Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،کامران داوری رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص چالش‌های موجود در حوزه آب و راهکار‌های حل آن گفت: در حال حاضر در حوزه آب با ۲ نوع چالش از جمله چالش‌های ریشه‌ای و چالش‌هایی که در نتیجه این چالش‌های ریشه‌ای به وجود می‌آید، روبه‌رو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چالش‌های ریشه‌ای در واقع سیاست‌گذاری‌های غلط هستند که نتیجه آن اتفاقاتی می‌شود که در حال حاضر با آن مواجه شده‌ایم.

او افزود: برای مثال به نظر بنده چالش‌هایی که در مورد خوزستان امروز مشاهده می‌کنیم، نتیجه بی‌توجهی به ۲ مورد است. یکی اندازه توسعه و تناسب با ظرفیت‌های طبیعی و مساله آمایش سرزمین و دومین موضوع عدم آمادگی برای وقوع پدیده‌ای مانند خشکسالی که مانند پدیده زلزله ممکن است رخ دهد. ما باید از قبل برای آن برنامه‌ریزی و آمادگی داشته باشیم تا بتوانیم اثرات آن بر توسعه و دیگر جوانب را کاهش دهیم.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: اساس ماجرا موضوع ریشه‌ای و به اندازه نبودن توسعه است. توسعه باید مدیریت شود؛ در غیر این صورت با این اتفاقات مادامی که ما از ظرفیت طبیعی خارج هستیم، ممکن است با یک سیل کوچک یا خشکسالی دچار مشکل شویم.

داوری بیان کرد: ادامه این نوع رفتار با منابع طبیعی، به خصوص در مناطقی که آب‌های زیرزمینی وجود دارد، باعث کاهش و از بین رفتن منابع زیرزمینی خواهد شد.

او ضمن تاکید بر ورود متخصصین در حوزه آب برای رفع مشکلات این حوزه آبی تصریح کرد: در این زمینه هم حاکمیت و هم متخصصین، از جمله متخصصین در شرکت‌های آب و فاضلاب، شرکت آب منطقه‌ای و مدیریت منابع آب ایران و همه کسانی که در توسعه نقش دارند، باید ورود کنند؛ در غیر این صورت مشکلات در حوزه آب به دست عده‌ای خاص و فقط به دست وزارت نیرو حل نخواهد شد.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با اثرات برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی تاکید کرد: در مشهد برداشت‌های بی‌رویه موجب افت سفره‌های زیرزمینی به صورت سالانه می‌شود. البته این افت متناسب با بارش‌هاست و وقتی سال پرآبی را داشته باشیم، این افت کمتر می‌شود.

داوری با بیان اینکه مشکل آب‌های زیرزمینی در مرحله اول باید با کاهش برداشت‌حل شود، اظهار کرد: در واقع اگر بخواهیم زندگی درستی داشته باشیم، برداشت ما نباید از حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر گذر کند.

انتهای پیام//ا.د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع آبی ظرفیت طبیعی برداشت بی رویه حوزه آب ریشه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۳۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی، گفت: عملیات احداث قطار «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد و با برنامه‌ریزی مدون و تامین اعتبار باید تلاش کنیم مسیر تونل را هم موازی با خط یک به جلو ببریم - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی به همراه جواد خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و جمعی از مسئولان از پروژه ملی قطار «مشهد - گلبهار - چناران» بازدید به عمل آورد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی در حاشیه این بازدید افزود: در برنامه امروز استاندار خراسان رضوی، تقاطع به تقاطع و نقاط حساس مسیر قطار «مشهد-گلبهار-چناران» بازدید شد.

داعی با بیان این مطلب که عملیات احداث قطار «مشهد-گلبهار-چناران»سرعت می‌گیرد افزود: با برنامه‌ریزی مدون و تامین اعتبار باید تلاش کنیم مسیر تونل را هم موازی با خط یک به جلو ببریم و مترو را تحویل بهره‌برداران اصلی یعنی مردم بدهیم.

گفتنی است، پروژه قطار حومه‌ای «مشهد - گلبهار - چناران» در سال 84 به تصویب شورای هماهنگی ترافیک کشور رسید و در سال 91 عملیات اجرایی آن آغاز شده است. بر این اساس حد فاصل 40 کیلومتری مشهد تا گلبهار از این طریق سهل‌الوصول‌تر شده و در ادامه چناران نیز به این پروژه افزوده شده تا شبکه ریلی مشهد و استان به‌ نحوی به خط‌آهن مشهد - گرگان متصل شود.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • ۸۴ درصد حوادث‌برق خراسان رضوی معلول شتابزدگی است
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • احداث «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ تُن گل محمدی در خراسان رضوی
  • سفر سردار رادان به خراسان رضوی به دعوت مردم متدین مشهد
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد
  • استان خراسان رضوی گرم می‌شود
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد