Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@13:47:43 GMT

جوجوبا؛ نسخه ای طبیعی برای پوست سالم تر(+عکس)

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۶۲۸۳

جوجوبا؛ نسخه ای طبیعی برای پوست سالم تر(+عکس)

عصر ایران - جوجوبا با نام علمی سیموندزیا کینانسیس، گیاهی چند ساله است که در آمریکای شمالی رشد می کند. این گیاه نه تنها می تواند در آب و هوای نامساعد، سخت و بیابانی به حیات خود ادامه دهد، بلکه دانه ای با خواص درمانی مختلف نیز تولید می کند که دلیل اصلی محبوبیت روز افزون آن محسوب می شود. محصولات بهداشتی با پایه جوجوبا در بازار ایران موجود داست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم ترین نکته ای که در خصوص گیاه جوجوبا وجود دارد، امکان روغن گیری از دانه های آن است. در واقع نزدیک به 50 درصد از وزن دانه ها مربوط به روغن آنها است که اصطلاحا به آن روغن جوجوبا یا موم جوجوبا گفته می شود. با توجه به ویژگی های این روغن، می توان از آن به صورت جداگانه و یا در ترکیب با سایر اسانس های روغنی درمانگر استفاده کرد. اما در مورد افزودن روغن جوجوبا به روتین های مراقبت از پوست چه می دانید؟ آیا این کار ضروری است؟ چه مزایایی دارد؟ در نتیجه پژوهش های صورت گرفته طی سال ها مشخص شده که روغن جوجوبای خالص را می توان در قالب درمان آکنه، خشکی پوست و تعداد زیادی از بیماری های پوستی در نظر داشت.

مزایای استفاده از روغن جوجوبا

بر اساس مقاله ای که از طریق مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی است، فواید زیر در زمینه استفاده از روغن جوجوبا به اثبات رسیده اند و به همین دلیل افزودن چنین محصولی به روتین مراقبت از پوست نتایج شگفت انگیزی به همراه خواهد داشت:

- خاصیت مرطوب کنندگی: روغن جوجوبا یک ترکیب مرطوب کننده قوی است. بدین معنا که می تواند با ایجاد سدی محافظتی، از دست رفتن رطوبت از سطح پوست را متوقف کند. این رویکرد ممکن است از ایجاد عفونت های باکتریایی، آکنه و حتی شوره سر (در صورت استفاده روی موها) جلوگیری کند.

- خاصیت ضد باکتری: روغن جوجوبا دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است. با وجود آن که طبق مطالعات آزمایشگاهی روغن جوجوبا توانایی نابودسازی همه گونه های باکتریایی یا قارچی را ندارد، اما می تواند پاتوژن های سالمونلا، اشریشیا کلی و کاندیدا را از بین ببرد.

- خاصیت آنتی اکسیدانی: روغن جوجوبا حاوی فرم های طبیعی ویتامین ای است که تاثیرات مطلوبی روی بافت پوست انسان به عنوان ترکیب آنتی اکسیدانی دارد. به بیان دیگر محصولات حاوی روغن خالص به پوست کمک می کنند تا به نحو موثرتری با استرس اکسیداتیو هر روزه ناشی از آلاینده ها و سموم مبارزه کند. بدین ترتیب مسدود سازی منافذ کمتر صورت گرفته و از بروز آکنه پیشگیری می شود.

- خاصیت ضد حساسیتی: از نظر مولکولی، روغن جوجوبا نوعی موم است. از این رو با وجود آن که توسط پوست جذب می شود، اما طبیعت و ساختار مومی این اجازه را می دهد تا سطح پوست به خوبی مهر و موم شود. برخلاف سایر روغن های گیاهی، روغن جوجوبا تحریک کننده نیست و واکنش های آلرژیک به دنبال مصرف آن نادر است.

- خاصیت کنترل کنندگی تولید سبوم: موم مورد نظر قادر به تنظیم تولید چربی سطح پوست است چرا که شباهت زیادی به چربی طبیعی تولید شده توسط بدن دارد. پس از استفاده از این روی صورت، پوست احساس آرامش و رطوبت می کند. این احساس سیگنالی به فولیکول های مو و غدد عرق ارسال خواهد کرد که در نهایت از ترشح سبوم اضافه به منظور آبرسانی پوست جلوگیری می کند. بدین ترتیب پوست حالت روغنی و چرب به خود نمی گیرد و آکنه ناشی از مسدود شدن منافذ رخ نمی دهد.

- خاصیت کمک به ساخت کلاژن: به نظر می رسد که محتوای آنتی اکسیدانی روغن جوجوبا بتواند به تحریک ساخت کلاژن توسط بدن کمک کند. کلاژن پروتئینی است که علاوه بر غضروف، در پوست و مفاصل نیز یافت می شود. سطح این ترکیب با افزایش سن به تدریج کاهش می یابد و از این رو یکی از دلایل اصلی تغییر چهره در دوران میانسالی و پیری به شمار می رود.

- خاصیت کمک به تسریع بهبود زخم: روغن جوجوبا منبعی امیدوار کننده در راستای تسریع روند بهبود زخم محسوب می شود. تحقیقات نشان می دهند که این روغن سبب به هم پیوستن مجدد سلول های پوستی پس از ایجاد خراش یا بریدگی خواهد شد.

- خاصیت تسکین دهی به اگزما، پسوریازیس و خشکی پوست: همانطور که گفته شد روغن دانه های گیاه جوجوبا دارای خواص ضد التهابی و درمانی است. استفاده موضعی از محصولات حاوی این ترکیب به خصوص روغن خالص، به تسکین خشکی، پوسته پوسته شدن، خارش، اگزما و پسوریازیس کمک می کند.

- خاصیت کاهش چین و چروک های پوستی: یکی از ارزشمندترین فواید روغن جوجوبا که به گفته متخصصین به محتوای آنتی اکسیدانی آن و قابلیت مبارزه با استرس اکسیداتیو باز می گردد، کمک به کاهش چین و چروک های پوستی است. مصرف موضعی روغن جوجوبا خاصیت کشسانی پوست را بهبود می بخشد، تولید کلاژن را بالا می برد و چروک را کاهش می دهد.

طریقه مصرف

برخلاف بسیاری از اسانس های روغنی و روغن های گیاهی، روغن جوجوبا نیازی به رقیق کردن پیش از مصرف ندارد و می تواند مستقیما روی پوست استفاده شود. با این حال قبل از مصرف روغن مذکور یا هر محصول پوستی دیگری برای اولین بار، ابتدا یک تست کوچک روی ناحیه ای از پوست مانند دست انجام دهید تا احتمال حساسیت رد شود.

برای این کار می توانید قسمت داخلی ساعد را انتخاب کرده، 3 الی 4 قطره روغن جوجوبا روی آن بمالید، سپس محل را بانداژ کرده و 24 ساعت صبر کنید. در ادامه باند را برداشته و پوست را بررسی کنید. اگر هیچ نشانه ای از کهیر، قرمزی، خارش یا سوزش وجود ندارد، حساسیت به کلی رد می شود.

در مجموع طریقه مصرف روغن جوجوبا به نتیجه ای که انتظارش را دارید وابسته است. می توانید از آن 1 الی 2 بار در روز برای تسکین خشکی لب ها استفاده کنید و یا قبل از خواب به عنوان سرم ضد پیری پوست.

----------------------------------------------------------------

بیشتر بخوانید: 

*نیاسینامید؛ دوست صمیمی پوست شما!

*سرم های ویتامین ث، معجزه گران پوست!

*نقش کلاژن در سلامت پوست، مو و استخوان

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آنتی اکسیدانی روغن جوجوبا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۶۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر فاطمه عندلیب متخصص پوست و مو در سایت خود اظهار داشت: به همان اندازه که داشتن پوست شاداب و شفاف نشانه سلامتی آن است، پوست خشک و شکننده، ظاهر شما را نازیبا می کند. یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن درگیر هستند، خشکی پوست است. این اتفاق معمولاً با افزایش سن و استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی و شوینده های غیر استاندارد به وجود می آید. آبرسانی پوست یکی از مراحل روتین مراقبت از پوست است که منجر به از بین رفتن خشکی پوست و حفظ طراوت و شادابی آن می گردد.

بیشتر بخوانید: باورهای غلط درباره مراقبت از پوست

کرم آبرسان و مرطوب کننده به هیچ عنوان تنها به پوست خشک تعلق ندارند و در واقع هر تیپ پوستی برای سلامت بیشتر و حفظ بافت شاداب به آبرسانی نیاز دارد. به همین دلیل، قرار دادن یک کرم آبرسان خوب در روتین پوستی، منجر به مراقبت هرچه بیشتر از پوستتان خواهد شد. کرم آبرسان پوست محصولی محلول در آب، فاقد الکل و حاوی مواد مغذی است که به بازسازی آب بدن، حفظ رطوبت در پوست و رفع خشکی آن کمک می کند. کرم های آبرسان به سلول های پوست اجازه می دهند تا رطوبت و آب را جذب کنند و باعث درخشندگی پوست شوند.

آبرسان ها اغلب حاوی محصولات یا ترکیباتی تحت عنوان Humectants مثل هیالورونیک اسید، گلیسیرین و ترکیبات گلیکولی هستند که ازنظر ساختاری برای جذب مولکول های آب از پوست یا هوا طراحی شده اند. درواقع این محصولات ترکیباتی آب دوست هستند که باعث شکل گیری سریع مولکول های آب و هیدروژن می شوند. Humectants یا جاذب رطوبت ها نه تنها می توانند آب را از محیط اطراف بیرون بکشند بلکه می توانند آن را از لایه های عمیق تر پوست مانند درم به لایه های بالایی پوست بکشانند.

کرم آبرسان چیست؟

کرم آبرسان پوست حاوی مواد آبرسانی است که در جذب رطوبت و آب به سطح پوست مؤثر هستند. کرم های آب رسان، به دلیل بهره مندی از ترکیبات هومکتانت، نظیر گلیسیرین و هیالورونیک اسید، برای پوست های دی هیدراته یا کم آب کاربرد دارند. هومکتانت ها را می توان ترکیبات جاذب رطوبت نامید؛ چرا که از طریق جذب رطوبت هوا وارد عمل می شوند و در مواردی حتی از رطوبت لایه های عمقی تر پوست وام می گیرند.

چرا باید از کرم آبرسان استفاده کنیم؟

استفاده منظم از کرم آبرسان مناسب، باعث تقویت پوست می شود.

استفاده از این کرم، مهمترین قدم برای حفظ آب لایه اپیدرم پوست است.

به شفاف شدن پوست کمک شایانی کرده و به مرور لک ها را کمرنگ می کند.

کرم آبرسان، عمق چین و چروک ها را کم کرده و چروک های سطحی را از بین می برد.

درخشندگی را به پوست شما باز می گرداند.

مانند یک لایه محافظ، از نفوذ عمیق تر آلودگی های هوا به پوست جلوگیری می کند.

از گشاد شدن منافذ پوست جلوگیری کرده و پوست شما را صاف نشان می دهد.

از طریق کنترل PH پوست به کاهش جوش و آکنه پوستی کمک می کند.

چطور به بهترین شکل از کرم آبرسان استفاده کنیم؟

با شوینده مناسب پوست خود را بشویید. بهتر است هنگام شستشو از آب داغ استفاده نکنید.

با یک پارچه نخی پوست خود را خشک کنید اما بهتر است مقدار از رطوبت همچنان روی پوست بماند.

به اندازه یک نخود کرم آبرسان را برداشته روی دست خود بگذارید و بعد با ضربات آهسته آن را به صورت و پوست خود بمالید.

سپس جهت جذب بهتر به صورت دورانی صورت و پوست خود را ماساژ دهید.

آیا کرم آبرسان پوست من را روشن تر می کند؟

آبرسانی به پوست باعث شفافیت پوست شما شده و همین مورد تیرگی و لک های آن را به مرور زمان محو می کند. البته تمام این موارد در گرو آن است که آبرسان درستی را انتخاب و نحوه استفاده از آبرسان را بیاموزید.

تأثیر کرم آبرسان بر لک صورت

کرم های آبرسان به واسطه ترکیباتی که دارند به روشن تر شدن پوست کمک میکنند که در نتیجه آن کم رنگ شدن یا محو کامل لک پوستی را شاهد خواهیم بود. این محصولات با ایجاد یک لایه اضافی روی سطح پوست از ورود عوامل جدید و مخرب جلوگیری میکنند و در نتیجه اجازه بروز جوش، آکنه یا لک های جدید و … را نمیدهند.

استفاده از کرم آبرسان چه عوارضی دارد؟

هیدراته نگه داشتن پوست صورت برای تمام پوست ها واجب است و برای پوست ضرر ندارد. البته که استفاده از برند نامعتبر می تواند برای پوست شما مشکل ایجاد کند؛ اما به صورت کلی این کرم پوست شما را همیشه آبرسانی شده و مرطوب نگه می دارد و از خشک شدن آن و افتادن چین و چروک روی آن محافظت می کند.

منبع:سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1229678 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • نسخه جدید بدنسازی حیوانات رسید! (+تصاویر)
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • نحوه جدا کردن حرفه ای پوست هندوانه (فیلم)
  • پلی‌استیشن ۵ پرو چه مشخصاتی دارد؟
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • با پوست گردو، اسپیکر بلوتوث آر جی بی بسازید(فیلم)
  • کم‌گل‌ترین نسخه شماره ۹ پرسپولیس!
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • (ویدئو) پوست الکترونیکی که دقت لمس آن درست مانند پوست انسان است!
  • قیمت گوشی امروز 16 اردیبهشت 1403