Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@09:47:36 GMT

انتقاد از ساخت هتل در کنار ارگ تاریخی شیراز

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۹۱۴۹

مدیر پایگاه تاریخی الموت گفت: متاسفانه ما امروز شاهدیم آسیب‌های زیادی به بنا‌ها و بافت‌های تاریخی کشورمان در مناطق مختلف وارد می‌شود. مثلا در شهری مثل شیراز هتلی را در کنار ارگ تاریخی این شهر ساخته اند که من واقعا نمی‌توانم این مساله را هضم کنم که با کدام عقلانیت و تدبیری چنین اتفاقی رخ داده است. حمیده چوبک دانشیار پیشین پژوهشگاه میراث فرهنگی و مدیر پایگاه تاریخی الموت درخصوص ضرورت به کارگیری بنا‌های قدیمی برای کاربری‌های جدید به میزان گفت: نباید سرمایه‌هایی که از گذشته برای ما باقی مانده است را به راحتی به هدر بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که برای ساختن هر یک متر از یک بنای جدید هزینه‌های هنگفتی اتفاق می‌افتد بنا‌های قدیمی که از گذشته به یادگار مانده اند قابل استفاده هستند و بازسازی و بهره‌مند شدن از این بنا‌های متروک شده که خود در حکم سرمایه‌هایی ارزشمند هستند عقلانی‌ترین اقدامی است که می‌تواند رخ دهد.   وی ادامه داد: چنین تدبیری درباره بنا‌های قدیمی در کنار اینکه به صرفه خواهد بود از نظر زیبایی و ارزش‌های معماری و نیز از نظر روحی و روانی برای بافت‌های شهری حاوی و حامل آرامش خواهد بود. اگر قوانین و مقررات مربوط به حفاظت از بنا‌های تاریخی به درستی به اجرا در بیاید و ضوابط مربوط به این موضوع به نحو مطلوب مراعات شود بسیار مفید خواهد بود. تحقق این اتفاق برای بافت‌ها و محیط‌های شهری و نیز برای روحیه انسانی جامعه ارزش افزوده‌ای در بر خواهد داشت.   بیشتر بخوانید: ادعا‌ها درباره آسیب‌دیدگی کاخ گلستان صحت ندارد
مدیر پایگاه تاریخی الموت در پاسخ به اینکه بهره برداری از بنا‌های تاریخی باید چه تناسب یا تلازمی با سبک‌های جدید معماری پیدا بکند گفت: از این جنبه هر محیطی واجد شرایط مخصوص به خود خواهد بود. در شهر‌های اروپایی وقتی گونه خاصی از بافت شهری شکل گرفته باشد هیچگاه بافت جدیدی که نامتناسب با آن گونه بافت برجای مانده از گذشته باشد ساخته نمی‌شود که این بافت جدید حالت تحمیلی پیدا بکند یا باعث ناهماهنگی و عدم تناسب در بافت شهری بشود. این نکته‌ها در منشور‌های جهانی مطرح شده که چگونه می‌توان عناصر جدیدی را به مجموعه‌های معماری گذشته اضافه کرد و چه ضوابطی را از نظر زیبایی شناختی، تناسب و هماهنگی باید رعایت کرد. برای همه این موارد تعریف‌های مشخصی ارائه شده است.   چوبک خاطرنشان کرد: من بر این اعتقادم که حتما باید این ضوابط رعایت بشود. البته رشد شهر‌ها و ساخته شدن خانه‌ها و ساختمان‌های جدید یک اتفاق اجتناب ناپذیر است. اما در صورتی که همه ضوابط مربوط به این کار رعایت بشود و هماهنگی‌های مربوط به نمای ساختمان‌ها و مسائل کارکردی مورد توجه قرار بگیرد بنا‌های تاریخی و قدیمی تحت الشعاع قرار نمی‌گیرد و بافت‌های تاریخی مخدوش نخواهد شد. متاسفانه ما امروز شاهدیم آسیب‌های زیادی به بنا‌ها و بافت‌های تاریخی کشورمان در مناطق مختلف وارد می‌شود. مثلا در شهری مثل شیراز هتلی را در کنار ارگ تاریخی این شهر ساخته اند که من واقعا نمی‌توانم این مساله را هضم کنم که با کدام عقلانیت و تدبیری چنین اتفاقی رخ داده است. اگر این وضعیتی که در کشورمان داریم را با دیگر کشور‌های جهان مقایسه کنیم می‌بینیم در هیچ جای دنیا اجازه نمی‌دهند منظر و چشم انداز بافت‌های قدیمی و بنا‌های تاریخی در اثر ساخت و ساز‌های جدید مخدوش بشود. چون در همه جای دنیا برای انجام ساخت و ساز‌های جدید ضوابط خاصی وجود دارد و نسبت به رعایت آن اهتمام لازم وجود دارد.   انتهای پیام/ برچسب ها: حمیده چوبک بافت های تاریخی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بافت های تاریخی بافت های تاریخی بنا های تاریخی بافت ها بنا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۹۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 

محمد آئینی اجرای طرح کلید به کلید را اولویت ویژه شرکت بازآفرینی شهری ایران دانست و گفت: استان‌های قزوین، قم، زنجان و هرمزگان پیشرو در اجرای این طرح هستند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزای دانشجو، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بر اجرای طرح کلید به کلید تأکید کرد و گفت: اجرای طرح کلید به کلید، اولویت ویژه شرکت بازآفرینی شهری ایران در سال جاری به شمار می‌رود و باید از این فرصت طلایی جهت گره‌گشایی از بافت‌های فرسوده استفاده کنیم.

آیینی گفت: طرح کلید به کلید فرصت طلایی برای سرعت بخشی به بازآفرینی محلات شهری و بهبود کیفیت محیط زندگی شهری در محلات هدف بازآفرینی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر این که طرح کلید به کلید فرصت مناسبی برای بازآفرینی شهری به شمار می‌رود، افزود: این طرح علاوه بر این که یک قانون و لازم‌الاجراست در برنامه هفتم توسعه نیز پیش‌بینی شده است، بنابراین اجرایی شدن این طرح باید با جدیت پیگیری شود و از مزایای آن به نحو مطلوب بهره‌مند شد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به این که این طرح فرصت خوبی برای شهرداری‌ها نیز به شمار می‌رود، تصریح کرد: شهرداری‌ها می‌توانند با هوشمندی تعامل خوبی با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها برقرار کرده و پروژه‌های مشترک تعریف کنند و از این فرصت برای گره گشایی و نفوذپذیر کردن بافت‌های ناکارآمد استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه بازآفرینی شهری منجر به ایجاد ارزش افزوده در محلات می‌شود، عنوان کرد: از پروژه‌های مرتبط با طرح کلید به کلید استقبال می‌کنیم و از استان‌ها نیز می‌خواهم که این طرح را در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده و با جدیت بیشتری پیگیر این مهم باشند. تعیین محدوده‌ها و زمین‌های مناسب و نیز شناسایی محلات دارای اولویت، گام اول اجرای طرح مذکور به شمار می‌رود که باید با همکاری ادارات کل راه و شهرسازی و نیز شهرداری‌ها صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه برای تامین زمین از تمام ظرفیت‌های وزارت راه و شهرسازی می‌توان استفاده کرد، گفت: در شهر‌هایی که املاک و اراضی مناسب وجود ندارد می‌توان با استفاده از ظرفیت نهضت ملی مسکن و الحاق زمین به شهر مشکل کمبود زمین را برطرف کرد.

لازم به یادآوری است؛ طرح کلید به کلید در واقع بند «ث» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ است که بر اساس آن جهت تشویق ساکنان بافت فرسوده به مشارکت در نوسازی محله‌های فرسوده و حاشیه‌ای، وزارت راه و شهرسازی مجاز است در فرایند کلید به کلید واحد‌های بافت فرسوده و حاشیه‌ای با واحد‌های نوساز یا اراضی تحت مالکیت خود تا سقف ۴۰ درصد تخفیف در قیمت کارشناسی واحد‌های نوساز یا اراضی مذکور اعمال کند.

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر