Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-08@22:42:06 GMT

ایران و ترکیه؛ مقصد اصلی مهاجران افغان

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۴۴۶۹۰

ایران و ترکیه؛ مقصد اصلی مهاجران افغان

به گزارش ایلنا به نقل از نشنال نیوز، تسلط سریع طالبان بر افغانستان، ایران و ترکیه را با دردسرهای سنگینی روبرو کرده است؛ هر دو کشور ممکن است فرصتی برای افزایش نفوذ خود ببینند، اما هیچ کدام خواهان هجوم بیشتر پناهندگان افغان نیستند.

این امر به ویژه در حال حاضر در شرایطی اتفاق می‌افتد که هر دو کشور در حال مبارزه با همه‌گیری ویروس کرونا هستند و با مشکلات اقتصادی روبرو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگران می‌گویند همه چیز به عامل مهمی  بستگی دارد، آیا طالبان موضع معتدل‌تری برای همکاری بین‌المللی دارند یا به افراط‌گرایی افسارگسیخته‌ای که منجر به سرنگونی آنها در پی حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ شد، باز می‌گردند.

یک عضو ارشد شورای اروپایی امور خارجه، گفت: "وضعیت برای ترکیه یک خطر بزرگ است، هیچ شکی وجود ندارد. اگر طالبان به روش‌های قدیمی خود بازگردد، ترکیه و ایران نیز متحمل ضرر خواهد شد." 

ایران و ترکیه هر دو در معرض ورود موج قابل توجهی از پناهندگان هستند که بسیاری از آنها به امید رسیدن به اروپا از ایران وارد ترکیه می‌شوند.

هر دو میزبان جمعیت زیادی از پناهندگان - ۳.۶ میلیون سوری در ترکیه و ۳.۵ میلیون افغان در ایران - هستند و توان میزبانی از مهاجران جدید برایشان سخت است‌.

همه‌گیری کووید به شدت به ایران ضربه زده است و کشور تحت فشار تحریم‌ها را بیشتر به بحران کشانده است، در حالی که در ترکیه رشد اقتصادی که همیشه پشتوانه محبوبیت اردوغان بود، از بین رفته است.

رئیس‌جمهور ترکیه، هفته گذشته گفت که وی آماده دیدار با رهبری طالبان در راستای برقراری صلح است، در حالی که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور جدید ایران، گفت که "شکست" ارتش آمریکا در افغانستان فرصتی برای ایجاد صلح در این کشور است.

مولود چاووش اوغلو ، وزیر امور خارجه ترکیه هم  در مورد "پیام‌های مثبت" طالبان در زمینه حفاظت از غیرنظامیان و خارجی‌ها صحبت کرد و ابراز امیدواری کرد که آنها اقدامات مثبت خود را ادامه دهند.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران ترکیه افغانستان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۴۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی از برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه در ماه آینده خبر داد و گفت: در این کمیسیون دو کشور توافقات خوبی خواهند داشت.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه در حاشیه دیدار با رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه و ایران و هیات همراه که عصر امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در ساختمان دادمان برگزار شد، به مسائل مطرح شده در این دیدار اشاره کرد و گفت: کشور ترکیه از کشورهای مهم منطقه و دارای ارتباط خوب با ایران است و با توجه به اینکه مبنای سیاست دولت سیزدهم توسعه روابط با همسایگان قرار داده شده، عزم جدی برای تسهیل مراودات تجار کشورمان با ترکیه داریم.

به گفته بذرپاش در همین راستا ماه آینده، کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه برگزار می شود که در این کمیسیون، دو کشور به توافقات خوبی خواهند رسید.

ترسیم افق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری میان ایران و ترکیه

وزیر راه و شهرسازی در ادامه به روابط ترانزیتی گسترده ایران و ترکیه در ۴ پایانه مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور از طریق چهار پایانه مرزی سرو، بازرگان، رازی و کوزه رش، تبادلات تجاری گسترده دارند و با توجه به موقعیت دو کشور برای ایجاد دسترسی متقابل به بازارهای اروپا و آب های آزاد، چشم انداز تجارت ۳۰ میلیارد دلاری قابل دستیابی است.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه با بیان اینکه برنامه مفصلی برای توسعه ترانزیت و تجارت میان دو کشور داریم، رشد ۵۸ درصدی توسعه ترانزیت ایران در سال گذشته را گواهی بر عزم جدی دولت سیزدهم در این حوزه با فراهم کردن زیرساخت ها دانست.

وی ادامه داد: در کمتر از ۵۰ روز از سال ۱۴۰۳ نیز بیش از ۵۳ درصد رشد ترانزیت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت شده که نشان می دهد مسیر ترانزیتی ایران رو به رشد است.

بذرپاش با اشاره به توافق با ترکیه برای تکمیل کریدور شرقی غربی و جنوبی شمال غربی که می تواند مسیری بسیار مطمئن برای دستیابی به بازارهای اروپا و آب های جنوب باشد، از فرصت های بی نظیر شهرستان خوی و پایانه رازی برای رشد ترانزیت خبر داد.

رییس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه تاکید کرد: محور ترانزیتی خوی قطور رازی در راستی توسعه تجارت در حال اجراست و با اجرای این محور، در نظر گرفتن تسهیلات برای تردد فعالان اقتصادی و توسعه زیرساخت ها برای جابه جایی کالاها، می توانیم در سال ۱۴۰۳ نیز رکورد تازه ای در تجارت با ترکیه به ثبت برسانیم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به توافقات کریدوری و ترانزیتی ایران با کشورهای همسایه در یک سال اخیر گفت: برخی از این توافقات خبری نمی شود تا مانع سوء استفاده دشمنان شویم.

وی روابط گروه های دوستی پارلمانی را تکمیل کننده مذاکرات اقتصادی و سیاسی دو کشور دانست و گفت: افق روابط ایران و ترکیه روشن است و امیدواریم این گونه نشست ها به تداوم این روابط کمک کند.

تمایل ترکیه به رشد تجارت و افزایش تبادل گردشگر با ایران

در این دیدار «کایهان ترکمن اوغلو»، رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه و ایران نیز به تمایل ترکیه برای تجارت ۳۰ میلیارد دلاری با ایران و افزایش مبادله گردشگران دو کشور از ۳ میلیون نفر به ۵ میلیون نفر در سال اشاره کرد و گفت: ایران و ترکیه سرزمین فرصت ها و بازار خوبی با توجه به مشترکات فرهنگی محسوب می شوند و امیدواریم روابط اقتصادی و تجاری دو کشور بیش از پیش رونق یابد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده
  • سخت شدن کار مهاجران تاجیک در قزاقستان
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان وارد کشور شد
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه