Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی طغیانی در دومین هم‌اندیشی ملی پیاده‌سازی راهکارهای مقابله با فقر اقتصادی اظهار کرد: در ۱۰ سال گذشته یکی از مهمترین اتفاقاتی که رخ داده تشدید فشارها بر کشور ما بوده و به تبع آن ضعف در ساختارها و زیرساخت‌های اقتصاد کشور سبب شده بخش بیشتری از مردم به فقر مبتلا و با آن درگیر شوند. بخشی از درآمدها و مشاغل از دست رفته به ویژه در یک سال و نیمی که کرونا هم مزید بر علت شده این مسئله تشدید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه موتور فقرزایی در کشور به خاطر وجود زیرساخت‌های غلط در اقتصاد ما می‌تواند با هر فشاری و یا تشدید فشاری مجدد فعال شود و بخش بیشتری از مردم به فقر دچار شوند، یادآور شد: برای اینکه ریشه این کار خشکانده و حل شود مهمترین کاری که باید انجام شود اصلاح ساختارهای اقتصاد کشور است. 

طغیانی در بخش دیگری گفت: ما نظام مالیاتی کارآمد نداریم و به همین دلیل درآمدهای دولت درآمدهای قابل قبول و پایداری نیست، لذا زمانی که درآمدهای نفتی دولت که عملا جبران می کند، کم می شود. منبع مالیاتی پایدار نمی‌تواند به دولت کمک کند که دچار مشکل نشود، لذا کسری بودجه غیرقابل اجتناب است و همین کسری بودجه است که با تامین مالی از طریق تورم به یکایک مردم تحمیل می‌شود.

وی ادامه داد: افرادی درآمدهای ثابت و درآمدهای حاصل از کارگری و کارمندی دارند و برخی درآمدهای متغیر دارند و برخی از طریق کمکهای حمایتی گذران زندگی می‌کنند؛ غیر از کسانی که درآمد متغیر دارند و با تورم درآمدشان جبران می‌شود، تمامی کسانی که درآمدهای ثابت دارند و از محل دستمزدهای محدود یا کمک‌های حمایتی گذران زندگی می‌کنند در این شرایط تورمی دچار مشکل می‌شوند و اگر این کمکها و دستمزد برای داشتن زندگی حداقلی کمکشان می‌کرد، بعد از تشدید تورم عملا برایشان کفایت نمی کند و به شدت معیشت‌شان ضربه می خورد و این اتفاقی است که در ۱۰ سال اخیر به شکل جدی رخ داده و اگر کرونا بیاید و بخشی از مشاغل را هم نابود کند می‌تواند ضربه محکمتر و میخ آخری باشد که بر تابوت فقر در کشور کوبیده می‌شود. 

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: برای حل این مسئله، باید اقتصاد و زیرساخت‌های اقتصادی کشور اصلاح شود. یعنی کسری بودجه به ویژه در زمینه کسری بودجه عملیاتی باید تدبیر شود و اساسا با کسری بودجه وارد شروع سال نشویم. این اتفاقاتی است که در این چند ساله رخ داده و به کرات دیدیم که به دلیل کسری مجبوریم سراغ تامین مالی برویم و تورمی را به همه تحمیل کنیم.

وی اظهار کرد: برخی از سیاست‌ها، سیاست‌هایی که تلاش می کنیم از طریق آن ضربه‌گیری کنیم، به ضد خودشان تبدیل می‌شوند؛ یعنی به توزیع رانت و نابرابری بیشتر بین مردم می‌انجامد بدون اینکه اثر خاصیتی داشته باشد؛ به طور مثال ارز ۴۲۰۰ تومانی را به عنوان ارز واردات کالاهای اساسی مطرح کردیم و نتیجه این سیاست این شد که عملا رانت عظیمی در کشور توزیع کردیم، کسانی از این رانت بهره های آنچنانی بردند و کسانی که می‌خواستیم ضربه‌پذیری شان را کم کنیم که تورم شدید حاصل از کرونا و تحریم زندگی‌شان را نابود نکند، کمترین بهره را بردند.

وی ادامه داد: به طور مثال اکنون ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهاده های دامی و ذرت و جوجه یک روزه و داروها می‌دهیم، آیا نتیجه آن به اینجا رسیده که افرادی که فقیر هستند بهره‌مند شوند؟ متاسفانه اینطور نیست. یعنی قیمت نهایی بعد از اینکه در کل زنجیره تعداد قابل توجهی از آن بهره مند شدند آخر زنجیره نیز با قیمت بالایی به دست مصرف کننده واقعی رسیده و مردم و افرادی که برای او این هزینه را به کشور تحمیل کردیم بی‌بهره مانده است و این نتیجه سیاست‌گذاری غلط در حوزه فقرزدایی است. یعنی ما فکر می‌کنیم مقابله با فقر یا ضربه گیری سیاستها و نوسانات اقتصادی از طریق دو قیمتی‌سازی و ایجاد رانت قابل جبران است. 

طغیانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: غیر از بحث خاموش کردن موتور فقرزایی که کسری بودجه و افزایش و رشد سرسام آور نقدینگی است، برخی از سیاست‌ها نیز به سرانجام نرسیده و همین سیاست‌های غلط باعث شده نه تنها کمکی نبینیم، بلکه خسارت‌بار هم باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: کسری بودجه سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس مهدی طغیانی کسری بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۶۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم

مسلم صالحی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و کاهش مالیات تولیدکننده که در این لایحه هدف قرار گرفته است، گفت: با توجه به اینکه یکی از سیاست‌های دولت بحث عدالت‌محوری در بحث اخذ مالیات است هر کس که درآمد بیشتری دارد باید به همان نسبت مالیات بیشتری هم پرداخت کند.

وی بیان کرد: در حال حاضر عدالت مالیاتی در کشور ما محقق نشده است و خیلی از افراد با درآمد‌های بالا وجود دارند که از کارمند و کارگر مالیات کمتری پرداخت می‌کنند.

صالحی افزود: این امر باعث نوعی نارضایتی در بین عموم مردم به‌خصوص بخش شفاف اقتصاد شده است. کارمند و کارگر قبل از اینکه حقوق خود را دریافت کنند مالیات آن را می‌پردازند، اما برخی از افرادی که درآمد بالایی دارند مالیاتی پرداخت نمی‌کنند و یا به میزان خیلی کمی این مالیات‌ها را پرداخت می‌کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت به همین دلیل لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را به مجلس ارسال کرده تا به وضعیت مالیات‌ستانی در کشور سروسامانی بدهد و هم اینکه شفافیت و عدالت مالیاتی که دو حلقه مفقوده سیستم مالیات‌ستانی هستند، محقق شود.

نماینده مردم اقلید در مجلس بیان کرد: اگر با توجه به وضعیت تورمی موجود میزان مالیات با توجه به سطح توانایی افراد اخذ شود قطعا می‌تواند سطح رضایتمندی بیشتری ایجاد کند.

وی ادامه داد: در شیوه مالیات‌های مستقیم که در کشور‌های پیشرفته دنیا در حال اجرا است شرایط مالیاتدهندگان مثل خانوار، تعداد اعضای خانواده، هزینه‌های تحصیلی و ... لحاظ می‌شود.

صالحی ضمن انتقاد از اینکه در سیستم مالیات‌ستانی فعلی این مسائل لحاظ نمی‌شود، گفت: از سوی دیگر باید سطح معافیت مالیاتی را افزایش دهیم که در لایحه معافیت مالیاتی تولید از ۱۵ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافته است از سوی دیگر می‌توانیم مودیان جدید مالیاتی و پایه‌های جدید مالیاتی را شناسایی کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه ما به دنبال کاهش درآمد‌های مالیاتی دولت نیستیم بلکه به دنبال این هستیم که به صورت عادلانه مالیات اخذ کنیم، اظهار کرد: هدف از این لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم است. وقتی بر اساس مجموع درآمد افراد از آنها مالیات اخذ شود خود به خود می‌تواند شرایط مردم را در وضعیت تورمی فعلی بهبود ببخشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال