Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی هیات وزیران در سال ۹۵ مصوبه‌ای درخصوص تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی وزارتخانه‌ها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی از انرژی‌های تجدیدپذیر داشت که نحوه عملکرد وزارت نیرو در زمینه اجرای این مصوبه انتقاداتی را به همراه داشته است و دستگاه‌هایی مانند شهرداری تهران با چالش‌هایی روبرو بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به گزارش ایسنا، با توجه به نامگذاری سال ۱۳۸۸ با عنوان "سال اصلاح الگوی مصرف" و با عنایت به لزوم بهینه‌سازی مصرف انرژی، شهرداری تهران به عنوان اصلی‌ترین ارگان مدیریت شهری و با توجه به اینکه ساختمان‌های فراوانی را در اختیار دارد که مصرف انرژی، هزینه‌های هنگفتی را به این مجموعه تحمیل کرده است، با اجرای طرح‌های جامع در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی شامل تدوین دستورالعمل اجرایی «بهینه‌سازی مصرف منابع (آب، برق و گاز) در ساختمان‌های شهرداری تهران» و اجرای راهکارهای موثر، سعی در کاهش هزینه‌های اقتصادی و ارتقای کیفیت محیط‌زیست شهری کرد.

بر اساس «تصویب‌نامه درخصوص تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی وزارتخانه‌ها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی از انرژی‌های تجدیدپذیر» که در سال ۹۵ تصویب شد، وزارتخانــه‌هــا، موسسـات و شـرکت‌هـای دولتـی و نهادهـای عمومـی غیـر دولتـی، بانـک‌هـا، شـهرداری‌هـا و … طبق فهرسـتی کـه وزارت نیـرو تعییـن و اعـلام کرد، موظف شدند طــی دو ســال یعنی تا سال ۹۷، حداقــل ۲۰ درصــد از بــرق مصرفــی سـاختمان‌هـای خـود را از انـرژی‌هـای تجدیـد پذیـر تامیـن کنند همچنین طبق این مصوبه، وزارت نیرو موظف است تعرفه برق مصرفی وزارتخانه‌ها، مؤسـسات و شرکت‌های دولتـی و نهادهای عمومی غیردولتی را براساس نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تعیین کند.

در حالی این موضوع به تصویب رسیده است که شینا انصاری - مدیرکل اداره محیط زیست و توسعه ‌پایدار شهرداری تهران - ضمن اشاره به اقدامات شهرداری تهران در سال‌های گذشته برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌گوید: با این حال متاسفانه وزارت نیرو به‌عنوان عهده‌دار نقش اصلی در همکاری بین بخشی به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در حوزه تولید برق، به تعهدات پیشین خود در راستای قراردادهای گذشته با شهرداری عمل نکرده و هیچ گونه قرارداد جدیدی نیز منعقد نکرده است.

وی اضافه می‌کند: شهرداری تهران در حال حاضر حدود ۴۰ نقطه یا مکان را به نیروگاه‌های کوچک مقیاس خورشیدی در سطح مناطق مختلف نظیر  ۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸، ۱۴، ۱۲، ۹، ۱۶، ۱۷، ۲۰، ۲۱ و ۲۲ اختصاص داده است که «نیروگاه های منصوبه» در شهرداری تهران با ظرفیت حدود ۶۰۰ کیلووات قابلیت تولید ۹۰۰ مگاوات ساعت برق در سال دارند که این مقدار تولید، از انتشار حدودا ۷۰۰ تن گازهای گلخانه‌ای جلوگیری به‌عمل می‌آورد و معادل کاشت ۳۵۰۰ اصله درخت در شهر تهران است.

زهره حسامی - رئیس مدیریت انرژی اداره کل محیط زیست شهرداری تهران-  هم به محدودیت ایجاد شده توسط هیئت وزیران برای شهرداری اظهار می‌کند: این مصوبه نهادهای عمومی مانند شهرداری را که هیچ آورده مالی از دولت ندارند را مکلف به تامین ۲۰ درصد از برق مصرفی طی دو سال کرد و موجب شد در مجموعه شهرداری سرعت این توسعه کاهش یابد.

وی اضافه می‌کند: برنامه شهرداری تامین حدود دو درصد برق از انرژی‌های تجدیدپذیر است که در حال حاضر حدود ۶۳۰ کیلووات اجرا شده است. عدم خرید تضمینی از طرف وزارت نیرو از دلایل این کاهش بود و حتی قرارداد قبل ما هم که برای خرید تضمینی منعقد شده بود، ملغی شد و تعهدات وزارت نیرو در این زمینه انجام نشد.

حسامی در رادیو گفت و گو ضمن توصیه به ارائه راهکارهای فراتر از طرح‌های تشویقی تضمین خرید برق می‌گوید: می‌توان از مجموعه شهرداری حمایت کرد تا به‌صورت قراردادهای تضمینی این کار را اجرا کنند و قطعاً انگیزه بیشتری ایجاد می کند.

به گزارش ایسنا در حالی‌ انتقاداتی به دولت در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد که برخی کارشناسان یکی از راهکارهای توسعه بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور را پررنگ‌تر شدن حمایت‌ها در ساختار بدنه دولت می‌دانند چراکه فعالان اقتصادی و مردم نمی‌توانند به تنهایی انرژی‌های تجدیدپذیر را در کشور توسعه دهند بنابراین به حمایت جدی دولتی در این زمینه نیاز است تا سهم بیشتری از انرژی کشور از منابع تجدیدپذیر تامین شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انرژی تجدید پذیر شهرداري تهران وزارت نيرو انرژی های تجدیدپذیر نهادهای عمومی شهرداری تهران وزارت نیرو برق مصرفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۱۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در دیدار با اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به پهناور بودن استان و حجم بالای مراجعان تاکید کرد: لازم است تلاش برای توسعه توانمندی‌ها و رفع چالش‌های حوزه سلامت، اولویت مسئولان باشد.

او، مرجعیت و قدرت تصمیم‌گیری را از ویژگی‌های اصلی اساتید عنوان کرد که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد و در خصوص اخلاق پزشکی و توسعه مسائل فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راهکار‌هایی نیز ارائه داد.

تلاش برای تقویت برنامه آموزش دانشجویان و ارتقای جایگاه اساتید و دانشجویان دانشگاه، دیگر تاکید نماینده ولی فقیه در فارس بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این دیدار، محور اصلی تلاش اعضای هیئت رئیسه دانشگاه را توسعه خدمات مجموعه در تمامی ابعاد و در تمامی مناطق استان عنوان کرد و ادامه داد: در کنار توسعه خدمات، از دغدغه‌های اصلی مسئولان دانشگاه، تقویت اهداف فرهنگی در سطح دانشجویان، کارکنان و اساتید است.

سیدوحید حسینی با اشاره به تلاش‌هایی که در حوزه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده، به کسب موفقیت‌های حوزه سلامت استان فارس در این زمینه پرداخت و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه تخصصی پزشکی در جایگاه برتر کشور قرار دارد و با ظرافت ویژه‌ای مسایل اساتید، دانشجویان و دانشگاه در حال پیگیری است.

او از افزایش قابل توجه تعداد فلوشیپ و پزشک فوق تخصص طی ۳۰ ماه گذشته در دانشگاه خبر داد و افزود: همچنین در حال حاضر بیش از ۶۵۰ پزشک متخصص در مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در استان، به مردم خدمات سلامت‌محور ارائه می‌دهند.

حسینی در ادامه با ارائه توضیحاتی پیرامون تامین اعتبارات و پرداخت مطالبات کادر سلامت گفت: تقویت تامین منابع و معیشت اساتید، کارکنان و دانشجویان نیز با پیگیری مکرر مسئولان دانشگاه از مجموعه وزارت بهداشت و نهاد‌های مرتبط، در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه اهداف پژوهشی در حوزه سلامت فارس اشاره کرد و افزود: با تلاش‌های انجام شده و برنامه ریزی در زمینه تقویت امر پژوهش، دانشگاه علوم پزشکی شیراز از رتبه ششم کشور در حوزه پژوهش، به رتبه چهارم کشور ارتقا یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • ◄ رویکرد ترافیک‌ زای شهرداری تهران در زمینه توسعه پارکینگ
  • چالش‌های آوج در مسیر توسعه
  • خراسان شمالی آماده سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • ساخت ۹۵۰۰ واحد مسکونی در ۳ منطقه پایتخت
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر