Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود حقیقت مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط خبر داد و گفت: طی چند روز آینده در برخی مناطق آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، گلستان، مازندران و قسمت های جنوب شرقی به ویژه استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید پیش بینی می شود که در برخی مناطق شرق کشور وزش باد شدید خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه دمای هوا نسبت به هفته های قبل تا حدودی متعادل تر شده است، افزود: گرچه در برخی مناطق ماندگاری هوای گرم همچنان وجود دارد، اما به طور کلی مشکل خاصی از لحاظ گرمایش در برخی مناطق نداریم.

حقیقت در توصیه ای به کشاورزان بیان کرد: امسال تمامی کارشناسان بر این باورند که سالی زودرس در انتظار پسته کشور است به طوری که برداشت نسبت به سال های قبل زودتر انجام می شود. بدین منظور پیش بینی می شود که امسال به دلیل گرمای هوا ۱۰ شهریور برداشت آغاز شود، در حالی که سنوات گذشته برداشت پسته های پیش رس در ۲۰ شهریور انجام می شد.

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی ادامه داد: در مناطق شمالی کشور همچون دشت مغان و قسمت های شمال شرق، گیلان، مازندران و گلستان که شلتوک برنج برداشت شده به دلیل احتمال رگبار بهاری در ساعات بعدازظهر، محصولات را به مکان های سرپوشیده انتقال دهند.

او در توصیه ای دیگر به کشاورزان بیان کرد: با توجه به ماندگاری هوای گرم در راستای زاگرس، مدار آبیاری در مزارع چغندرقند، ذرت و سیب زمینی را تنظیم کنند و همواره برای جلوگیری از تنش خشکی از سولوپتاس استفاده کنند.

به گفته حقیقت، گلخانه داران مناطق شرقی سازه های گلخانه ای را با طناب کشی و کیسه های شن مراقبت کنند.

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی با تاکید بر اجتناب کشاورزان از آتش زدن کاه و کلش در مزارع گندم و جو بیان کرد: کشاورزان کاه و کلش برای چرای دام استفاده کنند و بگذارند به خاک بازگردانده شود.

او نسبت به شیوع آفت مگس مدیترانه ای هشدار داد و گفت: مگس مدیترانه ای به عنوان یکی از آفات کلیدی خسارت جدی وارد می‌کند، از این رو کشاورزان اهالی یک روستا باید اقدام به مبارزه با این افت کنند؛ چرا که مبارزه توسط یک کشاورز تاثیری ندارد.

حقیقت درباره آخرین وضعیت بارش کشور بیان کرد: بنابر آخرین آمار مجموع بارش کشور از ابتدای سال زراعی ۱۴۲.۴ میلی متر، در مدت مشابه سال قبل ۲۸۶.۵ میلی متر و نسبت به دوره بلندمدت ۲۲۹.۹ میلی متر بوده که این امر کاهش ۵۰.۴ درصدی نسبت به سال قبل و ۳۸.۲ درصدی دوره نرمال بلندمدت نشان می دهد.

او با اشاره به اینکه امسال در اکثر مناطق خشکسالی با شدت و ضعف وجود دارد، گفت: امسال انواع خشکسالی همچون هیدرولوژی، کشاورزی و هواشناسی را در اکثر مناطق تجربه کردیم.

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی در پایان تصریح کرد: بنابر مدل های اقلیمی، بارش های پاییز با تاخیر آغاز می شود و همچنان نسبت به دوره بلندمدت کمتر خواهد بود‌.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بارش باران وزش باد هواشناسی کشاورزی برخی مناطق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۵۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی ادامه بارش‌ها در خراسان جنوبی

اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی درباره ادامه فعالیت توده هوای ناپایدار جوی در این استان از روز پنجشنبه تا شنبه هفته آتی هشدار سطح نارنجی صادر کرد.

به گزارش مشرق و به نقل از اداره کل هواشناسی و براساس الگوی نقشه‌ها، داده‌ها و تصاویر ماهواره‌ای هواشناختی با تداوم ناپایداری جوی تا روز شنبه هشتم اردیبهشت به تناوب وزش باد شدید در برخی نقاط گرد و خاک، رگبار و رعد و برق، در مناطق مستعد بارش تگرگ، برخورد صاعقه و در ارتفاعات تشکیل مه پیش بینی می‌شود.

با توجه به ماهیت رگباری بارش‌ها جاری شدن روان آب، آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی از مخاطرات این شرایط جوی است.

براساس این هشدار هواشناسی، منطقه اثر سامانه بارشی امروز در شهرستان‌های زیرکوه، بیرجند، خوسف، طبس، قاینات، نهبندان و درمیان است و فردا (جمعه) شهرستان‌های خوسف، طبس، نهبندان و سربیشه خواهد بود.

لغزندگی و احتمال کاهش دید در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت تگرگ به بخش کشاورزی، خسارت به قنوات و تاسیسات زیربنایی، اختلال در ترددهای جاده‌ای، خطر برق گرفتگی بر اثر صاعقه و خسارت به پوشش گلخانه‌ها و سقف‌های موقت نیز وجود دارد.

پرهیز از استقرار و صعود به مناطق مرتفع، اتراق یا چرای دام در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، فعالیت‌های کوهنوردی و سفرهای غیرضروری همچنین لایروبی کانال‌ها، آب روها و دهانه پل‌ها، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و آمادگی نهادهای مرتبط با مدیریت بحران از توصیه‌های هواشناسی در این مدت است.

همچنین روند تغییرات دما تا صبح فردا کاهشی است.

فعالیت سامانه بارشی جدید عصر سه شنبه هفته جاری در خراسان جنوبی آغاز شد و از دیروز شدت گرفت که اداره کل هواشناسی استان چهارم اردیبهشت در این زمینه هشدار نارنجی صادر کرد.

بارش‌ شدید باران در برخی مناطق استان از جمله شهرستان زیرکوه سبب سیلاب و خسارت شد و عصر امروز نیز در شهرستان‌های بیرجند و خوسف جاری شدن روان آب و طغیان رودخانه‌های فصلی را به همراه داشت.

دیگر خبرها

  • بارش‌ ها ادامه دارد | کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ آغاز بارش موج‌های رگباری شدید از فردا
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان این مناطق
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ بارش موج‌های رگباری شدید از فردا
  • هشدار سطح زرد هواشناسی اصفهان درباره موج جدید بارش‌های همرفتی
  • هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۰۷؛ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۰۷؛هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • هشدار زرد هواشناسی مدیریت بحران اصفهان را به حال آماده باش درآورد
  • هشدار نارنجی ادامه بارش‌ها در خراسان جنوبی