Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی در برنامه‌ای که پیرامون فعالیت‌های پیش روی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت جدید مدنظر دارد ضمن ارائه گزارشی درباره وضعیت موجود، برنامه‌های کامل خود را در حوزه قرآن و عترت ارائه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برنامه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد در حوزه قرآن و عترت آمده است:

مقام معظم رهبری در محفل انس با قرآن کریم می‌فرمایند: «برکات قرآن، برکات بی انتهایی است. در قرآن و با قرآن، عزت هست. قدرت هست، پیشرفت هست، رفاه مادی هست، تعالی معنوی هست، گسترش فکر و عقیده هست، شادی و سکینه روح است». به همین جهت بی توجهی به قرآن جامعه اسلامی را از مسیر تعالی و کمال دور خواهد نمود. معاونت قرآن و عترت به عنوان نهاد رسمی و تخصصی توسعه فرهنگ و فعالیت‌های قرآنی در دولت تحول عهده دار وظیفه‌ای سترگ خواهد بود. چراکه "مسلم است منافع بلندمدت جامعه اسلامی جز در سایه اسلام و قرآن" به نحو دیگری تأمین نخواهد شد. فقط اسلام و قرآن می‌تواند جوامع بشری را به معنای واقعی تأمین، و عدالت را برقرار کند و پاسخگوی نیازهای واقعی آنها باشد. از همین روست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم ضمن احصاء نظام مسائل حوزه قرآن و عترت، با تکیه بر تجارب نخبگانی این عرصه راهبردها و برنامه‌های عملیاتی خویش را برای رفع مسائل اساسی مذکور معطوف می‌نماید.

مسائل موجود

_ ضعف در معرفت، باورمندی و التزام عملی به قرآن در ابعاد فردی و اجتماعی

_ضعف در انس با قرآن در بین اقشار مختلف مردم

_عدم توجه به حاکمیت قرآن در نظام مدیریت، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کشور

_عدم توجه به توسعه فرهنگ و فعالیت‌های قرآنی در مهندسی فرهنگ و مدیریت فرهنگی کشور

_عدم هماهنگی بین دستگاه‌های دولتی، مؤسسات و گروه‌های فعال غیردولتی

_معطل ماندن منشور توسعه فرهنگ قرآنی

برنامه‌ها

_تقویت ایمان و اعتقاد به قرآن کریم و تعمیق معرفت و درس مفاهیم قرآنی

_ارتقای التزام عملی به قرآن در سطوح مختلف سبک زندگی اسلامی و ایرانی

_تحقق فرهنگ قرآنی در نظام مدیریت، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کشور و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های دولتی، مؤسسات و گروه‌های فعال غیر دولتی

_نگاشت نهادی منشور توسعه فرهنگ قرآنی و تعیین سهم عملیاتی برای دستگاه‌های متولی

_به روز آوری آمار و اطلاعات فعالیت‌ها و کنش گران عرصه فعالیت‌های قرآنی

_هماهنگی برای توسعه مهارت‌های روان خوانی، صحیح خوانی و تدبر در میان اقشار مختلف جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان

_هدایت جامعه نخبگانی قرآنی به ایفای نقش و راهبری فعالیت‌های قرآنی و پیگیری مجدانه تحقق منشور توسعه فرهنگ قرآنی

_پیگیری تشکیل جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سطح استانی

_مشارکت و هم افزایی با دستگاه‌ها، مؤسسات و گروه‌های فعال قرآنی همچون ائمه جمعه و جماعات، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه‌های علمیه، تشکلهای قرآنی مردم نهاد و..

_هدایت، حمایت و نظارت بر فعالیت‌های قرآنی کشور

_فرهنگ سازی عمومی (منفعت آشتی با قرآن)

_توانمندسازی (فعالین و کنشگران عرصه‌های مختلف فعالیت‌های قرآنی و ارتقا آموزش‌های قرآنی)

_شبکه سازی (دستگاه‌ها، مؤسسات و کنشگران رسمی و غیررسمی عرصه فعالیت‌های قرآنی)

_بهبود و تعالی سازمانی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

تکالیف کمی معاونت قرآن و عترت (ع) در سال ۱۴۰۰

و پیش بینی تعداد مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت ۱۴۰۰ در سال پایه ۱۳۹۳ تعداد مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت تعداد ۶۲۰ مؤسسه بوده است. پیش بینی تعداد مؤسسات، فرهنگی قرآن و عترت در سال ۱۴۰۰، ۲۰۰۰ مؤسسه می‌باشد.

کد خبر 5282887 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری سازمان اوقاف و امور خیریه مجلس شورای اسلامی فرهنگ و ارشاد اسلامی محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی سازمان اوقاف و امورخیریه قرآن کریم فعالیت های قرآنی سیدابراهیم رئیسی محرم 1400 حسینیه مهر امام حسین ع هیئات عاشورا ویروس کرونا اشعار عاشورایی حجت الاسلام پناهیان میثم مطیعی فعالیت های قرآنی ماه محرم قیام عاشورا سعید حدادیان علیرضا پناهیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه فرهنگ قرآنی فعالیت های قرآنی قرآن و عترت فعالیت ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۹۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه گام نهادن در راه قرآن، باقیات الصالحات است، گفت: هر انسانی که زندگی خود را با قرآن تطبیق دهد، گمراه نخواهد شد.

مالک رحمتی، چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت ماه، در آیین تجلیل از مربیان یک موسسه فرهنگی قرآن و عترت ضمن گرامیداشت مقام معلم گفت: گفتمان و اندیشه‌های انقلاب اسلامی را که توسط شما فعالان فرهنگی در جامعه تبلیغ می‌شود، مدیون و مرهون استاد شهید مرتضی مطهری هستیم.

وی افزود: نقش استاد مطهری در روزآمد کردن اندیشه‌های اسلامی بویژه تبیین نظری نظام جمهوری اسلامی در میان اقشار مختلف مردم بی‌بدیل است. شهید مطهری با قلم، فکر و در نهایت با شهادت خود ارزش‌های انقلاب اسلامی را در جامعه ساری و جاری کرد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه قرآن معجزه الهی است و هیچ تحریف و شکی در آن راه ندارد، خاطرنشان کرد: فردی که زندگی خود را در ساحت‌های مختلف، با قرآن تطبیق دهد و در زمینه‌های حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم گام بردارد، گمراه نخواهد شد. 

وی ادامه داد: خوشا به سعادت شما عزیزان که مربی قرآن و ادامه دهنده رسالت پیامبر اکرم اسلام(ص) در تبیین و گسترش مبانی و مفاهیم این معجزه الهی هستید.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، وی با ابراز خرسندی از حضور خود در موسسه فرهنگی قرآن و عترت حورای بهشتی، گفت: گام نهادن در راه قرآن باقیات الصالحات است و بدون شک با اخلاص مربیان این موسسه، انسان‌های بزرگی تربیت و به جامعه تحویل داده خواهد شد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار