Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@02:24:08 GMT

آشنایی با سرشناس‌ترین رهبران طالبان/عکس

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۴۴۴۶

آشنایی با سرشناس‌ترین رهبران طالبان/عکس

به گزارش سایت المیادین، نظامیان طالبان بدون هیچ درگیری وارد کابل شدند و اعلام کردند که پیش بینی می‌کنند به زودی قدرت را تحویل بگیرند و متعهد شدند امنیت همه کسانی را که با دولت افغانستان همکاری داشتند، تامین کنند.

اما رهبران طالبان با اینکه ظرف چند روز بخش بیشتری از افغانستان را تحت سیطره خود درآوردند، دقیقا اتفاقی که بین سالهای ۱۹۹۶ و ۲۰۰۱ افتاد و این جنبش بر افغانستان مسلط شد، ناشناخته مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله رهبران طالبان هبت‌الله آخوندزاده، فرمانده عالی این جنبش است که در ماه مه ۲۰۱۶ چند روز پس از ترور سلف خود اختر محمد منصور که در جریان حملات پهپادی آمریکا در پاکستان کشته شد، در جریان یک انتقال سریع قدرت به عنوان رهبر طالبان منصوب شد.

در مورد آخوندزاده قبل از انتصابش به رهبری طالبان اطلاعاتی کمی وجود دارد. او قبل از تصدی این سمت، بیشتر از جنگ به مسائل قضایی و دینی توجه داشت. این روحانی که قوه قضائیه طالبان را رهبری می‌کرد داخل این جنبش نفوذ زیادی داشت اما تحلیلگران معتقدند که نقش او در رأس طالبان بیشتر نمادین است تا عملی.

آخوندزاده فرزند یک عالم دینی و اصالتا اهل قندهار، قلب منطقه پشتون در جنوب افغانستان و خاستگاه طالبان است. ایمن الظواهری، سرکرده القاعده بلافاصله با او بیعت کرد.

وی ماموریت حساس اتحاد طالبان را برعهده داشت که پس از مرگ ملا منصور در اثر درگیری خشونت آمیز بر سر قدرت این اتحاد از هم پاشیده بود. او همچنین افشا کرد که طالبان سالها مرگ محمد عمر، بنیانگذار خود را کتمان کرده بود.

رهبر بارز دیگر طالبان عبدالغنی برادر است. او در ولایت اروزگان متولد شد و در قندهار بزرگ شد. برادر در کنار ملا عمر یکی از بنیانگذاران جنبش "طالبان" است که در سال ۲۰۱۳ درگذشت اما مرگ او تا دو سال بعد فاش نشد.

مانند بسیاری از افغان‌ها زندگی برادر نیز با حمله شوروی در سال ۱۹۷۹ تغییر کرد و گفته می‌شود که او در کنار ملا عمر جنگیده است.

در سال ۲۰۰۱ پس از حمله ایالات متحده و سقوط طالبان، گفته شد که او بخشی از گروه کوچکی از مبارزان بوده که مایل به توافق برای به رسمیت شناختن دولت کابل داشتند اما این ابتکارعمل شکست خورد.

برادر زمانی که در سال ۲۰۱۰ در شهر کراچی پاکستان دستگیر شد فرمانده نظامی طالبان بود. وی در سال ۲۰۱۸ تحت فشار واشنگتن آزاد شد. او مورد احترام جناح‌های مختلف طالبان است و به همین دلیل به عنوان رئیس دفتر سیاسی آنها در دوحه تعیین شد و از همانجا مذاکرات با آمریکایی‌ها را هدایت کرد که به خروج نیروهای خارجی از افغانستان منجر شد و بعد هم مذاکرات صلح با دولت این کشور شروع شد که البته نتیجه‌ای نداشت.

رهبر دیگر طالبان سراج الدین حقانی، سرکرده شبکه حقانی است. او پسر یکی از مشهورترین رهبران ضد شوروی جلال‌الدین حقانی، نفر دوم فرمانده طالبان و رهبر شبکه قدرتمندی است که نام خانوادگی او را بر خود دارد.

واشنگتن "شبکه حقانی" را که پدرش تأسیس کرده است تروریست و یکی از خطرناک ترین جناح‌ها در مبارزه با نیروهای آمریکا و ناتو در دو دهه گذشته در افغانستان می‌داند. این شبکه به استفاده از عملیات انتحاری معروف است و تعدادی از خشونت آمیزترین حملات در افغانستان در سالهای اخیر به این شبکه نسبت داده می‌شود.

سراج‌الدین حقانی همچنین به ترور برخی از مسوولان ارشد افغانستان و گروگانگیری غربی‌ها متهم است که آنها را در ازای باج گیری یا در ازای آزادی زندانیان افغان به گروگان می‌گرفت. به عنوان مثال بو برگدال، سرباز آمریکایی را به گروگان گرفته بود که در سال ۲۰۱۴ در ازای آزادی پنج بازداشت افغان از زندان گوانتانامو، آزاد شد.

نظامیان حقانی که به استقلال، مهارت‌های جنگی و تجارت پردرآمد شهرت دارند ظاهراً مسئول عملیات طالبان در مناطق کوهستانی شرق افغانستان هستند و گفته می‌شود تأثیر زیادی بر تصمیمات این جنبش دارند.

از دیگر رهبران بارز طالبان "ملا یعقوب" است. او پسر محمد عمر و رئیس کمیته نظامی‌ای است که نفوذ زیادی در طالبان دارد و رویکردهای استراتژیک جنگ علیه دولت افغانستان را تعیین می‌کند.

نسبت داشتن یعقوب به پدرش که نظامیان طالبان او را به عنوان رهبر جنبش خود محترم می‌شمرند، باعث شده او عامل اتحاد این جنبش گسترده و متنوع شود.

با این حال نقش یعقوب داخل جنبش طالبان همچنان محل حدس و گمان است و برخی تحلیلگران معتقدند انتصاب وی به عنوان رئیس کمیته مذکور در سال ۲۰۲۰ صرفاً یک اقدام نمادین بود.

از سوی دیگر، تحلیلگران مسائل سیاسی افغانستان ورود نیروهای مسلح طالبان به کابل را توطئه‌ای بزدلانه توصیف کردند که به سقوط بخش‌های بیشتری از کشور منجر شد که تحت کنترل طالبان است.

وی گفت، نیروهای دولتی در برابر نیروهای طالبان مقاومت می‌کردند اما تمام تجهیزات نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان در اختیار این جنبش قرار گرفت. در حالی که کابل در یک وحشت عظیم به سر می‌برد، نیروهای طالبان در نتیجه توطئه سازمان یافته و گسترده برای کنترل کامل افغانستان پیش می‌روند.

311311

کد خبر 1545727

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۴۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که از ماه جنوری تا مارچ سال جاری میلادی دست‌کم ۳۶ تن در پی حملات داعش در افغانستان کشته و ۱۱۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

 روز پنج‌شنبه، ۱۳ ثور، با نشر گزارشی به دستور شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان زیر سلطه طالبان گفته است که در این حملات بیشتر شیعیان هدف قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، از ۶ تا ۱۱ جنوری، سه انفجار بمب‌دستی در شهر کابل سبب کشته و زخمی شدن دست‌کم ۷۹ غیرنظامی شده است.

یوناما افزوده است که در ۶ جنوری پنج غیرنظامی در پی انفجار مین جاسازی‌شده در یک بس مسافری در منطقه دشت‌برچی کابل کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنان در ۹ جنوری انفجار مین جاسازی‌شده در یک ماشین حامل کارمندان اداره زندان‌های طالبان در منطقه «الوخیل» کابل، سه کشته و ۱۳ زخمی برجا گذشته است.

این گزارش تصریح کرده است در تاریخ ۱۱ جنوری نیز در پی وقوع انفجاری در یک مارکت تجارتی واقع در دشت‌برچی کابل که هنوز نوعیت آن مشخص نشده است، سه تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

مردان، زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات هستند.

طبق یافته‌های یوناما، حمله انتحاری در مقابل نمایندگی کابل بانک در قندهار هم ۲۵ کشته و ۵۰ زخمی برجا گذاشته است.

این حمله در ۲۱ مارچ رخ داده بود.

مسئولیت تمام این حملات را گروه داعش بر عهده گرفته است.

گفتنی است که پس از ماه مارچ نیز کابل و هرات گواه حملات داعش بوده است.

در تازه‌ترین مورد، شام‌گاه دوشنبه، ۱۰ ثور، افراد تفنگ‌دار مربوط به داعش بر مسجد شیعیان در ولسوالی گذره هرات حمله کرده‌اند که در پی آن، شش تن به‌شمول زنان و کودکان کشته‌ شده‌اند و یک تن دیگر زخمی شده است.

این آمار قربانیان ناشی از حملات داعش در حالی ارایه می‌شود که طالبان همواره حضور فیزیکی جنگ‌جویان گروه داعش را در افغانستان رد کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بیانیه طالبان در مورد اتفاقات بدخشان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • «یحیی سنوار» با رهبران گروه‌های فلسطینی در خارج در تماس است
  • آغاز ساخت مرکز صحی‌ در پکتیا
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان