Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال ورود طالبان به پایتخت افغانستان و گرفتن کنترل مابقی شهرهای این کشور، جمعی از جمهوریخواهان از جمله "میچ مک‌کانل" رهبر اقلیت جمهوریخواه سنای آمریکا از "خروج با سمبل‌کاری" جو بایدن از افغانستان انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل، میچ مک کانل در بیانیه‌ای گفت: خروج سمبل شده دولت بایدن از افغانستان، شامل تخلیه سراسیمه آمریکایی‌ها و افغان‌های در معرض خطر از کابل، یک ناکامی شرم آور برای رهبری آمریکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شماری از قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا تقصیر وخامت اوضاع در افغانستان را به گردن جو بایدن انداخته‌اند که آوریل برنامه خروج نظامیان از این کشور را طبق توافقی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا با طالبان عقد کرده بود، اعلام کرد.

در جریان جلسه روز یکشنبه، قانونگذاران جمهوریخواه کنگره از بایدن به تندی انتقاد کردند. استیو اسکالیس، هماهنگ کننده اقلیت جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا تصاویری از پرواز بالگردهای چینوک بر فراز کابل برای تخلیه کارکنان سفارت این کشور از کابل را با خروج آمریکا از ویتنام مقایسه کرد و این تحولات را "لحظه سایگون رئیس جمهور بایدن" خواند.

اسکالیس به سی.بی.اس گفت: وقتی می‌بینید سفارت ایالات متحده در حال تخلیه است، وضعیت بسیار وخیمی وجود دارد. در واقع شما چند روز پیش رئیس جمهور بایدن را داشتید که میگفت این را نمی‌بینید که هلیکوپترها مانند سایگون (پایتخت ویتنام) سفارت را تخلیه می‌کنند، اما اکنون ما با این وضعیت رو به رو هستیم.

مایکل مک کال، از اعضای ارشد جمهوریخواه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان هم گفت، بایدن بابت این ماموریت خروج "دستانش به خون آغشته خواهد شد." مایکل مک کال به سی.ان.ان گفت: آنها قدرت طالبان را کامل دست کم گرفتند.

میچ مک کانل هم در حمله روز یکشنبه خود به بایدن کوتاهی نکرد و نوشت که رئیس جمهور مسئول "فروپاشی عظیم" کابل است. این جمهوریخواه آمریکایی گفت: مشارکت دو دهه‌ای آمریکا در افغانستان مولفان زیادی داشته است. بنابراین اشتباهات راهبردی در طول این مسیر رخ داده است. وقتی رهبرانی از هر دو حزب تهدید می‌کردند که سیاست را بر واقعیت در عرصه میدانی و اصلی ترجیح می‌دهند، هرگز از ابراز صریح عقاید خود دریغ نکرده‌ام. اما با فروپاشی عظیمی که کارشناسان ما پیش بینی می‌کردند امروز در کابل رخ خواهد داد، مسئولیت آن مستقیما بر دوش فرمانده کل قوای کنونی ماست.

مک کانل گفت، در حالی که آمریکا "هنوز این قابلیت را دارد که اثرات آن را تعدیل کند، یک حضور میدانی برای رسیدن به این هدف لازم است."

او در پیامی تاکید کرد: لازم نبود اینطور اتفاق بیفتد. ایالات متحده این ظرفیت را داشت که از این فاجعه جلوگیری کند. ما هنوز این ظرفیت را داریم که آثار آن را کاهش دهیم، اما بدون حضور میدانی یا حضور شرکای محلی، دفاع از سرزمین مادری در برابر القاعده در حال ظهور بسیار دشوارتر خواهد بود. احتمال بازگشت القاعده و طراحی حملاتی از افغانستان رو به رشد است. همه آمدن آن را می‌بینند غیر از همین رئیس جمهوری که چند هفته پیش علنا و قاطعانه این تهدیدات را رد کرد. پیامدهای استراتژیک، بشردوستانه و اخلاقی این زخم خودکرده به کشور ما صدمه می‌زند و ما را از چالش‌های دیگر در سالهای آینده منحرف می‌کند.

دیگر قانونگذاران جمهوریخواه هم تقصیر وخامت اوضاع در افغانستان را به گردن بایدن و دولت ترامپ انداختند. لیز چنی در بیانیه‌ای گفت که "فاجعه ترامپ - بایدن در افغانستان با مذاکره دولت ترامپ با تروریست‌ها و وانمود کردن آنها برای شریک شدن در صلح آغاز شد و با تسلیم شدن آمریکا به پایان می‌رسد زیرا بایدن کشور را به دشمنان تروریست ما واگذار می‌کند."

سناتور بن ساس جمهوریخواه، "دکترین ضعیف ترامپ-بایدن" را مورد انتقاد قرار داد که به گفته او با سیاست‌های خارجی این دو دولت شکل گرفت و "عامدانه تصمیم گرفته شد تا در این درگیری در افغانستان شکست بخوریم."

همچنین مایک پامپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا یکشنبه به فاکس نیوز گفت با وجود اینکه دولت ترامپ برای مذاکره با طالبان درباره خروج خود تلاش میکرد اما "هرگز به طالبان اعتماد نداشت."

به طور کلی قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا معتقدند که بایدن مقصر وضعیت به وجود آمده است چون برنامه خروج در نهایت زیر نظر او اجرایی شد. اسکالیس، هماهنگ کننده اقلیت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا گفت که تسلط طالبان "پیام نگران کننده‌ای را به متحدان ما در سراسر جهان ارسال می‌کند."

همچنین کوین مک کارتی، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان در تماسی با اعضای کنگره با حضور وزیر خارجه و وزیر دفاع آمریکا این وضعیت خروج را "مایه ننگ" خواند. مک کارتی گفت: من خشمگین هستم و میخواهم بدانم اشرف غنی کجاست. دولت بایدن هیچ طرح مشخصی در زمانی که برنامه خروج نظامیان آمریکایی را اعلام کرد، نداشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان قانونگذاران جمهوریخواه مجلس نمایندگان مک کانل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۲۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست

وزارت خارجه صنعا با تاکید بر اینکه آمریکا مانع توقف کشتار علیه نوار غزه می‌شود تاکید کردهدف عملیات‌های یمن فشار برای پایان دادن به تجاوزات دشمن ضد غزه بوده و سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط دولت این کشور دروغ بودن شعارهای دموکراسی آمریکا را ثابت کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه دولت نجات ملی یمن با صدور بیانیه‌ای درباره تحولات اخیر و تحرکات متجاوزانه آمریکا و متحدانش در منطقه اعلام کرد که ایالات متحده مانع اصلی صلح در یمن (اشاره به بحران جنگ یمن) بوده و همچنین از توقف کشتار و جنایت در نوار غزه جلوگیری می‌کند.

وزارت خارجه صنعا تاکید کرد که عملیات‌های یمن با اهداف انسانی انجام می‌شود و هدف آن فشار آوردن برای توقف تجاوزات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و رفع محاصره این منطقه است. این یک خواسته بشردوستانه بوده و باید به آن پاسخ داده شود.

وزارت خارجه صنعا در ادامه کرد که حل و فصل بحران یمن ربطی به آنچه که در دریای سرخ می‌گذرد ندارد و به سازمان ملل تاکید شد که نقشه‌ای (نقشه صلح) که با طرف سعودی به دست آمده ربطی به حوادث غزه ندارد و آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها نباید هیچگونه دخالتی در آن داشته باشند.

این وزارتخانه تاکید کرد که صحبت های «تیم لیندرکینگ» فرستاده آمریکا در یمن موید این است که آمریکا مانع برقراری صلح در یمن و جلوگیری از توقف کشتار جنایتکارانه در غزه و رفع محاصره این منطقه می‌شود.

واکنش انصارالله به سرکوب معترضان حامی غزه در آمریکادرخواست انصارالله برای اقدام جهانی در برابر جنایات اسرائیل

در ادامه این بیانیه آمده است که آمریکا در برابر اراده همه ملت‌های جهان از جمله ملت خودش ایستاده ؛ ملتی که مخالفت خود را با مشارکت دولت جو بایدن در جنایات شنیع صهیونیست‌ها علیه مردم غزه اعلام کردند.

وزارت خارجه دولت نجات ملی یمن در ادامه به خیزش دانشجویی عظیم در آمریکا علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی و همبستگی مردم و دانشجویان آمریکایی با مردم فلسطین در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که دولت آمریکا به جای پاسخگویی به این مطالبات جهانی به سرکوب وحشیانه دانشجویان خود متوسل شده و همین امر بار دیگر دروغ بودن شعارهای آمریکا درباره دموکراسی را آشکار کرد.

پیش از این هم دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز شهروندان آمریکایی طرفدار غزه در دانشگاه‌های این کشور توسط مقامات آمریکایی را محکوم و از مواضع اخلاقی معترضان آمریکایی که نشانگر افزایش آگاهی اجتماعی آن‌ها است، تشکر و قدردانی کرد.

دفتر سیاسی انصارالله یمن اعلام کرد که سرکوب بدون دلیل معترضان، دروغ بودن ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر دفاع از آزادی، حمایت از حقوق بشر و گسترش دموکراسی را آشکار می کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • «سندرم ویتنام» در غزه تکرار می‌شود؟
  • روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • فیلم| دانشجویان آمریکایی در کدام دانشگاه‌ها تحصن کردند؟ -۲
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است