Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:17:35 GMT

مدیران شهری به دنبال مدیریت یکپارچه و تاب آور باشند

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۱۹۵۹۶

مدیران شهری به دنبال مدیریت یکپارچه و تاب آور باشند

ایسنا/اصفهان  رئیس مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد با بیان اینکه همه‌گیری ویروس کرونا در دو سال اخیر مدیران شهری را با چالش جدیدی مواجه کرد، گفت: این بحران نشان داد مدیران شهری علاوه بر مدیریت یکپارچه شهری باید به دنبال مدیریت شهری تاب آور نیز باشند تا بتوانند با بهره‌گیری از  قابلیت‌های موجود شهر و ابتکار عمل، بحران‌های جدید احتمالی را مدیریت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الهام ناظمی در گفت و گو با ایسنا، پیرامون اولویت هایی که باید در حوزه شهرسازی اصفهان مدنظر شهردار این شهر قرار گیرد، اظهار کرد: کاهش آلودگی های زیست محیطی و توجه به زیرساخت های لازم برای مدیریت انرژی و آب موضوعات مهمی است که شهردار جدید اصفهان باید در اولویت کاری خود قرار دهد.

وی بر گسترش و تنوع شبکه حمل و نقل عمومی تأکید کرد و افزود: ایجاد زیرساخت های لازم در بافت های مساله دار و فرسوده شهری، ایجاد فضاهای شهری همه شمول برای همه گروه های سنی و جنسی در جهت ایجاد سرزندگی بیشتر شهر، توجه به انسان محوری و گسترش فضاهای شهری پیاده مدار، تسهیل فرآیند ارائه خدمات و تسهیلات به شهروندان و توجه ویژه به حریم شهر از دیگر اولویت هایی است که باید در حوزه شهرسازی در دستور کار قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد به چالش های حوزه شهرسازی اشاره و خاطرنشان کرد: به‌طور کلی چالش‌هایی که مدیریت شهری آینده با آن روبرو خواهد بود بیشتر در سه حوزه کالبدی-محیطی، اقتصادی-مالی و اداری-سازمانی است و حل چالش های هر حوزه نیازمند برنامه ریزی دقیق با مشاوره و همفکری صاحب نظران و متخصصان آگاه به مسائل شهر است.

وی تاکید کرد: با وجود تلاش های اثربخش بسیاری که در گذشته برای مدیریت شهر انجام شده است، اما در برخی موارد نبود قوانین، مقررات و دستورالعمل‌های کارا و اجرایی و نیز ناهماهنگی بین شهرداری‌ها، سازمان‌های دولتی و ارگان‌های ذی‌نفع، نواقصی را در بخش های مختلف اداره شهر به همراه داشته است.

به گفته، رئیس مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی، علت اصلی این کاستی ها نبود مدیریت یکپارچه در شهر است که خود پیش زمینه ایجاد بسیاری از مسائل شهری بوده است.

وی با تاکید براینکه مدیران شهر اصفهان برای برون رفت از چالش های موجود باید در راستای رسیدن به مدیریت یکپارچه شهری گام بردارند، تصریح کرد: شهر سیستمی پویا، چند وجهی و درهم تنیده است که هدف اصلی از مدیریت آن، مدیریت اجزای این سیستم در جهت ارتقاء کیفی و کمی مولفه های زیباشناختی، عملکردی، زیست محیطی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است، به طوری که بتواند در مسیر توسعه پایدار قرار گیرد.

ناظمی ادامه داد: بنابراین از آن جا که مدیریت یکپارچه شهری مفهومی چند وجهی و رویکردی هماهنگ و یکپارچه نسبت به مسائل و مشکلات شهری دارد قادر است تا در توسعه، مدیریت و هماهنگی منابع به منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار و توسعه های مشارکتی نقشی فعال داشته و به کاهش معضلات شهری بیانجامد.

وی با بیان اینکه این رویکرد نوعی مدیریت توانمند و واحد در همه نهادها و ارگان هایی است که به گونه ای در بهبود و رفع مشکلات و مسائل شهری مسئول هستند و یا در این موارد نقشی مستقل یا مکمل دارند، افزود: این نگاه راه ‌حلی تمرکززدایانه و مبتنی بر نیروهای چندجانبه و یکپارچه ‌شده عناصر چندگانه در مدیریت شهری است.

 عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد با بیان اینکه همه‌گیری ویروس کرونا در دو سال اخیر مدیران شهری را با چالش جدیدی مواجه کرد، گفت: این بحران با وجود مسائل ناشناخته و مختلفی که برای شهرها و ساکنانش به همراه داشت، اما برای مدیران شهری آینده موارد بسیاری را روشن کرد، از جمله اینکه علاوه بر مدیریت یکپارچه شهری، مدیران آینده شهر باید به دنبال مدیریت شهری تاب آور باشند تا بتوانند با بهره گیری از  قابلیت های موجود شهر و ابتکار عمل، بحران های جدید احتمالی را مدیریت کنند.

وی با اشاره به اینکه مدیران شهری برای رسیدن به توسعه مطلوب نیازمند انتخاب ابزارهایی هستند، گفت: البته نیروی انسانی متخصص یکی از مهم ترین این ابزارها است. روشن است که کارشناسان و متخصصان آگاه به مسائل شهر به‌عنوان اصلی ترین سرمایه های انسانی مدیریت شهری نقش موثری در اداره بهتر شهر خواهند داشت.

رئیس مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی به کارگیری نیروهای متخصص و با تجربه در بدنه مدیریت شهری و تصمیم‌گیری‌ها و نیز بهره گیری از توان استارت آپ ها و فناوران حوزه شهری را دارای نقش بسزایی در پیشبرد اهداف مدیریت کلان شهری و  هوشمندسازی مدیریت شهری دانست و افزود: بی‌توجهی به تخصص‌گرایی، چالش‌های فراوانی را در اجرای مصوبات و امور اجرایی به‌ وجود می‌آورد.

وی ابزار توانمند دیگری که مدیران شهری در اختیار دارند را استفاده از مشارکت شهروندان عنوان و تصریح کرد: امروزه اداره کردن شهرها بدون مشارکت شهروندان بی معنی است. بنابراین مدیران شهری با ایجاد زمینه های آموزش شهروندی خواهند توانست شهرنشینان را به شهروندانی آگاه و مسئول تبدیل کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مديريت شهري اصفهان شهرسازي مدیریت بحران مدیریت یکپارچه شهری تاب آوری شهری مدیریت یکپارچه شهری مدیران شهری مدیریت شهری مدیریت شهر مدیران شهر مسائل شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۹۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟

شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر یگیریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران درباره حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف 50 درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

واکنش چمران به پرداخت ودیعه میلیاردی به برخی مدیران شهرداری تهران

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم اما متاسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیران شهری استان البرز مراقب ترک‌فعل‌ها باشند
  • ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟
  • زاکانی: به جای ملک به مدیران وام بانکی دادیم!
  • شوراهای اسلامی در احصاء مطالبات مردم و ارائه راهکار برای رفع چالش‌ها پیشگام باشند
  • سخنگوی شهرداری تهران: توصیه‌های چمران فصل‌الخطاب است
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • مدیرعامل فصل آینده پرسپولیس مشخص شد
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • مدیرعامل فصل آینده پرسپولیس تعیین شد