Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:07:47 GMT

فعالیت ۳۴ شرکت دانش بنیان در منطقه آزاد انزلی

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۳۰۱۳

فعالیت ۳۴ شرکت دانش بنیان در منطقه آزاد انزلی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، اصغر امانی روز یکشنبه درچهاردهمین رویداد مجازی یکشنبه های صادراتی صندوق نوآوری وشکوفایی با موضوع  نشست تجاری ایران – اوراسیا که با حضور ۴۰ شرکت دانش بنیان برگزار شد، افزود: اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل کشورهای "روسیه"، "قزاقستان"، "بلاروس"، "قرقیزستان" و "ارمنستان" بیش از ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی دارد و تجارت خارجی آن با کشورهای خارج از این اتحادیه حدود ۹۰۰ میلیارد دلار است.

وی خاطرنشان کرد: منطقه اوراسیا یکی از هفت منطقه مهم و استراتژیک جهان از دیدگاه مجمع جهانی اقتصاد است، از سویی منطقه آزاد انزلی واقع در استان گیلان به لحاظ جغرافیایی دارای موقعیت استراتژیکی بوده و از دیر باز به عنوان کانون برقراری مناسبات ژئوپولتیک قفقاز و اروپا شناخته شده به نحوی که بندر انزلی به عنوان دروازه اروپا لقب گرفته است.

رییس هیات مدیره انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی گفت: در حال حاضر  ۳۴ شرکت دانش بنیان در این منطقه مستقر هستند، برخی از این شرکت‌ها یا با همکاری شرکت‌های خارجی یا با سرمایه گذاری داخلی فعال شدند و محصولاتی را عرضه کرده‌اند.

امانی ادامه داد: به منظور حمایت از این شرکت‌ها و تقویت کریدور صادراتی این منطقه، تفاهم نامه‌ای با صندوق پژوهش و فناوری گیلان به امضا رسیده است.

وی به استقرار دبیرخانه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در گمرک بندر انزلی اشاره کرد و اظهارداشت : ۸۵ درصد ظرفیت صادراتی بازار اوراسیا به کشور روسیه تعلق دارد و اگر بتوانیم در بازار روسیه موفق وارد شویم، حفظ بازار سایر کشورهای منطقه آسان‌تر خواهد بود.

رییس هیات مدیره انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی درمورد تنظیم توافق نامه‌های همکاری با منطقه ویژه اقتصادی لوتوس در آستاراخان روسیه و منطقه ویژه اقتصادی بندر اوکتائو در قزاقستان، گفت: بندر آستاراخان روسیه مهم ترین دروازه ورودی به روسیه از شمال دریای کاسپین و قلب منطقه قفقاز و اوراسیا و مناطق مسلمان نشین روسیه است و بر این اساس "سرای تجاری ایرانیان" در این منطقه در زیر بنای هزار مترمربع و فضای نمایشگاهی حدود ۷۰۰ متر مربع راه اندازی شد.

امانی افزود: سرای تجاری ایرانیان دارای اعتبار بین المللی در روسیه و منطقه قفقاز به عنوان نمادی از توانمندی‌های اقتصادی ایران است.

وی تصریح کرد: امکان استقرار نمایندگان شرکت‌های صادر کننده‌ای که تمایل به حضور فیزیکی در آستاراخان را دارند، در دفاتر اداری این منطقه فراهم شده است.

برچسب‌ها روسیه منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی صندوق نوآوری و شکوفایی اتحادیه اقتصادی اورآسیا دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی صندوق نوآوری و شکوفایی روسیه منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی صندوق نوآوری و شکوفایی اتحادیه اقتصادی اورآسیا دانش بنیان ها منطقه آزاد انزلی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۳۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها

مهدی قیصری، کارشناس بخش کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: بخش کشاورزی از نظر بهره‌وری و ایجاد ارزش‌افزوده مناسب فاصله زیادی تا وضعیت مطلوب دارد. به همین دلیل حتی ایجاد تغییرات ساده در تولید بخش کشاورزی می‌تواند نتایج موثری به دنبال داشته باشد.

در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست

وی گفت: یکی از مشکلات موجود درحوزه دانش‌بنیانی این است که اگر طرح، ایده یا نظری در این حوزه مطرح می‌شود دیگران باید به آن اشراف داشته باشند. به این معنا که از قبل دستورالعمل داشته و تدوین شده باشد که اگر اینچنین باشد یا کپی‌سازی و مشابه‌سازی در حال انجام است یا اقدامی در جهت رفع یک نیاز صورت گرفته است در صورتی که در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست.

قیصری بیان کرد: به طور مثال ممکن است نوعی فولاد ازیک کشور دیگر کپی‌برداری و در داخل کشور تولید شود، اما در مورد کشاورزی این شیوه از کار، امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: انتقال دانش در بخش کشاورزی تابع عوامل متعددی است به طور مثال نمی‌توان گفت اگر گیاهی در اقلیمی خاص خوب رشد کرده است در همه جا قابلیت رشد دارد. البته آب و هوا یکی از موضوعاتی است که این تفاوت را سبب شده است و نوع خاک، واریته گیاهی و عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارد.

معیار سنجش برای شرکت‌های دانش‌بنیان اثربخشی و کارآیی آنها است

کارشناس بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: نگاه به دانش‌بنیان‌ها باید به گونه‌ای باشد که شاید علم به آن وجود ندارد و موضوع جدید در حال طرح است. معیاری که برای سنجش فناوری و دانش شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد اثربخشی و کارآیی آنها است.

دانش‌بنیانی بودن در حوزه کشاورزی لزوما به فناوری یا تکنولوژی بالا نیاز ندارد

قیصری تصریح کرد: اگر حرف‌ها و ایده‌های جدید پاسخی به نیاز‌ها نباشد و اثربخشی و کارآیی لازم را نداشته باشد، دانش‌بنیانی نخواهد بود. البته در بخش کشاورزی دانش یا ایده دانش‌بنیانی شاید نیاز به فناوری و تکنولوژی پیچیده نداشته باشد، اما می‌تواند بهره‌وری در این بخش را به دنبال داشته باشد.

وی افزود: باید با یک سری اقدامات که دانش‌بنیان بوده و براساس نیاز‌های بومی و منطقه‌ای کشور طراحی شده است، اثربخشی و کارآیی را در بخش کشاورزی افزایش داد.

کارشناس بخش کشاورزی بیان کرد: دانش یا محصولات دانش‌بنیانی در بخش کشاورزی باید برای پاسخ به نیازی که تقاضا برای آن وجود دارد تولید شود که البته بتواند اثربخشی و کارآیی لازم را نیز داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • آشنایی هیاتی از وزارت خارجه با توانمندی صادراتی دانش بنیان‌ها
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • استاندار: برای تحقق طرح جامع مناطق ویژه اقتصادی مازندران؛ هماهنگی های لازم انجام شده است
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر