Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:30:52 GMT

طغیان کرونا در سایه بی‌خیالی

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۸۸۰۶

طغیان کرونا در سایه بی‌خیالی

ایسنا/کردستان شهر به مدت یک هفته تعطیل شد! خبری بود که حکایت‌ها داشت از سهل‌انگاری و عدم رعایت مردمی که به خیال خود همین که واکسن کرونا به بازار آمده است، می‌توانند با خیال راحت به زندگی عادی خود بازگردند.

بحث امروز و فردا نیست! دو سالی می‌شود که از عمر کرونا در میانمان می‌گذرد و هرروز بیشتر از دیروز قربانی می‌گیرد و آدم‌ها را به سوگ عزیزانشان می‌نشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا ویروسی منحوس که منتظر کوچکترین سهل‌انگاری است تا بیش از پیش اوج بگیرد و جان انسان‌ها را به خطر بیندازد، به موج دوم و سوم و چهارم راضی نشد که شهر را در پیک پنجم فرو برد؛ آن هم در حالی که کرونا دلتا در کشور جولان و میزان مرگ و میرها را افزایش و هرروز تنی چند را راهی بیمارستان و گورستان می‌کند.

اوایل اسم کرونا که می‌آمد لرزه بر اندام انسان می‌افتاد که مبادا خود یا عزیزانمان به آن مبتلا شویم، بدون چون و چرا در قرنطینه می‌ماندیم و دستکش و ماسک و الکل نیز جزو لاینفک زندگی انسان شده بود؛ حال وقتی به خیابان و پارک‌های شهر نگاهی بیندازیم تنها چیزی که نمی‌توانیم ببینیم ماسک و دستکش و ضدعفونی‌های گاه به گاه است، فاصله اجتماعی هم مضحک‌ترین عبارت این روزها است! گویی مردم بیخیال کرونا شده‌اند؛ اما کرونا نه!

سخت بود در قرنطینه ماندن و دوری از عزیزان، اما اوایل شیوع کرونا با همه سختی‌هایی که با خود داشت در خانه ماندیم و از دور عزیزانمان را ملاقات کردیم، هنوز ممنوعیت تردد در شب‌ها هم اعمال نشده بود اما در خانه می‌ماندیم؛ حال با وجود اعمال محدودیت‌ها و تهدید به جریمه‌های سنگین همچنان ترددها تا پاسی از شب ادامه دارد.

اوایل در تالارهای عروسی بر روی همه بسته شده بود و عزاداری‌ها به صورت مجازی برپا می‌شد، اما امروز بعد از گذشت دو ماه ترس حضور از عروسی‌ها و عزاداری‌ها از بین رفته و مراسم‌ها با شکوه‌تر و پرجمعیت‌تر از قبل برگزار می‌شوند.

در حال حاضر نیز تزریق واکسن کرونا به گروه‌های سنی متفاوت بیش از پیش باعث عادی انگاری‌ها شد، در نهایت مجموع این رفتارها سبب شد که کردستان و حتی کشور در موج پنجم کرونا غرق و شهر و ادارات و اصناف مختلف را در تعطیلی محض فروبرد.

از مردم هم که در مورد رعایت پروتکل‌های بهداشتی سوال شود در این شرایط سخت اقتصادی خسته‌تر از آن هستند که بخواهند به کرونا فکر کنند و یا وقتی برای فکر کردن به کرونا ندارند.

وقتی زور نان به جان می‌چربد

جبار می‌گوید: مشکلات اقتصادی و معیشتی این روزها خطرناک‌تر از کرونا است و شرایط زندگی گاهی با آدم کاری می‌کند که برای نان بیشتر از جان بجنگد و هر خطری را به دوش بکشد.

یکی از آرایشگران سطح شهر سنندج نیز می‌گوید: دو ماهی می‌شود که تقریبا هر روزه و بلااستثنا ده دوازده عروس را در روز پذیرش می‌کنم و حرف‌های آن‌ها گواه بر این است که عروسی‌ها به قوت خود باقی هستند.

یکی از آتلیه‌های فیلمبرداری نیز می‌گوید: تقریبا هرشب ما فیلمبرداری داریم از عروسی گرفته تا تولد و این روزها حتی برای تعیین جنسیت بچه نیز ما فیلمبردار مراسم‌های باشکوه و با جمعیت بسیار زیاد هستیم.

ادامه می‌دهد: گرچه برگزاری مراسم در زمان شیوع کرونا کار درستی نیست و یا حتی به این فکر کنید که ما هم در این شرایط سخت نباید کار کنیم! اما کرونا با آمدنش خسارت زیادی را به شغل ما وارد کرد و از سوی هیچ سازمان و ارگانی حمایت نشدیم؛ به ناچار مجبور هستیم که به کار خود ادامه بدهیم.

فاطمه دختری که از همان اوایل شیوع کرونا مادر خود را از دست داده نیز می‌گوید: اگر مردم می‌دانستند مرگ عزیزان آن هم آنقدر غریبانه چقدر سخت و وحشتناک است هیچوقت حاضر نمی‌شدند سور و سات عروسی را راه‌بیندازند و یا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند.

از تعطیلی یک هفته‌ای تا محدودیت شدید ترددهای بین استانی

طبق تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونای کشور از امروز به مدت یک هفته به منظور مهار کرونا محدودیت‌های شدید تردد بین استانی و تعطیلی ادارات دولتی و خصوصی و مشاغل و اصناف اعمال خواهد شد.

همگام با سراسر کشور ادارات دولتی کردستان تا شنبە آیندە تعطیل هستند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان اعلام کرد همزمان با سراسر کشور ادارات کردستان از فردا دوشنبە تا پایان وقت اداری سی‌ام مردادماە سالجاری تعطیل است.

محمد ابراهیم زارعی معاون سیاسی و امنیتی استانداری کردستان، به مصوبات ستاد ملی کرونا جهت کنترل و پیشگیری از شیوع کرونا اشاره و اظهار کرد: ادارات و سازمانهای دولتی از دوشنبه تا پایان وقت اداری شنبه سی‌ام مردادماه ۱۴۰۰ تعطیل است و همزمان منع تردد از امروز یکشنبه بیست و چهارم مردادماه به مدت دو هفته اعمال می گردد.

وی اضافه کرد: طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا، با پشتیبانی نیروی انتظامی تردد به شهرهای قرمز  و نارنجی( ممنوعیت تردد بین استانی، پلاک های غیر بومی) از ساعت ۱۲ روز یکشنبه بە اجرا گذاشتە شده است.

زارعی با بیان اینکە صدور هرگونه مجوز تردد برای خودروهای شخصی( بە استثنای مجوز درمان) در بازە زمانی فوق الذکر ممنوع است، عنوان کرد: کلیە مجوزهای صادره قبلی تا پایان محدودیت اعلام شده ملغی می گردد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان استفاده از ظرفیت بسیج برای تامین نیروی مورد نیاز نیروی انتظامی وهمکاری وزارت راه و شهرسازی جهت کنترل بهتر مبادی ورودی و خروجی را از دیگر مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا خواند و گفت:  هم اکنون کشور درگیر یک پیک سهمگین کرونا است، لذا از تمامی شهروندان گرامی خواهشمندم نسبت بە رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی عنایت خاص داشتە باشند.

آغاز ممنوعیت تردد بین استانی در کردستان

رئیس پلیس راهور استان کردستان از آغاز طرح ممنوعیت تردد بین استانی از روز یکشنبه، ۲۴ مردادماه تا پنجم شهریورماه خبر داد.

سرهنگ برزو مرادی، اظهار کرد: با توجه به وضعیت شیوع دلتا ویروس در کشور و شدت شیوع این بیماری ممنوعیت تردد بین استانی از امروز، ۲۴ مردادماه در محورهای مواصلاتی استان آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه این طرح تا صبح روز شنبه پنجم شهریورماه ادامه خواهد داشت، افزود: در این راستا تمام مجوزهای صادر شده قبلی باطل شده و اگر کسی نیاز به سفر بین استانی ضروری دارد باید از فرمانداری های شهرستان های استان اقدام کند.

رئیس پلیس راهور استان کردستان از بسته شدن مبادی ورودی به استان همزمان با اجرای این طرح خبر داد و گفت: در راستا اجرای این طرح تمام خودروهای با پلاک‌های غیرقومی مشمول جریمه خواهند شد لذا باید رانندگان استانی نسبت به تعویض پلاک خود هرچه زودتر اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه طرح محدودیت تردد شامل سفرهای داخل استانی نمی شود، خاطرنشان کرد: در این مدت طرح ممنوعیت تردد از ساعت ۱۰ شب تاسه صبح نیز در داخل استان نیز اجرا می شود.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس کرونا دلتا محدودیت های کرونایی پیک پنجم کرونا استانی اجتماعی ممنوعیت تردد بین استانی شیوع کرونا ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۸۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • ثبت چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی در فروردین امسال
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل درباره رامین یکتاپرست ؛ کسی که یک فاحشه‌خانه را در آلمان اداره می‌کرد | یکتاپرست وابسته به سپاه بود؟
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • تشریح برنامه‌های هفته معلم/ معلم کردستانی نمونه کشوری شد
  • طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق
  • ۴۰ نفر از فرهنگیان کردستانی به دیدار مقام معظم رهبری اعزام شدند
  • معلمان نمونه کردستان معرفی شدند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ثبت بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین استانی در خوزستان