Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- کارشناس مسایل منطقه گفت: تنها راه حل مسائل افغانستان تفاهم اقوام، تشکیل دولت وحدت ملی و دولتی است که بتواند سهم همه اقوام را در نظر بگیرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، سعدالله زارعی با اشاره به اینکه از حدود 30 سال پیش افغانستان از سوی آمریکا به عنوان منطقه کنترل چین، روسیه، ایران و هند انتخاب شده بود افزود: طرح اشغال افغانستان از سال 1995 و شش سال قبل از حادثه 11 سپتامبر در کمیته‌ای در کاخ سفید طراحی شد، بنابراین آمریکایی‌ها آمده بودند تا برای 100 سال افغانستان را به اشغال خود در بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی هدف آمریکایی‌ها را اشغال مستقیم افغانستان دانست و با بیان اینکه این طرح با شکست مواجه شد گفت: از آن جا که آینده مردم افغانستان و صلح و ثبات این کشور هیچ اهمیتی برای مقامات کاخ سفید نداشت، نیرو‌های آمریکایی به راحتی پایگاه‌های نظامی خود در افغانستان را ترک کردند.
این کارشناس مسایل منطقه افزود: به همین منظور ما بعد از خروج آمریکا با افغانستانی مواجه هستیم که ارتش آن فاقد جنگ افزار‌های نظامی و نیروی هوایی بود و مثل یک پلیس معمولی عمل کرد.
وی گفت: بدین ترتیب ارتش افغانستان نتوانست حتی دو هفته در مقابل گروه طالبان که یک ارتش رسمی هم نیست، دوام بیاورد.
آقای زارعی افزود: پیامد حضور آمریکا و نه خروج آمریکا از افغانستان، هرج و مرج بوده و این نقطه ضعفی برای کاخ سفید است.
وی گفت: بنابراین آمریکایی‌ها نه تنها هیچ خدمتی در 20 سال حضور خود در افغانستان نکردند، بلکه جز خیانت کاری برای مردم افغانستان انجام ندادند.
این کارشناس مسایل منطقه ادامه داد: 20 سال زمان طولانی برای ایجاد تحول در یک ارتش است، اما آمریکایی‌ها هیچ کاری برای تقویت ارتش افغانستان انجام ندادند.
وی افزود: براساس اصول سازمان ملل، وقتی کشوری با اشغال کشوری دیگر آن را تحت قیمومیت خود در می‌آورد، موظف است وقتی از آن کشور خارج می‌شود ملتی را که تحت قیمومیت آن بوده است، آنچنان تقویت کند که بتواند از استقلال و تمامیت ارضی خود دفاع کند.
آقای زارعی در پاسخ به سوالی مبنی بر راه حل برون رفت افغانستان از مشکلات فعلی گفت: افغانستان از اقوام مختلف تشکیل شده است که حدود 40 درصد آن پشتون‌ها و بقیه از اقوام تاجیک، ازبک، هزاره و دیگر اقوام است.
وی با اشاره به این که در افغانستان بیش از 15 قوم حضور دارند گفت: ما در افغانستان هیچ قومی نداریم که اکثریت مطلق جمعیت را تشکیل دهد تا این کشور را براساس نگرش ها، مصالح و جمع بندی‌های یک قوم مدیریت کند.
این کارشناس مسایل منطقه تصریح کرد: قومیت در افغانستان جنبه مذهبی ندارد به این معنا که در بین اقوام پشتو، تاجیک و هزاره هر دو مذهب شیعه و سنی وجود دارد بنابراین در افغانستان موضوع مذاهب مطرح نیست، بلکه بحث اقوام است.
آقای زارعی گفت: تنها زمانی حکومت با ثبات در افغانستان می‌تواند مستقر شود که از همه اقوام و طوایف در دولت مرکزی حضور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه افغانستان تجربه دولت مشترک مقتدر را دارد افزود: امروز تنها راه حل مسایل افغانستان تفاهم اقوام، تشکیل دولت وحدت ملی و دولتی است که بتواند سهم همه اقوام در نظر بگیرد.
این کارشناس مسایل منطقه گفت: دولت طالبان بعد از خستگی مردم افغانستان از یک دولت غربزده، شاید بتواند چند صباحی یک دولت پشتو را در این کشور مستقر کند، اما نمی‌تواند آن را ادامه دهد و مسلما" طی یکی دو سال بعد چالش‌های امنیتی شدید چنین دولتی را در شمال، شرق و حتی غرب و جنوب غرب این کشور تهدید می‌کند.
وی افزود: بنابراین تشکیل دولت وحدت ملی نکته‌ای است که باید طالبان به آن توجه کنند و بدانند که بدون تن دادن به یک دولت ائتلافی با حضور نمایندگان همه اقوام و طوایف نمی‌تواند پایه‌های حکومت خود را در کابل و هر نقطه دیگری از افغانستان مستحکم کند.
آقای زارعی با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران در طی 40 سال گذشته منطقی‌ترین روابط را با افغانستان داشته است افزود: جمهوری اسلامی ایران حتی در سخت‌ترین شرایط و در دوران جنگ تحمیلی پذیرای سه میلیون مهاجر افغان بود و از مجاهدان افغان در برابر ارتش سرخ شوروی حمایت کرد.
وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بدون مداخله در امور داخلی افغانستان همواره حامی مردم این کشور بوده است.
آقای زارعی گفت: پس از این هم جمهوری اسلامی ایران از صلح و ثبات پایدار و تشکیل یک حکومت ائتلافی در افغانستان که شامل همه اقوام باشد حمایت می‌کند.
این کارشناس مسایل منطقه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از همه اقوام برای رسیدن به آرامش و همزیستی مسالمت آمیز در افغانستان دعوت می‌کند و به آن‌ها در رسیدن به یک صلح پایدار کمک خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، آقای زارعی گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به روابط نزدیکی که با همه طیف‌ها در افغانستان دارد می‌تواند نقش مهمی در ثبات و آینده این کشور ایفا کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: وحدت ملی افغانستان کارشناس مسایل منطقه جمهوری اسلامی ایران آمریکایی ها آقای زارعی دولت وحدت همه اقوام راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند

به گزارش خبرنگار مهر، فرح حدیب ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه دانشگاه نباید خود را از مسائل کشور جدا ببیند، تاکید کرد: مسائل کشور، چالش‌ها برای دانشگاه، می‌بایست مسائل حقیقی، واقعی و اصلی باشد.

وی با بیان اینکه تربیت فرهنگی، اخلاقی و هویتی دانشجویان از جمله دیگر مسائل مهم در نظام دانشگاهی کشورمان است، افزود: فراتر از مسئله تعلیم، باید تربیت با جهت گیری معنوی و اخلاقی و تلطیف روحی در کنار دمیدن روح احساس هویت در مجموعه جوان دانشجو از دیگر رسالت‌های دانشگاهی است که آن را دنبال می‌کنیم.

مدیرگروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه اعضای هیأت علمی دانشگاه آزادهای کشور سه دسته هستند گروهی هیأت علمی پیوسته هستند گروهی هیأت علمی وابسته و گروه دیگر مدرس یارها هستند که تحولی در حوزه کارکرد استاد و دانشگاه و دانشجو را دنبال می‌کنیم، تاکید کرد: در واقع ما دانشگاه را در سند تحولی جدید دانشگاه آزاد به عنوان سکوی دانایی می‌دانیم.

حدیب گفت: تحولی که دنبال می‌کنیم، حرکت از دانشگاه مدرک گرا که استاد بر اساس تعداد مقاله ارزیابی شود و دانشجو هم علاقمند به گرفتن مدرک باشد به سمت دانشگاه تعاملی یاد دهی، یادگیری، ارزش آفرین، دانایی و توانایی است.

وی با بیان اینکه گروه‌های معماری و شهرسازی به واسطه اینکه در سبک زندگی مردم تأثیرگذار هستند، از اهمیت بالایی برخوردار هستند، گفت: برای اینکه بتوانیم تأثیر فرهنگ ساز دانشگاه را داشته باشیم تلاش داریم که تعامل بین استاد به عنوان رابط با دانشجویان، گروه‌ها و دانشکدگان را تقویت کنیم.

مدیرگروه کشوری گردشگری و میراث با بیان اینکه ۸۷۶ هیأت علمی در رشته معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد کشور مشغول به تدریس و فعالیت علمی هستند، تاکید کرد: ۱۹۲ دانشگاه آزاد کشور رشته معماری و شهرسازی را دارد و در این رشته‌ها ۴۸ هزار دانشجو تحصیل می‌کنند همچنین سرانه هیأت علمی به دانشجویان ما در رشته معماری و شهرسازی ۵۶ نفر به یک عضو هیأت علمی است.

حدیب با بیان اینکه ۴۲ درصد اساتید معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد کشور خانم و مابقی آقایان هستند، تاکید کرد: رشته معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد در کشور، دارای شش استاد تمام، ۲۲ دانشیار و ۴۶۸ استاد یار است.

وی با بیان اینکه در گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد مجلات بسیار خوبی نیز به لحاظ علمی داریم، تاکید کرد: ۱۴ مجله امروز در این رشته‌ها فعال هستند که از بین آنها چهار مورد مرتبط با علمی، پژوهشی وزارت علوم و مقالات آی اس سی هم می‌شوند و هشت مورد دیگر هم گرید آ دانشگاه آزاد را دارند و دانشجویان دکترای ما می‌توانند برای پیش دفاع‌ها و گرفتن مجوز دفاع از آنها استفاده کنند.

کد خبر 6098438

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد
  • وزیر کشور: ری، دماوند و فیروزکوه به استان‌های تهران شرقی و غربی ملحق نخواهند شد
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • نشستی برای بررسی مسائل تامین آب شرب پایدار در شهر خضرآباد
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی