Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@22:19:05 GMT

آیا سلطه گازی آمریکا به پایان می رسد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۷۷۶۴

آیا سلطه گازی آمریکا به پایان می رسد؟

به گزارش اویل پرایس، شرکت بریتیش پترولیوم اخیرا گزارشی آماری مربوط به اوضاع تولید حامل‌های انرژی در جهان ارائه کرده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس ؛ آمریکا تا دهه 1980 یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز در جهان بود، اما پس از آن سلطه را به روس‌ها واگذار کرد. طی 50 سال گذشته البته کشورهای خاورمیانه هم توانسته‌اند، تولید گاز خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا پیش از سال 2005 تولید گاز آمریکا در حال کاهش بود، اما با ورود فناوری شکست هیدرولیک شاهد معکوس شدن این روند بودیم. بین سال 2005 تا سال 2020 تولید گاز آمریکا 86 درصد رشد کرده و باعث شد تا این کشور دوباره به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز در جهان تبدیل شود.

از آن طرف مصرف گاز در آمریکا هم بسیار بالا رفته؛ چراکه اکثر نیروگاه‌های حرارتی در این کشور به سمت استفاده از گاز به جای زغال سنگ روی آورده‌اند. افزایش عرضه گاز و روی آوردن نیروگاه‌ها به سمت استفاده از این حامل انرژی باعث شده تا در میان فرآورده‌های سوختی گاز بیشترین رشد مصرف را داشته باشد.

طی 10 سال گذشته به طور متوسط سالانه 2.9 درصد به مصرف گاز جهان اضافه شده و این در حالی است که مصرف نفت 1.5 درصد و مصرف زغال سنگ 9 دهم درصد رشد کرده است.

به خاطر شیوع ویروس کرونا در سال 2020 تولید گاز کاهش چشمگیری داشته است و همین اتفاق در سال 2008 هم افتاده بود. از سال 1965 تاکنون آمریکا بزرگ‌ترین مصرف کننده گاز در جهان است.

در میان 10 کشور برتر جهان در مصرف گاز چین، ایران و عربستان در سال 2019 مصرف گاز خود را افزایش دادند. در سال 2011 آمریکا بزرگ‌ترین تولیدکننده گاز بود، اما در سال 2020 تولید گاز این کشور 1.9 درصد پایین آمد و باعث شد تا قیمت گاز در این کشور افزایش یابد.

یکی از دلایلی که باعث شد تولید گاز در آمریکا افزایش یابد، صادرات این حامل انرژی بود. آمریکا هم از طریق خط لوله و هم از طریق تولید LNG گاز را صادر کرده و فقط طی سال گذشته 61 میلیارد مترمکعب LNG صادر کرده است. این در حالی است که رقم صادرات LNG آمریکا در سال 2012 فقط 1.5 میلیارد مترمکعب بود. آمریکا هم اکنون پس از استرالیا و قطر بزرگ‌ترین صادرکننده LNG در جهان است.

طی 10 سال گذشته همچنین صادرات گاز آمریکا از طریق خط لوله هم سه برابر شده و به 76 میلیارد مترمکعب رسیده است.

مکزیک هم بزرگ‌ترین واردکننده گاز آمریکا بود و کانادا هم در جایگاه دوم قرار دارد. ممکن است طی چند سال آینده آمریکا بتواند همچنان بزرگ‌ترین صادرکننده گاز در جهان باشد، اما ذخایر گازی اثبات شده آمریکا نشان می‌دهد که این روند نمی‌تواند برای مدت طولانی ادامه یافته و به زودی دست آمریکا در حوزه گازی خالی خواهد شد.

مجموع ذخایر گازی اثبات شده کشورهای خاورمیانه 2800 تریلیون فوت مکعب است و این در حالی است که کل ذخایر گازی آمریکا 446 تریلیون فوت مکعب است.

از طرف دیگر آمریکا فقط 6.7 درصد از کل ذخایر گازی جهان را در اختیار دارد. ایران و روسیه هر کدام با داشتن به ترتیب 1.1 و 1.3 هزار تریلیون فوت مکعب گاز به تنهایی حدود 2.5 تا 3 برابر آمریکا گاز دارد و از آنجایی که هم اکنون آمریکا از کل کشورهای خاورمیانه تولید گاز بیشتری دارد، به زودی میزان برداشت و به طور کلی حجم ذخایر آن کاهش چشمگیری را به ثبت خواهد رساند.

پربیننده ترین جدول جدید خاموشی‌ های احتمالی تهران هندی‌ها محموله‌های گران LNG را پس دادند ارائه ۴ برنامه مهم محرابیان برای حل مشکل تولید برق به مجلس خشکسالی بزرگترین منبع انرژی پاک جهان را خشکاند در ۶روز تعطیلی پیش رو قطعی برق نداریم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گاز گاز در جهان گاز آمریکا ذخایر گازی بزرگ ترین سال گذشته تولید گاز مصرف گاز باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۷۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری در این دیدار طی سخنانی با تاکید براهمیت کشور هندوستان در اشاعه ادبیات وحدت و مقاومت، اظهار داشت: هر تحلیلی از هر منطقه‌ای در جهان هستی و در روزگار کنونی، نیازمند یک نگاه کلی به جغرافیای جهان و به خصوص جغرافیای سیاسی جهان است، بدون آنکه بدانیم در جهان کنونی چه اتفاقاتی رخ می‌دهد نمی‌توانیم محدوده جغرافیایی خود و محلی که فعالیت می‌کنیم را تشخیص دهیم.

وی افزود: نگاه کردن از بالا باعث می‌شود انسان دید کلی نسبت به مسائل پیرامون خود پیدا کند که سبب خواهد شد نسبت به تصمیمات خود دقت بیشتری داشته باشد، نکته دیگر این است که در وضعیت دنیای کنونی عده‌ای سرمایه دار به مانند قارون حاکم بر جهان هستند و قدرت و ثروت ظاهری جهان را در اختیار دارند؛ طبیعتاً دل مردمان عادی را به سمت خودشان جذب می‌کنند، این جذابیتی که براثر ثروت و قدرتی که استکبار جهانی دارد بر کسی پوشیده نیست و امروز آمال بسیاری است.

شهریاری اظهار داشت: یک زرق و برقی در دنیای استکبار وجود دارد که باعث جذب آنان می‌شود که البته امری عادی است؛ در مقابل عده قلیل و کمی هستند که معتقدند ثروت قارون و قدرت فرعون یک مسئله ظاهری و موقت است و قدرت و ثروت واقعی در ید الهی است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عدالت محوری را یک اصل دانست و تصریح کرد: این دو اعتقادی است که هر کدام، پیروان خاص خود را دارد، اما تکلیف چیست، معیارمان در ارزشگذاری و بالاترین ارزشی که باید در سخنرانی‌ها و توصیف و توضیحاتمان تاکید کنیم دوگانه‌ای است بین عدالت و ظلم؛ از بهشت و جهنم، اوصاف خداوند و اخلاق حسنه پیامبر (ص) سخن می‌گوئیم اما در حقیقت ارزشمندترین موضوعی که بر روی زمین باید بدان توجه نمود عدالت است.

وی گفت: اگر از نظر قدرت و ثروت در این صحنه بخواهیم با پول و قدرت ظاهری دنیا حرکت کنیم، شکست خواهیم خورد، باید معیاری داشته باشیم و اندیشه فاخر اسلامی را در دل این افرادی که دل به جایی دیگر بسته اند جذب کنیم تا برسد آن روزی که قارون‌ها شکست بخورند و همین‌ها که حمایت می‌کنند و ثروت قارون را دنبال می‌کنند، مشاهده کنند که قارون و ایادی‌اش در دل زمین فرو می‌روند و می‌گویند چه خوب شد که ما این مسیر را نرفتیم؛ لذا عدالت بدین معنا است که خون کسی بی گناه ریخته نشود.

شهریاری بیان داشت: طبیعی است که هر موجود زنده حق زندگی دارد و اگر این حق از او گرفته شود ظلم شده است و عدالت اقتضا می‌کند انسان‌ها زندگی کنند، حال از هر دین و مذهب هم باشد، تا شمشیر دست نگرفته و خون نریخته است کشتن او جایز نیست؛ لذا باید در دل جوان‌هایمان عدالت خواهی را زنده کنیم، البته معنای عدالت و ظلم را همه می‌دانند؛ زن و کودک فلسطین را به خاک و خون کشیدند اما افرادی که حتی مسلمان نیستند و از روی انسانیت و عدالت خواهی در آمریکا تجمعاتی بر حمایت از فلسطین برپا می‌کنند را همگان مشاهده می‌کنند، بنابراین آنچه که می‌تواند تمام اختلافات را حل کند، ادبیات عدالت محور است در این میان بالاترین ارزش آسمانی تقوا و بر روی زمین عدالت است و ضد آن ظلم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ادامه گفت: فرهنگ مقاومت در برابر ظلم هم یک وظیفه انسانی و هم یک وظیفه دینی و شرعی است که از امام حسین (ع) یاد گرفته ایم؛ باید ویژگی‌هایی که امام حسین (ع) در راه عدالت خواهی و مقابله با ظلم و مقاومت شهید شدند را گفت و این نوع ادبیات را باید تولید کرد.

وی افزود: در مقابل این ادبیات، استکبار جهانی به عنوان ظالم اصلی بر روی زمین است که به دنبال گسترش صفت اختلاف و جنگ میان شیعه و سنی و درگیری میان هندو و مسلمان در هندوستان می‌باشد و این ذات استکبار جهانی است که باید بدان توجه کرد.

شهریاری خاطر نشان کرد: اکنون توسط آمریکا ۳ پروژه اساسی در دنیا دنبال می‌شود، اول اسلام هراسی، که در هندوستان این مسئله را به خوبی مشاهده می‌کنید مانند ایجاد گروه داعش و قرآن سوزی، دوم پروژه شیعه هراسی است که اکنون نیز جریان دارد.

وی افزود: می‌گویند اگر حماس پیروز شده است به اتکای شیعه پیروز شده و نه به اتکای سران اهل سنت، این مسئله را تداوم راه شیعیان اعلام می‌کنند که در مقابل باید ادبیات عدالت خواهی و عدالت محور را تولید کرد و ترویج داد، لذا ادبیاتی که باید تولید شود، این است که پروژه شیعه سازی پروژه دشمن است، اگر عالم به سمت امام حسین (ع) گرویده می‌شود به دلیل عدالت خواهی و ظلم ستیزی او است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: پروژه سومی که استکبار تولید می‌کند، ایران هراسی است به مانند ضدیت با زبان فارسی؛ ایران هراسی در منطقه توسط دشمن به شدت دنبال می‌شود لذا باید مراقبت کنیم در مقابل این ادبیات دشمن بایستیم.

شهریاری ابراز داشت: هر کس در منطقه جغرافیایی خود باید ادبیات بومی خود را تولید کند و هندوستان کشوری بزرگ و با ایالت‌های مختلف است که ظرفیت بزرگی در این مسئله دارد و می‌تواند ادبیات ستیز با ظلم را ترویج و تولید کند.

وی در پایان با اشاره به اهمیت پروژه "آی محسن" و توجه جهان اسلام به این پروژه، تاکید کرد: پروژه آی محسن در مقابل پروژه‌های "ایران هراسی و اسلام هراسی " دنبال می‌شود که با حضور گروه‌های مختلف از کشورهای مختلف در ایران و بازدید از مناطق و مراکز معنوی کشور، بسیاری از شبهات برطرف می‌شود و می‌تواند در خنثی نمودن پروژه‌های دشمن کارآمد باشد و در قسمتی دیگر امکاناتی برای حمایت از ملت مظلوم غزه فراهم شده است.

کد خبر 6098309 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • حجاب نوعی مقاومت در مقابل تهاجم جهان سلطه است
  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • اگر در این مناطق زندگی می کنید از کولر گازی استفاده نکنید وگرنه ...
  • قبض‌ برق میلیونی در انتظار کولر گازی
  • الزام سامان دادن یک نظام فراگیر اسلامی برای کنار زدن نظام سلطه
  • تصمیم بزرگ دیوید بکام؛ مسی و رونالدو در یک تیم!
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال