Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ipcc، بر اساس آخرین گزارش هیئت بین دولتی تغییر آب و هوا (IPCC)، دانشمندان تغییرات آب و هوای کره زمین را در مناطق مختلف مشاهده کرده اند. بسیاری از تغییرات مشاهده شده در آب و هوا بی سابقه و برخی از آن‌ها در حال حاضر مانند افزایش سطح آب دریا برگشت ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، کنترل مداوم انتشار دی اکسید کربن (CO۲) و دیگر گاز‌های گلخانه‌ای تغییرات آب و هوایی را کاهش می‌دهد. بر اساس گزارش گروه کار IPCC، با توجه به تغییرات آب و هوایی در سال ۲۰۲۱، بین ۲۰-۳۰ سال طول می‌کشد تا دمای جهان ثابت شود. این گزارش اولین قسمت از گزارش ششم ارزیابی IPCC (AR۶) است که در سال ۲۰۲۲ تکمیل می‌شود. هوسونگ لی، رئیس IPCC گفت: این گزارش نشان دهنده تلاش‌های فوق العاده در شرایط استثنایی است. نوآوری‌ها و پیشرفت‌های علم آب و هوا باعث بهبود تصمیم گیری‌های اقلیمی می‌شود.

گرم شدن سریع زمین

طبق این گزارش به طور میانگین دمای جهان حدود ۱.۵ درجه سانتی گراد در دهه‌های آینده افزایش پیدا می‌کند مگر اینکه با اجرای روش‌های نوین، از انتشار بی رویه گاز‌های گلخانه‌ای جلوگیری شده و گرمایش زمین در همین حوالی ۱.۵ درجه سانتی گراد نگه داشته شود.

انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از فعالیت‌های انسانی حدود ۱.۱ درجه سانتیگراد دمای کره زمین را از سال ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ افزایش داده است. والری ماسون دلموت، رئیس گروه کاری IPCC، گفت: این گزارش یک واقعیت است. ما اکنون تصویری بسیار واضح‌تر از آب و هوای گذشته، حال و آینده داریم که برای درک اینکه به کجا می‌رویم، چه کاری می‌توان انجام داد و چگونه می‌توان آماده شد، ضروری است.

هر منطقه با تغییرات فزاینده‌ای روبرو است

بسیاری از ویژگی‌های تغییرات آب و هوا به طور مستقیم به میزان گرم شدن زمین بستگی دارد. به عنوان مثال، گرم شدن در خشکی بیشتر از میانگین جهانی است و در قطب شمال دو برابر بیشتر است. رئیس گروه کاری IPCC، گفت:در دهه‌های آینده تغییرات آب و هوایی در همه مناطق افزایش یافته و فصول گرم طولانی‌تر و فصول سرد کوتاه‌تر می‌شوند.

 اطلاعات نشان می‌دهد اگر به طور میانگین دمای سیاره زمین ۲ درجه سانتیگراد گرم شود، بحرانی عظیم برای صنعت کشاورزی و سلامت انسان‌ها به وجود می‌آید. البته تغییرات دیگر مولفه‌ها مثل رطوبت در خشکی‌ها، باد و طوفان، برف و یخ، مناطق ساحلی و اقیانوس‌ها نیز تبعات بدی خواهند داشت. تغییرات آب و هوایی چرخه آب را تشدید و باعث بارش شدیدتر و سیلاب‌ها و همچنین خشکسالی شدیدتر در بسیاری از مناطق می‌شود.

تغییرات آب و هوایی بر الگو‌های بارندگی تاثیر می‌گذارد. در عرض‌های جغرافیایی زیاد، احتمال بارندگی افزایش می‌یابد، در حالی که پیش بینی می‌شود در قسمت‌های وسیعی از مناطق نیمه گرمسیری کاهش یابد. مناطق ساحلی در طول قرن بیست و یکم با افزایش سطح امواج دریا روبرو خواهند شد که به سیلاب‌های مکرر و شدید در مناطق کم ارتفاع و فرسایش ساحلی منجر می‌شود.


گرم شدن بیشتر باعث نابودی پوشش برفی، ذوب شدن یخچال‌ها و ورقه‌های یخ و از بین رفتن یخ‌های تابستانی دریای قطب شمال می‌شود. تغییرات در اقیانوس‌ها شامل افزایش امواج گرمایی دریایی، اسیدی شدن آب و کاهش سطح اکسیژن به وضوح بر روی زندگی انسان تاثیر خواهد گذاشت.

تأثیر انسان بر آب و هوای گذشته و آینده

ماسون دلموت اظهار داشت: ده‌ها سال است که آب و هوای زمین در حال تغییر است و نقش انسان بر سیستم آب و هوایی انکار ناپذیر است. اقدامات انسان پتانسیل تعیین مسیر آینده آب و هوا را دارد. شواهد واضح است که دی اکسید کربن (CO۲) محرک اصلی تغییرات آب و هوا است، حتی اگر سایر گاز‌های گلخانه‌ای و آلاینده‌های هوا نیز بر آب و هوا تاثیر بگذارند. تثبیت آب و هوا مستلزم کاهش شدید، سریع و پایدار در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و رسیدن به صفر خالص انتشار CO۲ است. محدود کردن سایر گاز‌های گلخانه‌ای و آلاینده‌های هوا، به ویژه متان، می‌تواند هم برای سلامتی و هم برای آب و هوا مفید باشد.

این گزارش به روزترین درک فیزیکی از تغییرات آب و هوایی، آخرین پیشرفت‌ها در علم آب و هوا و شبیه سازی‌های آب و هوای جهانی را ارائه می‌کند. همچنین نشان دهنده چگونگی تغییر آب و هوا است و اگر تمرکز بیشتری بر روی اطلاعات منطقه‌ای صورت گیرد، خطرات آب و هوایی با کاهش چشمگیری مواجه خواهد شد.

اطلاعاتی درباره IPCC

این نهاد توسط بخش محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) و سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در سال ۱۹۸۸ تاسیس شد تا ارزیابی‌های علمی دوره‌ای در مورد تغییرات آب و هوا، پیامد‌ها و خطرات آن و همچنین ارائه راهبرد‌های سازگاری و کاهش را به رهبران سیاسی ارائه دهد. ارزیابی‌های IPCC اطلاعات علمی را در همه سطوح در اختیار دولت‌ها قرار می‌دهد که می‌توانند از آن‌ها برای توسعه سیاست‌های آب و هوایی استفاده کنند.

این اطلاعات در ابتدا برای انتشار در آوریل ۲۰۲۱ برنامه ریزی شده بود، ولی چند ماه به دلیل شیوع بیماری COVID-۱۹ به تاخیر افتاد. این اولین بار است که IPCC یک جلسه تایید مجازی برای یکی از گزارش‌های خود انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید

دانشمندان در حال اندازه گیری دمای داخلی زمین هستند

گزارش از مهران محمدپور

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اکوسیستم دریا اکوسیستم دریایی تغییرات آب و هوا تغییرات اقلیمی اقیانوس ها تغییرات آب و هوایی گاز های گلخانه ای تغییرات آب و هوای تغییرات آب و هوا گرم شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۸۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

يزدانى - اسنايدر، كشتى جهان چشم انتظار شماست!

به گزارش "ورزش سه"، علاقمندان بيشمار و متعصب كشتى كشورمان بى تاب آغاز رقابتهاى مهيج كشتى سى سومين دوره بازيهاى المپيك ٢٠٢٤ در پاريس پايتخت فرانسه هستند جايى كه دو قهرمان نامدار دنياى كشتى به دنبال تحقق كسب دهمين مدال خود در وادى جهانى و المپيك هستند جايى كه قطعا ديويد تيلورى در ٨٦ كيلوگرم حريف حسن يزدانى نخواهد بود و به نظر مى آيد دوئل سنتى كايل اسنايدر و عبدالرشيد سعد الله اف روس نيز شكل نمى گيرد.

حسن يزدانى و كايل اسنايدر هر دو دقيقا ٩ مدال المپيك و جهانى را تا قبل از رقابتهاى كشتى آزاد ٢٠٢٤ المپيك سى و سوم در پاريس به گردن آويخته اند كه سهم حسن يزدانى به عنوان يل كشتى ايران يك طلا و نقره المپيك، سه طلا، سه نقره و يك برنز جهان محسوب مى شود و كايل اسنايدر نيز يك طلا و نقره المپيك، سه طلا، دو نقره و دو برنز جهان را به گردن آويخته است.

جالب اينكه اولين مدال جهانى و المپيك حسن يزدانى نقره ٢٠١٥ قهرمانى جهان در لاس وگاس كشور كايل اسنايدر به دست آمده و از منظر مرغوبيت نيز يل جويبار يك نقره بيشتر از ديگر نامدار دهه ى اخير كشتى جهان به دست آورده است.

در واقع تعداد مدالهاى هر دو كه در دو وزن مختلف بر روى تشك المپيك پاريس خواهند رفت و هر دو توانسته اند سهميه را براى كشورشان در وزنهاى ٨٦ كيلو و ٩٧ كسب كنند از نظر تعداد در المپيك ى جهان برابر است اما حسن يزدانى با يك نقره بيشتر از اسنايدر كه اين كشتى گير آمريكايى برنز گرفته در رده بندى مشاهير بالاتر ايستاده است.

از سويى ديگر كايل اسنايدر تمام ٩ مدال جهانى و المپيك خود را از سال ٢٠١٥ در وزن ٩٧ كيلوگرم كسب كرده اما حسن يزدانى از همين سال تا امروز ٩ مدال جهانى و المپيك خود را در سه وزن متفاوت ٧٠، ٧٤ و ٨٦ به دست آورده است.

البته حسن يزدانى سه مدال طلاى جام جهانى تيم به تيم نيز در كارنامه دارد كه اين مدالها در رده بندى تالار مشاهير كشتى گيران اتحاديه جهانى در بخش انفرادى كشتى گيران محاسبه نمى شود و مدالهاى قاره اى هر دو كشتى گيران نيز در آسيا و آمريكا هم جداست.

يل جويبار اين روزها با نظر عليرضا دبير رييس فدراسيون كشتى و محسن كاوه سرمربى تيم ملى در روستاى لپو صحرا زادگاهش سخت مشغول تمرين و آماده سازى براى قلع و قم حريفان در المپيك است، جايى كه ديدار سنتى ديويد تيلور و حسن يزدانى به فراموشى سپرده مى شود و آوردگاه پر مدال ترين كشتى گير كشورمان با "آروم بروكس" آمريكايى شكل خواهد گرفت.

تمرينات فيزيوتراپى حسن يزدانى كه كتف دست راست خود را پنجم آبان ١٤٠٢ به تيغ جراحان سپرد كاملا پايان يافته و يل جويبار در مجموعه ورزشى خودش كه از امكانات مطلوبى برخوردار است زير نظر بدنساز و مربى دوران نوجوانى اش همت مسلمى با حريف تمرينى اين روزهايش مهدى يگانه سرشاخ شده است.

در حال حاضر و سه ماه و پنج روز مانده به آغاز كشتى هاى حسن يزدانى در المپيك او به ٦٠ درصد آمادگى كامل بدنى دست يافته و هيچ مشكلى از منظر جراحى كتف دست خود ندارد.

حسن يزدانى در كنار تيم حرفه اى بدنساز به سرپرستى جواد رحمانى، فيزيوتراپى با دكتر رضا رضايى و بحث فنى با امكانات مجموعه اش در كنار حضور پدر و وسواس ويژه تمرينات جذابى را دنبال مى كند كه بروى ثانيه ثانيه آن برنامه ريزى دارد.

يل كشتى ايران شب ها ساعت ٢٢:٣٠ مى خوابد، صبح زود بيدار مى شود، برنامه غذايى اش سر ساعت است، در كنار ساحل خزر تمرينات هوازى را با جديت دنبال مى كند، روى تشك مرور فن دارد و در سالن بدنسازى نيز به تقويت عضلات بدنى مى پردازد.

در كل بايد گفت حسن يزدانى توانسته با جديت تمام بر آسيب ديدگى و دوران نقاهت عمل جراحى كتف خود فائق آيد تا با رسيدن به آمادگى صد در صد تنها كشتى گير تاريخ ورزش ايران نام بگيرد كه تعداد مدالهاى المپيك و جهان را در المپيك ٢٠٢٤ پاريس دو رقمى خواهد كرد.

✍???? پوريا تابان

دیگر خبرها

  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • يزدانى - اسنايدر، كشتى جهان چشم انتظار شماست!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۱ ارديبهشت
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان