Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به وضعیت وخیم کرونا در مشهد گفت: از پاندمی کرونا در مشهد عبور کرده‌ایم و به سونامی رسیده‌ایم.

امیرمسعود هاشمیان در جلسه «بررسی راهکارهای کنترل و درمان کرونا با نگاه ویژه به مشهد» که در کلاب هاوس برگزار شد، اظهار کرد: اورژانس‌ها مملو از بیماران بدحال است، حجم بیماران به قدری زیاد است که هیچ اورژانسی جوابگوی این مقدار بیمار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین کمبود اکسیژن، تخت و برانکارد وجود دارد، اما چاره‌ای نیست و احتمالا مردم از وضعیت اورژانس‌ها اطلاع دارند.

وی افزود: درمان قطعی دیگری جز واکسیناسیون وجود ندارد و اکنون باید راهکارهای کنترل را مدنظر داشته باشیم. مردم باید اطلاع داشته باشند که این پیک کرونا نسبت به پیک‌های دیگر خطرناک‌تر است و قدرت سرایت ویروس بسیار شدیدتر شده است. در این شرایط باوجود داشتن ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، باز هم مردم مبتلا می‌شوند و یک نفر که مبتلا می‌شود تمام خانواده‌اش را درگیر می‌کند و باعث می‌شود که حجم زیادی از افراد به اورژانس‌ها و بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

این متخصص طب اورژانس خاطرنشان کرد: با این وضعیت ممکن است افرادی که مراجعه می‌کنند نتوانند خدمات درمانی که باید را دریافت کنند و این موضوع باعث به وجود آمدن استرس بیشتری در آن‌ها می‌شود که که تشدید بیماری را در بر دارد؛ بنابراین تنها راهکار این است که مردم در خانه بمانند. پیش از این شاید می‌توانستیم با ماسک به فروشگاه برویم و خرید کنیم و کارهای ضروری را انجام دهیم اما اکنون این کار هم حداقل تا ۱۰ روز آینده توصیه نمی‌شود.

هاشمیان با اشاره به پایین‌ آمدن سن افراد مبتلا به کرونا تصریح کرد: مسئولان به هر دلیلی نتوانستند که ۵ روز بیشتر تعطیل کنند، اما ۵ روز تعطیلی کافی نیست؛ چراکه هر روز شاهد تعداد مرگ و میر افراد با سن پایین هستیم. در حال حاضر تعداد زیادی جوان فوت‌شده می‌بینیم و واقعا اوضاع خوبی نیست. اکنون افرادی که هیچ بیماری زمینه‌ای هم ندارند، در گروه سنی بین ۳۰ تا ۵۰ سال با حال بسیار بد به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و افراد خانواده‌های آن‌ها هم درگیر شده‌اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این شرایط از پاندمی بیماری کرونا عبور کرده و وارد سونامی شده‌ایم. سِیر بیماری انقدر سریع است که بیماری که امروز ویزیت می‌کنیم و مشاهده می‌شود که ۱۰ درصد ریه‌اش درگیر است، باوجود درمان مناسب، ظرف ۴۸ ساعت بسیار بدحال می‌شود و ممکن است ۸۰ درصد ریه‌اش درگیر شده و در نهایت فوت می‌کند.

عادی انگاری برای مردم اتفاق افتاد

مسعود زحمتکش، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد در ادامه این نشست عنوان کرد: مدتی در رابطه با کرونا برای مردم عادی‌انگاری اتفاق افتاد و بخش بهداشت و درمان و مردم به حال خود رها شدند. به مردم گفته شد که اگر مریض شدند بیمارستان و دکتر وجود دارد و واکسیناسیون هم انجام خواهد شد، درحالی که بسیاری از نهادهای تصمیم‌گیرنده باید پیش‌بینی‌های لازم را انجام می‌دادند؛ چرا که تمام کارها وظیفه سیستم بهداشت و درمان کشور نیست. برخی کارها نیاز به تامین اعتبارات و حتی حضور به نیاز صنعت دارد.

بیتا میرزائی، دبیر کمیسیون روابط عمومی نظام پزشکی مشهد نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: اکنون مردم به دنبال این هستند که در روزهای ابتدائی ابتلا به کرونا تست دهند که این موضوع باعث می‌شود که چون در روزهای ابتدائی تست منفی گزارش می‌شود، بیماران خیالشان راحت شود و در پی آن نه به دنبال درمان می‌روند و نه قرنطینه را رعایت می‌کنند.

در این شرایط بیمار تا زمانی که علائم بیماری‌اش شدیدتر شود در جامعه رفت‌وآمد و ده‌ها نفر را آلوده و مبتلا می‌کند. همچنین تعدادی از بیماران به صورت بی‌مورد برای اینکه متوجه شوند ریه‌هایشان درگیر شده یا نه، به دنبال سی‌تی اسکن هستند که در پی‌ آن صف‌های طولانی و تجمعات بسیار زیاد برای سی‌تی اسکن را مشاهده می‌کنیم که می‌تواند مشکلاتی را در مراکز ایجاد کند و همچنین کانون انتشار بیماری شود.

زودتر از ۵ روز پس از ابتلا به کرونا، سی‌تی اسکن انجام ندهید

همچنین علی‌اکبر بهرامی‌فر، رئیس مجمع انجمن‌های علمی تخصصی پزشکان خراسان رضوی در ادامه این جلسه بیان کرد: با توجه به حجم بسیار بالای سی‌تی اسکن، با مراجعه بیماران با چندین همراه مواجه هستیم که اکثر همراهان مبتلا نیستند یا در مراحل ابتدائی قرار دارند که دارای علائم نیستند، اما تماس‌های مکرر با محیط آلوده و محدودیت فضا باعث گسترش بیماری می‌شود. در این راستا خواهش می‌کنم که بیش از یک همراه با بیمار مراجعه نکند و از ازدحام پرهیز کنند.

وی افزود: کرونا بین ۴ تا ۵ روز پس از ابتلا، در سی‌تی‌ اسکن مشخص می‌شود، بنابراین زودتر از آن مراجعه کردن کمک‌کننده نیست. 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پزشکی مشهد سی تی اسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۴۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • مشهد رکورددار هوای ناسالم است/ پاک‌ترین هوا سهم ارومیه شد
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • سونامی لیست های انتخاباتی /خانه انقلاب هم کاندیداهایش را معرفی کرد +اسامی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • سرعت رسیدگی به پرونده‌های اموال تملیکی در تعزیرات افزایش یابد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد