Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری ایسکانیوز، طالبان در ادامه پیش‌روی‌های خود، شهر بزرگ جلال‌آباد را واقع در شرق افغانستان که یکی از دو شهر بزرگ افغانستان محسوب می‌شد که کنترل آن به دست دولت این کشور بود، تحت تصرف خود درآورد.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، جلال‌آباد که پنجمین شهر پرجمعیت افغانستان محسوب می‌شود به همراه شهر کابل جزء تنها دو شهر مهمی بودند که کنترل آن به دست نیروهای دولت افغانستان بود که آن طور که مقام‌های محلی گفته‌اند، اوایل صبح امروز (یکشنبه) شهر جلال‌ آباد به تصرف طالبان درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، یکی از قانونگذاران افغانستان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که طالبان پس از آن کنترل شهر جلال آباد را به دست گرفتند که مشرانو جرگه (رؤسای مجلس سنای افغانستان) درباره سقوط این شهر بزرگ با دولت افغانستان گفت‌وگو کردند.

«احمد ولی» یکی از ساکنان شهر جلال آباد به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما امروز صبح با پرچم‌های سفیدرنگ طالبان در سراسر شهر بیدار شدیم. آن‌ها بدون نبرد و جنگ وارد شدند».

«محمد نعیم» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان نیز پس از تصرف شهر جلال‌آباد توسط این گروه، در پیامی که در صفحه توییتری خود قرار داده بود، مدعی شد که مردم شهر جلال آباد به استقبال آن‌ها آمده‌اند.

وی در صفحه توییتری خود با انتشار یک کلیپ ویدئویی از لحظه ورود طالبان به جلال آباد در این خصوص نوشت: «مردم جلال آباد به استقبال مجاهدین بر آمده‌اند».

ارزیابی‌های اطلاعاتی مختلف ایالات متحده حاکی از آن است که «کابل» پایتخت افغانستان احتمالاً ظرف چند هفته دیگر تحت کنترل طالبان درمی آید.

به دنبال پیش‌روی‌های سریع طالبان در سراسر افغانستان،  «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد یکشنبه اعلام کرد که با استقرار ۵ هزار نیروی نظامی در کابل برای تسهیل خروج اتباع آمریکایی از افغانستان، موافقت کرده است.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان حضور نظامی و اشغالگری آنها در این کشور ادامه داشته است. بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف در دولت ترامپ، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

بسیاری در داخل و خارج از آمریکا، قدرت گرفتن طالبان را نتیجه سیاست خروج شتابزده آمریکا و نیروهای ناتو از افغانستان دانسته‌اند.

«اشرف غنی» رئیس‌جمهور افغانستان نیز روز گذشته (شنبه) در یک پیام ویدئویی در خصوص تحولات کشورش گفت مشورت‌های گسترده در داخل دولت با بزرگان و رهبران سیاسی، نمایندگان اقشار مختلف مردم افغانستان و همکاران بین‌المللی افغانستان درباره تحولات این کشور جریان دارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1106908 برچسب‌ها طالبان افغانستان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طالبان افغانستان شهر جلال آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۰۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان اظهار داشت این کشور بیشتر از سه جنگی که با هند داشته، از حمایت افغانستان از شبه‌نظامیان پاکستانی آسیب دیده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «آصف علی خان درانی» نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان با اشاره به افزایش حملات انتحاری و حملات شبه‌نظامیان تی‌تی‌پی در این کشور گفت پاکستان از نظر اقتصادی و امنیت بیشتر از سه جنگی که با هند داشت، از افغانستان آسیب دیده است.

درانی در نشست بین‌المللی «پاکستان در چشم‌انداز ژئوپلیتیک در حال ظهور» که از سوی موسسه مطالعات استراتژیک اسلام‌آباد و موسسه آلمانی «فردریش‌ ایبرت» سازماندهی شده بود، بار دیگر این اتهام‌زنی‌ها مبنی بر حمایت طالبان از  تی‌تی‌پی را تکرار کرد.

وی افزود طی دو دهه گذشته بیش از 80 هزار پاکستانی در جنگ با تروریسم کشته شده‌اند و این روند هنوز ادامه دارد.

درانی خاطرنشان کرده است: «حملات تحریک طالبان پاکستانی به مناطق مرزی پاکستان 65 درصد و حملات انتحاری 500 درصد افزایش یافته است».

وی تصریح کرد: پس از خروج نیروهای خارجی این امید وجود داشت که صلح در افغانستان سبب صلح در منطقه شود، اما چنین انتظاراتی کوتاه‎مدت بود.

این دیپلمات ارشد پاکستانی پیش از این نیز مدعی شده بود تی‌تی‌پی از طریق نمایندگان افغان از هند پول می‌گیرد و تخمین می‌زند 5 هزار تا 6 هزار شبه نظامی تی‌تی‌پی در افغانستان پناه گرفته‌اند.

نخستین موضع نماینده ویژه پاکستان درباره افغانستان پس از استقرار دولت جدید در اسلام‌آبادواکنش طالبان به اتهامات اسلام‌آباد: جلوگیری و کنترل حملات در داخل خاک پاکستان به عهده ما نیستپاکستان: حکومت کابل بین «اسلام آباد» و «تی‌تی‌پی» یکی را انتخاب کند

این در حالی است که حکومت طالبان همواره با رد ادعای حمایت و پناه دادن به تی‌تی‌پی تأکید کرده که افغانستان به هیچکس اجازه استفاده از خاک این کشور علیه دیگران را نمی‌دهد و اسلام‌آباد نباید ناکامی‌های امنیتی خود را به دوش کابل بیندازد.

انتهای پیام/.

 

دیگر خبرها

  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • به صورت گسترده در جهان پذیرفته شده ایم
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید