Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ حسام حسینی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین گفت: با توجه به بالا رفتن نرخ دلار و انتظارات تورمی، صنایع وابسته به دلار رشد خواهند داشت. اما می‌توان به برخی از سهم‌های کوچک‌تر که ارزش بازار آنها افزایش یافته است نیز توجه کرد.

حسینی درخصوص اثرات تعطیلی‌ روزهای آینده و پیش از آن، قطع برق واحدهای تولیدی فولاد و سیمان گفت: قیمت‌گذاری در صنعت فولاد به قیمت‌های جهانی نزدیک است و عرضه و تقاضا، قیمت‌ها را دستخوش تغییرات زیادی نمی‌کند، اما وابستگی زیاد قیمت سیمان به عرضه و تقاضا و محدودیت عرضه موجب رشد سریع قیمت‌ها خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در بورس کالا نیز این اتفاق رخ داد و قیمت سیمان فله از ۴۰۰هزار تومان به نزدیک ۸۰۰هزار تومان رسید.

وی افزود: این افزایش قیمت، تا حدودی جبران‌کننده کاهش تولید در صنعت سیمان است. اما صنعت فولاد اینگونه نیست و می‌توان گفت با بیشتر شدن روزهای تعطیل، صنعت ضرر بیشتری را متحمل خواهد شد. اما در صنعت سیمان این فرصت وجود دارد که با رشد قیمت‌ها، کاهش تولید تا حدودی جبران شود. بنابراین شرایط به صورت نسبی بهتر است. با بازگشت تولید به سقف قبل، به دلیل اینکه با مازاد سیمان مواجه هستیم، قیمت‌ها نیز به سطح قبلی باز می‌گردند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از سوی دیگر با بازگشت قیمت‌ها، اقبال نسبی که به دلیل رشد قیمت‌ها ایجاد شده بود، فروکش خواهد کرد. من فکر می‌کنم اثر نهایی خاصی را بر صنعت سیمان متصور نخواهیم بود، اما اثرگذاری منفی بر صنعت فولاد خواهد داشت و تولید و مبلغ فروش کاهش می‌یابد.

حسینی درخصوص اثرات معرفی احسان خاندوزی به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد بر بازار سرمایه تصریح کرد: من فکر می‌کنم میان وزرای پیشنهادی، آقای خاندوزی نقطه نسبی قوت کابینه است. اما پیشبرد اقتصاد، نیاز به هم‌افزایی میان ارکان مختلف دولت دارد.

وی اضافه کرد: برای مثال یکی از سوالات ایجادشده این است که سازمان برنامه و بودجه چگونه ساخت یک میلیون واحد مسکونی که دولت وعده آن را داده است، در بودجه لحاظ خواهد کرد. ساخت یک میلیون واحد مسکونی، مبلغی حدود ۴۰۰هزار میلیارد تومان برای بودجه دولت تبعات هزینه‌ای دارد. در سال جاری نیز بیش از ۴۰۰هزار میلیارد تومان، کسری بودجه وجود داشته است. تورم عادی این کسری بودجه و اضافه شدن یک میلیون واحد مسکونی، کسری را بیشتر خواهد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اگر وزیر پیشنهادی اقتصاد بخواهد انتشار اوراق را دنبال کند، بانک مرکزی فشار را بر نرخ بهره وارد خواهد کرد و باید دید سیاست بانک مرکزی چه خواهد بود. بنابراین صرف انتخاب یک وزیر اقتصاد شایسته نمی‌توان گفت که تیم اقتصادی خوبی وجود خواهد داشت و اهداف اقتصادی نیز به نتیجه خواهد رسید. من فکر می‌کنم در دیگر بخش‌های دولت، موضوع کسری بودجه و ساخت یک میلیون واحد مسکونی، امری نیست که بتوان به راحتی آن را حل کرد. بعید می‌دانم ایشان در این منصب به توفیق خاصی دست پیدا کنند.

حسینی گفت: اگر موضوع ساخت یک میلیون واحد مسکونی اجرایی شود، با فشار هزینه‌ای که به دولت وارد خواهد شد، احتمال می‌رود که وزیر اقتصاد نتواند حجم زیادی از اوراق را با شرایط مطلوبی که مورد موافقت بانک مرکزی نیز قرار گیرد، به فروش برساند.

وی افزود: من فکر می‌کنم که آقای خاندوزی، گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد در حوزه مالیات‌ها، فعالیت پررنگ‌تری خواهند داشت و قصد جبران کسری بودجه از طریق حوزه مالیات را دارند. سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی کشور (GDP)، حدود ۶ الی ۷درصد در ۲۰ سال اخیر بوده است. بودجه سال جاری که حدود ۳۰۰هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی دیده شده، می‌توان گفت این عدد به میانگین‌ها نزدیک است و افزایش آن، نوعی سیاست انقباضی است. اگر وزیر اقتصاد سعی بر سخت‌گیری بیشتر در حوزه مالیات را دارد، شرایطی به نسبت انقباضی خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در حال حاضر که بر میانگین مالیاتی ۲۰ سال اخیر نسبت به درآمدهای مالیاتی هستیم، افزایش آن جنبه انقباضی دارد و در ابتدای امر باید دید وزیر اقتصاد می‌تواند آن را افزایش دهد یا خیر.

حسینی بیان کرد: با ساخت یک میلیون واحد مسکونی، کسری بودجه دولت اعدادی خواهد بود که به هر میزان هزینه‌های غیرمستقیم انتشار اوراق را کم کنید، درنهایت با افزایش حجم اوراق برای فروش باید نرخ بهره را بالا ببرید. به این معنا که این امکان وجود ندارد که ذیل اتخاذ سیاست بودجه انبساطی (ساخت یک میلیون واحد مسکونی، سیاست انبساطی بوده و یکی از برنامه‌های اصلی رییس‌جمهور است)، بتوان نرخ بهره اوراق را کاهش داد. یعنی اگر بخواهیم بدون درنظر گرفتن توافقات سیاسی، بودجه‌ای را که فروش نفت آن به مشکل برخورد کرده است، بررسی کنیم برای جبران کسری بودجه باید اوراق به فروش برسد.

وی اضافه کرد: فکر نمی‌کنم از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان اوراق به فروش رسیده باشد. در شرایط ساخت یک میلیون واحد مسکونی حداقل به ۴۰۰ یا ۵۰۰هزار میلیارد تومان فروش اوراق نیاز است و نمی‌توان ادعا کرد که بدون بالا رفتن نرخ بهره، میزان زیادی از اوراق به فروش خواهد رسید. در شرایطی می‌توان این حجم از اوراق را بدون بالا بردن نرخ بهره به فروش رساند که بانک مرکزی، تزریق نقدینگی را با شدت انجام دهد. درواقع ما با رشد نقدینگی مشکل داریم و رشد نقدینگی نیز منجر به ایجاد تورم می‌شود. این موارد، جمع اضداد است و نمی‌توان یک برنامه بزرگ اقتصادی را که به شدت انبساطی است، بدون تحمیل نرخ بهره بالا اجرا کرد. یعنی بتوان با نرخ بهره پایین از طریق فروش اوراق برای دولت تامین مالی کرد. مگر اینکه گشایش سیاسی ایجاد و فروش نفت بیشتر شود. در این حالت، وضعیت دولت بسیار متفاوت خواهد بود.

پربیننده ترین ثبت نام ایران خودرو (تحویل یک ساله +لینک) پراید ۱۴۳میلیون شد/ قیمت ساینا، کوییک و تیبا + جدول با ۵۰ میلیون تومان چه خودروهایی می توان خرید؟ + جدول قیمت جدید کولر گازی (مرداد ۱۴۰۰) فوری / قیمت پراید رکورد زد!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار سرمایه ساخت یک میلیون واحد مسکونی کارشناس بازار سرمایه میلیارد تومان من فکر می کنم وزیر اقتصاد بانک مرکزی کسری بودجه نرخ بهره قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۶۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند

فرماندار شهرستان چالدران با اشاره به رایزنی با مقامات ترکیه گفت: راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی در چالدران با جدیت بیشتر پیگیری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدرضا عبدالله‌نژاد در جریان بازدید نماینده وزرات کشور در امور مرزها از محل راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی چالدران اظهار کرد: در راستای شکوفایی ظرفیت مرز در چالدران اقداماتی انجام شده است و به دنبال بازگشایی بازارچه‌های مرزی در این منطقه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مرزها فرصتی برای پیشرفت و آبادانی هستند، افزود: باید از این ظرفیت مهم برای توسعه چالدران بیش از پیش استفاده شود و همین امر نیز در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.

فرماندار شهرستان چالدران با اعلام اینکه بر اساس رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسئولین ذی ربط کشوری و استاندار آذربایجان‌غربی با مقامات ترکیه‌ای مراحل مختلف راه‌اندازی بازارچه مرزی در چالدران طی شده است، گفت: بازدید به عمل آمده امروز از محل بازارچه‌ها بر اساس تداوم پیگیری‌های لازم برای تسریع در راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی در چالدران است.

عبدالله‌نژاد یادآور شد: برای استفاده از ظرفیت مرز دو بازارچه مرزی در پیراحمد و شیخ سیلو چالدران در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است که تلاش می‌شود در کمترین زمان ممکن این اقدامات به نتیجه برسد.

کد خبر 748706

دیگر خبرها

  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • ۲۵هزار تخت بیمارستانی در سه سال ابتدای دولت سیزدهم افتتاح شده است
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان    
  • تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • پانزدهمین صعود ایران به فینال فوتسال آسیا با حذف ازبک‌های سمج / تایلندِ میزبان؛ آخرین مانع فتح جام سیزدهم
  • پانزدهمین صعود ایران به فینال فوتسال آسیا با حذف ازبک‌های سمج / تایلند میزبان آخرین مانع تا فتح جام سیزدهم