Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@11:43:13 GMT

بانک نقوش صنايع‌دستي تدوين مي‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۱۴۹۶

خبرگزاری آریا- مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تدوین بانک نقوش صنایع‌دستی در این معاونت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ویدا توحدی تصریح کرد: «با توجه به گستردگی و تنوع نقوش سنتی به‌کار رفته در صنایع‌دستی ایران، وجود یک منبع جامع بسیار ضروری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: «از آنجا که تا کنون مطالعه‌ای جامع و فراگیر در خصوص نقوش سنتی ایران از سوی معاونت صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی این وزارتخانه انجام نشده بود، تلاش برای تدوین چنین منبعی از سوی این نهاد ذی‌ربط اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد.»
وی اضافه کرد: «هدف از اجرا و تدوین این طرح به صورت متمرکز این است که مرجع مورد اطمینانی برای استفاده هنرمندان، محققان و دانشگاه‌های مربوطه ایجاد شود. هم چنین از منظری دیگر، ضرورت انجام این مطالعه به حفظ و ثبت این نقوش مرتبط می‌شود، چرا که بهترین راه برای حفظ و ماندگاری نقوش و اطلاعات مرتبط با آن همین است.»
توحدی اضافه کرد: «آشنایی بیشتر صنعتگران هر استان با نقوش اصیل آن منطقه، شناخت و آگاهی بیشتر صنعتگران و هنرمندان نسبت به مفاهیم و معانی نقوش، استفاده درست و به جای این نقوش بر روی آثار صنایع‌دستی و ترغیب و تشویق صنعتگران برای استفاده از نقوش محلی و بومی در هر منطقه را به دنبال خواهد داشت و لحاظ کردن تمام این موارد در تولید یک محصول اصیل و با کیفیت از سوی صنعتگران، مطمئناً شاخص‌سازی صنایع‌دستی ایران را در عرصه بین‌المللی به دنبال خواهد داشت.»
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، یادآور شد: «به همین منظور در این پروژه تلاش می‌شود تا با توجه به محور قرار دادن نقوش صنایع‌دستی ایران، در گام نخست، نقوش موجود در این آثار گردآوری و ثبت شود.»
وی افزود: «18 استان تا کنون اقدام به ارسال نقوش رشته‌های بومی اعلام شده خود کرده‌اند و بقیه استان‌ها نیز در حال شناسایی و بررسی و ارسال هستند و ان‌شاء‌الله به زودی این بانک مورد بهره‌برداری همه علاقه‌مندان و صنعتگران و... قرار خواهد گرفت و از طریق سایت رسمی وزارتخانه برای تمام این اقشار قابل دسترسی خواهد بود.»
توحدی اضافه کرد: «به‌منظور تحقق اهداف و سازمان‌دهی امکانات و اجرای صحیح دستورالعمل طرح، کمیته‌های استانی و ستادی با ترکیب و شرح وظایف مشخص تشکیل شده و دستورالعمل مربوطه در 30 شهریور 99 به‌منظور اجرای فاز یک این برنامه به تمام استان‌های کشور ابلاغ شده و در دستور کار قرار گرفته است.»
وی افزود: «در همین راستا استان‌ها یک تا دو رشته از صنایع‌دستی بومی استان را انتخاب کرده و به اداره‌کل آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اعلام می‌کنند، تا این پروژه به صورت یک برنامه بلندمدت، تدوین و اجرایی شود.»
توحدی خاطرنشان کرد: «تمام استان‌های کشور موظف شده‌اند اطلاعات مربوط به فاز یک برنامه را به مدت 6 تا 8 ماه جمع‌آوری کرده و به اداره‌کل آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی ارسال کنند. مراحل بعدی این طرح به همین ترتیب در سال‌های آینده از سوی استان‌ها اجرا می‌شود. در گام بعدی در شش ماه دوم سال 1400 مرحله دوم این برنامه با اعلام رشته‌های مورد هدف استان‌ها اجرا خواهد شد.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: صنایع دستی تدوین گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۱۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کارهای متعددی انجام شده است.

وی افزود: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند نیاز به شرکت در فراخوان های جذب هیات علمی ندارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه ها معرفی می شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته یک هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه های برتر کنکور بورسیه شدند.

زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیادها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها استخدام می شوند.

وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است . با اتاق بازرگانی هم نشست هایی برگزار کردیم و تلاش می کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.

زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می کنیم دانشگاه فنی و حرفه ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن ها تربیت بکند.

وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می دهد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

برخورد سریع با تخلفات کنکوری

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امسال با چند مورد از تخلفات کنکور بلافاصله برخورد شد و این تخلفات به هیات های نظارت و مرتبط خودشان معرفی شدند.

زلفی‌گل اظهار کرد: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد و بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در هر سال باید ۲ بار کنکور برگزار شود.

این باعث شده که اضطراب داوطلبان کاهش پیدا کند.

او گفت: در یک منطقه که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد و مردم و خانواده ها نگران نباشند.

روز پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور پنج زیر نظام علوم انسانی، تجربی، ریاضی، زبان و هنر بودیم.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد