Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلام‌عباس حسینی، شاعر و نویسنده افغانستانی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز در خصوص وضعیت کنونی کشورش افغانستان اظهار کرد: آن گونه که من با دوستانم در افغانستان در ارتباط هستم، اوضاع داخلی افغانستان بعد از ترک کشور توسط رئیس جمهور، اشرف غنی تا حدودی آرام است، طالبان در کابل نیز مستقر شده و مجاهد کابل را به دست گرفته است و من امیدوارم جان و مال مردم افغانستان محترم شمرده شود و برای هم وطنانم آرزوی صلح دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

آمریکا دنبال استفاده از طالبان برای اهدافش در منطقه / نگران آینده زنان افغانستان هستیم

دعوت از طالبان برای نگاه به آینده کودکان/ عاقبت پیروز تمام درگیری‌های افغانستان مردم هستند

 این کارشناس علوم‌سیاسی ادامه داد: اگر بخواهیم طالبان را از لحاظ قومیتی  نگاه کنیم 99 درصد طالب‌ها از قوم پشتون هستند و شاید از طرف پشتون‌ها پذیرفته شده باشند، اما از طرف قوم‌های دیگری مثل هزاره، تاجیک، ازبک و دیگران اینطور نیست و حتی در بسیاری از پشتون‌ها هم آمدن طالب‌ها پذیرفته نیست، اما نکته‌ای که هست این است که طالبان افغانستان را فتح کرده و هرکس دیگری هم به جای مردم باشد از ترس جان و مال و ناموسشان مجبورند که تظاهر به پذیرش این گروه کنند.

باید حکومت انتقالی در افغانستان صورت پذیرد و یک نظام همه شمول شکل گیرد

مدیر خانه ادبیات مستقل افغانستان (هَزاره‌ی افغانستانی) با اشاره به توئیتی که سرپرست وزارت دفاع افغانستان در قالب آن اعلام کرده که غنی با فرارش به ما خیانت کرد و افغانستان را تنها گذاشت، بیان کرد: الان افغانستان با 34 استان سقوط کرده و تنها استان پنجشیر باقی مانده که آن هم به احتمال زیاد به زودی سقوط خواهد کرد.

حسینی در پاسخ به این سوال که آینده افغانستان با وجود طالبان چطور خواهد بود، اذعان کرد: قرار بود که یک دولت انتقالی شش ماه اتفاق بیفتد و بعد آن ما شاهد یک نظام جدید در افغانستان باشیم، اما تاکنون این موضوع انجام نشده و طالبان بدون دولت انتقالی حکومت را به دست گرفته، اما اگر طالبان می‌خواهد که در آینده سیاسی خودش مورد قبول دیگر کشورها و مشروعیت بین المللی باشد باید حکومت انتقالی صورت پذیرد و پس از آن هم یک نظام همه شمول شکل گیرد اما با فرار اشرف غنی آینده سیاسی کشورمان کاملا نامعلوم است.

وی افزود: آن چیزی که در رابطه با آینده افغانستان باید بگویم این است که افغانستان یک کشور چند قومیتی و چند مذهبی است حاکم شدن یک گروه با افکار خاص و متفاوت نمی‌تواند در کشور دوام بیاورد، همانطور که در چندین دهه گذشته حکومت‌های کمونیست‌ها، مجاهدین، طالبان و جمهوریت دوام نداشت و تمام این حکومت‌هایی که تاکنون در افغانستان آمده‌اند بر پایه قوم‌گرایی و مذهب گرایی خاص بودند.

این کارشناس علوم سیاسی خاطرنشان کرد: اگر طالبان بخواهد مثل نظام‌های قبلی یک حکومت قوم گرایانه، فاشیستی و تک مذهبی را دنبال کند و مابقی اقوام را در نظر نگیرد، به طور حتم این حکومت و نظام هم دوام نخواهد آورد.

فرار اشرف غنی نقشه آمریکا برای افغانستان است

حسینی در خصوص حضور نظامیان آمریکایی طی سالیان متمادی در کشورش اظهار کرد: از زمان حمله شوروی حضور امریکا در افغانستان پررنگ شد و پس از آن رسید به 11 سپتامبر و آمریکا بهانه‌ای پیدا کرد برای حمله به طالبان و پس از آن هم به بهانه‌های مختلف در افغانستان حضور داشت و متاسفانه افغانستان همواره بازیچه دمکرات‌ها و جمهوری خواهان این کشور در این چند سال بود.

وی بیان کرد: بوش این جنگ را به راه انداخت، اوباما جرقه صلح با طالبان را زد، ترامپ آن را نهایی کرد و بایدن هم خیلی عجولانه به نقطه پایان رساند و در این بین افغانستان کاملا بازیچه آمریکا بود و من معتقدم فرار اشرف غنی این را نشان می‌دهد که این نقشه آمریکا است.

این شاعر افغانستانی تاکید کرد: اگر ایران در برابر افغانستان سیاست بی طرفی در پیش گرفت، مهمترین دلیلش عملکرد غنی و سیاست‌های  تمام آمریکایی او بود و همان اقدام نسنجیده اش در خصوص آب هیرمند سبب شد حمایت ایران را از دست داد و این هم سیاست آمریکا است و حالا که نگاه می‌کنیم می‌بینیم در طول این 20 سالی که نظام جمهوری در افغانستان حاکم بوده همه یک نقشه بوده طوری که ما فقط چهار سال اول جمهوری اسلامی افغانستان را بدون طالبان آرام دیدیم و بعد از آن دوباره طالبان حضور پیدا کردند.  

انتهای پیام/

سیده سمیه حسینی کد خبر: 1107211 برچسب‌ها افغانستان اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: افغانستان اخبار روز اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۰۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

در ویدئوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، حوریه مصدق، زن افغان فعال حقوق بشر در فرودگاه هیترو لندن به زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در صلح با طالبان می‌گوید: افغانستان را تباه کردی.

به گزارش فرارو، زلمی خلیلزاد در پاسخ می‌گوید که او هم از وضعیتی که در افغانستان پیش آمده است راضی نیست و از وضعیت زنان پس از تسلط طالبان بسیار متاثر است.

وی تاکید می‌کند تا زمانیکه افغان‌ها به یک توافق کلی برای یک افغانستان آباد و آزاد و پیشرفته نرسند کار ناتمام است.

خلیلزاد در پاسخ این سوال که آیا در اعتماد به طالبان اشتباه کرده است، می‌گوید: اعتماد هیچوقت نبوده، فیصله‌هایی [تصمیم‌ها]که گرفته شده بود، [این بود که] چه شده می‌توانست شود و چه شده نمی‌توانست. هیچ وقت مسئله اعتماد نبود.

خلیلزاد درباره اینکه آیا از زنان افغانستان عذرخواهی می‌کند، می‌گوید: نه، عذرخواهی نمی‌کنم. آن‌هایی که این وضع را بوجود آورند باید عذرخواهی کنند.

در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ زلمی خلیلزاد به نمایندگی از آمریکا با عبدالغنی برادر، نماینده طالبان توافقنامه موسوم به آوردن صلح به افغانستان را امضا کردند که پس از آن طالبان به‌سرعت پیشروی کرده و در ۱۵ آگوست/اوت نظام جمهوری را ساقط کردند.

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • خوشحالی وصف‌ناپذیر مردم سیستان و بلوچستان از پر آبی هامون + تصاویر
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟