Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@21:28:20 GMT

تعطیلات کرونایی و هجوم مهمانان ناخوانده به مازندران 

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۴۳۱۸

تعطیلات کرونایی و هجوم مهمانان ناخوانده به مازندران 

ایسنا/مازندران هجوم چند باره مسافران غیر بومی و مهمانان ناخوانده در شرایط حاد کرونایی به مازندران مردم و مسئولان این استان را نگران کرده است.

عقیل امامی_ با اعلام تعطیلات ۵ روزه این هفته از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، انبوهی از خودروهای حامل مسافران پایتخت نشین از طریق ورودی های سه گانه راهی مازندران شد که می تواند در پیک پنجم کرونا خسارت‌های فراوانی را ببار آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به تجارب گذشته باید گفت افراد زیادی که دغدغه های دیگری جز سلامت و معیشت دارند و عمدتا از جنس مردم عادی نیستند ، با نادیده انگاشتن محدودیتهای قانونی وضع شده و با تکیه بر پول های در اختیار هم جریمه های ناچیز مربوط به قانون شکنی خود را می پردازند و هم به مسئولان کشور که در صدد مهار این بیماری مهلک هستند ، دهن کجی و توهین می کنند و از سوی دیگر با رفتار های پرخطر خود در طول اقامت در خطه سرسبز مازندران سلامت مردم این خطه را به مخاطره می افکنند.

‏رفتار غیر قانونی این ناقضان پروتکل های بهداشتی سبب می شود که اولا اعمال تعطیلات با هدف کنترل بیماری کرونا که فاصله گذاری اجتماعی از اولویت آن است ، بلا اثر شود و از دیگر سو بر شمار مبتلایان و مراجعان به مراکز درمانی افزوده و در نهایت روند مهار این ویروس سرکش از کنترل مدافعان سختکوش عرصه سلامت خارج شود.

‏متاسفانه هم اکنون حدود ۴ هزار نفر از هموطنان مازندرانی بعلت درگیری با ویروس وحشی کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت معالجه هستند و با توجه به کمبود شدید امکانات و تجهیزات مورد نیاز و نیز خستگی مفرط کارکنان بی توقع و خادم مردم در این مراکز،تداوم خدمت رسانی به مردم بومی استان ناممکن و دشوار خواهد بود و افزایش  مسافران غیر بومی و با احتمال ناقل بودن شماری از آنان در پیک پنجم که سرایت پذیری بالایی دارد ،چالش جدی در این عرصه ایجاد کرده است.

‏از دیگر سو طی چند روز اخیر مسئولان و نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر وضعیت بحرانی ناشی از آمار صعودی مبتلایان کرونا در این استان ،خواستار اعلام شرایط اضطراری و فوق العاده در این استان شدند که بی توجهی به این درخواست ها در پی قانون شکنی مسافران غیر بومی، مسئولیت دست اندرکاران بویژه ستاد ملی مقابله با کرونا را در قبال مردم مازندران مضاعف می کند.

‏نکته اساسی و حائز اهمیت اما در این شرایط حساس و وضعیت شکننده کرونایی این است وقتی قانونی که در گذشته ناکارآمدی آن در ممانعت از هجوم خیل مسافران به استانهای شمالی و تاثیر آن بر میزان ابتلا به کرونا که در پی اعمال هر تعطیلی افزایش یافته ، اینک تا چه اندازه می تواند کارایی داشته باشد و اساسا چرا محدودیتهای پیش بینی شده از زمان تصمیم گیری تا اعمال آن با فاصله چند روزه اعلام می شود و از این رو برنامه ریزی برای سفرهای پرخطر را در شرایط بحرانی کرونایی امکانپذیر می کند.؟

بهر روی انتظار می رود مسئولان ملی و استانی ستاد مقابله با کرونا با بررسی همه جانبه ابعاد خسارتبار تصمیمات اتخاذ شده پیرامون نحوه اعلام تعطیلات و محدودیت های کرونایی، شرایط بهتری را در روند درمان و کنترل بیماری مهلک کرونا در سطح کشور فراهم آورند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس همه باهم علیه کرونا محدودیت های کرونایی استانی اجتماعی سفر ممنوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۴۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • نکونام در کمپ حجازی مهمانان ویژه‌ای داشت
  • باران شلاقی مهمان ناخوانده شهر ایوان غرب شد + فیلم
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • سیلاب مهمان ناخوانده اهالی شهرک جوادیه شیراز شد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ورزشگاه آزادی، قتلگاه مهمانان پرسپولیس و استقلال
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد