، دیوید فارنوچیا، سرپرست این مطالعه از مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین و گروهش به بررسی نیروهایی که ممکن است بر روی "بنو" طی گردشش به دور خورشید اثر بگذارند، پرداختند.

یکی از این نیروها گرمای خورشید است که با گرم کردن سطح بخشی از این سیارک باعث ایجاد "اثر یارکوفسکی" شده و مسیر سیارک را تغییر ‌می‌دهد. اثر یارکوفسکی زمانی رخ می‌دهد که بخشی از سیارک گرم شده و در طول شب با خنک شدن انرژی مادون قرمز تولید کند که در نهایت منجر به تغییر مسیر سیارک می‌شود.

سایر عوامل از جمله گرانش خورشید، سیارات و قمرهایشان و بیش از ۳۰۰ سیارک دیگر، فشار بادهای خورشیدی و پدیده خروج ذرات از بنو می‌تواند بر روی مدار این سیارک اثر بگذارد.

اگرچه احتمال ۰.۰۵۷ درصدی برخورد "بنو" به زمین در سال ۲۳۰۰ و احتمال ۰.۰۳۷ درصدی برخورد آن به زمین در روز ۲۴ اوت سال ۲۱۸۲ احتمالات ناچیزی هستند اما این مطالعه نقش مهم کاوشگر اسیریس-رکس در مشخص کردن مدار "بنو" را نشان می‌دهد.

این کاوشگر در حال بازگشت به زمین است و با خود نمونه‌های ارزشمندی از این سیارک باستانی به همراه می‌آورد که به دانشمندان در درک تاریخچه‌ی منظومه‌ی شمسی و اثر خورشید در تغییر مدار "بنو"‌ کمک می‌کند.

کد خبر 620657 برچسب‌ها ناسا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ناسا اسیریس رکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۷۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ تکه‌ای از ماه که به سیارک تبدیل شد

این سیارک که در سال ۲۰۱۶ کشف شد، قرن‌هاست در مداری نزدیک به زمین، اما دور از آن در گردش است. بر اساس نتایج شبیه‌سازی‌ها، دانشمندان ویژگی‌هایی را در این سیارک شناسایی کرده‌اند که با دهانه برخورد «جیوردانو برونو» در نیمکره دور ماه مطابقت دارد.

دریافت 26 MB

مترجم: محیا ذوالفقاری / تدوینگر: محمدرضا زنگنه

دیگر خبرها

  • زمان اردوی تیم ملی مشخص شد
  • زمان حراج جدید سکه مشخص شد
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • پزشک بیرانوند مصاحبه‌اش را تکذیب کرد؛ زمان بازی با تست عملکردی در زمین مشخص می شود!
  • زمان دیدار معلمان با رهبر انقلاب مشخص شد
  • ویدیو/ تکه‌ای از ماه که به سیارک تبدیل شد
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • هشدار تندباد و گرد و خاک برای خوزستان
  • تغییر احتمالی زمان و مکان جام تختی کشتی آزاد
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد