Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از حضور وزرای پیشنهادی علوم و جهادکشاورزی در جلسه این کمیسیون برای بررسی صلاحیت و برنامه آنها خبر داد.

علی خضریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جلسه عصر امروز(شنبه) کمیسیون اصل نود با دو وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد کشاورزی به منظور بررسی برنامه‌ها، اولویت‌ها و همچنین ارائه پیشنهاداتی جهت بهبود شرایط، گفت: در بخش ابتدای جلسه که با حضور سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی برگزار شد با توجه به اهمیت موضوع کشاورزی و ظرفیت‌های بالای کشور در این زمینه، اعضا بر لزوم تجدیدنظر در برنامه‌ریزی‌ها، سیاستگذاری‌ها و شرایط فعلی کشور به ویژه در زمینه صادرات به کشورهای همسایه تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با وجود بازارهای مناسب صادراتی حدود ۲درصد سبد غذایی و کشاورزی کشورهای همسایه را محصولات ایرانی تشکیل می‌دهد که این موضوع نشان دهنده ضعف در صادرات و دیپلماسی غذایی و اقتصادی است که در این زمینه وزیر پیشنهادی متعهد به ارائه برنامه‌های مدون شد. همچنین لازم است ضعف اطلاعاتی در زمینه تولید و تامین، فروش و صادرات محصولات کشاورزی و نهاده‌ها در کشور با ایجاد یک سامانه جامع جبران شود که این مهم مورد تاکید وزیر پیشنهادی نیز است.
خضریان ادامه داد: یکی دیگر از نکاتی که مورد تاکید وزیر پیشنهادی بود اصلاح الگوی کاشت براساس نیازهای بازار و ظرفیت‌های آبی کشور بود که در این زمینه نیز باید برنامه‌ریزی‌ها مورد بازنگری جدی قرار بگیرد.
وی با انتقاد از ناپایداری‌های تصمیم‌گیری در حوزه کشاورزی، گفت: این ناپایداری باعث بروز خسارت‌هایی به کشاورزان و تولیدکنندگان شده است که اعضا متفق القول تاکید داشتند که باید این موضوع اصلاح شده و مقرر شد با همکاری نهادهای پژوهشی و ظرفیت‌های علمی مجلس قوانین و لایحه‌های مناسب و خلاءهای موجود مرتفع شده و همچنین مشکلات کشور در حوزه اقتصاد کشاورزی نیز مورد بازنگری جدی قرار گیرد.
نماینده تهران در مجلس خاطرنشان کرد: در بخش دیگری از جلسه محمدعلی زلفی‌گل وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در کمیسیون به بیان برنامه‌ها و اهداف خود در کمیسیون پرداخت و با توجه به اینکه مدیران و آینده‌سازان انقلاب و کشور از دانشگاه خارج می‌شوند اعضا بر این نکته تاکید داشتند که سند اسلامی شدن دانشگاه باید به درستی اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: تحول در علوم انسانی و بازنگری در این زمینه مطالبه دیگر نمایندگان بود و مقرر شد وزیر پیشنهادی برنامه‌های خود را در این خصوص به کمیسیون ارائه کند.
عضو هیات رییسه کمیسیون اصل نود با اشاره به پرونده شکایات دانشجویان بورسیه در کمیسیون که از مجلس دهم تشکیل شده و پروسه رفع مشکل این دانشجویان در وزارت علوم دولت دوازدهم و جبران ظلم بزرگی که در حق جمع قابل توجهی از نخبگان علمی کشور به بهانه‌ی سیاسی کاری‌ها رقم خورده است، ادامه مسیر همکاری وزارت علوم جهت رفع مشکل جوانان نخبه علمی در دولت سیزدهم را از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه دانست که با تاکید وزیر پیشنهادی علوم همراه شد.
وی با بیان اینکه وزیر علوم عضو حقوقی بسیاری از مجامع دانشگاهی و علمی نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد و ... خواهد بود و اعضا بر این موضوع تاکید داشتند که برنامه‌ها و اسناد تحولی وزیر برای این نهادها و مجامع باید تدوین شده و عضویت ایشان در این مجامع باید به شکلی مثبت و سازنده صورت بگیرد. همچنین بحث حمایت از ازدواج دانشجویی و تسهیل این امر و ایجاد شرایط برای خوابگاه‌های متاهلی جهت رفع مشکل مسکن جوانان دانشجو نیز موضوعی بود که اعضا بر آن تاکید کردند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ در پایان خاطرنشان کرد: ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه و تبدیل علم به محصول و تکنولوژی و توجه به اقتصاد دانش بنیان نیز موضوع دیگری بود که در جلسه امروز به آن پرداخته شد و این انتظار از وزیر وجود دارد که در برنامه‌های خود به این موضوع توجه جدی داشته باشد و مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ نیز برای تحول در دانشگاه و همچنین حرکت در مسیر اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها و ایجاد ارتباط بین دانشجویان، نهادها، سازمان‌ها و تشکل‌های مختلف و اصلاح قوانین و یا تنقیح و حذف قوانین زائد در مسیر تحول دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزاری پیشنهادی به مجلس کمیسیون اصل نود وزیر پیشنهادی پیشنهادی علوم برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۷۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه

در حالی که اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه آماده می‌شود اما تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در اقدامی که می‌تواند چشم‌انداز انرژی اروپا را تغییر دهد، کمیسیون اروپا آماده است تحریم‌های جدیدی را علیه واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه پیشنهاد کند. اقدامات پیشنهادی شامل ممنوعیت صادرات مجدد در داخل اتحادیه اروپا و تحریم سه پروژه ال‌ان‌جی روسیه است. تصمیم کمیسیون اروپا در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده نسبت به وابستگی اروپا به انرژی روسیه، به‌ خصوص در پی نبرد جاری در اوکراین اتخاذ می‌شود.

اتحادیه اروپا در اوایل سال میلادی جاری، ممنوعیت واردات نفت روسیه از طریق دریا را اعمال کرد، اما تاکنون از انجام اقدامات مشابه علیه واردات ال‌ان‌جی خودداری کرده بود. با این حال، با افزایش واردات ال‌ان‌جی روسیه از آغاز جنگ اوکراین که حدود ۱۵ درصد از عرضه گاز اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد، فشار بر بروکسل برای اقدام در این زمینه، افزایش یافته است.

هدف از ممنوعیت پیشنهادی حمل در داخل اتحادیه اروپا، جلوگیری از انتقال محموله های ال‌ان‌جی روسیه به مقاصد دیگر است. در حال حاضر بلژیک، فرانسه و اسپانیا، بزرگترین واردکنندگان ال‌ان‌جی روسیه هستند که بسیاری از این واردات مجددا به کشورهای دیگر از جمله چین صادر می‌شود. اتحادیه اروپا امیدوار است با اعمال محدودیت‌هایی بر حمل، اطمینان حاصل کند که ال‌ان‌جی روسیه به بازارهای خارج از اروپا راه پیدا نمی‌کند.

علاوه بر ممنوعیت انتقال ال‌ان‌جی روسیه، کمیسیون اروپا همچنین سرگرم بررسی تحریم‌هایی علیه سه پروژه روسیه آرکتیک ال‌ان‌جی ۲، اوسک لوگا و مورمانسک است. در حالی که جزئیات این تحریم‌ها، هنوز مورد بحث قرار نگرفته است، انتظار می رود پروژه هایی را هدف قرار دهند که هنوز عملیاتی نشده اند و تلاشهای روسیه برای گسترش صادرات ال‌ان‌جی  را پیچیده تر می‌کند.

اقدام کمیسیون اروپا، منعکس کننده نگرانی فزاینده در اتحادیه اروپا از وابستگی این بلوک به انرژی روسیه است. در شرایطی که تنشها بین روسیه و غرب هیچ نشانه ای از کاهش نشان نمی دهد، سیاست گذاران اروپایی به طور فزاینده، به دنبال راههایی برای کاهش وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه هستند. اتحادیه اروپا امیدوار است با هدف قرار دادن واردات ال‌ان‌جی روسیه، پیامی روشن به مسکو ارسال کند که اقداماتش در اوکراین بدون مجازات نخواهد ماند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد. اما با افزایش فشار بر بروکسل برای اقدام، احتمال زیادی دارد که چشم انداز انرژی اروپا در ماههای آینده، دچار تغییرات قابل توجهی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد
  • وزرای دفاع ایران و قزاقستان دیدار و گفتگو کردند
  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین به گسترش روابط نظامی با ایران
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • وزیر جهادکشاورزی؛ بر اقدام فوری مشترک کشورها برای مقابه با تخریب سرزمینی تاکید کرد
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند