Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: واکنش آمریکا به گزارش جدید آژانس اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران، درخواست مکرون برای تدوین طرح اروپایی جهت مقابله با مهاجرت از افغانستان، نشست اضطراری شورای امنیت درباره افغانستان، حمله به دو کاروان پشتیبانی آمریکا در عراق و اعلام موضع عربستان درباره تحولات افغانستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش آمریکا به گزارش جدید آژانس اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران

«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران واکنش نشان داد.

پرایس گفت: «ایران بایستی اقدامات تحریک‌آمیز هسته‌ای خود را متوقف کرده و برای حرکت به سمت اجرای کامل توافق هسته‌ای به مذاکرات برگردد.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شامگاه دوشنبه در گزارشی که به رویت رویترز رسیده مدعی شده ایران اقدام به تولید ۲۰۰ گرم اورانیوم فلزی با غنای ۲۰ درصد کرده است.

خبرگزاری رویترز نوشته بود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی که روز دوشنبه در اختیار اعضای این نهاد بین‌المللی قرار گرفته پیشرفت فعالیت‌های ایران در زمینه اورانیوم فلزی غنی‌شده را تأیید کرده است.

در بخشی از گزارش آژانس اتمی آمده است: «آژانس اتمی روز ۱۴ اوت ۲۰۲۱ تأیید کرد که ایران از ۲۵۷ گرم از اورانیوم غنی‌شده به U-235 بیست درصدی برای تولید ۲۰۰ گرم اورانیوم فلزی غنی‌شده به U-235 بیست درصدی استفاده کرده است.»

آژانس اتمی اقدام ایران را سومین گام از برنامه چهار مرحله‌ای ایران دانسته است. چهارمین گام، تولید صفحه سوخت رآکتور است.

«ند پرایس» مدعی شد ایران «هیچ نیازی» به تولید اورانیوم فلزی ندارد. او با تکرار اتهامات اثبات‌نشده گفت که تولید اورانیوم فلزی با تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای ارتباط دارد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

درخواست مکرون برای تدوین طرح اروپایی جهت مقابله با مهاجرت از افغانستان

«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه دوشنبه تصریح کرد برلین و پاریس به دنبال تدوین طرحی اروپایی برای مقابله با مهاجرت از افغانستان خواهند بود.

به نوشته پایگاه خبری-تحلیلی پولیتیکو، امانوئل ماکرون گفت: «ما باید هجوم غیرعادی مهاجران را پیش‌بینی کرده و از خودمان در برابر آن محافظت کنیم. اروپا به تنهایی نمی‌تواند پیامدهای وضعیت فعلی را به دوش بکشد.»

ماکرون گفت طرح آتی کشورهای اروپایی بر «مقابله با هجوم غیرعادی [مهاجران]، هماهنگ‌سازی ملاک‌های محافظتی و همکاری با کشورهای ترانزیتی و میزبان [برای مهاجران-] نظیر پاکستان، ترکیه یا ایران» تمرکز خواهد داشت. رئیس‌جمهور فرانسه گفت به همراه آلمان و سایر کشورهای اروپایی به دنبال تدوین این طرح خواهد بود.

ساعاتی قبل‌تر از این خبر رسانه‌ها گزارش داده بودند ماکرون با «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان و «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس گفت‌وگو کرده است.

پولیتیکو نوشته کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا کنون درباره تمایل قاره سبز برای کمک به مهاجران افغانستانی پیام‌های متناقضی صادر کرده است.

رئیس‌جمهور فرانسه از سازمان ملل متحد خواست به «بحران افغانستان» رسیدگی کند. او گفت «ابتکارهای مشترک» طی ساعات آینده، تدوین خواهند شد.

ماکرون مدعی شد که هدف فرانسه از ورود به افغانستان در سال ۲۰۰۱، «مبارزه با تروریسم» بوده و پاریس از آن زمان به بعد به تدریج مشارکت نظامی‌اش را کم کرده است.

او گفت: «مداخله‌های نظامی ما قصد گرفتن جای حاکمیت مردم را ندارند و هدف مداخله‌های نظامی ما تحمیل دموکراسی از بیرون نیست، بلکه مقصود ما دفاع از ثبات بین‌المللی و امنیت خودمان است.»

ساعاتی قبل‌تر «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا نیز از تصمیم خود برای پایان دادن به مأموریت نظامی کشورش در افغانستان دفاع کرد اما گفت مأموریت واشنگتن هیچ‌گاه «ملت‌سازی» در افغانستان یا «ایجاد یک دموکراسی یکپارچه و تمرکزیافته» نبوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «می‌خواهم به همه یادآوری کنم چطور به اینجا رسیدیم و منافع آمریکا در افغانستان چیست. ما تقریباً ۲۰ سال پیش به افغانستان رفتیم، با اهدافی مشخص که عبارت بود از دستگیر کردن آنهایی که ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به ما حمله کردند و حصول اطمینان از اینکه القاعده نمی‌تواند از افغانستان به عنوان پایگاهی برای حمله مجدد به ما استفاده کند.»

او اضافه کرد: «ما این کار را انجام دادیم. ما القاعده در افغانستان را به شدت تضعیف کردیم. هیچ‌گاه از تلاش برای یافتن اسامه بن‌لادن دست نکشیدیم و او را پیدا کردیم. این اتفاق یک دهه پیش رخ داد.»

جو بایدن در ادامه تصریح کرد: «مأموریت ما در افغانستان هیچ‌گاه قرار نبود ملت‌سازی باشد. مأموریت ما هیچ‌گاه قرار نبود ایجاد یک دموکراسی تمرکزیافته و یکپارچه باشد.»

نشست اضطراری شورای امنیت درباره افغانستان

شورای امنیت سازمان ملل عصر امروز نشست فوق‌العاده‌ای را برای بررسی اوضاع افغانستان برگزار کرد.

«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل در ابتدای این نشست گفت که از طالبان و تمامی طرف‌ها می‌خواهم که به قوانین بین‌المللی در افغانستان احترام بگذارند.

وی ضمن تاکید بر حمایت از غیرنظامیان و تضمین رسیدن کمک‌ها به افغانستان گفت که از طالبان می‌خواهیم که به خویشتنداری بپردازد.

دبیر کل سازمان ملل مدعی شد که گزارش‌های نگران کننده‌ای از نقض حقوق بشر در افغانستان می‌رسد.

نماینده افغانستان نیز در این نشست گفت که میلیون‌ها نفر در افغانستان با سرنوشت مبهمی مواجه هستند.

وی گفت: «اوضاع در کابل بسیار نگران کننده بوده و شاهد هرج و مرج گسترده در فرودگاه کابل هستیم».

نماینده افغانستان در سازمان ملل خواستار ایجاد گذرگاه‌های انسانی برای خروج کسانی شده که در معرض تهدید طالبان قرار دارند.

وی بر تشکیل دولت انتقالی فراگیر در افغانستان تاکید کرد و خواستار عدم برسمیت شناختن هرگونه دولتی شد که با زور در این کشور بر سر کار آید.

نماینده روسیه در سازمان ملل نیز گفت که مسکو تماس‌هایی با مقام‌های جدید افغانستان برقرار کرده است.

نماینده آمریکا در سازمان ملل که خروج یکباره این کشور از افغانستان باعث بروز هرج و مرج کنونی شده در این جلسه گفت که از تمامی طرف‌ها درخواست می‌شود تا مانع از آن شوند که افغانستان به حمایت از تروریست‌ها بازگردد.

وی از تمامی همسایگان افغانستان و دیگر کشورها خواست تا برای افغانستانی‌هایی که خواستار خروج از این کشور هستند پناهگاه امن فراهم کنند.

نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت چیزی که الان در افغانستان روی می‌دهد تراژدی بزرگی است.

وی همچنین از طالبان خواست تا به تعهدات خود در حمایت از حقوق اقلیت‌ها پایبند باشد.

نماینده روسیه نیز در این نشست گفت که گزارش‌های نگران کننده‌ای از افزایش خشونت‌ها و تعداد تلفات در افغانستان مخابره می‌شود.

وی گفت ما اعتقاد داریم که ایران می‌تواند نقش مهمی (در شرایط کنونی افغانستان) ایفا کند.

نماینده چین در سازمان ملل متحد گفت که شرایط کنونی در افغانستان به صورت مستقیم به خروج سریع نیروهای خارجی از این کشور ارتباط دارد.

وی با ابراز نگرانی از اوضاع انسانی در افغانستان ابراز امیدواری کرد که طالبان با تمامی گروه‌ها و قومیت‌ها در این کشور متحد شود.

نماینده هند در سازمان ملل نیز درباره راه‌حل فراگیر در افغانستان ابراز امیدواری کرد و گفت که امیدواریم که به زودی شاهد ثبات در افغانستان باشیم.

نماینده پاکستان در سازمان ملل نیز در این جلسه سخنرانی کرد و گفت که اوضاع افغانستان راه‌حل نظامی ندارد.

وی افزود که هم اکنون زمان آن فرا رسیده که جامعه بین‌الملل تمام تلاش خود را برای تحقق صلح در افغانستان به کار بگیرد.

این دیپلمات پاکستانی گفت که سفارت این کشوردر کابل به فعالیت خود برای ادامه فعالیت‌های دیپلماتیکی ادامه خواهد داد.

حمله به دو کاروان پشتیبانی آمریکا در عراق

دو کاروان پشتیبانی ائتلاف آمریکایی در الناصریة استان ذی قار و استان صلاح الدین عراق با بمب های کنارجاده ای مورد هدف قرار گرفت.

 هنوز از تلفات و خسارات این حملات جزئیاتی در دست نیست.

چند ساعت پیش از این دو حمله نیز دو کاروان پشتیبانی ائتلاف آمریکایی شامگاه دوشنبه در الیوسفیه و ابوغریب استان بغداد هدف حمله با بمب های کنار جاده ای قرار گرفت.

گروهی به نام «اصحاب الکهف» مسئولیت این حمله ها را بر عهده گرفت و ویدیویی از این عملیات در شبکه های اجتماعی منتشر کرده است.

در سال جاری میلادی، ده ها حمله به کاروان های آمریکایی در عراق انجام شده است.

گروه های مختلف اعلام کرده‌اند تا زمانی که کشورشان در اشغال آمریکا باشد به حملات خود ادامه خواهند داد.

نیروهای آمریکا و ناتو با نام «ائتلاف بین المللی علیه داعش» با وجود گذشت یکسال از تصویب قانون ممنوعیت حضورشان در عراق توسط مجلس این کشور، از اجرای قانون و ترک کشور سر باز زده اند.

اعلام موضع عربستان درباره تحولات افغانستان

برخی منابع دوشنبه شب خبر دادند که عربستان سعودی، از طالبان حمایت می کند.

 خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در این باره اعلام کرد که عربستان سعودی به عنوان نخستین کشور، گروه طالبان را به رسمیت شناخت.

این در حالی است که دولت عربستان تاکنون به طور رسمی در باره به رسمیت شناختن طالبان اظهار نظری نکرده است.

وزارت امورخارجه عربستان ساعاتی پیش در بیانیه‌ای درباره تحولات افغانستان اعلام کرد که امیدوار است در اسرع وقت اوضاع افغانستان به ثبات برسد.

رسانه‌های سعودی با انتشار این بیانیه نوشتند که عربستان بر ایستادن در کنار مردم افغانستان تاکید کرده است.

در این بیانیه آمده است، ریاض تحولات جاری افغانستان را با اهتمام دنبال می‌کند.

وزارت خارجه عربستان در این بیانیه، ابراز امیدواری کرد که طالبان و همه طرف‌های افغان برای حفظ امنیت، ثبات، جان‌ و دارایی‌ ها در این کشور اقدام کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمد مخبر محرم شب های محرم افغانستان کابینه پیشنهادی رئیسی طالبان شب هشتم محرم تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین و آمریکا عربستان افغانستان اسرائیل محمد مخبر محرم شب های محرم افغانستان کابینه پیشنهادی رئیسی طالبان شب هشتم محرم اتمی درباره برنامه هسته ای ایران مقابله با مهاجرت از افغانستان آژانس بین المللی انرژی اتمی دو کاروان پشتیبانی آمریکا به گزارش سازمان ملل نیز اورانیوم فلزی سازمان ملل شورای امنیت رئیس جمهور آژانس اتمی تدوین طرح هیچ گاه مدعی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۹۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

به گزارش صدای ایران،معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعا‌های رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد، گفت که برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم.


دیگر خبرها

  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • درخواست رستمی برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم