Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، استاد میرعبدالله سیار کاوردی از چهره‌های برجسته فرهنگ، تاریخ و ادبیات مازندران روز دوشنبه ۲۵ مرداد پس از چندین سال درگیری با بیماری درگذشت.

میرعبدالله سیار کاوردی علاوه بر این که سال‌ها در مدارس و دبیرستان‌های مازندران به آموزش مشغول بود، مقالات و پژوهش‌های متعددی نیز حوزه تاریخ و ادبیات داشت که همواره مورد توجه اهالی فرهنگ و ادبیات قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیار کاوردی پیش از اشتغال در آموزش و پرورش به عنوان معلم و از دوران جوانی سفرهای پژوهشی در حوزه تاریخ، فرهنگ و دین به برخی از کشورها از جمله مصر، پاکستان و بعضی کشورهای دیگر را آغاز کرد و پس از آن با کسب تجارب پژوهشی فراوان و به پشتوانه دانش خود اسخدام آموزش و پرورش شد. او در بیش از سه دهه فعالیت خود به عنوان آموزگار در مدارس روستاها و شهرهای مختلفی به تدریس مشغول شد که عمده این سال‌ها در شهرستان‌های ساری و چالوس گذشت.

عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با انتشار پیامی درگذشت این پژوهشگر، نویسنده و شاعر مازندرانی را تسلیت گفت. در این پیام تسلیت آمده است: «درگذشت ادیب و پژوهشگر ساروی، زنده‌یاد میرعبدالله سیار کاوردی را که سال‌ها در عرصه فرهنگ، تاریخ و ادب مازندران آثار ماندگار از خود به جای گذاشت را به خانواده آن مرحوم و جامعه فرهنگ و ادب و هنر استان تسلیت عرض نموده و غفران الهی را برای آن عزیز تازه سفر کرده و صبر جمیل برای بازماندگان مسالت دارم.»

انجام فعالیت‌های پژوهشی در حوزه فرهنگ و ادبیات و تاریخ همراه با فعالان حوزه فرهنگ و هنر و برپایی انجمن‌ها و محافل فرهنگی و ادبی نیز در دسته فعالیت‌های این چهره پیشکسوت فرهنگ و ادب و تاریخ قرار داشت. از او مجموعه مقالات متعددی در کتاب فروردین و فصلنامه‌های کِلک، چیستا و اباختر منتشر شده است.

علاوه بر مقالاتی که توسط زنده‌یاد میرعبدالله سیار تألیف و منتشر شد، کتاب‌هایی نیز از این چهره برجسته تاریخ و فرهنگ مازندران به جا مانده است. یکی از شاخص‌ترین آثار زنده‌یاد سیار کاوردی، کتاب دو جلدی «تاریخ تبرستان» بر اساس کتاب مشهور تاریخ تبرستان اثر ابن اسفندیار بود که پس از سال‌ها تلاش و پژوهش در سال ۱۳۹۴ به قلم سیار کاوردی با نثری روان و امروزی برای مخاطبان و علاقه‌مندان به تاریخ بازنویسی و توسط نشر چشمه منتشر شد.

این پژوهشگر و نویسنده تاریخ و ادبیات کتاب «تاریخ تبرستان» را با نگاهی دقیق به کتاب مشهور تاریخ طبرستان ابن اسفندیار برای فهم آسان نسل امروزی تألیف کرد و کوشید تا از منابع متعدد نیز برای آسان‌تر شدن درک متن اصلی استفاده کند که مخاطب در نهایت شفافیت به درک صحیحی از متن برسد.

«ادبیات در هاله‌ای از عرفان» نیز یکی دیگر از آثار پژوهشی سیار کاوردی در حوزه ادبیات است که در آن به بررسی ادبیات و عرفان و نقش آن در اجتماع پرداخته است. دو مجموعه شعر «جاده‌های بی‌پایان» و «برای عاشق شدن همیشه دیر است» نیز از دیگر تألیفات سیار کاوردی هستند.

مجموعه‌ای از دیدگاه‌ها و اظهارات میرعبدالله سیار سال ۱۳۹۴ توسط حسین اعتمادزاده و سید مجتبی مصیبی در قالب کتابی به نام «گفت‌وگو با میرعبدالله سیار» توسط انتشارات هاوژین منتشر شده که در آن علاوه بر انتشار یک گفت‌وگوی طولانی و مفصل با سیار کاوردی، مقالات مرتبط از او نیز منتشر شده است.

برچسب‌ها ساری مازندران چهره ماندگار ادبیات شعر تاریخ ادبیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساری مازندران چهره ماندگار ادبیات ساری مازندران چهره ماندگار ادبیات شعر تاریخ ادبیات منتشر شد سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۴۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با نویسنده و بازیگر نمایش‌های طنز رادیو

به گزارش ­خبرگزاری صدا و سیما، ­اجرای نمایش‌های طنز یکی از بخش‌های مراسم آغازین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک بود.
آقای حمید پارسا، نویسنده و بازیگر رادیو با حضور در استودیوی شبکه خبر گفت: من و آقای عضد در اسفند ماه سال گذشته نمایش کوتاهی را به مناسبت سالگرد تاسیس رادیو جوان اجرا کردیم که با استقبال ویژه مخاطبان و مسئولانی که در آن مراسم حضور داشتند؛ مواجه شد که در افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک از ما درخواست کردند که دوباره آن نمایش را اجرا کنیم، با توجه به مهمان‌های آن مراسم مدل کار و شوخی‌ها را تغییر دادیم و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کار را تغییر دادیم که مجدد در آن مراسم با استقبال مدیران و مخاطبان روبرو شد.

وی ادامه داد: نوشتن بسیار سخت‌تر از اجرا کردن است، چوت پایه اولیه کار با نویسنده است و اگر کار خوب از کار در نیاید، نویسنده را مقصرمی دانند و مثلا نمی‌گویند بازیگر‌ها به درستی کار نکردند ویا کارگردان خوب کارگردانی نکرده و همه آن را به متن تعمیم می‌دهند، متن اگر خوب باشد کار خوب پیش می‌رود (نویسندگی عرق ریزان مغز است) و نویسنده همیشه نمی‌تواند بلافاصله بنویسد و به این شکل نیست که بتوان در لحظه نوشت و همین طور باید بگویم که نوشتن طنز هم به مراتب سخت‌تر است، چون در طنز باید نویسنده کاری کند که مخاطبان بخندند.

پارسا افزود: بازیگری طنز هم سخت است، من سعی می‌کنم که تیپ نگیرم، چون من خودم را بازی می‌کنم و همین طور بازیگری طنز هم سخت‌تر است از بازی جدی، چون در طنز باز شما باید بتوانید لبخند و خنده را بر لبان مخاطبان بیاورید، یک نکته دیگری که باید بگویم این است که من فقط متنی که خودم نوشته باشم اجرا می‌کنم، چون کار باید از جنس ما باشد و از شوخی‌های خودمان فقط استفاده کنیم و همین طور بهتر است که بازیگر خودش نویسنده باشد یا شم نویسندگی داشته باشد.

وی ادامه داد: من و آقای امیر عضد خیلی سال است که با هم کار می‌کنیم و در برنامه‌های مختلف رادیویی با هم کار کردیم، تهیه کننده‌ها متوجه شدند که ما می‌توانیم به عنوان یک زوج کار‌های طنز انجام دهیم و الان چند سالی است که با هم کار می‌کنیم و یک تیم هستیم.

این نویسنده و بازیگر طنز رادیو در خصوص طنز و هجو گفت: هجو هم نیاز است، ولی متنی از حالت هجو در می‌آید که هدفی پشت آن باشد و یک تلنگری به جایی بزند، کلا طنز شکلی از شوخ طبعی است و یک مفهومی در درون خودش دارد و کار طنز نویس اصلاح نیست بلکه قصدش اصلاح است.

وی ادامه داد: من برای نوشتن بسیار مطالعه می‌کنم و علاوه بر کتاب روزنامه هم خیلی مطالعه می‌کنم و از دل آنها سوژه در می‌آورم و باید بگویم که روزنامه خیلی بیشتر از کتاب به کار ما کمک می‌کند.

پارسا در پایان گفت: دوران رادیو نگذشته و تازه شروع شده، رادیو همچنان رسانه گرم است و مردم اغلب صبح‌ها که به سر کار می‌روند و بعد ازظهر‌ها که از سر کار برمی گردند، اغلب به رادیو گوش می‌دهند و برنامه‌های رادیو همچنان طرفداران خودش را دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



 

دیگر خبرها

  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • گفتگو با نویسنده و بازیگر نمایش‌های طنز رادیو
  • مسی: این مربی تنها کسی بود که به من ایمان داشت
  • سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت معصومه حائری
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • لیبرال دموکراسی پایبند هیچ قانونی نیست/تاریخ پراز جنایت استکبار
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!