Web Analytics Made Easy - Statcounter

با شیوع کرونا در بهمن ماه ۱۳۹۸ گلستان همانند بسیاری از استان های کشور با کمبود تجهیزات مرتبط با درمان این ویروس مواجه بود اما به دلیل شیب کند ابتلا در کنار همراهی خیران، بسیاری از نیازها در زمانی کوتاه برطرف شده و روند درمان بیماران کرونایی به صورت عادی جریان گرفت.

تعداد مبتلایان و افراد بستری به این ویروس در پیک اول و دوم به حدی بود که اقلام و تجهیزات درمانی مورد نیاز این افراد کفاف تعداد بیماران را نمی داد اما به مروز زمان با تهیه و واگذاری اقلامی مانند ۱۰ دستگاه ونتیلاتور، دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن و اکسیژن ساز و تانک های نگهداری اکسیژن، کمبود تجهیزات مراکز درمانی گلستان کمرنگ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در موج سوم ابتلا به کرونا نیز با تقویت اقدامات پیشگیرانه هر چند تعداد بستری ها افزایش یافت اما رعایت بیشتر شیوه‌نامه‌ها در کنار تلاش کادر درمان و در اختیار داشتن تجهیزات مورد نیاز، گذر از این روزهای سخت را اندکی آسان کرد.

هنگامی که گلستان وارد پیک چهارم شد آمار مبتلایان و بستری شدگان به مرز هزار بیمار رسید و بار دیگر تجهیزات سخت افزاری بیمارستان ها توان خدمت به بیماران را از دست داد که این رویه تا ابتدای پیک پنجم ادامه داشت .

این روزها گلستان در موج پنجم شیوع کرونا به قله تعداد بستری شدگان در بیمارستان ها و مراکز درمانی و مبتلایان سرپایی رسیده و مواجهه بیشتر کادر درمان با سویه دلتا، تعداد پزشکان و پرستاران مبتلا به کرونا را با افزایش بیشتر مواجه کرده است.

شدت خطر سویه دلتای کرونا به حدی است که حتی تزریق واکسن کرونا موجب ایمنی کامل پزشکان و پرستاران از ابتلای دوباره نشد و در پیک پنجم حدود ۲۰۰ درمانگر گلستان با وجود انجام واکسیناسیون برای درمان کرونای خود در بیمارستان بستری بوده و یا به قرنطینه خانگی رفتند.

با وجود آنکه سخت‌افزار و اقلام پزشکی مراکز درمانی گلستان نسبت به سال ۹۸ چند برابر شده اما این تجهیزات به گفته مسوولان استان همچنان پایین تر از حد استاندارد است و تن خسته درمانگران توان گذر از پیک های بعدی این ویروس را ندارد.

سهیل احمدی یکی از پرستاران گلستانی که در ۱۸ ماه گذشته ۲ بار به کرونا مبتلا شده به ایرنا گفت: با وجود رعایت حداکثری شیوه نامه ها، حجم آلودگی مراکز درمانی به حدی است که اکثر پرستاران حداقل یک بار به این ویروس مبتلا شدند.

وی بیان کرد: بسیاری از درمانگران از نظر روحی و جسمی توان مقابله با این بیماری را ندارند و طولانی شدن روند مقابله با این ویروس بر زندگی شخصی و روحیات آنان تاثیر منفی زیادی گذاشته است.

تجهیزات مراکز درمانی گلستان نسبت به سال ۹۸ چند برابر شده اما این امکانات همچنان پایین‌تر از حد استاندارد است و تن خسته درمانگران، توان گذر از پیک‌های بعدی شیوع کرونا را ندارد.

این پرستار گرگانی ادامه داد: مشاهده فوت هموطنان و بیماران کم سن و سال در مراکز درمانی، جان باختن تعدادی از همکاران در حین خدمت و ابتلای اعضای خانواده به این ویروس آسیب روحی شدیدی به درمانگران وارد کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گلستان هم از ابتلای بیش از ۱۵۰ پرسنل کادر درمان استان به کرونا در پیک پنجم خبر داد و گفت: پرستاران و پزشکان و مراکز درمانی گلستان هر چند واکسینه شده اند اما قدرت سرایت بالای سویه دلتا کرونا بار دیگر همکاران ما را زمین گیر کرد .

عبدالرضا فاضل از اهالی گلستان خواست با پرهیز از برگزاری دورهمی مراسمات عروسی و عزا، کمک حال کادر درمان باشند .

وی گفت: بستری حدود ۲ هزار بیمار کرونایی و خدمات دهی در سه شیفت به این بیماران کار بسیار طاقت فرسایی است که موجب کم شدن فراوان انرژی و توان پرستاران و پزشکان گلستان شده است.

فاضل ادامه داد: طی ۲ سال اخیر هرچند اقلام و تجهیزات پزشکی زیادی برای گلستان خریداری و تهیه شده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیار زیادی وجود دارد.

استاندار گلستان نیز در این خصوص گفت: نیروی انسانی و کادر درمان پس از ۱۸ ماه مراقبت مداوم از بیماران کرونایی فرسوده شده و فشار روحی و روانی فراوانی را تحمل می کنند.

هادی حق شناس اظهار داشت: هر چند گزارش ها و آمارهای ارائه شده حاکی از استمرار روند ابتلا به کرونا در گلستان است اما این رویه قابل کنترل و مدیریت بوده و با همراهی عمومی می‌توان رویه صعودی ابتلا به این ویروس و سرایت آن را کاهش داد.

وی با پیش بینی اینکه طی روزهای آینده روند افزایشی تعداد بیماران ادامه خواهد داشت افزود: در مراکز درمانی ‌تحت‌ پوشش دانشگاه علوم‌ پزشکی گلستان، حدود ۲ هزار بیمار مبتلا به‌ کرونا بستری هستند که از این ‌تعداد  ۲۰۰ بیمار روی تخت آی سی یو  درمان می شوند.

استاندار ادامه داد: تلاش کردیم با استفاده از توان خیرین، مشارکت بخش خصوصی و استفاده از اعتبارات دولتی امکانات سخت افزاری و اقلام پزشکی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی گلستان را افزایش دهیم اما این روزها از نظر نیروی انسانی و کادر درمان به طور جدی در مضیقه هستیم.

حق شناس گفت :سهل انگاری و عادی انگاری نسبت به‌ کرونا افزایش یافته و کاهش چشمگیر استفاده از ماسک در کنار برگزاری مراسم و تجمعات، برگزاری دورهمی خانوادگی و رعایت نشدن پروتکل‌ها، مهار این ویروس را با دشواری همراه کرده است.

بر اساس اعلام دیروز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی گستان، در حال حاضر هزار و ۹۸۲ بیمار کرونایی در گلستان بستری هستند که از این تعداد حال ۹۶ بیمار وخیم است.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا گلستان فاصله گذاری اجتماعی محدودیت های کرونا هادی حق شناس پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا گلستان کرونا ویروس کرونا گلستان فاصله گذاری اجتماعی محدودیت های کرونا هادی حق شناس مراکز درمانی گلستان کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۳۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط‌ جنین در یزد
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت