Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@21:59:07 GMT

انتشار کتاب «خمسه‌نگاری»

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۲۴۹۰

انتشار کتاب «خمسه‌نگاری»

 

به گزارش خبرگزاری فارس، مجموعه مقالات همایش خمسه‌نگاری؛ بازنمود خمسه نظامی در هنر، به کوشش منیژه گنگرانی، توسط انتشارات فرهنگستان هنر منتشر شد.

خمسه نظامی یکی از اسطوره‌متن‌های بزرگ فرهنگ و ادبیات ایرانی و بلکه جهانی است. وجوه مختلف این منظومه باعث شد که به فاصله اندکی پس از سرایش به‌عنوان پیش‌متن و الگویی برای آفرینش‌های ادبی و هنری قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس همین جایگاه ویژه و سترگ این اثر ماندگار، فرهنگستان هنر همایش ملی خمسه‌نگاری را با هدف احیا و گسترش هویت زیبایی‌شناسانه ایرانی‌اسلامی، در خردادماه ۱۳۹۹، برگزار کرد و به تبیین ویژگی‌های هنری خمسه نظامی و نقش تأثیرگذار آن در حوزه‌های گوناگون هنرهای دیداری، موسیقایی، نمایشی و دیگر هنرها پرداخت.

با تایید شورای علمی همایش، ۲۶ مقاله از مجموعه مقالات این همایش برای چاپ برگزیده شد که در این مقالات از زوایای مختلف به نسخه‌پژوهی، سبک‌شناسی، تصویرشناسی، روابط بینامتنی هنر و ادبیات و بازنمود تصویری خمسه نظامی توجه و پرداخته شده است.

در مقدمه این مجموعه مقالات به قلم بهمن نامورمطلق، رئیس فرهنگستان هنر آمده است:

فرهنگ ایرانی‌اسلامی از اسطوره‌متن‌های بزرگی چون شاهنامه فردوسی، خمسه نظامی، منطق‌الطیر و... برخوردار است؛ متونی که از مرزهای زبانی و فرهنگی یک ملت فراتر رفته و با تحت تأثیر قراردادن آثار دیگر و خلق متن‌های جدیدْ جهان متنی نوینی را شکل داده‌اند. از میان این اسطوره‌متن‌ها، باید از خمسه حکیم نظامی یاد کرد که جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و ادبیات ایرانی و بلکه جهانی به خود اختصاص داده است. منظومه‌های ارزنده این شاعر شامل «مخزن‌الاسرار»، «خسرو و شیرین»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر» و «اسکندرنامه»، سرشار از مضامین دینی، حکمی، تعلیمی و تغزلی است و تصاویری ناب و خیال‌انگیز را بازمی‌تابانند. وجوه مختلف این منظومه‌ها باعث شد که به فاصله اندکی پس از سرایش‌، به‌عنوان پیش‌متن و الگویی برای دیگر آفرینندگان متون قرار گیرد؛ چنان‌که با اقتباس و استقبال و نظیره‌سازی از آنها، متون و پیش‌متن‌های بسیاری از گذشته تا کنون متأثر از این شاهکار خلق شده است. این ارتباط بینامتنی منحصر به روابط نظام کلامی نشد و روایت‌های خمسه از بستر نظام نشانه‌ای نخستین خود خارج شد و در دیگر حوزه‌های نشانه‌ای دیداری، شنیداری، چندرسانه‌ای و... مجال بروز پیدا کرد و متکثر گردید؛ چنان‌که امروزه می‌توان به هزاران اثر هنری و بینانشانه‌ای اشاره کرد که در طی زمان ملهم از این اسطوره‌متن بزرگ آفریده شده است.

کتاب مجموعه مقالات همایش خمسه‌نگاری؛ بازنمود خمسه نظامی در هنر را مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) در ۷۳۰ صفحه مصور و به قیمت ۱۷۰هزار تومان، در سال ۱۴۰۰، منتشر کرده است.

علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به نشانی خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه طالقانی، شماره ۱۵۵۰، کتاب‌فروشی فرهنگستان هنر، مراجعه کنند و یا کتاب را از طریق نشانی اینترنتی https://matnpub.ir به‌صورت برخط سفارش دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب هنر خمسه نظامی خمسه نگاری فرهنگستان هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۲۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 

شب گذشته دو روز بعد از ابلاغ نظر شورای صدور مجوز ساترا در خصوص ممنوعیت پخش «حشاشین» از سکوهای نمایش خانگی ایران، فیلیمو هم این سریال ضد ایرانی را از روی خروجی خود حذف کرد.

به گزارش مشرق، سامان مراد حسینی سخنگوی مجمع رصتا درباره ممنوعیت نمایش سریال «حشاشین» در ایران توضیح داد: اعلام ممنوعیت نمایش سریال «حشاشین» در ایران توسط ساترا صرفاً از این باب نبود که بخواهیم از مشاهده این اثر توسط مخاطبان ایرانی جلوگیری کنیم بلکه از این جهت هم موضوعیت داشت که در مقابل تولید و انتشار اثری که چهره نادرستی از ایرانی ها نمایش میدهد موضع گیری رسمی کنیم و نشان دهیم که درهای شبکه نمایش خانگی ایران به روی اثر ضد ایرانی باز نیست.

مرادحسینی درباره این موضوع افزود: اگر ساترا راجع به این اثر موضع گیری رسمی نمی‌کرد قطعا سایر بخش‌های حاکمیت نمی‌توانستند اقدامات بعدی را در حوزه دیپلماسی فرهنگی مرتبط با این سریال طراحی و پیگیری کنند.

وی افزود: نکته دیگر در خصوص ممنوعیت انتشار سریال «حشاشین» در ایران این است که در این موضوع خاص شاهد همگرایی نخبگان کشور و دستگاه حاکمیتی ساترا بودیم و این موضوع بیانگر اتحاد ایران در مقابل تولید و انتشار یک سریال خصمانه و ضد ایرانی است.

به گزارش ایسنا، سریال «حشاشین» اخیرا به دلیل آنچه «تحریف تاریخ اسلام» و «ساخت مغرضانه سیاسی» خوانده شده، در پلتفرم‌های کشورمان مجوز انتشار ندارد.

سریال «حشاشین» روایتی درباره حیات و حوادث مرتبط با حسن صباح، بنیان‌گذار دولت اسماعیلیه است.

این سریال توسط عبدالرحیم کمال نوشته شده و توسط پیتر میمی کارگردانی شده است. فیلمبرداری آن دو سال به طول انجامید. قرار بود در ماه رمضان سال گذشته پخش شود و به دلیل فیلمبرداری صحنه‌هایی از سریال در مالتا و قزاقستان، نمایش آن تا امسال به تعویق افتاد.

بر همین اساس در پی منتشر نشدن این سریال از پلتفرم‌های داخلی، مهدی سیفی، مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا تاکید کرد که سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است و بنابراین طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • بدرود آقای پل استر
  • پایان همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر در گرگان
  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • فراخوان ارسال مقالات به همایش بین المللی «۷۵ سال اشغالگری در فلسطین»
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکو‌های ایرانی
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 
  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری