Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@21:23:18 GMT

برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۷۴۶۲

برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ با بیان این که در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و مسایل اقتصادی اولویت کشور است گفت: وزیر پیشنهادی اقتصادی و امور دارایی دولت سیزدهم با ارایه برنامه‌های عملیاتی خود به این کمیسیون، از او خواسته شد تا محورهای اساسی تحول اقتصادی در کشور را مورد توجه قرار دهد.

به گزارش برنا، علی خضریان با اشاره به نشست نوبت دوم عصر یکشنبه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: اعضای کمیسیون میزبان احسان خاندوزی وزیر پیشنهادی اقتصادی و امور دارایی بود، از آنجایی که در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم مسائل اقتصادی اولویت کشور است،  کمیسیون اصل ۹۰ با تاکید بر اینکه متاسفانه طی چند سال اخیر شاهد نتیجه سیاست گذاری‌های اقتصادی کشور و گره‌زدن آن با روابط سیاسی و غرب در کنار مدیریت نادرست در مواجهه با موضوعات سیاسی زمینه تدوام روندهای نامناسب در اقتصاد کلان کشور بودیم و اقتصاد کشور وضعیت نگران کننده‌ای دارد و کسب و کارها زیر ظرفیت تولید به حیات و فعالیت خود ادامه می‌دهند، دغدغه‌ها و انتظارات خود را با وزیر پیشنهادی در میان گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس اظهار داشت: اعضای کمیسیون اصل ۹۰ خواستار ارائه برنامه دقیق از سوی وزیر پیشنهادی برای حفظ و ارتقا ارزش پول ملی جهت افزایش قدرت خرید اجتماعی شدند، با توجه به اینکه اقتصاد ایران در شرایط آسیب‌پذیری به سر می‌برد و کل حاکمیت با پشتیبانی مردم نیازمند تصمیم بزرگ برای نجات اقتصاد کشور است برنامه‌های عملیاتی وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی که در بندهای مختلف ارائه شده بود مورد گفت‌وگو قرار گرفت.

وی بیان کرد: اصلاح نظام مالیاتی کشور، فعال کردن ستاد اقتصادی دولت در جهت ایجاد هماهنگی بین دستگاهی از سرفصل‌های مورد تاکید وزیر پیشنهادی بود، در این نشست تاکید شد یکی از محورهای اساسی تحول اقتصادی در کشور است ایجاد زمینه ثبات بودجه و به دنبال آن ثبات تامین کالاها و خدمات بوده که دولت دراختیار جامعه قرار می دهد، همچنین کنترل تورم در گرو تامین درآمد مطمئن و پایدار برای دولت باید مورد توجه قرار گیرد.

این نماینده مجلس ادامه داد: برنامه وزیر پیشنهادی اقتصادی و امور دارایی در خصوص اصلاحات در زمینه تامین مالی و بانکی بود که تاکید شد ناترازی بانک‌ها با کاهش توان تامین مالی بر رشد اقتصادی تاثیر منفی دارد؛ از این رو بیان شد که چالش اصلی بانک‌های خصوصی و دولتی در دو دهه اخیر ترازنامه‌های بانکی بود که به اقتصاد کشور آسیب می‌زند از این رو لازم است نظارت جدی توسط دولت صورت گیرد و تاکید شد که انحراف تشکیلات بانکی از فعالیت‌های مولد به سمت فعالیت‌های نامولد باعث ایجاد مطالبات غیرجاری می‌شود و کاهش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها را فراهم می‌کند.

خضریان گفت: یکی از برنامه‌های وزیر پیشنهاد موضوع بازار سرمایه و بیمه بود؛ با توجه به وضعیتی که در بازار سرمایه و بورس وجود دارد تاکید شد که این حوزه باید به صورت فوری مورد رسیدگی قرار گیرد و زمینه چالش‌های مختلف که زمینه خسارت به مردم را رقم زده در دولت سیزدهم تکرار نشود و بتوانیم با برنامه‌ریزی دقیق بازار را به سمت ثبات ببریم.

این نماینده مجلس اظهار داشت: اصلاح فضای کسب و کار یکی دیگر از سرفصل‌های برنامه وزیر پیشنهادی است توجه به اینکه یکی از چالش‌ها را فقدان امنیت سرمایه‌گذاری می‌دانیم از وزیر پیشنهادی مطالبه شد که در این زمینه شفاف تر و جزیی تر ارائه برنامه کند. در ادامه بحث شفاف‌سازی و بهره‌وری در مدیریت دارایی‌ها و شرکت‌های دولتی مورد تاکید قرار گرفت، افزایش هر چند اندک در بازده دارایی‌های دولتی می‌تواند درآمد چشم‌گیر ایجاد کند؛ لذا تاکید شده تامین درآمد پایدار از دارایی‌ها با مفهوم مولدسازی دارایی‌ها گره خورده که باید در دولت سیزدهم و در وزارت اقتصاد و امور دارایی مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: بحث مدیریت تعارض منافع از جمله موضوعاتی است که باید درباره آن فکر شود، بخش مهمی از اینکه اصلاحات اقتصادی در کشور به نتیجه نمی‌رسد ناشی از منافع مدیران وزارتخانه‌ها است چرا که منافع شخصی را به منافع ملی ترجیح می‌دهند، تاکید شده که باید در دولت سیزدهم تعارض منافع شفاف‌سازی شود.

نماینده مردم در مجلس تاکید بر اینکه وزارت اقتصاد باید نسبت به تکمیل بانک جامع اطلاعات شرکت‌های دولتی در کوتاه مدت و ایجاد بانک جامع اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه نهادهای عمومی غیر دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی اقدام کند، گفت: اصلاحات خزانه‌داری کل در وزارت اقتصاد و امور دارایی مورد تاکید و جزو برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصادی بود که امیدواریم نسبت به اجرای این برنامه اقدامات مناسب را انجام دهد. همچنین مطرح شد که با توجه به اینکه نزدیک به ۳ دهه است اهداف قانونگذار مناطق آزاد محقق نشده است نیازمند بازنگری و اصلاحات است تا از منافع بومی و ملی در مناطق آزاد بیش از گذشته بهره‌مند شویم.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس با اشاره به نشست این کمیسیون با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: در بخش پایانی نشست‌های امروز وزیر پیشنهادی اطلاعات با حضور در کمیسیون اصل ۹۰ پیرامون موضوعات اطلاعاتی و امنیتی کشور و برنامه‌های خود توضیحاتی ارائه کرد.​

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کمیسیون اصل ۹۰ جنگ مسائل اقتصادی اقتصاد اقتصاد کشور اسلامشهر مجلس پول اقتصاد ایران دولت بودجه جامعه تورم درآمد رشد اقتصادی سرمایه کسب و کار انقلاب اسلامی مناطق آزاد وزیر اقتصاد رئیسی رای اعتماد وزیر پیشنهادی اقتصادی وزیر پیشنهادی اقتصاد کمیسیون اصل ۹۰ امور دارایی دولت سیزدهم دارایی ها تاکید شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است

حجت‌الاسلام صادقی در خطبه اول نماز جمعه جازموریان ضمن توصیه به تقوی در ادامه سلسه مباحث سبک زندگی اسلامی گفت: آثار احترام به والدین و پیامد‌های بی احترامی در زندگی انسان اثر وضعی دارد در روایتی از رسول اکرم صلی الله علیه و آله آمده است:(کسى که تضمین کند نیکوکارى و خدمت به پدر و مادر و صله رحم را انجام دهد، من براى او چند چیز را تضمین مى کنم: یکى مال، ثروت و مکنت زیاد؛ دوم عمر طولانى و سوم محبوبیت در میان اقوام و خویشان است.

حجت‌الاسلام صادقی در خطبه دوم ضمن توصیه مجدد به تقوی و تسلیت شهادت حضرت امام صادق علیه السلام بیان داشت : همانطورکه قبلاً اشاره شد، امام صادق علیه السلام در روایت شاخص و مهمی، در موضوع اقتصاد چنین هشدار می‌فرمایند: گرانی قیمت‌ها اخلاق و رفتار مردم را بد و نامطلوب می‌سازد، امانت‌داری را از بین می‌برد و مردم مسلمان را از فشار و سختی به ستوه می‌آورد.

وی در ادامه به بیان هشدار دوم امام صادق پرداخت و تصریح کرد:دومین هشدار اقتصادی امام صادق (ع) درباره موضوع احتکار است. ایشان می‌فرمایند: «مایه بیزارى و نارضایتی این است که خوراکى احتکار شود و مردم در وضعیت کمبود ارزاق رها شوند.

وقتی در موضوع احتکار به روایات نگاه می‌کنیم، می‌بینیم برای این کُنش ضدارزشی و ناهنجار اقتصادی پیامد‌ها و عواقب بسیار ناگواری بیان شده است.

خطیب جمعه جازموریان در پایان این مطلب ضمن بیان توصیه‌ای از امیرمؤمنان به بیان وظیفه‌ی مسولان در قبال گرانی‌های این ایام پرداخت:* امیرمؤمنان (ع) در نامه مبارکشان به جناب مالک اشتر مرقوم فرمودند: بخاطر داشته باش که بسیارى از بازرگانان مردمى تنگ‌نظر و سخت بخیل هستند و احتکار مى‌کنند و به میل خود براى کالا‌ها قیمت مى‌گذارند و با این کار، به مردم زیان مى‌رسانند و براى والیان هم مایه ننگ و عیب هستند. پس از احتکار باز دار؛ که رسول خدا (ص) آن را منع فرمود؛ و باید خرید و فروش آسان و بر موازین عدل باشد، با قمیت‌هایى که نه به فروشنده زیان رسانَد و نه به خریدار. پس از آن که احتکار را ممنوع کردى، اگر کسى باز به احتکار روى آورْد، مجازاتش کن.

وی بیان داشت: الان مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است، شاید کمتر توجه کرده باشیم که طوفان الاقصی توطئه‌های اقتصادی دشمن را هم درهم ریخت و به تغییر و تعویق انداخت.

اکنون و با این تجربه موفق، قوای سه گانه و همه دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی برای ثبات اقتصادی، طوفان‌الاقصی و الوعدالصادق اقتصادی را ایجاد کنند. وعده صادق نشان منطق مقاومت و هجوم بر دشمن، نه تنها موجب کاهش تنش اقتصادی می‌شود بلکه به ثبات بازار کمک می‌کند و به‌خاطر امنیت و بازدارندگی ایجاد‌شده، سرمایه‌گذاران را به سرمایه‌گذاری بیشتر تشویق می‌کند.

امام جمعه جازموریان در ادامه با توجه به دیدار معلمان با مقام معظم رهبری اذعان داشتند:که آموزش و پرورش یک دستگاهی در ردیف دستگاه‌های دیگر کشور نیست بلکه ایجادکننده نیروی انسانی همه مراکز کشور است.

آموزش و پرورش یک دستگاهی در ردیف دستگاه‌های دیگر کشور نیست. سایر دستگاه‌ها به کار گیرنده‌ی نیروی انسانی‌اند، آموزش و پرورش ایجادکننده‌ی نیروی انسانی است. وی گفت:هویت منابع انسانی در آموزش و پرورش شکل میگیرد معلم وقتی که در میدان حضور فعال دارد درواقع دارد هویت‌سازی میکند.

 وی افزود:در کشور ما مثل همه جای دیگر امنیت‌مان، پیشرفت‌مان، سلامت‌مان، رفاه‌مان، علم‌مان، تحقیقات‌مان، همه‌ی ارزش‌های انسانی و اسلامی‌مان احتیاج دارند به نیروی انسانی. این منابع انسانی را آموزش و پرورش درست میکند پس درباره‌ی آموزش و پرورش خیلی باید صحبت کرد. 

امام جمعه جازموریان در ادامه بیان داشتند که امروز در حوزه آموزش وپرورش باید چند نکته مد نظر باشد که سیستم آموزش و پرورش باید اولویت باشد: ۱:نقش معلم در سیستم آموزش و پرورش باید نقش تسهیل گر و کمک کننده باشد و به صورت گام به گام ارائه شود چرا در سیستم حال حاضر راهبرد مورد نیاز برای حل مساله در اختیار دانش آموز قرار می‌گیرد و فرصت تفکر برای یافتن راه حل از دانش آموز گرفته می‌شود.۲:ارزش دهی و هویتی بخشی به جایگاه شریف معلمی است همانطور که در نگاه پیامبر اسلام همچنین مساله‌ای اهمیت خاصی داشت.

خطیب جمعه جازموریان در پایان با توجه به تحولات این ایام جهان خصوصا دانشگاه‌های آمریکا و اروپا تاکید کردند:حوادث این روز‌های دانشگاه‌های آمریکا و اروپا، و اعلام حمایت دانشجویان این دانشگاه‌ها از مظلومان فلسطین و انزجار از جنایات وهشتناک صه

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد
  • مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور تشکیل شود
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • نیاز گمرک به ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی