Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-04@21:34:40 GMT

تصویر نهان افغانستان

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۱۶۵۲

وقوع بحران‌های امنیتی پایدار در افغانستان و سقوط ولایات و مناطق مختلف این کشور همسایه، قطعا خبر خوبی برای منطقه نیست. در قاموس سیاست خارجی آمریکا و فارغ از این‌که چه کسی در رأس معادلات سیاسی و اجرایی واشنگتن حضور داشته باشد، «افغانستان بحران زده» یکی از قطعات «جهان اسلام دفرمه شده» محسوب می شود. بی دلیل نیست که «ایجاد بحران‌های مزمن در افغانستان»

 به مخرج مشترک راهبردی و نقطه اتصال دولت‌های بوش پسر، اوباما، ترامپ و بایدن تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویری که امروز در افغانستان مشاهده می کنیم دل هر انسان آزاده ای را می آزارد .در رسانه های غربی همگان از دوگانه « طالبان-دولت افغانستان»سخن می گویند و بس! گویا این بحران «پیش زمینه»یا « نقطه آغاز» دیگری نداشته و آنچه امروز در افغانستان رخ می دهد، در بستر زمانی روزها و هفته های اخیر باید تجزیه و تحلیل شود.

تصویر نهان افغانستان، از تصویر آشکار آن به مراتب دردناک تر است.این تصویر آشفته و تاریک محصول ۲۰ سال اشغالگری آمریکایی‌ها و اعضای ناتو در افغانستان است. «صلح در افغانستان»خط قرمز بایدن است، چنانچه در دولت ترامپ نیز خط قرمز بود. با این حال دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا هر دو اصرار دارند با کلید واژه« صلح افغانستان»تا می توانند بازی کنند.  طی ماه‌های  اخیر مقامات آمریکایی سرمایه‌گذاری ویژه‌ای‌بر روی مذاکرات طالبان و دولت افغانستان صورت داده‌اند.اکنون بایدن و همراهانش از جمله آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی وی معتقدند  انعقاد یک توافق حداقلی با اسم صلح میان طرفین می‌تواند به برگ برنده‌ای برای کاخ سفید  تبدیل شود! بسی مضحکانه است که«مصدر تولید ترور و خشونت در افغانستان» اکنون ژست «حامی مذاکرات صلح» در این کشور را به خود بگیرد. ترامپ ، اوباما و بوش پسر، هر سه در طول مدت حضور خود در کاخ سفید، میلیون‌ها مرد، زن و کودک افغان را به خاک و خون کشیده و حتی  از سال  ۲۰۱۳ تاکنون، عده‌ای از بازماندگان داعش و گروه‌های تروریستی- تکفیری را به مناطق مرزی و قبایلی افغانستان و پاکستان سوق داده‌اند!

بهتر است هر چه سریع تر «روی نهان بحران افغانستان» در مقابل دیده افکار عمومی دنیا قرار گیرد. بهتر است مقامات آمریکایی پاسخ دهند که اگر واقعا در صدد ایجاد صلح و ثبات در این کشور جنگ زده آسیایی و مسلمان هستند، چرا از سال ۲۰۱۸ میلادی و پس از در هم شکستن خلافت خودخوانده تروریست‌های تکفیری در عراق و سوریه زمینه انتقال هزاران تن از اعضای داعش را به افغانستان و مناطق قبایلی و مرزی فراهم ساختند! ناآرامی های امروز افغانستان را نباید به صحنه طناب کشی طالبان و دولت اشرف غنی تشبیه کرد. بهتر است کمی به جای «طرف‌های دعوا» بر روی«موضوع دعوا»متمرکز شد. موضوع دعوا در اتاق‌های فکر آمریکا، «چگونگی ایجاد صلح واقعی در افغانستان» نیست، بلکه « چگونگی هدایت  افغانستان بحران زده در ذیل واژه صلح»است. بدون شک دیری نخواهد پایید که  از این بازی وقیحانه واشنگتن و شرکای آن در ناتو پرده برداشته شود….

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: افغانستان سرمایه مشاور امنیت ملی واشنگتن وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۱۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح

گروهی متشکل از ۵۰ قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا از دولت وی خواستند تا از همه ابزارهای موجود برای منصرف کردن تل‌آویو از آغاز عملیات تهاجمی در رفح استفاده کند.

به گزارش ایسنا، در این نامه آمده است: ما با فوریت می‌گوییم تهاجم اسرائیل به رفح در روزهای آینده کاملا غیرقابل قبول است. ما از شما می‌خواهیم با استناد به قوانین و سیاست‌های موجود، فوراً از ارائه برخی کمک‌های نظامی تهاجمی به دولت اسرائیل، از جمله کمک‌هایی که از قبل تایید شده است، خودداری کنید تا از حمله تمام‌عیار به رفح جلوگیری شود.

به گزارش اسپوتنیک، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بارها از جمله در روز سه شنبه تاکید کرده که ارتش این رژیم برای جنگ با سازمان فلسطینی حماس با یا بدون توافق بر سر اسرا وارد رفح خواهد شد.

نتانیاهو گفته: «اسرائیل چاره دیگری جز ورود به رفح ندارد.» در نامه قانون‌گذاران آمریکایی به دولت بایدن آمده است که «دولت اسرائیل طرحی معتبر و قابل اجرا برای محافظت از غیرنظامیان در جریان عملیات احتمالی در رفح، آنگونه که دولت بایدن درخواست کرده است، ارائه نکرده است.»

در این نامه آمده است که حمله به رفح خطر بازگرداندن منطقه به آستانه یک درگیری گسترده‌تر را دارد.

در اوایل این هفته، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که عملیات در رفح یک «تشدید غیرقابل تحمل» خواهد بود که هزاران غیرنظامی را کشته و صدها هزار نفر دیگر را مجبور به فرار خواهد کرد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از تل‌آویو خواسته که حمله‌ای به رفح انجام ندهد.

رسانه‌های اسرائیلی روز پنجشنبه گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به تل‌آویو پیام داده که حمله به رفح می‌تواند مانع از تلاش‌ها برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • مجامع بین‌المللی برای توقف سرکوب دانشجویان آمریکایی ورود کنند
  • ویدیو/ تحلیلگر عرب: بیداری جوانان آمریکایی شوک بزرگی برای دولت واشنگتن بود
  • واکنش کنعانی به زدن برچسب «یهودستیزی» به دانشجویان معترض آمریکایی
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • بیش از ۲۰۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا دستگیر شدند
  • بازخوانی یک جنایت
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • چرا تمدن‌ها با گذشت زمان شکننده‌تر می‌شوند؟ (+عکس)