Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، با ورود شبکه‌های اجتماعی خارجی به کشور و فعالیت کاربران ایرانی در این شبکه ها، رفته رفته همچون هر فضای دیگری سودجویان نیز به سوءاستفاده از آن پرداختند. وقتی تعداد کاربران عضو در این شبکه‌ها هرروز بیشتر و بیشتر می‌شد و همه طیف‌های اجتماع از جمله کودکان و نوجوانان را در بر می‌گرفت، افرادی به فعالیت در این فضا پرداختند که قصد داشتند با انتشار محتوا‌های مستهجن در کانال‌ها و صفحات خود، اذهان عمومی به ویژه کودکان و نوجوانان را مورد هجمه‌های فرهنگی خود قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی انتشار محتوا‌های نامناسب، برخی از شبکه‌های اجتماعی مثل یوتیوب، تلگرام، فیسبوک و... فیلتر شده و دسترسی به آن‌ها برای کاربران محدود شد. همچنین مهندسان و متخصصان ایرانی به فکر طراحی و راه اندازی پیامرسان‌های داخلی افتادند تا بتوان این مورد را تا حدی مدیریت و از انتشار محتوای نامناسب در این فضا جلوگیری کرد.

چندین پیامرسان مانند ایتا، آیگپ، سروش و بله در این مدت طراحی و راه اندازی شد و برخی از آن‌ها هم کم و بیش مورد حمایت کاربران قرار گرفتند. پیامرسان‌هایی که از آن‌ها انتظار می‌رود در دروازه بانی محتوا دقیق عمل کرده و از ایجاد کانال‌هایی با محتوای مستهجن و نامناسب در آن‌ها جلوگیری شود.

چندی پیش در برخی از پیام رسان‌های داخلی مانند ایتا کانال‌هایی مشاهده شده است که اقدام به انتشار محتوا‌های مستهجن و نامناسب کرده اند. پس از پیگیری این موضوع، محسن غفاری رئیس هیئت مدیره پیامرسان ایتا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: رصد بر روی کانال‌ها و گروه‌های تشکیل شده در ایتا توسط تیم این پیامرسان به صورت مداوم انجام می‌شود به این صورت که با جستجوی واژه‌های خاصی، درصورتی که کانالی با مضامین غیر اخلاقی تشکیل شده باشد بدون فوت وقت بسته می‌شود.

غفاری تصریح کرد: با این وجود در برخی از موارد نظارت کامل بر روی این محتوا‌ها سخت می‌شود که در این میان گزارش‌های مردمی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. روزانه بیش از ۱۰۰ هزار کانال در ایتا به انتشار محتوا می‌پردازند که نظارت دقیق بر همه محتوا‌های ارسالی آن‌ها سخت است. در چنین شرایطی می‌طلبد تا کاربران در صورت مشاهده محتوای غیر اخلاقی با کلیک بر روی پست و انتخاب گزینه گزارش، تخلف کانال را به تیم ایتا ارائه کنند.

وی افزود: در حال حاضر مدعی هستیم که در ایتا کانال مستهجن فاحش با تعداد کاربران زیاد وجود ندارد و چنین کانال‌هایی اجازه تداوم فعالیت نمی‌یابند، اما برخی از کانال‌های کوچک ممکن است دست به چنین اقدامی زده باشند که حدود ۳۰۰ کاربر عضو آن هستند. البته برای چنین کانال‌هایی هم رصد دقیق صورت می‌گیرد و گزارش‌های مردمی هم موثر است.

رئیس هیئت مدیره ایتا بیان کرد: هر چه تعداد گزارش‌های مردمی برای یک کانال بیشتر باشد، آن کانال از اولویت بیشتری برای پیگیری و رصد توسط تیم ایتا برخوردار شده و سرعت فرایند پیگیری بیشتر می‌شود بنا بر این می‌طلبد تا کاربران در این زمینه با ما همکاری مناسبی داشته باشند و برای گزارش فرستادن از پست‌های غیر اخلاقی اقدام کنند.

غفاری اظهار داشت: کانال‌ها در صورتی که گزارش مردمی دریافت کنند ابتدا توسط تیم ایتا بررسی می‌شوند؛ اگر انتشار محتوای نامناسب توسط این کانال‌ها تایید شود در مرحله اول به مدیر آن کانال تذکر داده می‌شود و درصورتی که این روند ادامه داشته باشد کانال مسدود شده و مدیر آن هم اجازه حضور دوباره در ایتا را نخواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: برخی از کانال‌ها برای تبلیغ و جذب کاربر در پروفایل خود از تصاویر نامناسب استفاده می‌کنند، ولی در واقع محتوایی که منتشر می‌کنند دارای مشکلات اخلاقی نیست که به همین دلیل باید کانال‌ها مورد بررسی قرار گرفته و انتشار محتوای مستهجن توسط آن‌ها تایید شود. البته چنین کانال‌هایی هم بابت کار غیر اخلاقی خود تذکر دریافت می‌کنند، اما به طور کلی کانال‌های موجود را نمی‌توان از روی تصویر پروفایل رای به مستهجن بودن محتوایشان داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پیامرسان داخلی پیامرسان ایرانی انتشار محتوا کانال هایی غیر اخلاقی کانال ها محتوا ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۳۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاربران دیوار چطور به حفظ زمین کمک کردند؟

۹۲ درصد تلویزیون‌ها و ۸۷ درصد لپ‌تاپ‌هایی که در سال گذشته در دیوار آگهی شده‌اند، اقلام دست دوم بوده‌اند. خریدوفروش این دستگاه‌ها معادل جلوگیری از انتشار ۹۳ میلیون کیلوگرم دی‌اکسید کربن در طبیعت است.

به نظر شما زمین و محیط زیست از دیوار سود می‌برند یا آسیب می‌بینند؟ ممکن است این سوال در نگاه اول کمی بی‌ربط به نظر برسد، اما خیلی هم سوال پرتی نیست. جواب ساده و سرراستش این است که پلتفرم‌های خریدوفروش آنلاین با راحت‌تر کردن خریدوفروش اقلام دست دوم، در واقع به اقتصاد چرخشی کمک می‌کنند و از این طریق می‌توانند به زمین هم کمک کنند، البته در مقیاس خودشان. شاید این حرف کمی شعاری به نظر برسد. اگر باورش برای‌تان سخت است، کافی است نگاه مختصری بیندازیم به آگهی‌های اقلام دست دوم در دیوار در سال گذشته و تأثیری که خریدوفروش این اقلام می‌تواند بر محیط زیست بگذارد.

 
دست دوم‌های پررونق

۶۲ درصد آگهی‌های منتشر شده در کل دسته‌های «کالایی» دیوار، در سال ۱۴۰۲، مربوط به اقلام دست دوم و ۳۸ درصد آن‌ها مربوط به کالاهای نو بوده‌اند. منظور از دسته‌های کالایی ۴ دسته اصلی «کالای دیجیتال»، «خانه و آشپزخانه»، «سرگرمی و فراغت» و «وسایل شخصی» است.

چرا فقط سراغ این ۴ دسته و زیردسته‌های مرتبط با آن‌ها رفته‌ایم و سایر دسته‌های دیوار را بررسی نکرده‌ایم؟

در سایر دسته‌های دیوار، یا اساسا تفکیک نو و دست دوم بی‌معنی است، مثل دسته‌های «استخدام و کاریابی» و «خدمات»؛ یا اینکه مثل دسته‌های «املاک» و «خودرو»، کالاهای «سرمایه‌ای» آگهی می‌شود و «دست دوم» بودن در آن‌ها به این معنی نیست که ممکن است گوشه انباری خانه بی‌استفاده بمانند و خریدوفروش‌شان بخشی از اقتصاد چرخشی به حساب بیاید.

البته، سهم آگهی‌ها از اقلام دست دوم و نو در همه «دسته‌های کالایی» برابر نیست. مثلا آگهی‌های اقلام دست دوم در دسته «کالای دیجیتال» حدود ۳ برابر اقلام نو در همین دسته است. به عبارت دیگر، ۷۳ درصد آگهی‌های این دسته متعلق به اقلام دست دوم و ۲۷ درصد متعلق به اقلام نو است. دسته «کالای دیجیتال» از این نظر در صدر جدول قرار دارد. در پایین جدول هم دسته «وسایل شخصی» قرار گرفته که سهم آگهی‌های اقلام دست دوم و نو تقریبا با هم برابر است (وسایل شخصیِ نو کمی بیشتر از دست دوم آگهی شده است).

این «اقتصاد چرخشی» دقیقا یعنی چی؟

اقتصاد چرخشی به زبان بسیار ساده یعنی اینکه تا حد ممکن از مصرف منابع، مواد اولیه و انرژی برای تولید و عرضه کم کنیم و دورریز و ضایعات را به حداقل برسانیم. حالا پلتفرمی مانند دیوار کجای این داستان است؟ دیوار با کمک به خریدوفروش اقلام دست دوم، در واقع از دورریز و ضایعات شدن اقلام بسیار زیادی که هنوز قابل استفاده هستند جلوگیری می‌کند و آن‌ها را به چرخه مصرف برمی‌گرداند. به این ترتیب، نیاز بخشی از مردم با همین اقلام دست دوم رفع می‌شود و برای‌شان صرفه اقتصادی هم دارد. در عین حال، دیگر نیازی نیست این تعداد کالا تولید شود. پس به همین میزان، هم در مصرف منابع طبیعی بسیار مهمی مثل آب و درخت صرفه‌جویی می‌شود و هم جلوی انتشار گازهای گلخانه‌ای، مانند دی‌اکسید کربن، گرفته می‌شود. همچنین در بسیاری از موارد پلاستیک کمتری مصرف و تبدیل به زباله می‌شود. چند قرن ممکن است طول بکشد تا هر تکه پلاستیک تجزیه شود و به طبیعت بازگردد.

 
دیوار دقیقا چه کمکی به زمین می‌کند؟

سهم ۶۲ درصدی اقلام دست دوم در کل آگهی‌هایی کالایی دیوار را اگر در کنار جمعیت ۵۳ میلیونی کاربران این پلتفرم در سال گذشته قرار دهیم، شاید بهتر بتوانیم سهم آن را در کمک به اقتصاد چرخشی و کمک به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست تصور کنیم.

برای آنکه از نزدیک با بخشی از این تأثیر مثبت بر محیط زیست آشنا شویم، آگهی‌ها و خریدوفروش چند کالای عمومی را در دیوار بررسی مختصری کرده‌ایم.

 

تلویزیون

۹۲ درصد تلویزیون‌هایی که در سال گذشته در دیوار آگهی شده‌اند، دست دوم بوده‌اند. طبعا همه این آگهی‌ها منجر به معامله نمی‌شود؛ با این حال، بر اساس میانگین انتشار دی‌اکسید کربن برای تولید هر تلویزیون جدید، تلویزیون‌های معامله‌شده از طریق دیوار در سال گذشته، از انتشار نزدیک به ۷۳ میلیون کیلوگرم دی‌اکسید کربن در جو زمین جلوگیری کرده‌اند. توجه داشته باشید که به دلیل فن‌آوری ساخت تلویزیون‌های جدید، میزان انتشار دی‌اکسید کربن هنگام تولید آن‌ها، کمتر از تلویزیون‌های قدیمی است. طبعا، اگر تلویزیون‌های معامله‌شده شامل مدل‌های قدیمی باشد، میزان جلوگیری از انتشار این گاز، بیشتر از این حد خواهد بود.

لپ‌تاپ

۸۷ درصد انواع لپ‌تاپ‌های آگهی‌شده در سال ۱۴۰۲ اقلام دست دوم بوده‌اند. با توجه به میانگین انتشار گاز CO2 برای این دو نوع کامپیوتر، دستگاه‌های دست دومی که در این مدت کاربران دیوار از طریق این پلتفرم معامله کرده‌اند، از تولید و انتشار بیش از ۲۰ میلیون کیلوگرم از این گاز گلخانه‌ای جلوگیری کرده است. همچنین، خریدوفروش این لپ‌تاپ‌ها باعث صرفه‌جویی ۶۰۵ میلیون لیتر آب نیز شده است.

مبلمان و لوازم چوبی منزل

در میان مبلمان و لوازم چوبی آگهی‌شده در این مدت، ۷۹ درصدِ اقلام، دست دوم بوده‌اند. میزان انتشار دی‌اکسید کربن برای تولید لوازم چوبی بسیار بالاست. بخش مهمی از این دی‌اکسید کربن در مرحله فرآوری چوب منتشر می‌شود. هرچند همه آگهی‌های دست دوم لوازم چوبی دیوار، در سال گذشته منجر به معامله نشده، اما همان تعداد مبلمان و لوازم چوبی دست دومی که کاربران در سال گذشته معامله کرده‌اند، مانعِ انتشار ۵۴۳ میلیون کیلوگرم دی‌اکسید کربن شده است.

تلفن همراه

۷۳ درصد کل موبایل‌های آگهی‌شده را دستگاه‌های دست دوم تشکیل می‌دهند. با آنکه فن‌آوری تولید انواع موبایل بسیار پیشرفته است، هنوز هم میزان مصرف آب در این صنعت بسیار بالاست. به همین دلیل، خریدوفروش گوشی‌های همراه در سال گذشته از طریق آگهی‌های دیوار باعث صرفه‌جویی در ۱۱۱ میلیون لیتر آب شده است. همچنین جلو انتشار بیش از ۶ میلیون کیلوگرم دی‌اکسید کربن را گرفته است. 

کنسول‌های بازی

کنسول‌های بازی دست دوم بین کاربرهای دیوار خیلی پرطرفدارند. برای اینکه حال و هوای گیمرهایی که آگهی فروش منتشر می‌کنند یا برای خرید به دیوار سرمی‌زنند دست‌تان بیاید، می‌توانید این گزارش را در اتاق خبر دیوار بخوانید. ۶۶ درصد کنسول‌های آگهی‌شده در سال گذشته اقلام دست دوم بوده‌اند، که بخش قابل توجهی از آن‌ها از طریق دیوار معامله شده است. تولید این تعداد کنسول معادل انتشار بیش از ۲۸ میلیون کیلوگرم د‌ی‌اکسید کربن و استفاده از بیش از ۵۶ تن پلاستیک است. طبعا، خریدوفروش این کنسول‌های دست دوم به همین اندازه به محیط زیست کمک کرده است.

معجزه‌ای در کار نیست!

هدف اصلی دیوار ارائه خدمات هر چه بهتر به جمعیت ۵۳ میلیونی کاربرانش است تا راحت‌تر و مطمئن‌تر بتوانند در این پلتفرم با هم معامله کنند. طبعا خریدوفروش اقلام دست دوم در بین چنین جمعیتی می‌تواند به همین میزان، اقتصاد چرخشی را رونق دهد و از همین طریق به زمین و محیط زیست هم کمک کند؛ زمینی که تا اطلاع ثانوی،‌ تنها پناهگاه نسل ما و نسل‌های آینده است. همین و بس!

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی | کاش شرایطی فراهم شود تا ...
  • کاربران دیوار چطور به حفظ زمین کمک کردند؟
  • عملیات نجات نفس‌گیر در سیل عربستان؛ مهارت این جوان ستودنی است! | فیلم
  • عاقبت رؤیافروشی؛ واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» کشته شد
  • استراحت علیرضا حقیقی بعد از ۲۵ بازی
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟