Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: آثار تاریخی و فرهنگی کشور به موجب قانون در دو فهرست آثار ملی و فهرست واجد ارزش فرهنگی و تاریخی ثبت می‌شوند. فهرست آثار واجد ارزش، فهرست آثاری است که در مقیاس محلی و منطقه‌ای واجد ارزش تلقی می‌شوند و در فهرست ذیربط آثار ملی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی همچون آثار ملی دارای حکم و لوح ثبت هستند؛ ولی از این امکان برخوردارند که در صورت رعایت ضوابط و مقررات، دارای طرح توسعه باشند.

وی افزود: برای آثار واجد ارزش دستورالعمل اختصاصی وجود دارد که از سوی وزیر میراث فرهنگی ابلاغ شده است. به موجب قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی که تکلیف نموده هم فهرست ملی و هم فهرست ذیربط آثار ملی را تشکیل بدهیم، تعیین فهرست آثار واجد ارزش موضوعیت پیدا کرده است. ضمنا در قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی نیز برای وزارت متبوع تکلیف ایجاد شده است که علاوه بر فهرست آثار ملی، فهرست آثار واجد ارزش را نیز اعلام نماید.

مصطفی پورعلی، مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی بیان کرد: مرکز پزشکی هسته‌ای مرجان، واقع در بلوار کشاورز، خیابان فلسطین، بعد از خیابان علیرضا حجت دوست، به عنوان اثر واجد ثبت ملی تشخیص داده شده است. این بنا به دوره پهلوی دوم تعلق دارد.

وی افزود: همچنین چهار اثر دیگر به عنوان آثار واجد ارزش شناخته شده اند که موقعیت آن‌ها به شرح زیر است:

میدان بهارستان، خیابان بهارستان، کوچه دانشسرا/ نیاوران، بعد از سه راه یاسر، بن بست آهنگ/ میدان قدس، خیابان شریعتی، کوچه تقی رفعت/ خیابان ۱۵ خرداد، جنب پمپ بنزین، سرای فخریه.

پورعلی بیان کرد: لازم به ذکر است هر چهار اثر واجد ارزش فرهنگی و تاریخی، مربوط به پهلوی اول و ساختمان مرکز پزشکی هسته‌ای مرجان که عنوان اثر ملی ثبت شده، متعلق به پهلوی دوم است.

بیشتر بخوانید:

دلِ شکسته‌ی بنا‌های تاریخی!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی بناهای قدیمی واجد ارزش فرهنگی آثار واجد ارزش فهرست آثار آثار ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۸۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟