Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@07:15:14 GMT

پایداری‌ها چه خوابی دیده‌اند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۶۰۰۳

پایداری‌ها چه خوابی دیده‌اند؟

گروه سیاسی فردا؛ از یک سال پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 مشخص و محرز بود که سیدابراهیم رئیسی شانس نخست رأی آوری در این انتخابات است. پایداری ها با وجود علم بر این واقعیت، مسیرهای فرعی را طراحی کردند تا نبض معماری صحنه رقابت را به دست بگیرند و در کنار رئیسی، نامزدهای منتسب به این تفکر برجسته باشند باشند تا بعد بتواند از رئیس جمهور منتخب امتیازگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکست سناریوی انتخاباتی پایداری

پایداری ها از زمستان سال گذشته در دو میدان فعالیت می کردند، گروهی در داخل مجلس به لیدری مرتضی آقاتهرانی مشغول جمع آوری امضا برای دعوت از سیدابراهیم رئیسی بودند و در مقابل گروهی نیز با سعید جلیلی بستند. البته پایداری فقط به آوردن سعید جلیلی اکتفا نکرد؛ صادق محصولی، نیکزاد و سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی از دیگر نام هایی بودند که خود را برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری گرم می کردند. هرچند محصولی و نیکزاد در نهایت قید کاندیداتوری را زدند، سعید جلیلی و سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی دو کاندیدایی بودند که با تاکتیک "پلیس بد-پلیس خوب" تفکر جبهه پایداری را در میدان انتخابات نمایندگی می کردند.

در نهایت نیز وقتی مشخص شد تفکرات سعید جلیلی خریداری ندارد تا ظرفیتی برای چانه زنی با رئیسی ایجاد کند، در روزهای منتهی به انتخابات اعلام انصراف کرد. سیدامیرحسین قاضی زاده نیز با وجود فشارها برای اعلام کناره‌گیری در صحنه رقابت ماند اما فقط توانست یک میلیون رأی کسب کند. با این اوصاف سناریوی انتخاباتی پایداری ها شکست خورد.

انتظاری که برآورده نشد

با وجود این شکست، پایداری فشارهای زیادی آورد تا پیش از اعلام رسمی اعضای کابینه، چهره های منتسب به خود را در میان مدیران ارشد دولت سیزدهم قرار دهد. هرچند این تصور وجود داشت که کابینه سیدابراهیم رئیسی را نیروهای پایداری می چینند اما روزی که رسما اعضای کابینه به مجلس برای اخذ رأی اعتماد معرفی شدند، یک نکته بسیار برجسته بود، هیچ یک از نیروهای پایداری یا نزدیک به این تفکر سیاسی در ترکیب کابینه نبودند، به همین خاطر بسیاری از سیاسیون همچون محمد عطریانفر معتقدند پایداری نخستین گروهی خواهد بود که تبدیل به منتقد دولت سیزدهم می شود.

آخرین تیر پایداری برای حضور در کابینه سیزدهم

جالب اینجاست که پایداری برای نیل به مقصودش از همه ابزارها و اهرم هایش نیز استفاده کرد اما تا اینجای کار راه به جایی نبرده است. نمونه بارزش تصویب طرح صیانت از کابران فضای مجازی در مجلس بود. حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا گفت «الان پایداری ها معتقدند که باید به نظر آنها در تعیین ترکیب کابینه اهمیت داده شود بنابراین فشار می آورند تا این اتفاق بیفتد. پایداری در موضوع هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت از فضای مجازی در واقع خواست وزن سیاسی خود را در مجلس نشان دهد به این معنا که قابلیت آن را دارد، درباره رأی اعتماد به وزرا تلاش اثرگذاری انجام دهد و موافقت یا مخالفت خودش را به کرسی بنشاند.»

امروز برخی رسانه ها نوشتند که ۹ وزیر در لب مرز رای اعتماد قرار دارند و ممکن است نتوانند به صندلی وزارت برسند. وزرای آموزش و پرورش، علوم، ارشاد، صمت، رفاه، نیرو، نفت، بهداشت و ورزش هنوز نتوانسته اند نظر مثبت نمایندگان را جلب کنند. این اتفاقی است که برخی دست پایداری ها را پشت آن می بینند.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در کنایه به سهم خواهی پایداری از دولت رئیسی گفت «خیلی هزینه برای آقای رئیسی پرداخت کردند و حتی تا مرز وکیل الدوله ای پیش رفتند. از 220 نماینده مجلس برای دعوت از سیدابراهیم رئیسی نامه جمع کردند. آقایان وقتی خود، آقای رئیسی را برای ریاست جمهوری دعوت کردند، کربلا و مسلم دیگری ایجاد نکنند. او هم آمد و کابینه اش را معرفی کرد. انتظار می رود مجلس کابینه آقای رئیسی را بپذیرد. عدم پذیرش کابینه یا حذف برخی از وزرای پیشنهادی برای کشور مشکل ایجاد می کند.»

سیدابراهیم رئیسی کابینه خود را به مجلس معرفی کرد و منتظر جلسه رأی اعتماد است. گرچه ترکیب وزرای پیشنهادی با انتقاداتی همراه بوده اما بسیاری از سیاسیون کشور اعم از اصولگرا و اصلاح طلب امیدوارند مجلس به کل کابینه رأی اعتماد دهد. حال باید منتظر ماند و دید جبهه پایداری تا چه حد برای کسب قدرت حاضر است منافع کشور را قربانی سهم خواهی های خودش کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: آموزش و پرورش انتخابات انتخابات ریاست جمهوری دولت وزن سیدابراهیم رئیسی پایداری ها سعید جلیلی رأی اعتماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۶۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

 قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

حجت‌الاسلام بحرینی نماینده مشهد نیز در این جلسه صدای فردی را پخش کرد که در تماس با دفتر ارتباطات مردمی خود، انتقادات صریحی را علیه سیاست‌های کنونی مطرح کرده و تاکید می‌کرد که این رویکرد به تولید کننده و مصرف کننده آسیب زده است.

منبع: فارس

tags # محمد باقر قالیباف ، سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • ببینید| کنایه واعظی به آمارهای غلط دولت رئیسی /مردم بهترین قاضی هستند
  • رئیسی: القائات نظام سلطه از نظر ما مردود است
  • کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • فرمول خانگی برای درمان بی‌خوابی (فیلم)
  • فرمول خانگی برای درمان بی‌خوابی